Skip to main content

Η άλλη Καππαδοκία και εκτενής γνωριμία με τα Μικρασιατικά παράλια Χριστούγεννα 2022! Τιμή 980€ με φόρους

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12/2022

9 μέρες

Περιλαμβάνεται βραδινό σόου με Δερβίσηδες, Ημιδιατροφή καθημερινά & Ειδική διαδρομή στο Αϊβα€λί που θα σας μείνει αξέχαστη και ειδική ξενάγηση

 

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Μικρά Ασία.

Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου.

Ξεκινώντας από την Καισάρεια, επισκεπτόμαστε τα περισσότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας (Άβανος, Προκόπι, Σινασσός, Κοιλάδες Γκόρεμε, Πασαμπαλάρ και Περιστρέμα, Ουτσχισάρ, Μαλακοπή, Καρβάλη) και καταλήγουμε στην πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων, το Ικόνιο.

Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την Ιεράπολη (Παμούκαλε) με τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της, στο χωριό Διδώς Σωτηρίου Κιρκιντζέ, στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφέσου και της Περγάμου, στο χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί και στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη.

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, διαμορφώσαμε κατά την ομολογία των ταξιδιωτών μας το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα στην Καππαδοκία. Ένα πρόγραμμα όπως σας έχει συνηθίσει  με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και έμφαση στο πολιτιστικό στοιχείο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη εξερεύνηση στα Μικρασιατικά παράλια.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΒΑΝΟΣ (ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την Καισάρεια. Άφιξη και περιήγηση στην "πόλη των μαυσωλείων", που είναι κτισμένη σε ύψος 1.055 μέτρων στο κέντρο σχεδόν της Ανατολίας, σε μια εύφορη γεωργική ζώνη με ήπιο κλίμα. Το γραφικό μεσαιωνικό της κάστρο περιβάλλεται από ογκώδη τείχη και κλείνει την παλιά πόλη, που χαρακτηρίζεται από στενοσόκακα και χαμηλά σπιτάκια με ταράτσες. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την "πρωτεύουσα" των περίφημων κεραμικών, την Άβανο. Χτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ (Κόκκινος ποταμός), του Άλυ των αρχαίων, ήταν από τους σημαντικότερους οικισμούς της προ-βυζαντινής Καππαδοκίας. Σήμερα φημίζεται για τις βιοτεχνίες των υφαντών και κεραμικών, για τα οθωμανικής εποχής σπίτια της, αλλά και για τη φιλοξενία της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΟΣ – ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (ΠΡΟΚΟΠΙ, ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΓΚΟΡΕΜΕ) [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΟΛ-ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ]

Εντός των δύο επομένων ημερών θα εξερευνήσουμε την περιοχή της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μία μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την unesco μνημείο φυσικής κληρονομιάς. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε (προαιρετικά) σε ένα από τα αερόστατα και να θαυμάσετε την ιδιόμορφη και μοναδική θέα από ψηλά. Θα συνεχίσουμε με την Κοιλάδα Γκόρεμε (Κόραμα), στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες, όπου θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων.

( δεν φέρει καμία ευθύνη αν η προαιρετική εκδρομή με τα αερόστατα δεν πραγματοποιηθεί λόγω καιρού ή άλλων λόγων.)


3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΟΣ – ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (ΠΑΣΑΜΠΑΛΑΡ, ΣΙΝΑΣΣΟΣ, ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ), ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ

Αναχωρούμε για την κοιλάδα Πασαμπαλάρ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Ακολουθεί η Σινασσός, στην οποία θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα περπατήσουμε στις παλιές ελληνικές γειτονιές με τα θαυμάσια αρχοντικά τους. Τέλος θα επισκεφθούμε το Ουτσχισάρ, όπου θα ανέβουμε στον πύργο του για μια πανοραμική θέα της Καππαδοκίας.
Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα θέαμα μοναδικό: Χορό των Δερβίσηδων, που υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη τη σκηνή. Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.


4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΟΣ (ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ) – ΙΚΟΝΙΟ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ/ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑ, ΚΑΡΒΑΛΗ, ΑΚΣΑΡΑΪ, ΜΑΛΑΚΟΠΗ)

Συνεχίζοντας σήμερα την περιήγησή μας στην Καππαδοκία, θα κατευθυνθούμε προς τη Μαλακοπή (Derinkuyu), μια υπόγεια πόλη που λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθοι ενός λόφου, κρύβοντας κάτω από την επιφάνειά του μια τεράστια υπόγεια πόλη με παρεκκλήσια, κελιά, αποθήκες, δωμάτια διαμονής κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya), μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες, Λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι άγιοι Παύλος και Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215). Στο τέλος του 11ου αι. το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους (Σουλτανάτο του Ρουμ, του ισχυρότερου σουλτανάτου της Ανατολίας κατά το Μεσαίωνα) και από τον 15ο αι. αποτέλεσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του παραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ, που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ακσαράι, μεγάλο εμπορικό σταθμό στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού που διέσχιζε την Ανατολία. Το αρχαιοελληνικό όνομα της πόλης ήταν Αρχελαΐς. Εδώ θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό Ουλού Τζαμί (Μεγάλο Τζαμί) του 1408 μ.Χ. Άφιξη στο Ικόνιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Ιεράπολη (Παμούκαλε). Επίσκεψη στις αρχαιότητές της, αλλά και στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές - ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση


6η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΑΠΟΛΗ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ) – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ - ΣΜΥΡΝΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμίσου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου, αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το χωριό Σιριντζέ ή Κιρκιντζέ, γνωστό σε όλους μας από τις διηγήσεις της Διδώς Σωτηρίου, η οποία καταγόταν από εκεί. Οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, θα μας συγκινήσουν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ - ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινή περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τον Ναό του Ασκληπιού.

Συνεχίζουμε για το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί, την πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία - πολλοί μάλιστα από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν ελληνικά. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.


8η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ

Εξερευνούμε σήμερα τη Χερσόνησο της Ερυθράς δυτικά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο. Στο επίκεντρο μας τα Βουρλά και το Τσεσμέ αλλά και όμορφα χωριά όπως το Αλάτσατα το γραφικό χωριό της Τουρκίας που θυμίζει Ελλάδα με τα γραφικά σοκάκια τα εντυπωσιακά αρχοντικά όμορφες γειτονιές και μια ατμόσφαιρα που σε γυρίζει πίσω πολλά χρόνια όταν όλα εδώ ήταν Ελληνικά.

Επιστρέφουμε στη Σμύρνη και χρόνος για χαλαρή βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.


9η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο (check-out στις 11:00) και μεταφο-ρά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Ημερομηνία Πτήσης

ΤΚ 1844 24/12/2022 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 09:50 - 12:15

ΤΚ 2012 24/12/2022 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΪΣΕΡΙ 14:35 - 16:00

ΤΚ 2325 01/01/2023 ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 15:55 - 17:10

ΤΚ 1845 01/01/2023 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ 19:55 - 20:25

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 980€

Ξενοδοχείο

Τύπος Δωματίου

                           Κόστος 
Double Room      980 €
Twin Room          980 € 
Triple Room        980 € 
Single Room      1300 € 

Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια.
Ξενοδοχεία 5* τοπικής κατηγοριοποίησης, στην Σμύρνη το Movenpick 5*.
Ημιδιατροφή καθημερινά (τα γεύματα δεν είναι εορταστικά).
Βραδινό σόου με χορό Δερβίσηδων.
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Έλληνας τοπικός αρχηγός που είναι και διπλωματούχος ξεναγός.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα.

Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.


Δεν περιλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (προαιρετικά)
Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά περίπου: € 75

Μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

Τέλειες προαγορασμένες πτήσεις με βραδινή επιστροφή για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον χρόνο εδώ και επίσκεψη στην χερσόνησο της Ερυθράς.
Εκπλήξεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα και αυξάνουν την εμπειρία. Κρυμμένα μυστικά που θα μας γνωρίσουν μια άλλη Καππαδοκία και Μικρά Ασία δίνοντας έμφαση στο τοπικό και ελληνικό στοιχείο με ειδικές επισκέψεις – δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει και δεν θα βρείτε σε άλλα προγράμματα. Στις εμπειρίες αυτές αναφερόμαστε στην ειδική παράγραφο που θα βρείτε στην προηγούμενη σελίδα.
Ξενοδοχεία 5* τοπικής κατηγοριοποίησης, στην Σμύρνη το Mövenpick 5*
Περιλαμβάνει και τους δυο εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους της Περγάμου και της Εφέσου. Στην Πέργαμο θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τον Ναό του Ασκληπιού. Έτσι δεν θα μείνετε με το παράπονο ότι χάσατε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ασίας
Φτάνουμε μέχρι το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί, απέναντι από τη Μυτιλήνη την πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922. Αν παραλείπαμε το Αϊβαλί όπως συνήθως συμβαίνει για μείωση κόστους λόγω επιπλέον διαδρομών θα είχαμε ελλιπής γνωριμία με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και τις ομορφιές της.
Εξερευνούμε τη Χερσόνησο της Ερυθράς δυτικά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο. Στο επίκεντρο μας τα Βουρλά και το Τσεσμέ αλλά και όμορφα χωριά όπως το Αλάτσατα το γραφικό χωριό της Τουρκίας που θυμίζει Ελλάδα με τα γραφικά σοκάκια τα εντυπωσιακά αρχοντικά όμορφες γειτονιές και μια ατμόσφαιρα που σε γυρίζει πίσω πολλά χρόνια όταν όλα εδώ ήταν Ελληνικά.
Τέλειες πτήσεις από Αθήνα για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης και οδικώς από την Καππαδοκία στην Σμύρνη με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις. Η πτήση Σμύρνη Αθήνα είναι μέσω Κωνσταντινούπολης.
Αποφεύγουμε το οδικό πήγαινε-έλα στην Σμύρνη με εξαντλητικές, τεράστιες διαδρομές και διανυκτερεύσεις σε πόλεις χωρίς ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε την πόλη!
Επιλέγουμε πρωινή άφιξη στην Καισάρεια, κερδίζοντας την ημέρα και όχι βραδινή άφιξη, που πιθανόν να υπάρχει σε άλλα προγράμματα.
3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στην Καππαδοκία.
Βραδινό σόου με Δερβίσηδες.
Ξενάγηση στο χωριό της Διδώς Σωτηρίου, το Κιρκιτζέ
Διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Ιεράπολη (Παμούκαλε) με τις φυσικές "πισίνες" και στο σημαντικότατο Ικόνιο, για να επισκεφθούμε τα αξιοθέατά τους, αλλά και για να μετριάσουμε τις πολύ μεγάλες αποστάσεις. Πολλά προγράμματα διασχίσουν την μεγάλη απόσταση Καππαδοκία-Παμούκαλε (600 km) μέσα σε μια ημέρα (!!!), χωρίς τη διανυκτέρευση στο Ικόνιο με τα απομεινάρια διαφορετικών λαών που το κατοίκησαν, αλλά και την ατμόσφαιρα παραμυθιού άλλων εποχών και χωρίς χρόνο για επίσκεψη στον σημαντικό σταθμό στον Δρόμο του Μεταξιού που περνούσε από την Ανατολία, στην πόλη Αρχελαΐδα
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Ειδικός Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σε ξεναγήσεις περιοχή.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε