Skip to main content

Μεσαιωνική Ελβετία - Γαλλία ΠΑΣΧΑ 2022! από 645€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21/04/2022

5 ΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Πτήση για Ζυρίχη | Λουκέρνη | Ανεσί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση της Swiss στις 07.05 για Ζυρίχη. Άφιξη στις 08.55, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τη γραφική γερμανόφωνη Λουκέρνη πάνω στην εκροή του ποταμού Ρόις, που χωρίζει την παλιά από τη νέα πόλη, οι οποίες συνδέονται με την περίφημη σκεπαστή, ξύλινη γέφυρα Κάπελ, την πιο παλιά σωζόμενη ξύλινη γέφυρα της Ευρώπης (1333), που φιλοξενεί μια σειρά από ζωγραφικές παραστάσεις του 17ου αιώνα και θα την διασχίσουμε, αφού περιηγηθούμε στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις, που κάνουν τον επισκέπτη να ταξιδεύει στα μεσαιωνικά χρόνια. Κι αφού επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Λέοντογκαρ (1633-1639) με τα δίδυμα μυτερά του καμπαναριά, θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Λέβενπλατς, όπου βρίσκεται ένα μικρό πάρκο με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο: ένα λιοντάρι που ψυχορραγεί που έγινε προς τιμήν των Ελβετών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης στο Παρίσι. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε καφέ, σοκολάτα ή ζεστό κρασί, σούπα και λουκάνικα στο χέρι και να βγάλετε εξαιρετικές ινσταγκραμικές φωτογραφίες ή να επιδοθείτε σε ψώνια. Αναχώρηση για τη Γαλλία και το κουκλίστικο Ανεσί, «τη Βενετία των Άλπεων». Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ανεσί | Γενεύη περιήγηση | Ανεσί περιήγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Γενεύη, την κοσμοπολίτισσα γαλλόφωνη πόλη της Ελβετίας, που μας υποδέχεται σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη λίμνη Λεμάν, με τον Ροδανό ποταμό να την χωρίζει στα δύο, και φόντο τις Άλπεις. Ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πολυάριθμων διεθνών οργανισμών και γενέτειρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, η Γενεύη διαδραματίζει αναμφισβήτητα καίριο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Αφού δούμε τα διεθνή ευρωπαϊκά κτήρια (ΟΗΕ, Μουσείο Ερυθρού Σταυρού), θα σταματήσουμε στον Αγγλικό Κήπο πλάι στη λίμνη με τα πολυτελή ξενοδοχεία, το σιντριβάνι-σύμβολο της πόλης, το Jet d’Eau, και το λουλουδένιο ρολόι, κι ύστερα θα περιπλανηθούμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης (από τον 16ο αιώνα): θα ανέβουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, όπου δίδασκε ο Καλβίνος, θα δούμε το Δημαρχείο αλλά και το σπίτι που έμενε ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν υπηρετούσε ως διπλωμάτης της Ρωσίας στην Ελβετία, κι ύστερα θα κατηφορίσουμε στο εμπορικό της κέντρο, όπου όσοι αγαπούν το shopping θα βρουν τον παράδεισό τους με εκθαμβωτικά κοσμήματα, ρολόγια πολυτελείας, ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, γκαλερί, παλαιοπωλεία. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για το Ανεσί, για να γνωρίσουμε αυτή την παραμυθένια, μικρή γαλλική πόλη, που την κάνει μοναδική η γαλήνια ομορφιά και η χαλαρωτική της ατμόσφαιρα. Χτισμένη γύρω από το παλιό κάστρο του Λόρδου Ανεσί, που δεσπόζει στο κέντρο της, η πόλη μοιάζει να επιπλέει. Κατά μήκος των καναλιών της απλώνονται πολλά μικρά δρομάκια, με γραφικά σπίτια σε παστέλ χρώματα, που αντανακλώνται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καθαρή στην Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για ένα απολαυστικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ανεσί | Περούζ | Λυόν  | Ανεσί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα ταξίδι στον Μεσαίωνα, στο γοτθικό χωριό Περούζ, σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο των γαλλικών Άλπεων, με θέα στον ποταμό Αιν. Περνώντας από την Κάτω ή Πάνω Πύλη των τειχών που το περιβάλλουν και περπατώντας στα στενά βοτσαλωτά σοκάκια του, θα μεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή, θαρρώντας πως από κάπου θα ξεπροβάλλει κάποιος ιππότης. Γευτείτε Galette Pérougienne (μια τάρτα βουτύρου από ζύμη μπριός με κρέμα και σιρόπι από μούρα, που σερβίρεται με κρασί) ή δοκιμάστε ένα από τα φημισμένα κρασιά Μποζολέ της περιοχής με τοπικό τυρί στο Caveau De Saint Vincent. Αναχώρηση για τη Λυόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, που απλώνεται στις όχθες των ποταμών Ροδανού και Σον. Παλιά ρωμαϊκή αποικία, κάποτε πρωτεύουσα της Γαλατίας, κοσμοξάκουστη πόλη του μεταξιού, αλλά και γαστρονομικός παράδεισος για καλοφαγάδες, κουβαλάει μια αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά δύο χιλιάδων ετών. Περιήγηση στο κέντρο της Λυόν, το Presqu’île, «Σχεδόν Νησί», μια στενή λωρίδα ξηράς ανάμεσα στους ποταμούς, που κυριαρχείται από την αχανή πλατεία Μπελκούρ με το άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ΄ και την τεράστια ρόδα, που προσφέρει μία ανεπανάληπτη όψη της πόλης από πολύ ψηλά. Στη συνέχεια, θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Λυόν, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μία από τις μεγαλύτερες αναγεννησιακές συνοικίες της Ευρώπης με έντονες γοτθικές λεπτομέρειες στην αρχιτεκτονική της. Στο εσωτερικό της υπάρχουν μικρά στενά δρομάκια, υπόγεια περάσματα, που μπαινοβγαίνουν από αυλές παλιών σπιτιών, τα γνωστά «τραμπούλ». Από εκεί, χρησιμοποιώντας το τελεφερίκ μπορούμε να απολαύσουμε μία μαγευτική ανάβαση στον λόφο Φουρβιέρ (τον Λόφο που Προσεύχεται), που καταλήγει στην εκκλησία προστάτιδα της πόλης, την οκταγωνική βασιλική Νοτρ Νταμ, με τα εντυπωσιακά βιτρό και ψηφιδωτά. Πίσω ακριβώς από την εκκλησία, βρίσκεται ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ από το 1894, χαρακτηριστικό δείγμα της αιώνιας αντιπαράθεσης μεταξύ Παρισιού και Λυόν. Κατεβαίνοντας, δοκιμάστε τα ιδιαίτερα πιάτα της λυονέζικης κουζίνας σε κάποιο παραδοσιακό εστιατόριο, που οι Λυονέζοι αποκαλούν μπουσόν (bouchon) και κάντε ανελέητο shopping στους μοδάτους εμπορικούς δρόμους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ανεσί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ανεσί | Βέρνη | Ζυρίχη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, που διαθέτει μια καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σκεπαστές αγορές για ψώνια παντός καιρού αλλά και δελεαστικές προτάσεις για τους φιλότεχνους. Η παλιά πόλη της Βέρνης έχει το καλύτερο αυτούσιο διατηρημένο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο σε όλη την Ελβετία και είναι χτισμένη σαν ακρόπολη πάνω σε μια βραχώδη λωρίδα γης, που περιβάλλει ο ποταμός Άαρε. Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την πλατεία Μπέρενπλατς, που κάποτε ήταν τάφρος, όπου υπήρχαν αρκούδες (απ’ όπου και το όνομα της πόλης), θα πάρουμε τον κεντρικό εντυπωσιακό δρόμο, τη Marktgasse, γεμάτη σιντριβάνια, και κάνοντας παρακάμψεις για να δούμε το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό, θα περάσουμε από το σπίτι που έζησε ο Αϊνστάιν, τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού, το Zytglogge, του 16ου αι., σήμα κατατεθέν της Βέρνης, για να καταλήξουμε στο Μπουντενχάους, το επιβλητικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη Ζυρίχη, την πόλη των τραπεζών και των χρηματιστών, που πίσω από τη γυαλιστερή business πρόσοψή της, κρύβει μια νεανική και αρτίστικη καρδιά, γεμάτη μοδάτα στέκια, σικ εστιατόρια, κεφάτα καφέ και κλαμπ. Παρ’ όλη όμως την αυστηρή πολυτέλειά της η οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας προσέφερε πάντα φιλόξενα στέγη σε πρωτοπόρους καλλιτέχνες και οραματιστές. Εδώ, στο «Cabaret Voltaire», γεννήθηκε το 1916 το πρωτοποριακό και αντισυμβατικό εικαστικό κίνημα Dada, ως αντίδραση στη βαρβαρότητα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Εδώ έγραψε τον διάσημο Οδυσσέα του ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις, κατέφυγαν ο Λένιν με την Κρούπσκαγια λίγο πριν επιστρέψουν στη Ρωσία, για να ηγηθούν της Οκτωβριανής Επανάστασης, και από τον άμβωνα του ναού Γκρόσμινστερ τον 16ο αιώνα κήρυξε ο Ζβίγκλιος τη μεταρρύθμιση. Ξενάγηση λοιπόν σε αυτά τα στέκια, βόλτα στα μεγάλα πεζοδρόμια της λουσάτης Bahnhofstrasse με βιτρίνες που συγκεντρώνουν όλες τις βαριές υπογραφές, υψηλή ωρολογοποιία και κοσμήματα διά χειρός Cartier, Tiffany, Bulgari, Bucherer, κ.ά., haute couture των Giorgio Armani, Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo. Κι όταν κουραστείτε από τους μεγατόνους χλιδής, κάντε στάση στην Paradeplatz για μια ζεστή σοκολάτα στο ιστορικό «Confiserie Sprungli». Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζυρίχη | Πτήση για Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα (13:10).

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Ζυρίχη - Αθήνα με Swiss Air με μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στο Best Hotel Annecy 3*με πρωινό καθημερινά
  • Μια (01) διανυκτέρευση στο Ibis Styles Zurich City Center 3* με πρωινό
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις COVID-19
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Γεύματα και δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ο φόρος διαμονής 1,10 € ανά άτομο ανά ημέρα στο Ανεσί και 2,50 CHF ανά άτομο ανά ημέρα στη Ζυρίχη, πληρωτέοι απευθείας εκεί
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας

 

Πτήσεις με Swiss Air

21 Απριλίου Αθήνα – Ζυρίχη 07:05-08:55
25 Απριλίου Ζυρίχη – Αθήνα 13:10-16:50

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

21/04

5 ημέρες

Δίκλινο

645 €

Μονόκλινο

745 €