Skip to main content

Αλσατία - Ελβετία ΠΑΣΧΑ 2022! από 695€

 

Αναχώρηση

22,23 Απριλίου   2022~   6 μέρες

Στρασβούργο, Μπάντεν Μπάντεν, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ, Ζυρίχη, Βασιλεία, Λουκέρνη

Ταξιδεύουμε σε παραμυθένιες πόλεις όπως το Στρασβούργο και η Λουκέρνη, σε τοπία μαγευτικά όπως εκείνα του Αλσατικού Δρόμου του Κρασιού, σε γραφικές κωμοπόλεις όπως το Μπάντεν Μπάντεν, σε κουκλίστικα χωριά όπως το Εγκισέμ, το Κολμάρ και το Ρικβίρ.

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με SWISS - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και μεσημεριανή/απογευματινή

  από Ζυρίχη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

  • Περιήγηση στην μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας, το Στρασβούργο
  • Επίσκεψη στην γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν
  • Διαδρομή στον περίφημο Αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και επισκέψεις στο γοητευτικό Κολμάρ και στα πανέμορφα χωριά Ρικβίρ και Εγκισέμ, που θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας
  • Περιήγηση στην Βασιλεία που βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου, σε τριεθνές σημείο συνάντησης της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμού
  • Περιήγηση στην μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, την Ζυρίχη
  • Περιήγηση στην κουκλίστικη Λουκέρνη
  • Δυνατότητα επίσκεψης στην Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ζυρίχη στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Στρασβούργο, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS για Ζυρίχη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας θα δούμε το ιστορικό του κέντρο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, περνώντας πάνω από τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4* (www.marriott.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο, Μπάντεν Μπάντεν  

Πρωινή αναχώρηση για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της από τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτες. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Στρασβούργο - Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ - Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το Ρικβίρ,  όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο - Βασιλεία - Ζυρίχη  

Πρωινή αναχώρηση για τη Βασιλεία που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, στις όχθες του ποταμού Ρήνου, ο οποίος την χωρίζει σε δύο μέρη: την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία). Σήμερα είναι η ισχυρότερη οικονομικά πόλη της Ελβετίας και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία πολιτισμού και έργων τέχνης της χώρας. Μια ζωντανή πόλη με απίστευτη φυσική ομορφιά, μεσαιωνικά κτίρια και πλακόστρωτους δρόμους Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Μύνστερ, την Markplatz, το Δημαρχείο και το "γόνατο του Ρήνου", καθώς εδώ ο ποταμός στρίβει προς τον βορρά Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Ζυρίχη, την μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Κτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία στις όχθες μιας λίμνης και δυο ποταμών, έχει επιβλητικούς ναούς, μουσεία, γκαλερί, αλλά και τον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του κόσμου. Το γοητευτικό μεσαιωνικό της κέντρο είναι διάσπαρτο από μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup. στην συνοικία Oerlikon (www.courtyardzurich.com). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ζυρίχη, Περιήγηση πόλης, Προαιρετική εκδρομή στην Κωνστάνζ

Πρωινή περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Κωνστάνζ (Konstanz, έξοδα ατομικά), η οποία γλύτωσε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και ως εκ τούτου διατηρείται ατόφια.   

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης Η λίμνη Κωνσταντίας ή Μπόντενζεε (Bodensee) είναι μια από τις πιο γραφικές λίμνες της Ευρώπης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές των Άλπεων και ανήκει σε τρία κράτη - την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία Φθάνοντας θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το άγαλμα Ιμπέρια, την πλατεία της αγοράς, τις παραδοσιακές μπυραρίες και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε όμορφα και οικονομικά ψώνια. Επιστροφή στην Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ζυρίχη - Λουκέρνη - Ζυρίχη - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το μεσημέρι μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχώρηση

22,23 Απριλίου   ~   6 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

695

3ο άτομο έως 12 ετών

495

Μονόκλινο

945

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με απ΄ ευθείας πτήσεις της SWISS
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο ALOFT STRASBOURG ETOILE 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ζυρίχη στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 275
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος

LX

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΖΥΡΙΧΗ

LX 1843    09:00 - 10:50

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΥΡΙΧΗ

ΑΘΗΝΑ

LX 1838    13:10 - 16:50

LX

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΖΥΡΙΧΗ

LX 1843    09:00 - 10:50

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΥΡΙΧΗ

ΑΘΗΝΑ

LX 1842    17:50 - 21:25