Skip to main content

Κωνσταντινούπολη Πριγκιπόννησα 28η Οκτωβρίου Ταξίδι 5 ημερών από 585

Αναχώρηση: 27/10

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη

Πρωινή πτήση για την Κωνσταντινούπολη, άφιξη και απευθείας ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από τα Τείχη του Ιουστινιανού που φύλαξαν τη πόλη για 12 περίπου αιώνες και θα συνεχίσουμε με το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, ένας θησαυρός της Ορθοδοξίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Παναγία των Βλαχερνών,  ένας ναό υψίστης σημασίας για χιλιάδες πιστούς ανά τους αιώνες και ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Παναγίας. Στο ναό αυτό εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.Χ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα κλείσουμε με την επίσκεψη στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο όπου θα δούμε τη κλειστή πύλη και θα προσκυνήσουμε στο ναό του Αγίου Γεωργίου θαυμάζοντας τις υπέροχες εικόνες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο.
(Η Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων είναι κλειστή λόγω εργασιών συντήρησης και μη επισκέψιμη).

 

Ημέρα 2η: Κωνσταντινούπολη (ολοήμερη ξενάγηση)

Η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση είναι επικεντρωμένη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το ενδιαφέρον τραβάει η απαράμιλλη σε λαμπρότητα και αρχιτεκτονική Αγία Σοφία, εκκλησία παλαιότερα – τζαμί στη συνέχεια – μουσείο πλέον στις μέρες μας. Ακολουθεί το παλάτι Τοπκαπί Σαράι που φιλοξενεί τα υπέροχα κοσμήματα και άλλα εκθέματα των Οσμανλίδων Σουλτάνων, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Αχμέτ του 3ου που χτίστηκε με στόχο να επισκιάσει την μεγαλοπρέπεια της Αγιά Σοφιάς και o ιστορικός Ιππόδρομος όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Υδραγωγείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση εάν είναι ανοικτό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα.

 

Ημέρα 3η: Κωνσταντινούπολη ( ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόνησα)

Ολοήμερη εκδρομή στα περίφημα Πριγκηπόνησα, τον τόπο που εξορίζονταν οι Βυζαντινοί πρίγκιπες και στα μετέπειτα χρόνια διατηρούσε τις εξοχικές της κατοικίες η ελίτ της Πόλης. Πρώτη στάση η Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του λόφου της Ελπίδας. Δεύτερη στάση η νήσος Πρίγκηπος, όπου όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να κάνετε τον γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξες.  Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες  του νησιού και επιστροφή στη Κωνσταντινούπολη.

 

Ημέρα 4η: Κωνσταντινούπολη

Μέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Το ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κατασκευάστηκε από το 1843 έως το 1856 ως κατοικία κάποιων από τους τελευταίους Οθωμανούς σουλτάνους, καταλαμβάνοντας μια έκταση 110.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο είναι επιβλητικό και ογκώδες, ακολουθώντας δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα και όχι τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Τοπ Καπί. Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε χώρους του προσωπικού σας ενδιαφέροντος  και κάνετε τις αγορές σας μιας και η Πόλη  φημίζεται για χαλιά, κιλίμια, κεχριμπάρι, ασημικά, μπαχαρικά και τον μπακλαβά του Γκελίογλου.

 

Ημέρα 5η: Κωνσταντινούπολη – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Τελευταία μέρα σήμερα για να περιπλανηθείτε στη πόλη. Προτείνουμε να περπατήσετε μέχρι τον περίφημο πύργο του Γαλατά, να διασχίσετε τη γέφυρα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στον Κεράτιο κόλπο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΆΤΟΜΟ:

27/10/2023 σε Δίκλινο

585€

   
27/10/2023 Μονόκλινο

815€

   
Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο
Φόροι

240€

 

27/10/2023 σε Δίκλινο

665€

   
27/10/2023 Μονόκλινο

925€

   
Ξενοδοχείο 4* sup Ξενοδοχείο
Φόροι

240€

 

27/10/2023 σε Δίκλινο

765€

   
27/10/2023 Μονόκλινο

1.085€

   
Ξενοδοχείο 5* Ξενοδοχείο
Φόροι

240€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Turkish Airlines.
  • Διαμονή: Σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* Riva, 4* s Nippon, 5* Point Taksim ή παρόμοια.
  • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά τρία (3) γεύματα στο σύνολο του ταξιδιού .
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό/συνοδό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Φιλοδωρήματα.
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις:  Turkish Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα  Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 3:50 5:15
5η μέρα Κωνσταντινούπολη– Αθήνα 19:55 20:25