Skip to main content

Σρι Λανκα - Μαλδίβες Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018 - Απρίλιος από 1199,00

22/12 & 29/12
28/10 11/11, 9/12, 6/1, 27/1, 10/2, 17/3, 6/4
9 ημέρες

1η Μέρα: Πτήση για Κολόμπο (με ενδιάμεση στάση)  
Πτήση για Κολόμπο με ενδιάμεσο σταθμό
 2η Μέρα: Άφιξη στο Κολόμπο - Νταμπούλα/Σιγκιρίγια (175 χλμ)
Πρωινή άφιξη στο Κολόμπο και ακολουθεί βόλτα στη πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή. Περνώντας από τον ιστορικό ιππόδρομο της χώρας που φιλοξενεί σήμερα αγορά καταστημάτων με προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίμων. Θα δείτε επίσης το ρολόι των 100 ετών, θα κάνετε βόλτα στη πλωτή αγορά του Πετάχ, θα φτάσετε στη πλατεία της Ανεξαρτησίας με τα επώνυμα καταστήματα αλλά και μεγάλα εστιατόρια και μπαρ, (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Ακολουθεί μετάβαση στη Νταμπούλα και επίσκεψη του Πέτρινου ναού της Νταμπούλα, που κατασκευάστηκε από τον Βασιλιά Γουαλαγκαμπάχου τον 1ο αιώνα π.χ. ΜΠΚ και θεωρείτε ο εντυπωσιακότερος ναός-σπήλαιο της χώρας. Το συγκρότημα των 5 σπηλαίων με πάνω από 2.000 τετ. μέτρα αγιογραφήσεων αποτελεί το μεγαλύτερο στο είδος του σε όλο τον κόσμο και φιλοξενεί 150 παραστάσεις του Βούδα συμπεριλαμβανομένου και αυτού των 14 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Νταμπούλα ή Σιγκιρίγια. Διανυκτέρευση.
3η Μέρα: Νταμπούλα-Σιγκιρίγια-Πολοναρούα-Νταμπούλα/ Σιγκιρίγια
Μετά το πρωινό θα επισκεφθείτε τη Σιγκιρίγια (που θα σας θυμίσει κάτι από Μετέωρα). Ένα φρούριο του 5ου αιώνα, ΜΠΚ, που κτίστηκε από τον Βασιλιά Κασυάπα το 477-495 μ.Χ. «Ο λίθος του λέοντος» είναι η ακρόπολη μιας σπάνιας φυσικής ομορφιάς σε ύψος 200 μέτρων μέσα στα απομεινάρια μίας ζούγκλας 70 εκταρίων. Η τάφρος, οι κήποι και τα νερά περικυκλώνουν σήμερα το μοναδικό αυτό το απομεινάρι κάστρου. Θαυμάστε στο ανέβασμά σας τις εκπληκτικές τοιχογραφίες «Ουράνιες Παρθένες της Σιγκιρίγια», βαμμένες σε φρέσκο σοβά από οργανικές χρωστικές ουσίες. Ακολουθεί η μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, με πολλά από τα ερείπιά του παλατιού, να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Θα θαυμάσετε τη αίθουσα ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya με τα 4 αγάλματα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση, το ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν μεταφερθεί στο Κάντυ) και τα ερείπια του μοναστηριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας.
4η Μέρα: Νταμπούλα-Κάντυ-Φυτείες τσαγιού-Νουβάρα Ελίγια
Μεταφορά στο Κάντυ “Mαγεία του οράματος και της μεγαλοπρέπειας”, τη παλαιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, γεμάτη από θρύλους και παραδόσεις. Μετά από μία μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο περιμετρικά της λίμνης, θα επισκεφθείτε το παζάρι με τις πολυάριθμες χειροποίητες κατασκευές και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον ιερό ναό του δοντιού του Βούδα. Συνεχίζεται για τη Νουβάρα Ελίγια με ενδιάμεση στάση σε βιομηχανία συλλογής και παραγωγής τσαγιού … για να μάθετε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του διάσημου τσαγιού Κεϋλάνης. Θα καταλήξετε στη «Μικρή Αγγλία» - Νουβάρα Ελίγια / Περιοχή που καλύπτεται από τις κοιλάδες τσαγιού. Εκεί θα επισκεφθείτε το πάρκο της Βικτώρια, τη λίμνη Γκρέγκορυ και τη τοπική αγορά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο της περιοχής και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.
5η Μέρα: Θεματική μεταφορά τραίνου-Ουνταβαλάβε ή Γυάλα
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθείτε στο κοντινό σταθμό τραίνων για να ακολουθήσετε τη διαδρομή μέχρι την Ελλα και από εκεί με όχημα θα μεταφερθείτε στο εθνικό πάρκο Ουνταβαλάβε ή Γυάλα (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Τακτοποίηση σε σκηνές και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
6η Μέρα: Σαφάρι στο πάρκο Ουνταβαλάβε - Γουελιγκάμα
Στα νοτιοανατολικά του νησιού, ένα θαυμάσιο προστατευόμενο πάρκο, δίνει την ευκαιρία να κάνετε σαφάρι με τζιπ και να γνωρίσετε την άγρια ομορφιά των ζώων και κυρίως των ελεφάντων. Ακολουθεί μεταφορά στη παραλιακή ζώνη του νησιού και στη διάσημη Μπεντότα ή τη παραλιακή Γουελιγκάμα (γνωστή για τους ψαράδες της που ψαρεύουν πάνω σε πασάλους). Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σας.
7η Μέρα: Μπεντότα ή Γουελιγκάμα
Ημέρα ξεκούρασης στις ακτές της Σρι Λάνκα.
8η Μέρα: Μπεντότα-Κολόμπο
Πρωινή μεταφορά στο Κολόμπο. Στη περίπτωση που δεν επιλέξετε το πακέτο των Μαλδίβων, θα ακολουθήσει ξενάγηση της πρωτεύουσας σε αυτή την ημέρα και χρήση ξενοδοχείου για μερικές ώρες και γεύματος (αν η πτήση επιστροφής σας είναι βραδινή), μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής. Όσοι ακολουθήσουν το πρόγραμμα διακοπών στις Μαλδίβες, θα έχουν πρωινή πτήση για Μάλε.
9η Μέρα: Πτήση Κολόμπο-Αθήνα
Νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για Αθήνα.

Επέκταση Μαλδίβες
Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα 3νυχτο πρόγραμμα διακοπών στις Μαλδίβες, επιλέγοντας το ξενοδοχείο, τη κατηγορία γεύματος και τύπο δωματίου. Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμές.
Σημειώσεις: Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, θα υπάρχει επιβάρυνση 150 ευρώ κατ’ άτομο. Η παραπάνω ροή του προγράμματος, μπορεί να αλλάξει αν αυτό χρειαστεί για την καλύτερη υλοποίησή του.

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• Μεταφορές - εκδρομές όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
• 2 νύχτες στη Σιγκιρίγια, 1 νύχτα στη Νουβάρα Ελίγια, 1 νύχτα Ουνταβαλάβε ή Γυάλα, 2 νύχτες στη Μπεντότα σε 4 & 5* ξενοδοχεία
• Ημιδιατροφή • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Συνοδός (στη περίπτωση συμμετοχής άνω των 15 ατόμων).
Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, είσοδοι (€ 690). Τοπικοί φόροι, βίζα € 65 (δίνονται μόνο τοπικά στο συνοδό σας).

Αναχωρήσεις

22/12 & 29/12

28/10 11/11, 9/12, 6/1, 27/1, 10/2, 17/3, 6/4

Κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

1.320

€ 1.199

Επιβάρυνση μονόκλινου

+ € 550

+ € 470

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος, ιατρική ασφάλεια

+ € 690

+€690

Τοπικοί φόροι

€ 65

€ 65