Skip to main content

Αίγυπτος - Οκτώβριος 2023 - 8 ημέρες από 1800

Αναχώρηση: 17 – 24 Οκτωβρίου 2023  ~  

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Ασουάν – Κρουαζιέρα Νείλου - Λούξορ

 

1η ημέρα: Αθήνα |Κάιρο |Αγορά Χαν Ελ Χαλίλ

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Κάιρο. Άφιξη και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, αναχώρηση για το φημισμένο πολύβουο Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ψωνίσουμε στην ποικίλη αγορά του με πολλά παζάρια. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κάιρο (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο ή αλλιώς Αλ Καχίρα (Η Νικηφόρος), μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου. Πρώτη μας στάση οι Πυραμίδες της Γκίζας. Αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά κατορθώματα του ανθρώπου,  το τελευταίο μέλος των Επτά Θαυμάτων του Κόσμου. Υπάρχουν 3 κύριες πυραμίδες στην Γκίζα: Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπος, η Πυραμίδα του Μυκερίνου και η μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου. Κάθε πυραμίδα είναι ένας τάφος σε διαφορετικό βασιλιά. Μπροστά από την Πυραμίδα του Χεφρήνου στέκει φρουρός η Σφίγγα και κατασκευάστηκε το 2.500 π.Χ. από τον ίδιο. Ακολούθως επίσκεψη στο Ινστιτούτο Παπύρου όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη διαδικασία κατασκευής τους, μία τεχνική η οποία ανακαλύφθηκε κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Επόμενη στάση μας η Πλατεία Ταχρίρ (Πλατεία Ελευθερίας), τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη πλατεία του Καΐρου, όπου βρίσκεται το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Καΐρου, το οποίο περιέχει πολλά σημαντικά τεκμήρια της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας και τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων σχετικών με τους φαραώ στον κόσμο. Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει γεύμα στο φημισμένο και πολυβραβευμένο πλωτό εστιατόριο Le Pacha, που ιδρύθηκε το 1901. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κάιρο | Αλεξάνδρεια (Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, Πατριαρχική Σχολή, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας)

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Στην περιήγηση μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Άγνωστου.Στρατιώτη, το Ναό του Ευαγγελισμού και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο,  την πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, η οποία αποτέλεσε την έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην οποία λειτουργεί η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος”, που αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα διετούς φοίτησης για Αφρικανούς νέους, προκειμένου να  στελεχώσουν τις εκκλησιαστικές Επαρχίες του Θρόνου στις χώρες καταγωγής τους, Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το σπίτι που έζησε και έγραψε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κ. Καβάφης, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και το φρούριο Καΐτ Μπέη χτισμένο στη θέση του αρχαίου φάρου της Αλεξάνδρειας. Γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο. Επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κάιρο | Πτήση για Ασουάν | Ναοί Φιλών | Νουβικό Χωριό | Κρουαζιέρα

Πρωινό σε πακέτο, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Ασσουάν, τη νοτιότερη και πιο ηλιόλουστη πόλη της Αιγύπτου. Άφιξη στις 07:35. Αναχώρηση με πλοιάριο για τους Ναούς των Φιλών. Τα κτίρια αυτά με δεσπόζοντα το Ναό της θεάς Ίσιδας, βρίσκονται στο νησί Αγκιλκία, όπου μεταφέρθηκαν από το 1977 έως το 1980 από την πρώην τοποθεσία τους, το πλημμυρισμένο τώρα νησί Φίλες. Το απόγευμα μετάβαση  σε χωριό των Νουβίων, που κατάγονται από μια εθνογλωσσική ομάδα Αφρικανών Ιθαγενών με πανάρχαιες ρίζες. Τα σπίτια τους είναι ανοιχτά στους ξένους, ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα και τις ζωγραφιές στους τοίχους και απεικονίζουν παραστάσεις με ανθρώπους και ζώα. Επιστροφή στο Ασσουάν και τακτοποίηση στις καμπίνες μας στο κρουαζιερόπλοιο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κρουαζιέρα

Πρωινό και αναχώρηση για το μεγάλο φράγμα του Ασουάν, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Σοβιετικής Ένωσης επί προεδρίας Νάσερ και έχει μήκος 3.830 μέτρα, ύψος 111 μέτρα και πλάτος 980 μέτρα στη βάση του. Τροφοδοτεί με ρεύμα όλη την Αίγυπτο, αλλά η δημιουργία του έχει προκαλέσει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιβίβαση στο πλοίο, γεύμα και το απόγευμα απόπλους για το Κομ Όμπο, πόλη γνωστή ως Νουμπτ στην αρχαία Αίγυπτο και στην ελληνιστική περίοδο ως Όμβοι ή Όμβος. Βραδινή ξενάγηση στο σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στον θεό-κροκόδειλο Σόμπεκ και τον θεό-γεράκι Ώρο, κτίσματα του 2ου αι. π.Χ. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, δείπνο και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κρουαζιέρα

Πρωινό και πλους για το Έντφου ή Ιντφού, γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο σαν Μπεχντέτ, που οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Απολλινόπολη η Μεγάλη. Ξενάγηση στο ναό του θεού Ώρου, που οι Έλληνες ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ο ναός κατασκευάστηκε την εποχή των Πτολεμαίων από το 237 ως το 57 π.Χ. και αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιερά στην Αίγυπτο, ενώ οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, γεύμα και απόπλους για το Λούξορ, τις αρχαίες Θήβες. Δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο, διασκέδαση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κρουαζιέρα | Λούξορ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κοιλάδα των Βασιλέων στη δυτική όχθη του Νείλου - τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουταγχαμών. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ - της μοναδικής στην Ιστορία γυναίκας Φαραώ, στο Ντέιρ αλ Μπαχάρι. Επίσκεψη σε εργαστήριο επεξεργασίας αλάβαστρου. Μετάβαση σε ξενοδοχείο στο Λούξορ, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Λούξορ | Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στους αρχαίους ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ. Το Λούξορ ήταν στην αρχαιότητα οι Θήβες, η πρωτεύουσα του Μέσου Βασιλείου κατά την 11η Δυναστεία (2134–1991 π.Χ.) και κατά τη 18η Δυναστεία του Νέου Βασιλείου (1549–1292 π.Χ.) και παρέμεινε η η θρησκευτική πρωτεύουσα της Αιγύπτου ως η πόλη του θεού Άμωνα Ρα μέχρι την κατάκτηση της Αιγύπτου από τους αρχαίους Έλληνες. Το συγκρότημα των ναών του Λούξορ απλώνεται σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων και εκτός από τους ναούς του Άμωνα-Ρα, της Μούτ και του γιού τους, του σεληνιακού θεού Χονσού, έχουν αποκαλυφθεί ιερά, αίθουσες, αυλές, πυλώνες, κολοσσοί, μια ιερή λίμνη και πολλοί οβελίσκοι που μαρτυρούν την μεγάλη σημασία των Θηβών. Το συγκρότημα χτίστηκε σε μια περίοδο 1.300 ετών και συνέβαλαν στην κατασκευή του γύρω στους 30 Φαραώ.

Απέναντι από την είσοδο του ναού του Λούξορ, ξεκινά η Λεωφόρος των Σφιγγών, που οδηγούσε στο ναό του Καρνάκ και σε όλο το μήκος της (2,7 χιλιόμετρα) υπήρχαν δεξιά και αριστερά 1300 πέτρινες  κριοκέφαλες Σφίγγες. Το συγκρότημα των ναών του Καρνάκ είναι κι αυτό αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα, δηλ.στον ηλιακό θεό δημιουργό Άμωνα-Ρα, τη σύζυγό του Μουτ με τις πολλαπλές πτυχές και τον γερακόμορφο γιο τους, θεό του πολέμου, Μοντού. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση στις 15:20 για Κάιρο, με άφιξη στις 16:30. Από εκεί με πτήση των 20:15 θα φτάσουμε στην Αθήνα στις 22:15.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Κάιρο | Κάιρο - Ασουάν | Λούξορ – Κάιρο - Αθήνα με την Egypt Air
  • Μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 7 κιλών
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο στο ξενοδοχείο Novotel Cairo El Borg 4* στο κέντρο της πόλης με πρωινό σε μπουφέ
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη κρουαζιέρα του Νείλου με διαμονή στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Opera Nile Cruise 5*
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Λούξορ στο πολυτελές ξενοδοχείο Steigenberger Nile Palace Luxor Convention Center 5* με πρωινό σε μπουφέ
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας (Κυρία Σφυρόερα Σοφία)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • ΦΠΑ.

Διατροφή:

  • Ένα δείπνο στο Κάιρο στο ξενοδοχείο μας σε μπουφέ τη πρώτη ημέρα
  • Ένα γεύμα σε μπουφέ στο πολυβραβευμένο πλωτό εστιατόριο Le Pascha τη δεύτερη ημέρα
  • Ένα γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο στην Αλεξάνδρεια τη τρίτη ημέρα
  • Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό σε μπουφέ)
  • Ένα δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο στο Λούξορ τη τελευταία ημέρα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Βίζα Αιγύπτου (25 € σημερινή τιμή)
  • Φιλοδωρήματα (25 €)
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Δυνατότητα για βόλτα με αερόστατο στο Λούξορ τη τελευταία ημέρα

 

 

Πτήσεις με Εgypt Air

Αθήνα – Κάιρο   MS 748            13.15 – 15.10

Κάιρο – Ασουάν MS 245           06.15 – 07.35

Λούξορ – Κάιρο MS 067           15.20 – 16.30

Κάιρο – Αθήνα  MS 755            20.15 – 22.15

 

 

Τύπος Δωματίου

Τιμή

Κατ’ άτομο

Δίκλινο / Τρίκλινο

1.800 €

Επιβάρυνση για Μονόκλινο

650 €