Skip to main content

Πυρηναία Τα Μεσαιωνικά χωριά, ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | Μάιος - Νοέμβριος 2021 απο 949€

24/6  , 3/8, 12/8, 21/8,   23/10 τελευταιες θεσεις, 19/11    7 ΚΑΙ 8 ΗΜΕΡΕΣ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, σε παραμυθένιες πόλεις και χωριά! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΣΣΑΛΙΑ!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:            

    • Για πρώτη φορά σε ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και Ριπόλλ.
    • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
    • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
    • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
    • Μια διανυκτέρευση στην γραφική Ανδόρα
    • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
    • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
    • Επίσκεψη στην Τουλούζη και την Αλμπί, πόλεις με χρώμα και προσωπικότητα.
    • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
    • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
    • Εξειδικευμένος στην περιοχή ΄Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρκελώνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρκελώνη. Η καταλανική πρωτεύουσα είναι μία ζωντανή ευρωπαϊκή μητρόπολη, πρωτοπόρα στην Ιβηρική στον πολιτισμό αλλά και την οικονομία, με δυναμικά κοινωνικά κινήματα και ανεπτυγμένη αίσθηση κοσμοπολιτισμού. Οι Καταλανοί είναι περήφανοι για την εθνική τους παράδοση, που αναπτύχθηκε παράλληλα με (ενίοτε και ανταγωνιστικά ως προς) την καστιγιάνικη, πριν συνασπιστούν σχηματίζοντας εντέλει την Ισπανία. Πολιτισμός, γαστρονομία, μόδα, τάσεις όλα εμφανίζονται και ζυμώνονται πρώτα στην πόλη του Γκαουντί και του Αντριά.

Με την άφιξή μας λοιπόν στη Βαρκελώνη θα ξεκινήσει και η γνωριμία μας με αυτή την υπέροχη πόλη. Αργότερα μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη.

 

2η ημέρα: Βαρκελώνη (ξενάγηση)

Ξενάγηση στην καταλανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’Espanya.

Αξίζει να θυμόμαστε πως μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο λόφος του Μοντζουίκ αποτελούσε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης. Η τύχη του άλλαξε με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 από τη Βαρκελώνη. Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο που μεταμόρφωσε πλήρως το Μοντζουίκ, θέτοντας το τελευταίο μάλλον παράδειγμα πόλης που ωφελήθηκε ουσιαστικά από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών…

Συνεχίζουμε με τη γραφική Μπαρσελονέτα, το παραλιακό μέτωπο δηλαδή της πόλης, και από εκεί για το πιο διάσημο έργο του περίφημου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οικογένεια), όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του AntoniGaudi.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (Barri Gótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés (Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας) Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βαρκελώνη – Ζιρόνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά), που θεωρείται, και είναι, από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας -κύρια είσοδος στην παλιά πόλη- και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτριγυρίζεται από νεοκλασικά κτίρια.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ζιρόνα – Φιγκέρες – Μπεζαλού – Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπεντέσσες – Ριπόλλ – Ανδόρρα

Η σημερινή εκπληκτική ορεινή μας διαδρομή προς την Ανδόρρα, περνά από τα μεσαιωνικά χωριά των Καταλανικών/Ισπανικών Πυρηναίων, Πρώτα όμως θα περάσουμε από το Φιγκέρες (Figueres), στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα (για όσους το επιθυμούν) να επισκεφθείτε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην εβραϊκή περιοχή.

Συνεχίζουμε για τα Πυρηναία διασχίζοντας μεσαιωνικά χώρια όπως το ιστορικό Ριπόλλ (Ripoll) με τη φημισμένη κύρια είσοδο του μοναστηριού της Σάντα Μαρία, που αποτελεί ένα εκπληκτικό «μάθημα» της Βίβλου σε πέτρα, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες (Sant Joan de les Abadesses) και η Μπεζαλού (Besalú), χωριό κτισμένο σε στρατηγική θέση. Οι περιοχές αυτές έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο κατά την εποχή της ακμής του Στέμματος της Αραγωνίας, ο δρόμος μάλιστα από την Μπεζαλού προς το Ριπόλλ αποτελούσε κύριο συγκοινωνιακό κόμβο τον Μεσαίωνα, καθώς οι τοπικοί δούκες είχαν αποκτήσει πολύ μεγάλη ισχύ και επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων όπου περνώντας τα σύνορα μπαίνουμε στο πριγκιπάτο της Ανδόρρας και φτάνουμε στην πρωτεύουσα Ανδόρρα λα βέλια (Παλιά Ανδόρρα). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ανδόρρα – Μιρεπουά – Καρκασσόν

Το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Χρόνου επιτρέποντος, κάνουμε βόλτα για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και στα γραφικά της δρομάκια.

Αναχωρούμε κατόπιν για τα σύνορα και μπαίνουμε πια στη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων. Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα το θρησκευτικό κίνημα των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις. Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύνουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλμένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύχρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξεχωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμελιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώθηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρκασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «Blanquette de Limoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία!

Φτάνουμε εντέλει στην Καρκασσόν, που θα μας φιλοξενήσει για τρία βράδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Καρκασσόν (Canal du Midi – Μινέρβ – Κάστρα Καθαρών – Λε Σομάιλ)

Καρκασσόν, η περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου. Ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασσόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα.

Διασχίζουμε ένα κομμάτι του Canal du Midi. Το κανάλι του Μιντί είναι υδάτινος δίαυλος μήκους 240 χιλιομέτρων στη νότια Γαλλία. Συνδέει το κανάλι του ποταμού Γκαρόν με την λιμνοθάλασσα του Τω στην ακτή της Μεσογείου και μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο το οποίο συνδέει την Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η βόλτα στα παρυδάτια μονοπάτια του Canal du Midi είναι μία υπέροχη εμπειρία που αξίζει να ζήσουμε.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατολικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve). Το χωριό καταγράφηκε για πάντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκκλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευγενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο όταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πηγάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδόθηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν ασπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατότητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προσηλυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ωστόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί. Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλησία του 12ου αι. που περιβάλλεται από λιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και εστιατόρια.

Θα περπατήσουμε στο ευχάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κατηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Επιστροφή στην Καρκασσόν και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Καρκασσόν – εκδρομή Τουλούζη/Αλμπί

Σήμερα θα ανακαλύψουμε και θα εξερευνήσουμε την «ροζ πόλη», την Τουλούζη: την προσωνυμία αυτή την οφείλει στα κεραμίδια και τα χρωματιστά κόκκινα πορτοκαλί τούβλα με τα οποία είναι χτισμένη. Τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, πέμπτη πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, η Τουλούζη βρίσκεται ανάμεσα στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Το ιστορικό παρελθόν της έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αρχιτεκτονική της: η Βασιλική του St. Sernin, η μεγαλύτερη ρωμανική εκκλησία στην Ευρώπη, η εκκλησία και τα μοναστήρια των Ιακωβίνων, το πιο πλήρες μοναστήρι στη Γαλλία, το Καπιτώλιο, με πρόσοψη από πέτρα και τούβλο, και το θαυμάσιο Salle des Illustres με την πλατεία που φέρει το ίδιο όνομα είναι μερικά από τα περίφημα αξιοθέατά της.

Η περιήγησή μας στη Χώρα των Καθαρών συνεχίζεται στη χτισμένη με ροζ τούβλα Αλμπί, πάνω στις όχθες του ποταμού Ταρν, και η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη στην περιοχή των Μεσω-Πυρηναίων. Ο επιβλητικός μεσαιωνικός καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας υπήρξε ανέκαθεν ένα αξιόλογο και μοναδικό μνημείο, χτισμένο από τούβλα, ένα από τα ωραιότερα γοτθικά κτίρια στη Γαλλία. Στο εξωτερικό του μοιάζει με τρομακτική σειρά μεσαιωνικών σιλό σιτηρών ενώ στο εσωτερικό του όλα είναι εμφανώς πιο εύθραυστα, με λεπτομερώς επεξεργασμένα στοιχεία από πέτρα Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεράστιες τοιχογραφίες της Τελικής Κρίσης που κοσμούν ολόκληρο το δυτικό τείχος του καθεδρικού ναού. Χτισμένος μεταξύ 1282 και 1480, ο σημερινός καθεδρικός ναός ορθώθηκε ως απόλυτη επιβεβαίωση της παπικής εξουσίας σε μια περιοχή η οποία, μετά την περίοδο της αίρεσης των Καθαρών, μόλις είχε επιστρέψει στην εξουσία της Ρώμης. Η σταυροφορία κατά των Αλβιγινών ήταν η μόνη σταυροφορία που δεν στρεφόταν εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά κατά των διαφωνούντων χριστιανών.
Επιστροφή στην Καρκασσόν και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Καρκασσόν – Ναρμπόν – Μασσαλία – Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Αναχωρούμε από την Καρκασσόν με προορισμό μας το αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Καθοδόν ωστόσο θα κάνουμε στάση στην όμορφη Ναρμπόν (Narbonne), «Πόλη των Τεχνών και της Ιστορίας», όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι. Από την εποχή των Ρωμαίων μέχρι και τον 14ο αιώνα περίπου η Ναρμπόν ήταν σπουδαίο λιμάνι στη Μεσόγειο, μέχρις ότου η μεταβολή της ροής του ποταμού Ωντ της στέρησε την εύκολη πρόσβαση θάλασσα και μαζί την ευημερία της. Για να βγουν από τη δύσκολη θέση και την παρακμή, και βλέποντας παράλληλα την επιτυχία του Canal du Midi, οι κάτοικοι έφτιαξαν τον 17ο αιώνα το δικό τους κανάλι, Canal du Robin, που διασχίζει και σήμερα το κέντρο της πόλης και φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο.

Η Ναρμπόν είναι επίσης γνωστή και για τα άφθονα ρωμαϊκά της μνημεία, που της έχουν χαρίσει και το προσωνύμιο «Η μεγαλύτερη κόρη της Ρώμης έξω από την Ιταλία»!

Μετά τη σύντομη βόλτα μας στην πόλη συνεχίζουμε για τη Μασσαλία όπου επιβιβαζόμαστε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 ΤΙΜΕΣ 

ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/10/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 08 ημέρες - Περιλαμβάνει μια επιπλέον διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη. - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 285 €
  Twin Room 999 € 285 €
  Triple Room 999 € 285 €
  Single Room 1399 € 285 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/11/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα - 07 ημέρες - Τιμή από 949€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 949 € 285 €
  Twin Room 949 € 285 €
  Triple Room 949 € 285 €
  Single Room 1349 € 285 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 285
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

23/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:25

10:40

Α3 695

30/10/2021

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:25

22:00

 

 

8 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

24/06/2021

ΑΘΗΝΑ –ΤΟΥΛΟΥΖH

08:00

10:15

Α3 711

01/07/2021

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ –ΑΘΗΝΑ

11:30

17:20

    7 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

03/08/2021

ΑΘΗΝΑ –ΤΟΥΛΟΥΖH

08:00

10:15

Α3 711

09/08/2021

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ –ΑΘΗΝΑ

11:30

17:20

8 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

12/08/2021

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

08:00

10:15

Α3 641

19/08/2021

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ –ΑΘΗΝΑ

11:30

15:20

8 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

21/08/2021

ΑΘΗΝΑ –ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:25

10:40

Α3 641

28/08/2021

ΤΟΥΛΟΥΖH –ΑΘΗΝΑ

16:55

20:50