Skip to main content

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ! CAMINO de Santiago de Compostela - Ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου 8/9 ΗΜΕΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2024 από 1690€

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 13 – 20/21 Ιουλίου 2024  -  8/9 ΗΜΕΡΕΣ

Άφιξη Αθήνα ξημερώματα 9ης μέρας

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το Camino de Santiago de Compostela, έχει ξεκινήσει από την περίοδο του μεσαίωνα, σαν ένας από τους σημαντικότερους προσκυνηματικούς δρόμους της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου αλλά και ένα από τα 3 σημαντικότερα προσκυνήματα για τους καθολικούς, μαζί με αυτόν του Αγίου Πέτρου της Ρώμης και των Αγίων Τόπων στα Ιεροσόλυμα. Αποτελείται από πολλές εναλλακτικές διαδρομές εντός και εκτός Ισπανίας όπου η πιο διάσημη και αυτή που θα ακολουθήσουμε είναι το Camino Francés, η γαλλική διαδρομή. Με επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στο Πόρτο (1 νύχτα), στο ιστορικό Lugo (3 νύχτες) και το Santiago de Compostela (3 νύχτες). Είναι η πιο δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή του Camino de Santiago. Μια ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να αιχμαλωτίσουν την ουσία του Camino: πανέμορφα τοπία, εύκολα μονοπάτια, πλούσια γαστρονομία και συναρπαστική ιστορία. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στη Sarria και θα περπατήσουμε κατά μήκος των τελευταίων 100 χιλιομέτρων του Camino Francés. Από εκεί, θα κατευθυνθούμε προς το Santiago de Compostela και θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε την μαγεία της παλιάς πόλης, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να περπατήσουν όλο το μήκος της διαδρομής της ημέρας. ΕΑΝ το επιθυμούν θα υπάρχει πάντα ένα βανάκι υποστήριξης έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ταξιδιώτες να συμμετάσχουν, να δούνε τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια της εκδρομής και αναλόγως να αποφασίσουν πόσα χιλιόμετρα και πόσες ώρες θέλουν να περπατήσουν την κάθε μέρα.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

Το κοχύλι ως σύμβολο

 

Το κοχύλι, το οποίο μοιάζει με τη δύση του ηλίου, λέγεται πως ήταν ένα σύμβολο που χρησιμοποιούταν σε προ-χριστιανικές Κέλτικες τελετουργίες της περιοχής. Ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου μπορεί να είχε δημιουργηθεί ως μια προ-χριστιανική Κέλτικη πορεία θανάτου προς τη δύση του ηλίου, που λήγει στο «τέλος του κόσμου», στη λεγόμενη "Ακτή του Θανάτου" (Costa de la Muerte).

Κατά τη διάρκεια των ετών, το κοχύλι απέκτησε θρησκευτική σημασία, ως σύμβολο της διαδρομής του Αγίου Ιακώβου. Σύμφωνα με την παράδοση, μετά το θάνατο του Ιακώβου, οι μαθητές του απέστειλαν το σώμα του στην Ιβηρική χερσόνησο για να θαφτεί στο Σαντιάγο. Στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας μια βαριά καταιγίδα χτύπησε το πλοίο και το σώμα χάθηκε στον ωκεανό. Μετά από κάποιο διάστημα, ωστόσο, το σώμα ξεβράστηκε στην ακτή καλυπτόμενο από κοχύλια.

Το κοχύλι - χτένι έχει, επίσης, μεταφορική σημασία. Οι αυλακώσεις στο περίβλημα, που ενώνονται σε ένα μόνο σημείο, αντιπροσωπεύουν τις διάφορες προσκυνηματικές διαδρομές, οι οποίες καταλήγουν σε έναν ενιαίο προορισμό: τον τάφο του Saint James στο Santiago de Compostela. Επίσης, καθώς τα κύματα του ωκεανού οδηγούν τα όστρακα πάνω στις ακτές της Γαλικίας, το χέρι του Θεού προσανατολίζει τους προσκυνητές προς το Σαντιάγο.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Πτήση Αθήνα – Πόρτο

Άφιξη στο Πόρτο και μεταφορά οδικώς στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η: Πόρτο και άφιξη στο Lugo

Πρωινή περιήγηση στο Πόρτο για μια σύντομη γνωριμία με το λιμάνι της Πορτογαλίας και μεταφορά οδικώς στο ξενοδοχείο μας, στην καρδιά της ζωντανής, γραφικής και ιστορικής πόλης του Lugo. Η πόλη βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ισπανίας και είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που περιβάλλεται από εντελώς άθικτα ρωμαϊκά τείχη με 71 πύργους, τα οποία φτάνουν σε ύψος από 10 έως 15 μέτρα με μήκος που ξεπερνούν τα 2 χιλιόμετρα σε μήκος. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη και στα τείχη. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Πεζοπορία από Sarria - Portomarin (23χλμ - 6 ώρες)

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Με τα πεζοπορικά μας σακίδια, μπαστούνια και μποτάκια ετοιμαζόμαστε για ένα μοναδικό οδοιπορικό στα χνάρια των καθολικών προσκυνητών από ολόκληρο τον κόσμο. Αναχώρηση οδικώς για την Sarria όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα σε σκιερά δρυοδάση, όμορφα χωριά και σε ήσυχους επαρχιακούς δρόμους. Στο χωριό Barbedelo (580μ) θα επισκεφθούμε την όμορφη ρωμανική εκκλησία του. Το επόμενο σημαντικό χωριό είναι το Ferreiros. Άφιξη στο Portomarin (550μ), και χαλάρωση σε κάποιο από τα πολυάριθμα καφέ της κεντρικής πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Lugo. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πεζοπορία από Portomarin - Palas de Rei (23χλμ - 6 ώρες)

Αναχώρηση οδικώς για το Portomarin όπου θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας πεζοπορία. Από το χωριό, το μονοπάτι διασχίζει τον ποταμό Minho και ανηφορίζει σταδιακά. Στην διαδρομή μας, θα διασχίσουμε το Gonzar και θα περάσουμε τη ρωμανική εκκλησία Santa María, Castromaior. Η ηρεμία του νεκροταφείου της Γαλικίας στο Ligonde μια ηλιόλουστη μέρα είναι μια εμπειρία από μόνη της. Στο Eirexe που ακολουθεί, θα δούμε την πανέμορφη ρωμανική πύλη της εκκλησίας και το εσωτερικό του καθολικού ναού Santiago de Peregrino, καταλήγοντας στην συνέχεια στο Palas de Rei (565μ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Lugo. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πεζοπορία Palas de Rei – Arzua (28χλμ - 7 ώρες)

Αναχώρηση οδικώς για το Palas de Rei όπου θα ξεκινήσουμε την τρίτη μέρα πεζοπορίας μας. Το μονοπάτι ξεκινάει ελαφρώς κατηφορικά, περνώντας το χωριό Casanova και το γοητευτικό χωριό Leboreiro. Στη συνέχεια μια δασική διαδρομή με πολλά ρυάκια μας φέρνει στο χωριό Boente με την εκκλησία του Santiago. Ακολουθεί το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Ribadiso, και τέλος η Arzùa (389μ). Αυτή η μικρή πόλη έχει δύο μικρές αλλά μοναδικές εκκλησίες που μπορούμε να επισκεφθούμε, τη Santa María και τη La Magdalena. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Santiago de Compostela το οποίο θα είναι η βάση σας για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Πεζοπορία από Arzua - Amenal (18χλμ - 6 ώρες)

Αναχώρηση οδικώς για το Arzua για να ξεκινήσουμε την σημερινή μας βόλτα. Αυτό το σκιερό τμήμα του μονοπατιού περνάει μέσα από δάση, κατά μήκος ρεμάτων και μέσα από γραφικά χωριά. Θα περάσουμε από το παρεκκλήσι της Santa Irena, με τα μοναδικά αγάλματα του Santiago. Ο υπόλοιπη διαδρομή προς τη Rua/Opino (310m) είναι σε έναν καλό και ήσυχο επαρχιακό δρόμο. Το Rua είναι ένα από τα λιγότερο πολυσύχναστα σημεία πριν από το Santiago de Compostela. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Santiago de Compostela. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Πεζοπορία από Amenal - Santiago de Compostela (19χλμ - 5 ώρες)

Το επόμενο στάδιο θα είναι η Lavacolla όπου οι προσκυνητές παραδοσιακά πλένονταν στον ποταμό πριν φτάσουν στο Santiago de Compostela.

Οι ψηλοί ευκάλυπτοι ευθυγραμμίζονται προς το Monte del Gozo (368 μέτρα). Από το «Όρος της Χαράς» μπορούμε να δούμε τον τελικό μας στόχο, τον Καθεδρικό Ναό του Santiago! Ακολουθεί η τελική μας κατάβαση προς την πόλη για να δούμε από κοντά αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και θα απολαύσουμε την υπέροχη ατμόσφαιρα σε αυτήν την πολιτιστική και πνευματική Μέκκα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Ελεύθερη μέρα Santiago de Compostela

Πρωινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Santiago de Compostela, το οποίο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο διάσημος καθεδρικός ναός συνορεύει με την κεντρική πλατεία της καλοδιατηρημένης παλιάς πόλης. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Αργά το απόγευμα μεταφορά οδικώς στο αεροδρόμιο του Πόρτο για την πτήση επιστροφής μας.

Ημέρα 9η: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη νωρίς τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς παραλείψεις.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

13/7

Αθήνα – Πόρτο

21.30

23.40

21/7

Πόρτο – Αθήνα

00.35

06.20

 

13/7

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

18.00

18.55

21/7

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

08.00

08.55

 

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη

 

Με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων από +100€

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διάρκεια

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Αναχ/ση

2κλ.

1κλ.

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ

Καμίνο ντε Σαντιάγο ντε Κομποστέλα

 

8/9 ημέρες

4* / 3*sup

 

Ημιδιατροφή

(6 δείπνα)

13/7

1.690

+390

360

Άφιξη στην Αθήνα τα ξημερώματα της 9ης μέρας

 

 

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να περπατήσουν όλο το μήκος της διαδρομής της ημέρας. ΕΑΝ το επιθυμούν θα υπάρχει πάντα ένα βανάκι υποστήριξης έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ταξιδιώτες να συμμετάσχουν, να δούνε τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια της εκδρομής και αναλόγως να αποφασίσουν πόσα χιλιόμετρα και πόσες ώρες θέλουν να περπατήσουν την κάθε μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Πόρτο Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα ως ακολούθως

3*s Porto -- Mendez Nunes 4* / Lugo -- Gelmirez 3*s / Santiago De Compostella

  • Πρωινό καθημερινά και 6 δείπνα (ημιδιατροφή)
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας: ΝΙΚΟΣ ΤΟΔΟΥΛΟΣ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Ποτά αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Α. ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

 

  • Αντιανεμικό / Αδιάβροχο Μεμβράνη τύπου Goretex με κουκούλα
  • Ελαφρά μποτάκια πεζοπορίας ή χαμηλά πεζοπορικά (τύπου trail running)
  • (ΟΧΙ αθλητικά NIKE ή ADIDAS ή τέτοιου τύπου, λόγω του ότι θα πληγώσουν τα πόδια σας) ή σανδάλια πεζοπορικά ανοιχτού τύπου που να φοριούνται με κάλτσα
  • 4-5 ζευγάρια συνθετικές κάλτσες ή merino wool (μάλλινες ελαφριές) – ΟΧΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ
  • Παντελόνια συνθετικά πεζοπορίας
  • Σορτς για περπάτημα ή κοντά παντελόνια
  • 4-5 μακρυμάνικα και κοντομάνικα συνθετικά μπλουζάκια
  • Παγούρι 1-2 λίτρων
  • Λεπτό fleece (ενδεχομένως να έχει δροσιά κάποιες στιγμές το πρωί)
  • Καπέλο / γυαλιά ηλίου / μαντίλι Buff για το πρόσωπο
  • Ομπρέλα μικρή
  • Ημερήσιο σακίδιο 20-30 λίτρα
  • Αδιάβροχο κάλυμμα σακιδίου
  • 2 κουτιά Compeed (για φουσκάλες). Διαφορετικά μεγέθη (μεγάλα για την φτέρνα αλλά και για τα δάχτυλα)
  • Ατομικό φαρμακείο (προσωπικά φάρμακα)
  • Αποσκευή πτήσης / μεταφοράς μεταξύ των ξενοδοχείων (τύπου σακ βουαγιάζ ή μικρή βαλίτσα)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Να προμηθευτείτε ανάλογο εξοπλισμό ΜΟΝΟ από μαγαζιά που πουλάνε πεζοπορικό και ορειβατικό εξοπλισμό. NORTH FACE (Golden Hall & Mall), POLO (Φάληρο, Αθήνα, Χαλκηδόνα), ALPAMAYO, OUTDOOR WAY, EXPLORER, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 

Β. ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / ΞΕΝΩΝΕΣ

Ό,τι θέλετε από ρούχα, δεύτερα παπούτσια κ.λπ. Η αποσκευή σας μεταφέρεται από το βανάκι.

 

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ (ένα από τα παρακάτω ή συνδυασμός αν το επιθυμεί κάποιος)

  • Δύο (2) φορές την εβδομάδα περπάτημα σε ίσιωμα και ήπια ανηφόρα σε χωματόδρομο ή άσφαλτο από 8-12 χιλιόμετρα
  • Κολύμπι στην θάλασσα ή σε πισίνα αθλητικό 1-2 χιλιόμετρα
  • Ποδήλατο βουνού ή δρόμου 15-20 χιλιόμετρα