Skip to main content

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ & ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ Φθινοπωρο 2021 απο 1195,00

Μπιλμπάο, Σαν Σεμπαστιάν, Μπιαρίτζ, Λεόν, Βιτόρια, Παμπλόνα, Σανταντέρ, Χιχόν, Μπούργκος, Λούγκο, Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, Οβιέδο, Λα Κορούνια, Ποντεβέδρα 9 ΗΜΕΡΕΣ

23/10 | 13/11 με διανυκτερεύσεις και στις όμορφες πόλεις Μπούργκος, Οβιέδο και κυρίως στο μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν!

 

Αυτό το ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα από αυτά που πραγματοποιούνται στην Ιβηρική Χερσόνησο καθώς είναι επικεντρωμένο σε ιστορικές πόλεις «κοσμήματα» και το μοναδικό της αγοράς με διανυκτερεύσεις στις όμορφες πόλεις Μπούργκος, Οβιέδο και κυρίως στο μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν. Αφορά μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή της Ισπανίας που έχει συνδέσει το όνομα της με αγώνες ανεξαρτησίας, με τόλμη και κάποιες φορές με διεθνή κατακραυγή. Ελάτε να γνωρίσουμε την ζωντάνια ενός ιδιαίτερου λαού που θα μας γοητεύσει με την αυθεντικότητα και τον πολιτισμό του αλλά και έναν πανέμορφο τόπο με φυσικό κάλλος και χρυσές παραλίες.

 

…οδοιπορικό στην Ισπανία με την φροντίδα των ειδικών…

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια με LUFTHANSA μέσω Γερμανίας

 Αθήνα - Μπιλμπάο  ////   Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα - Αθήνα

 

ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ στις επαρχίες της ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ με επιπλέον ΠΑΜΠΛΟΝΑ,  ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ & ΛΕΟΝ

 

ΔΙΑΜΟΝΗ σε επιλεγμένα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία 4*/4*sup με πρωινό στο ακριβό κοσμοπολίτικο ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ, στο επιβλητικό Μπιλμπάο, στo μεσαιωνικό Μπούργκος, στο πανέμορφο Οβιέδο & το κατανυκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

 ΕΚΔΡΟΜΗ στην Χονταρίμπια και την ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΑΣΚΟΝΙΑ σε Μπιαρίτζ & Μπαγιόν

 

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Είσοδος και ξενάγηση στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο
  • Είσοδος και ξενάγηση στον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα
  • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς
  • Περιηγήσεις στο οχυρωμένο Λούγκο και στην παραθαλάσσια Λα Κορούνια
  • Περιηγήσεις στην Παμπλόνα, την Βιτόρια Γκαστέις, την βασιλική Λεόν
  • Επίσκεψη στο μουσείο του σπηλαίου της Αλταμίρα
  • Περιηγήσεις στο παραθαλάσσιο Σανταντέρ και στη κωμόπολη της Σαντιγιάνα ντελ Μαρ
  • Βόλτα στην γραφική Ποντεβέδρα της Γαλικίας
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός/συνοδός, γνώστης της περιοχής, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

Ημέρα 1η: Αθήνα (Μπιλμπάο) – Σαν Σεμπαστιάν

Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο, σημείο εκκίνησης του μαγευτικού μας οδοιπορικού στη Χώρα των Βάσκων και στην βορειοδυτική Ισπανία. Κατευθυνόμενοι ανατολικά, μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής, θα σταθούμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ζαραούτζ, φημισμένο για την μεγάλη παραλία του και στο μικρό ψαροχώρι Γετάρια με το λιμανάκι και τα στενά δρομάκια του. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σεμπαστιάν, που στη γλώσσα των Bάσκων αναφέρεται ως Nτονόστια, μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο, τη περίφημη κουζίνα της που την έχουν τιμήσει οι Celebrity σεφ της περιοχής και το γλετζέδικο χαρακτήρα των κατοίκων της. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης από το Μόντε Ιγκέλδο με την εκπληκτική θέα στον όρμο Λα Κόντσα με το νησί της Σάντα Κλάρα και το Μόντε Ουργκούλ πάνω από την παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τη γλυπτική σύνθεση του Εδουάρδου Τσιγίδα με τον ευφάνταστο τίτλο «Η χτένα του ανέμου» στο άκρο της παραλίας Ονταρέτα και διατρέχοντας την παραλιακή λεωφόρο κατά μήκος της μεγάλης παραλίας Λα Κόντσα και το Τσέντρο Ρομάντικο με τα κομψά του κτήρια θα καταλήξουμε στην ατμοσφαιρική Πάρτε Βιέχα. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να κάνετε ό,τι και οι κάτοικοι της πόλης, να επισκεφθείτε δηλαδή κάποιο από τα δεκάδες Pintxos Bars, για να απολαύσετε τις ευφάνταστες μικρές αυτές λιχουδιές που έκαναν διάσημη τη βασκική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λευκό τοπικό κρασί (txakoli) και ψάρι στα κάρβουνα (pescado a la brasa).

 

Ημέρα 2η: Σαν Σεμπαστιάν (Χοντεαρίμπια & Γαλλική Βασκονία: Μπαγιόν, Μπιαρίτζ)

Η ιστορική περιοχή της χώρας των Βάσκων βρίσκεται από το 1659 με τη συνθήκη των Πυρηναίων που καθόρισε τη γαλλοϊσπανική μεθόριο, χωρισμένη μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας. Πριν διασχίσουμε τα νοητά σύνορα θα σταματήσουμε στη γραφικότατη Χονταρίμπια στις εκβολές του ποταμού Μπιντασόα με τα μεσαιωνικά της τείχη και το ιδιαίτερο ιστορικό της κέντρο, στο οποίο ξεχωρίζει το επιβλητικό φρούριο-ανάκτορο του Καρόλου Ε’ στην κεντρική πλατεία των Αρμάτων (πλάθα ντε Άρμας). Διασχίζοντας τον ποταμό Μπιντασόα μπαίνουμε στη γαλλική περιοχή της χώρας των Βάσκων με προορισμό το μητροπολιτικό τους κέντρο τη γραφικότατη Μπαγιόν, τη Μπαϊόνα των Βάσκων. Πόλη αρχοντική κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Αντούρ και Νιβ υμνήθηκε από τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο μυθιστόρημά του «Ο Ήλιος θα ανατέλλει για πάντα». Μέσα στα καλοδιατηρημένα της τείχη απλώνεται το γοητευτικό ιστορικό της κέντρο, που θα επισκεφθούμε, με τα χαρακτηριστικά για την Μπαγιόν κτήρια με ξυλοδεσιές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει μεγαλοπρεπής ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός, κτίσμα προστατευόμενο από την UNESCO. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Μπιαρίτζ, το οποίο από τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε τόπος θερινών διακοπών της αυτοκρατορικής οικογένειας, απέκτησε αριστοκρατικό χαρακτήρα και προτιμήθηκε από πολλές οικογένειες εστεμμένων αλλά και πολλών άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της Γηραιάς Ηπείρου, διατηρώντας μια ανάλαφρη γοητεία που συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Θα σταθούμε στην εντυπωσιακή παραλιακή ζώνη με την μεγάλη παραλία, τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις αριστοκρατικές επαύλεις, στην οποία ξεχωρίζουν το κτήριο του καζίνου, το επιβλητικό Hôtel du Palais, θερινή κατοικία της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ο βράχος της Παρθένου μέσα στη θάλασσα. Επιστροφή το απόγευμα στο Σαν Σεμπαστιάν.

 

Ημέρα 3η: Σαν Σεμπαστιάν ( Παμπλόνα, Βιτόρια Γκαστέις ) – Μπιλμπάο

Η γνωριμία μας με το Σαν Σεμπαστιάν ολοκληρώνεται σήμερα οπότε και αναχωρούμε αρχικά για την Παμπλόνα της επαρχίας Ναβάρρα και την Βιτόρια Γκαστέις . Στην περιήγησή μας της Παμπλόνας, ξεκινώντας από τη μεγάλη Πλάθα ντελ Καστίγιο, θα κατευθυνθούμε στις επάλξεις των καλοδιατηρημένων τειχών και τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία και θα καταλήξουμε στην Πλάθα Κονστιτοριάλ με το εντυπωσιακό δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Βιτόρια Γκαστέις, την πρωτεύουσα της αυτόνομης από το 1980 επαρχίας της χώρας των Βάσκων. Η περιήγησή μας θα επικεντρωθεί στο μεσαιωνικό της κέντρο που καταλαμβάνει τον λόφο πάνω από την πλατεία της Λευκής Παρθένου. Ανεβαίνοντας στην κορυφή του λόφου περιηγούμαστε ανάμεσα σε αναγεννησιακά μέγαρα του 16ου αιώνα, έως τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία και το «Πορταλόν», το πανδοχείο του 15ου αιώνα στο βόρειο άκρο της μεσαιωνικής πόλης. Πριν κατεβούμε στις δίδυμες πλατείες της Λευκής Παρθένου και της Ισπανίας (Πλάθα ντε Εσπάνια) με το δημαρχιακό μέγαρο, όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, επισκεπτόμαστε τον ναό του Αγίου Μιχαήλ, την πρόσοψη του οποίου κοσμεί το άγαλμα της προστάτιδας της πόλης Λευκής Παρθένου. Άφιξη το απόγευμα στο Μπιλμπάο και χρόνος στην διάθεση μας για μα πρώτη βόλτα στην πόλη που θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στην αυριανή μας ξενάγηση, 



Ημέρα 4η: Μπιλμπάο

Κατά τη μεστή πρωινή μας ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε το εύρος των δραστικών επεμβάσεων ανάπλασης που δέχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η περιοχή. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από τον κατάφυτο λόφο Αρτσάντα στις βορειοδυτικές παρυφές της πόλης. Η πανοραμική θέα που θα απολαύσουμε από την κορυφή του θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εποπτεία της πολεοδομικής διάρθρωσης, της σταδιακής ανάπτυξης και των μεταμορφώσεων του κεντρικού πυρήνα της πόλης. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στη βασιλική της Παναγίας της Μπεγόνια, προστάτιδας της πόλης. Φυλάσσει το πολύτιμο για τους Βάσκους άγαλμα του 14ου αιώνα της Παναγίας της Μπεγόνια, το όνομα της οποίας συνήθιζαν οι ναυτικοί να δίνουν στα πλοία τους. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στην παλιά πόλη, το Κάσκο Βιέχο, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά της δρομάκια έως τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, στάση των προσκυνητών στον δρόμο του Αγίου Ιακώβου, γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε η μεσαιωνική πόλη του Μπιλμπάο, και την περίστυλη γεμάτη ζωή Πλάθα Νουέβα. Συνεχίζουμε στην περιοχή Ενσάντσε με τα εκλεκτικιστικά της μέγαρα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν κάποια εμβληματικά σύγχρονα έργα, που φανερώνουν τη δυναμική ορμή της πόλης προς το μέλλον και το μνημειώδες Μουσείο Γκούγκενχάιμ, κτήριο ορόσημο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που σχεδίασε ο διάσημος Φρανκ Γκέρι και αποτελεί με το καλυμμένο από πλάκες τιτανίου σώμα του το σήμα κατατεθέν της πόλης. Η γνωριμία με το Μπιλμπάο ολοκληρώνεται με το προάστιο Γκέτσο (Getxo) στην περιοχή του λιμανιού στην δεξιά όχθη του ποταμού του Μπιλμπάο κοντά στην εκβολή του στον Βισκαϊκό κόλπο. Κορυφαίο αξιοθέατο αποτελεί η περίφημη γερανογέφυρα Βισκάγια που συνδέει τις περιοχές Λας Αρένας/ Αρεέτε και Πορτουγκαλέτε. Απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 5η: Μπιλμπάο (Σανταντέρ, Αλταμίρα, Σαντιγιάνα ντελ Μαρ) – Μπούργκος

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας αρχικά με την επαρχία της Κανταβρίας. Πρώτη στάση η Σανταντέρ. Η σύντομη περιήγησή μας θα επικεντρωθεί στην περιοχή γύρω από τον ρωμανογοτθικό καθεδρικό ναό, το μοναδικό διατηρημένο κτήριο του μεσαιωνικού ιστορικού κέντρου, και στα εντυπωσιακά μέγαρα του δημαρχείου και της τράπεζας Σανταντέρ. Ακολουθεί ο μεσαιωνικός οικισμός της Σαντιγιάνα ντελ Μαρ με τα εκπληκτικά διατηρημένα αρχοντικά που κοσμούνται με τα οικόσημα των ιδιοκτητών τους. Τον οικισμό στέφει το εντυπωσιακό ρομανικό συγκρότημα της Λα Κολεγκιάτα με τον τάφο της προστάτιδας του οικισμού αγίας Ιουλιανής. Σε κοντινή απόσταση θα φτάσουμε στο διάσημο Μουσείο του Σπηλαίου της Αλταμίρα με τις ρέπλικες βραχογραφίες. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στην περιοχή της Καστίλης, το Μπούργκος. Στο ιστορικό της κέντρο, που θα περιηγηθούμε, εντυπωσιάζουν τα επιβλητικά ιστορικά μνημεία μεταξύ των οποίων επιβάλλεται με το μέγεθος και τον πλούσιο αρχιτεκτονικό του διάκοσμο ο γοτθικός καθεδρικός ναός, ενταγμένος από το 1984 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.



Ημέρα 6η: Μπούργκος ( Λεόν ) - Οβιέδο

Πρωινή αναχώρηση για την μεσαιωνική Λεόν, όπου στο ιστορικό της κέντρο, δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, το καλύτερο δείγμα γαλλικού στυλ γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ισπανία. Άλλα μνημεία που θα θαυμάσουμε είναι η βασιλική του Αγίου Ισιδώρου, μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες ρομανικού ρυθμού στην Ισπανία και τόπος ταφής των μεσαιωνικών μοναρχών της Λεόν, το αναγεννησιακού ρυθμού εντυπωσιακό μοναστήρι Σαν Μάρκος και η Κάσα Μποτίνες, μια μοντερνιστική δημιουργία του Αντόνιο Γκαουντί. Άφιξη το απόγευμα στο Οβιέδο, την πρωτεύουσα του ιστορικού πριγκιπάτου των Αστουριών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Στα περίχωρα της πόλης σε ένα ειδυλλιακό τοπίο θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη μοναδική ρομανική βασιλική της Σάντα Μαρία ντελ Ναράνκο. Ο απογευματινός μας περίπατος μας στο ατμοσφαιρικό ιστορικό κέντρο του Οβιέδο, με τα κομψά αρχοντικά μέγαρα, τον περίφημο γοτθικό Καθεδρικό ναό του Σωτήρος, το πανεπιστήμιο, την Πλατεία Συντάγματος (Πλάθα ντε λα Κονστιτουθιόν) με το δημαρχείο και τη βασιλική του Αγίου Ισιδώρου θα μας φέρει σε επαφή με τον μνημειακό πλούτο της πόλης.  

 

Ημέρα 7η: Οβιέδο (Χιχόν, Λούγκο, Λα Κορούνια ) - Σαντιάγο ντε Κομποστέλα

Πρωινή αναχώρηση για τη Χιχόν, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο των Αστουριών, που παρά τον σύγχρονο χαρακτήρα της διατηρεί ένα αξιοπρόσεκτο μικρό ιστορικό κέντρο. Στη σύντομη περιήγησή μας θα επικεντρωθούμε στις δύο πλατείες στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, την Πλάθα ντε Μαρκές, με τον αδριάντα του ήρωα αγίου Πελαγίου που ήδη από τον 8ο αιώνα ξεκίνησε την ανάκτηση της Ιβηρικής από τους Άραβες, και την Πλάθα Μαγιόρ με το δημαρχιακό μέγαρο, καθώς και στην απέραντη παραλία του Σαν Λορέντσο. Αμέσως μετά μας περιμένει το γραφικό Λούγκο, την μοναδική πόλη στον κόσμο που διατηρεί ανέπαφα τα ρωμαϊκά της τείχη του 3ου αιώνα μ.Χ. Θα επισκεφθούμε τον ρομανογοτθικό καθεδρικό ναό της Παναγίας (Σάντα Μαρία) και από την πλατεία του Πίου ΙΒ’ που ανοίγεται δυτικά του θα ανέλθουμε στον περίδρομο των τειχών και θα διατρέξουμε ένα τμήμα τους. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε στην ιστορική πρωτεύουσα του Βασιλείου της Γαλικίας, το ιστορικό λιμάνι της Λα Κορούνια. Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει από τον εντυπωσιακό Πύργο του Ηρακλή στο βόρειο άκρο της πόλης, φάρο του 18ου αιώνα με ρωμαϊκό υπόβαθρο κι έπειτα θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο, στο βορειοδυτικό άκρο του μεγάλου λιμανιού. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, που θα μας φιλοξενήσει τα επόμενα δύο βράδια.

 

Ημέρα 8η: Σαντιάγο ντε Κομποστέλα

Το ιστορικό κέντρο με την μαγευτική Πλατεία Ομπραντόιρο, στην οποία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός του Αγίου Ιακώβου με τους μοναδικούς θησαυρούς του, οι γειτονικές πλατείες Κιντάνα και Πλατερίας με τα θαυμάσια και επιβλητικά δημόσια κτήρια και φυσικά οι δεκάδες διαφόρων ρυθμών εντυπωσιακές εκκλησίες απαρτίζουν ένα υπαίθριο μουσείο εξέλιξης της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής που θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας κατά την πρωινή μας ξενάγηση. Το απόγευμα προαιρετικά θα μεταβούμε στο γειτονικό Μόντε ντο Γκόζο (το λόφο της χαράς). Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν περίπατο σε κάποιο από τα κοντινά μονοπάτια του Αγίου Ιακώβου.

 

Ημέρα 9η: Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (Ποντεβέδρα) – Αθήνα

Το περιηγητικό μας οδοιπορικό ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στη γραφική Ποντεβέδρα πάνω στον ποταμό Λέρεθ. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον μοναδικό μπαρόκ ναό της Παναγίας Προσκυνήτριας (Σαντουάριο ντα Βίρχε ντα περεγρίνα) σε μορφή αχιβάδας (το σήμα των προσκυνητών του δρόμου του Αγίου Ιακώβου) ως υπόμνηση της θέσης της Ποντεβέδρα στο δρόμο των προσκυνητών που έρχονταν από τη γειτονική Πορτογαλία. Μεταφορά στη συνέχεια στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Μόναχο

Μόναχο - Μπιλμπάο

06.00

08.40

07.35

10.50

9η μέρα

Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα - Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη – Αθήνα

14.05

21.00

16.30

00.45

  

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι /

Διάρκεια

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Αναχώρηση

2κλ

1κλ

 

Φόροι

 

Παρατηρήσεις

 

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ  ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

9 ημέρες

4*/4*s

 

πρωινό

16 & 30/9

23/10

&

13/11

1.195

+480

+300

Περιλαμβάνο-νται είσοδοι στο  Γκουγκενχάιμ μουσείο, τον Καθεδρικό στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα και δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -200€

 

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με LUFTHANSA μέσω Γερμανίας
  • Διαμονή σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια:

Μπιλμπάο                                                     : ERCILLA / BARCELO NERVION

Σαν Σεμπαστιάν                                           : SILKEN AMARA PLAZA / BARCELO COSTA VASCA

Μπούργκος                                                    : PUERTA DE BURGOS

Οβιέδο                                                             EXE / IBERIK SANTO DOMINGO PLAZA

Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα                          : TRYP SANTIAGO

  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προπληρωμένη είσοδο στο μουσείο Γκουγκενχάιμ & στον Καθεδρικό του Σαντιάγκο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων / φιλοδωρήματα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας, γνώστη της περιοχής
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα (εκτός Γκουγκενχάιμ & Καθεδρικού στο Σαντιάγκο)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.