Skip to main content

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ εως ΜΑΪΟΣ 2022!από 2890€

8/10 ΗΜΕΡΕΣ

19/2 | 24/3 | 23/4 | 21/5/2022

Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού

Αναχ. 19/2: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Αναχ. 24/3: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ριάντ

Αρχίζει ένα νέο ταξιδιωτικό κεφάλαιο καθώς πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αραβική Χερσόνησο. Καλώς ήλθατε στη Σαουδική Αραβία!!!! Άφιξη αργά το βράδυ στην πρωτεύουσα Ριάντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ριάντ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στο Ριάντ όπου θα μάθουμε την ιστορία των λαών της Αραβικής Χερσονήσου στο Εθνικό Μουσείο. Στη συνέχεια διατρέχοντας τους δρόμους του μοντέρνου Ριάντ, θα σταθούμε στο φρούριο Μασμάκ όπου στρατοπεδεύει η φρουρά του Βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ, του ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας.

Το απόγευμα θα σταθούμε στην πλατεία που ορθώνεται το ιστορικό ανάκτορο Μουράμπα, τόπος συνάντησης των ντόπιων (και σημείο δημόσιων... αποκεφαλισμών στο όχι και πολύ παρελθόν!).

Αυτή η παράδοση έχει σταματήσει πλέον και έτσι θα αφιερώσουμε χρόνο να εξερευνήσουμε το Σουκ Ντίρα με χαλιά, αντίκες και άρωμα σανδαλόξυλου.

Ημέρα 3η: Ριάντ

Το πρωί θα εξορμήσουμε στο χωριό Ντιραϊάγια, την κοιτίδα των Αράβων Σαουδί και πρώτη πρωτεύουσα της φτωχής τότε χώρας των Αράβων. Στη συνέχεια θα πάμε 90 χλμ. έξω από το Ριάντ όπου μας περιμένει το υπερθέαμα που λέγεται Τζέμπελ Φαχρυάν. Οι ξένοι το αποκαλούν «η Άκρη του Κόσμου».

Το πιο σωστό όμως είναι «η Άκρη του Χάους», αφού οι γκρεμοί ύψους 300 μέτρων του ορεινού όγκου στο φαράγγι Ταβίκ προκαλούν δέος και θαυμασμό. Θα επισκεφθούμε τις απότομες ορθοπλαγιές από διάφορα σημεία ρουφώντας μια εικόνα που δεν την περιμένει κανείς στην Σαουδική Αραβία. Όμως δεν τελειώσαμε. Μετά την εναέρια συγκίνηση μάς περιμένει μια γαστριμαργική απόλαυση - δείπνο σε σκηνές Βεδουίνων της ερήμου.

Ημέρα 4η: Ριάντ - Αλ Ούλα

Το πρωί πετάμε πάνω από τα βουνά και τα άγονα τοπία της Χετζάζης με προορισμό την Αλ Ούλα. Γνωστή στον έξω κόσμο από τον απέραντο αρχαιολογικό χώρο των Ναβαταίων που θα εξερευνήσουμε αύριο, η Αλ Ούλα έχει μια ιστορία που χάνεται στους Νεολιθικούς χρόνους.

Σήμερα θα επισκεφθούμε τις λιγοστές αρχαιότητες του Ντεντάν που ήταν διάσημος σταθμός στο «Δρόμο του Λιβανιού» και ένωνε το Ομάν και την Υεμένη με την Μεσόγειο. Πιο κάτω βρίσκεται η Παλιά Αλ Ούλα που άνθησε την ισλαμική περίοδο σαν σταθμός των προσκυνητών προς την Μέκκα. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται οι οάσεις της Εκμα και του Αμπού Αούντ εκεί όπου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα σε ξεχασμένες αρχαίες γλώσσες. Η μέρα μας θα τελειώσει με ανάβαση στην κορυφή του οροπεδίου Χαράτ αλ Ουβαρίτ που προσφέρει με εκπληκτική αδιάκοπτη θέα στην όαση της Αλ Ούλα.

Ημέρα 5η: Αλ Ούλα

Ο πολιτισμός των Ναβαταίων άφησε πίσω του εντυπωσιακά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας όπως εκείνα στην Πέτρα της Ιορδανίας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτός ο πλούτος είναι μοιρασμένος με την Σαουδική Αραβία και ακούει στο όνομα Μανταίν Σαλέχ. Οι Έλληνες ονόμαζαν στην αρχαιότητα την τοποθεσία αυτή Έγρα, ενώ οι Ναβαταίοι, Αλ Χιτζρ. Εδώ στην απεραντοσύνη της αραβικής ερήμου στέκουν τα τρομερά ερείπια των λαξευτών τάφων που θαρρείς αιωρούνται στον καθαρό ορίζοντα. Θα δούμε το Κασρ αλ Μπιντ, γνωστό σαν «Ανάκτορο των κοριτσιών», τον πολυφωτογραφημένο τάφο Κασρ Φαρίντ, το σύμβολο του αρχαίου χώρου στην Αραβία. Τόσο τα μνημεία όσο και τα βραχώδη τοπία καθηλώνουν τον επισκέπτη και απογειώνουν τις αισθήσεις.

Ημέρα 6η: Αλ Ούλα - Τζέντα

Το μεσημέρι πετάμε στις ακτές της Ερυθράς θάλασσας στην κοσμοπολίτικη και «χαλαρή» Τζέντα όπου συναντώνται και εμπορεύονται Ευρωπαίοι, Ινδοί, Άραβες και Σομαλοί. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην οθωμανική πόλη Αλ Μπιλάντ της παλιάς Τζέντα, το πιο καλοδιατηρημένο δείγμα αυτού του είδους που απέμεινε στην επικράτεια της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θα περπατήσουμε στην παλιά αγορά, θα δούμε το ιστορικό τζαμί και το βραδάκι πριν τη δύση του ήλιου θα διατρέξουμε μερικά από τα 30 χλμ. της παραλιακής λεωφόρου που εκτείνεται κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας.

Ημέρα 7η: Τζέντα - Ταΐφ

Αν νομίζατε ότι η Σαουδική Αραβία είναι μόνο έρημος, βράχια (και πετρέλαιο) ετοιμαστείτε για την μεγάλη έκπληξη. Ο σύγχρονος δρόμος θα μας φέρει ψηλά στα καταπράσινα τοπία στα 1.600 μέτρα στα βουνά Σαραβάτ.

Εδώ βρίσκεται η πόλη Ταΐφ όπου βρίσκουν καταφύγιο οι επισκέπτες των πεδινών περιοχών αναζητώντας λίγη δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρώτα θα απολαύσουμε την θέα από το βουνό Αλ Χάντα και στη συνέχεια θα πάμε στο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων από τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στην περιοχή. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Τζέντα.

Ημέρα 8η: Τζέντα – Αθήνα

Πολύ πρωινή πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ημέρα 8η: Τζέντα – Άμπχα (περιοχή Ασίρ)

Για όσους συνεχίζουν, αλλαγή σκηνικού σήμερα, αφού η σύντομη πρωινή μας πτήση, θα μας οδηγήσει στις ορεινές εσχατιές της Νοτιοδυτικής Σαουδικής Αραβίας, στη «μυστηριώδη» περιοχή του Ασίρ, μία ανάσα από τα σύνορα με τη πολύπαθη Υεμένη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της περιοχής, την Άμπχα, που σε υψόμετρο 2.270μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας απολαμβάνει ένα ευχάριστο και δροσερό κλίμα που την καθιστά θελκτικό προορισμό για όσους θέλουν να γλυτώσουν την ανυπόφορη ζέστη των θερμών θερινών μηνών. Η ξενάγησή μας που θα ακολουθήσει είναι αποκαλυπτική του ξεχωριστού χαρακτήρα της, όπως το περίφημο Παλάτι Σάντα όπου ζούσαν οι τοπικοί άρχοντες πριν την ενοποίηση της χώρας, εξωτερικά το Μεγάλο Τζαμί, την πολύχρωμη παραδοσιακή αγορά, το πάρκο της Οδού της Τέχνης, την ομώνυμη λίμνη της πόλης καθώς και η επίσκεψη σε παραδοσιακό σπίτι της περιοχής για να μυηθούμε στα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα της περιοχής.

Ημέρα 9η: Άμπχα (Περιοχή Ασίρ ) – Τζέντα

Η σημερινή μέρα είναι γεμάτη από αποκαλυπτικές ταξιδιωτικές εικόνες που θα μας προσφερθούν σε αφθονία κατά την διάρκεια του οδοιπορικού μας στο ορεινό Ασίρ. Θαυμάσιο και επιβλητικό ορεινό τοπίο με ψηλές βουνοκορφές και απόκρημνες χαράδρες, περήφανοι ορεσίβιοι κάτοικοι των φυλών του Ασίρ και φυσικά παραδοσιακά χωριά όπως το θεαματικό Μπιν Χαμσάν με τη καταπληκτική αρχιτεκτονική που θυμίζει έντονα αυτήν της γειτονικής Υεμένης καθώς και το κοντινό Μουσάγατ με την σπουδαία αγορά ασημικών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Άμπχα και πλήρεις εντυπώσεων θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό την γνώριμη Τζέντα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση πριν τη μεταφορά μας στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Ημέρα 10η: Τζέντα – Αθήνα

Πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Ελλάδα γοητευμένοι από την γνωριμία με αυτή την ιδιαίτερη χώρα του αραβικού κόσμου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχ/σεις

Διατροφή

 

Ξενοδοχεία

 

2κλ

1κλ

Φόροι

Bίζα

Παρατηρήσεις

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

8 ημέρες

Ημιδιατροφή

 

19/2,  24/3, 23/4 & 21/5

 

4*, 4* sup

 

2.890

 

+990

+690

Περιλαμβάνονται έξοδα βίζας & ασφάλεια

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

10 ημέρες

Ημιδιατροφή

19/2, 23/4

 & 21/05

3.890

+1.090

+790

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 1ης μέρας
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Έξοδα βίζας (200€ το άτομο)
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού

Αναχ. 19/2: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Αναχ. 24/3: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο