Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Πριγκιποννήσια, Βόσπορος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Πρωτομαγιά και Μάιος από 500

 Αναχωρήσεις: 27/4 (Πρωτομαγιά)    ~    5 μέρες          28/4 (Πρωτομαγιά)       ~    4 μέρες  

                         11/5, 18/5, 25/5          ~    5 μέρες

                      

1η μέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση (Μπαλουκλί, Παναγία Βλαχερνών, Πατριαρχείο)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με TURKISH για την Κωνσταντινούπολη, την βασιλίδα των πόλεων, που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα. Καθ΄ οδόν θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη γέφυρα του Κεράτιου Κόλπου θα φθάσουμε στην Παλιά Πόλη και ακολουθώντας τα Χερσαία Τείχη θα οδηγηθούμε στην περιοχή Μπαλουκλή. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σημαντικότερο Αγίασμα της Ορθοδοξίας, που συνδέεται με αμέτρητα θαύματα. Θα δούμε την πηγή, τα μνήματα των Πατριαρχών και θα επισκεφθούμε την μεγαλοπρεπή εκκλησία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή των Βλαχερνών. Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε τα εν μέρη αναστηλωμένα τείχη της Πόλης, ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά έργα της παγκόσμιας ιστορίας, που χρονολογούνται από τον 5ο μ.Χ. αιώνα - κατασκευάστηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β΄. Μία από τις περίφημες πύλες είναι και η Κερκόπορτα, που σύμφωνα με την παράδοση, από εκεί μπήκαν οι πρώτοι γενίτσαροι κατά την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453. Η δεύτερή μας στάση θα είναι στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, μετά το θαύμα που έγινε το 626 μ.Χ. Η τρίτη μας στάση θα είναι στο Φανάρι, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παγκόσμια έδρα της Ορθοδοξίας. Καθ΄ οδόν θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Ξηλόπορτας, που λειτούργησε για μερικά χρόνια ως Πατριαρχικός Ναός, καθώς και την Βουλγάρικη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μοναδική σιδερένια εκκλησία στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε επίσης ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλης, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, που έχει τη μορφή αετού με τα φτερά ανοιχτά και συμβολίζει την αναγέννηση του Ελληνικού Γένους. Φθάνοντας στο Πατριαρχείο θα δούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε έναν περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέραν με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν της. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος - την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης - και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Μεγάλη Λεωφόρο του Πέραν με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια, όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και την στοά των λουλουδιών και θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο "Pera Palace", που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου "Orient Express". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση (Ιππόδρομος, Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Βυζαντινό Υδραγωγείο Τοπ Καπί, Ναός της Αγία Ειρήνης, Αγορά Arasta Bazaar, Κλειστή Αγορά/Kapali Carsi)

Οδεύοντας σήμερα το πρωί προς την καρδιά της ιστορικής πόλης θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο από την γέφυρα Ουνκαπανί (Unkapanı) και θα κατευθυνθούμε στον πρώτο από τους επτά λόφους, στην καρδιά της αρχαιοελληνικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής πόλης. Θα περπατήσουμε στην γραφική αγορά Arasta και θα επισκεφθούμε την πλατεία των αλόγων (At meydan), εκεί όπου βρισκόταν κάποτε ο περίφημος Ιππόδρομος που εγκαινίασε ο  Μέγας Κωνσταντίνος και ο τόπος από όπου ξεκίνησε η περίφημη "Στάση του Νίκα" επί του Ιουστινιανού. Το κτίσμα καταστράφηκε και λεηλατήθηκε από τους σταυροφόρους το 1204. Σώζονται όμως τρία μνημεία: ο Οβελίσκος Θεοδοσίου, ο Τρίποδας των Πλαταιών και η Στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Παλάτι του μεγάλου βεζίρη İbrahim Paşa (Pargalı) Πάργαλι, σήμερα μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, αξιόλογο για να το επισκεφθεί κανείς στον ελεύθερο χρόνο του. Απέναντί του βρίσκεται το περίφημο Μπλε Τζαμί ή τέμενος Σουλτάν Αχμέτ, που έδωσε το όνομά του σε όλη την συνοικία. Είναι το μοναδικό Οθωμανικό τέμενος με έξι μιναρέδες και έχει εξαιρετική διακόσμηση. Στη συνέχεια, περνώντας δίπλα από το μεγαλύτερο χαμάμ της Πόλης, τα λουτρά της Χουρέμ, φθάνουμε στον υπέρλαμπρο Ναό της Αγίας Σοφίας, της οποίας ο τρούλος έχει ύψος 55 μέτρα και διάμετρο 31 μέτρα. Κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο Βυζαντινό Υδραγωγείο, το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, αλλά πήρε την τελική του μορφή τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται Υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που κατασκευάστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά από μία σύντομη στάση, θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, το παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές -  σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών, με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά - καθώς και τον Ναό της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία, σήμερα όμως λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini. Κατασκευάστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και μέχρι το 360 μ.Χ., πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας, ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην "Στάση του Νίκα" επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα. Η σημερινή μας μέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi), την Σκεπαστή Αγορά με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στη διαδρομή μας προς την αγορά θα δούμε αρκετά παλιά αρχοντικά και μνημεία διαφόρων εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, Χαλκηδόνα, Πριγκιποννήσια 

Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου, τις "Βερσαλλίες της Ανατολής", που είναι κτισμένα πάνω στον Βόσπορο. Μόνο για την κατασκευή τους με τα 285 δωμάτια και τα 46 σαλόνια δαπανήθηκαν περισσότεροι από 35 τόνοι χρυσού. Στην είσοδο του παλατιού αυτού, όπου έζησαν οι έξι τελευταίοι σουλτάνοι, βρίσκεται ο εντυπωσιακός πύργος του ρολογιού και το μπαρόκ τζαμί του παλατιού με τους λεπτότερους μιναρέδες του κόσμου.

Συνεχίζουμε για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης περνώντας από την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, την πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Θα κάνουμε μία στάση στην γραφική συνοικία Χαλκηδόνα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο ναός της Αγίας Ευφημίας, όπου είχε λάβει χώρα η 4η Οικουμενική Σύνοδος.

Θα συνεχίσουμε για την εκδρομή μας στα Πριγκιποννήσια. Θα φθάσουμε με το πούλμαν στην αποβάθρα Bostanci, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο με προορισμό τα δύο πιο δημοφιλή νησιά: την Χάλκη (Heybeli Ada) με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκιπο (Buyukada, Μεγάλο Νησί). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή με το πλοιάριο στο Bostanci και από εκεί συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κέντρο με φαγητό και ποτό, παρακολουθώντας χορούς οριεντάλ και παραδοσιακούς και δοκιμάζοντας την τοπική πικάντικη κουζίνα (έξοδα ατομικά).

 

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Αιγυπτιακή Αγορά, Κρουαζιέρα στον Βόσπορο (4ήμερο πρόγραμμα: Αθήνα)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την Αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά, Misir Carsιsi). Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το τέμενος Γιενί Τζαμί (Yeni Camii) που κατασκευάστηκε το 1662 μαζί με την Αιγυπτιακή Αγορά.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο, όπου θα δούμε τα εκπληκτικά ξύλινα αρχοντικά, που οι ντόπιοι τα αποκαλούν "yalı"/"γυαλιά", τα παλάτια των σουλτάνων, όπως το Ντολμάμπαχτσέ, το Τσιραγάν και το Μπεϊλερμπεγί, καθώς και τα κάστρα της Ρούμελης και της Ανατολής στο στενότερο σημείο. Αφού πλησιάσουμε τη δεύτερη γέφυρα του Βοσπόρου θα επιστρέψουμε στο λιμάνι από εκεί στο ξενοδοχείο (5ήμερο πρόγραμμα) ή στο αεροδρόμιο (4ήμερο πρόγραμμα).

 

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Ελεύθερη μέρα - Αθήνα  

Χρόνος ελεύθερος το πρωί για τις τελευταίες βόλτες και αγορές. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. 

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι, εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του
  • Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την ελεύθερη (5η) μέρα
  • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου
  • Απαιτείται Ταυτότητα απαραίτητα τελευταίας 15ετίας ή Διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην Τουρκία

 

Η Μονή της χώρας δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω εργασιών συντήρησης

 

Το Μπλέ Τζαμί (Τζαμί Σουλτάν Αχμέτ) δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω εργασιών συντήρησης. Στην ξενάγησή μας θα το δούμε εξωτερικά.

(Σε περίπτωση που επαναλειτουργήσει θα το επισκεφθούμε)

  

Αναχωρήσεις: 27/4 (Πρωτομαγιά)    ~    5 μέρες  

                         28/4 (Πρωτομαγιά)     ~    4 μέρες  

                         11/5, 18/5, 25/5            ~    5 μέρες                                                                       

 

 

Τιμοκατάλογος  

  

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ /  ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA BED

ΦΟΡΟΙ

RITZ CARLTON  5* DLX

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

5 ΜΕΡΕΣ

27/4-1/5/23

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

155 €

CVK PARK BOSHPORUS 5*

995 €

1.495 €

695 €

CVK TAKSIM 4*SUP

630 €

820 €

500 €

AKKA LUSH 4* Special boutique

NOVA PERA PLAZA 4*

CENTRAL PALACE TAKSIM 4*

610 €

780 €

490 €

AKKA SUITES 4*

580 €

765 €

470 €

NOVA PLAZA TAKSIM 4*

540 €

670 €

455 €

RITZ CARLTON  5* DLX

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

4 ΜΕΡΕΣ

28/4-1/5/23

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

 155 €

CVK PARK BOSHPORUS 5*

860 €

1.235 €

610 €

CVK TAKSIM 4*SUP

575 €

720 €

470 €

AKKA LUSH 4* Special boutique

NOVA PERA PLAZA 4*

CENTRAL PALACE TAKSIM 4*

560 €

690 €

460 €

AKKA SUITES 4*

525 €

665 €

445 €

NOVA PLAZA TAKSIM 4*

500 €

600 €

430 €

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ /  ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA BED

ΦΟΡΟΙ

RITZ CARLTON  5* DLX

ΜΑΙΟΣ 2023

5 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις 

11/5, 18/5, 25/5

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

 155 €

CVK PARK BOSHPORUS 5*

980 €

1.480 €

700 €

CVK TAKSIM 4*SUP

660 €

880 €

550 €

AKKA LUSH 4* SPECIAL BOUTIQUE

610 €

790 €

515 €

NOVA PLAZA TAKSIM 4*

550 €

680 €

475 €

 

Στο ξενοδοχείο CVK PARK BOSHPORUS όλα τα δωμάτια θα είναι superior.

Σε περίπτωση αιτήματος για δωμάτια με θέα στον Βόσπορο θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση.

Στο ξενοδοχείο AKKA LUSH όλα τα δωμάτια θα είναι superior

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με Turkish Airlines
  • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο
  • Διαμονή (3 ή 4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5*
  • Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικό (Σε δωμάτια με μερική θέα τον Βόσπορο)

Web site: https://www.ritzcarlton.com/en/hotels/europe/istanbul

  • Στο πολυτελές ξενοδοχείο The Cvk Park Bosporus 5* κεντρικό (Σε δωμάτια superior)

Web site : https://www.cvkhotelsandresorts.com/park-bosphorus-hotel-istanbul

  • Στο κεντρικό CVK Taksim 4* superior https://www.cvkhotelsandresorts.com/cvk-taksim-hotel-istanbul
  • Στο κεντρικό AKKA LUSH 4* special boutique (Σε δωμάτια superior) https://www.akkahotels.com/en/lush
  • Στο κεντρικό NOVA PLAZA PERA 4* https://www.novaplazahotels.com/novaplazapera/
  • Στο κεντρικό THE CENTRAL PALACE TAKSIM4* http://www.thecentralpalace.com/en-US/
  • Στο κεντρικό AKKA SUITES 4* https://www.akkahotels.com/en/suites
  • Στο κεντρικό NOVA PLAZA TAKSIM 4*              https://www.novaplazahotels.com/novaplazataksim/en/
  • Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια
  • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο
  • ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx
  • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα και fitness center του ξενοδοχείου CVK Park Bosporus 5*
  • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα και fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim
  • ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 155 € ανά άτομο
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (όπου απαιτείται)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό προτεινόμενο κλπ.

 

Κόστος εισόδων σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους ανά άτομο

Οι Τιμές ενδέχεται να αλλάξουν

 

  • Τοπ Καπί και Αγία Ειρήνη 500 Τουρκικές Λίρες 
  • Βυζαντινό Υδραγωγείο            300 Τουρκικές Λίρες
  • Ντολμά Μπαχτσέ 450 Τουρκικές Λίρες