Skip to main content

ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΪΡΟ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ Καθαρά Δευτέρα, 09/03 & 25η Μαρτίου 2023! από 1080€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 24/2 | 9, 24/3/2023...8 ΗΜΕΡΕΣ

Το μόνο 8ήμερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ!...5ήμερη ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

  • Πτήσεις με Egypt Air
  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις)
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
  • Ξενάγηση στα ελληνικά στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
  • 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στο Κάιρο
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις
  • Ξενάγηση στο Χριστιανικό/ κοπτικό Κάιρο & βόλτα στο παζάρι του Χαν Χαλίλι
  • Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα ( Κάιρο και Αλεξάνδρεια )
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό. 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κάιρο

Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει!

Πτήση για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η συνέχεια του ταξιδιού μας προβλέπεται αληθινά συναρπαστική.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο ξενάγηση – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Ανακαλύπτοντας τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες της Γκίζας

Γνωριμία με την εκπληκτική περιοχή της Γκίζας με τις γιγάντιες Πυραμίδες και την προτομή της Σφίγγας. Στην ξενάγησή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα.

Στη συνέχεια πετάμε για το Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου στο οποίο θα διαμείνουμε τέσσερις νύχτες. Με πυξίδα τους θησαυρούς των Φαραώ θα περιηγηθούμε στα νερά του ζωοδότη ποταμού και θα βουτήξουμε στη μακραίωνη ιστορία της χώρας.

 

Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα

Μια αιωνιότητα και μια μέρα

Το πρωί ξεκινά η ξενάγησή μας στη Δυτική Όχθη του Νείλου. Εκεί βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων με τα περίτεχνα ταφικά μνημεία να αναδεικνύουν τον φαραωνικό ζήλο για την αξίωση της αιωνιότητας. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη. Στη θέαση των ναών του Λούξορ και του Kαρνάκ ο ταξιδιώτης αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητά τους∙ Στην είσοδο του ναού του Καρνάκ, οι σφίγγες με τα κεφάλια κριαριού υποδέχονται τους επισκέπτες στην πιο εντυπωσιακή «λεωφόρο» της αρχαιότητας. Πουθενά στον κόσμο δεν θα συναντήσει κανείς συγκρότημα ναών πιο δαιδαλώδες κι εντυπωσιακό. Αντιστοίχως, το μοναδικό θέαμα του ναού Λούξορ που είναι αφιερωμένο στον θεό Άμμωνα με τα αγάλματα του Ραμσή του Β΄ στην είσοδο και την ιδιοφυή αρχιτεκτονική, επισφραγίζουν τη μύησή μας στον μυστηριώδη αυτό κόσμο που έχει περάσει στο επέκεινα με το ίδιο μεγαλείο που διατηρούσε όσο βρισκόταν εν ζωή .

Στην αποφώνηση της μέρας το ποταμόπλοιο αφήνει πίσω του το Λούξορ πλέοντας για το Εντφού, προετοιμάζοντάς μας για νέες περιπέτειες.

 

Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα

Με το βλέμμα των περιηγητών

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο Εντφού, βρίσκεται σχεδόν άθικτος από τη μανία του χρόνου ο ομώνυμος ναός με τα ελληνιστικά στοιχεία. Στη δυτική όχθη του Νείλου, η πόλη κατά την ελληνιστική περίοδο ήταν γνωστή ως Ἀπόλλωνος πόλις. Το μεγαλύτερο τμήμα του ναού της ήταν αφιερωμένο στον θεό Ώρο και την Αθώρ των Δένδερων, ενώ στον ναό του Kομ Όμπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τον θεό – Κροκόδειλο!

Γεμάτοι εικόνες που προέρχονται από τα άδυτα των αρχιτεκτονικών θαυμάτων που διακρίναμε μέσα στην ημέρα θα διατρέξουμε το τελευταίο κι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της υδάτινης διαδρομής μας που θα μας βγάλει ως το θρυλικό Ασουάν.

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα & Αμπού Σίμπελ

Φαραωνική επίδειξη ισχύος σε έναν αρχαιολογικό χώρο- υπερπαραγωγή και βόλτα με γραφικές φελούκες!

Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Πολύ νωρίς θα αναχωρήσουμε οδικώς για μία από τις μεγαλύτερες «υπερπαραγωγές» της αρχαιότητας, τον ναό του Αμπού Σίμπελ. Σκαλισμένος στη Δυτική όχθη του Νείλου, ο μεγαλοπρεπής Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ που κατασκευάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης χρονολογείται από το 13ο αιώνα π.Χ. και συμβολίζει τη νίκη του Ραμσή κατά των Χετταίων στην μάχη του Καντές. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την απόλυτη φαραωνική επίδειξη ισχύος απέναντι στο έθνος των Νουβίων που κατοικούσαν κοντά στο Αμπού Σίμπελ και ήταν εχθροί της Αιγύπτου. Απολαμβάνουμε το εντυπωσιακό Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων.

Στην απογευματινή μας βόλτα με τις γραφικές φελούκες θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του Νείλου με σημαντική θέση στα τότε σύνορα Αιγύπτου και Νουβίας. Από μακριά, το μαυσωλείο του Αγά Χαν, ένα από τα ορόσημα του Ασουάν δεσπόζει στον απέναντι λόφο και τραβά σαν μαγνήτης τον θαυμασμό μας.

Τελευταία μας διανυκτέρευση στο Ασουάν στην Άνω Αίγυπτο!

 

Ημέρα 6η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο ( ξενάγηση στο παλιό Κάιρο & Χαν Χαλίλι)

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την γνώριμη πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο. Με την άφιξη ξεκινάμε τη ξενάγηση μας στο παλιό Κάιρο, γνωστό ως Χριστιανικό- Κοπτικό Κάιρο, μια από τις σημαντικές τοποθεσίες που επισκέφθηκε η αγία οικογένεια. Το πνευματικό και θρησκευτικό δέος αποπνέει έντονα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και τη κρεμαστή εκκλησία της Θεοτόκου. Ακολουθεί η εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, γνωστή και ως Abu Serga, στο Κοπτικό Κάιρο που είναι μια από τις παλαιότερες κοπτικές εκκλησίες στην Αίγυπτο και που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, καθώς και η παλιά εβραϊκή συναγωγή Μπεν Έζρα.

Θα κλείσουμε με επίσκεψη στο παραδοσιακό και πολύ γραφικό παζάρι του Χαν Χαλίλι που βρίσκεται στην καρδιά του ισλαμικού Καϊρου, σε ένα κομμάτι της πόλης που προστατεύεται από την UNESCO. Χρονολογείται γύρω στα 1382 και μερικά από τα εμπορεύματα που προσφέρονται στα 900 καταστήματά της είναι γυάλινα δοχεία, μαγειρικά σκεύη, αρώματα και κοσμήματα. Πολλοί τεχνίτες μάλιστα, φτιάχνουν αντικείμενα εκεί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 7η: Κάιρο (Αλεξάνδρεια)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που ίδρυσε και βάφτισε ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως είναι φυσικό, η μέρα μας στην Αλεξάνδρεια αφιερώνεται στην ξενάγηση της πόλης. Η Στήλη του Πομπήιου, η υψηλότερη στήλη που ανεγέρθηκε ποτέ εκτός των αυτοκρατορικών πρωτευουσών, Ρώμης και Κωνσταντινούπολης , οι κατακόμβες που είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό κοιμητήριο σε τρία επίπεδα λαξευμένα στο βράχο,  η Σιταντέλα,  το αμυντικό φρούριο του 15ου αιώνα στην ακτή της Μεσογείου και φυσικά, η Νέα Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας ( εφόσον είναι ανοικτή), δεν θα μπορούσαν να εκλείπουν από την ξενάγησή μας θέτοντας τα θεμέλια μιας περιήγησης που ξεχειλίζει με ρωμαϊκές και ελληνικές αναφορές. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στο Κάιρο.

 

*Το σπίτι/μουσείο του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης έως τέλη Ιανουαρίου 2023.

Ημέρα 8η: Κάιρο – Αθήνα

Το μυστικό του Φαραώ: Γυρίζοντας από ένα ταξίδι ζωής

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Αναχωρήσεις: 9, 24/3

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

16:00

17:50

Κάιρο – Αθήνα

10:25

12:30

Αναχώρηση: 24/2

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

14:40

16:35

Κάιρο – Αθήνα

10:25

12:30

 

Αναχωρήσεις: 24/02, 09/03, 24/3

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Αίγυπτος

5ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο, Αμπού Σίμπελ

8 ημέρες

Πλήρης διατροφή στη κρουαζιέρα & 2 γεύματα Κάιρο/ Αλεξάνδρεια

 

5*

 

+350

+300

   

24/2, 24/3

1.080

9/3

1.130

 σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*
  • Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα ( Κάιρο και Αλεξάνδρεια) και πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. σε μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, πραγματικός γνώστης του Αιγυπτιακού πολιτισμού!
  • Ξενάγηση στα ελληνικά στο Αμπού Σίμπελ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Έξοδα βίζας, Φιλοδωρήματα 60 € - όλα πληρωτέα επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού

Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

…εσείς το ξέρατε;

 

Η «υπερπαραγωγή» της αρχαιότητας:

9 + 1 θαυμαστά trivia για το σπάνιο μεγαλούργημα του Φαραώ Ραμσή Β΄ που δημιουργεί δέος!

 

  1. Ν Νότια της Αλεξάνδρειας, στις όχθες του Νείλου βρίσκεται ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως χτίστηκε γύρω στα 1224 π.Χ., ενώ εκτιμούν ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μιας εικοσαετίας.
  2. Ο ναός που ανακαλύφθηκε από έναν Ελβετό περιηγητή στα 1813 αποδίδεται στον Ραμσή Β’ και ήταν αφιερωμένος στον θεό Άμμωνα.
  3. Η πρόσοψή του κοσμείται από τέσσερα αγάλματα ύψους 20 μέτρων στα οποία απεικονίζεται ο φαραώ σε καθιστή θέση. Το βάθος του ναού αγγίζει τα 55 μέτρα.
  4. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της Αγάπης, Αθώρ και στη γυναίκα του Φαραώ, Νεφερτάρι.
  5. Δύο ημέρες του χρόνου, στην επέτειο των γενεθλίων (22 Φεβρουαρίου) και τη στέψη του φαραώ (22 Οκτωβρίου) μια δέσμη φωτός διαπερνάει το σκοτεινό εσωτερικό μέρος του ναού, φωτίζοντας τα αγάλματα των θεών και του βασιλιά.
  6. Το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και επιστημονική υπεροχή του σπουδαίου πολιτισμού, αφού ο ναός έχει τοποθετηθεί με αρχιτεκτονική ακρίβεια, ώστε οι ακτίνες του ήλιου να ευθυγραμμίζονται δύο φορές το χρόνο φωτίζοντας το εσωτερικό του.
  7. Το μεγαλοπρεπές αρχαιολογικό επίτευγμα κινδύνευσε να διαβρωθεί με τη φιλόδοξη κατασκευή του φράγματος Ασουάν τη δεκαετία του 1960 που είχε σκοπό τον έλεγχο της ροής του του ποταμού.
  8. Στα τέλη του 1963 η Ουνέσκο αποφάσισε να διασώσει τον αρχαιολογικό χώρο εκτελώντας το σχέδιο μετεγκατάστασής του 60 μέτρα ψηλότερα από την αρχική του θέση. Αρχαιολογικές ομάδες από Αίγυπτο, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Σουηδία συνεργάστηκαν μεταξύ τους ώστε να αποσυναρμολογήσουν και να επανατοποθετήσουν τα μνημεία.
  9. Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι εργάτες απομάκρυναν τους γύρω βράχους, έκοψαν τους δύο ναούς σε περισσότερους από 000 ογκόλιθους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 30 τόνους και μετέφεραν τον ναό κομμάτι-κομμάτι σε ψηλότερο σημείο.
  10. Συνολικά μεταφέρθηκαν 21 μνημεία ενώ οι εργασίες κόστισαν 40 εκατομμύρια δολάρια.