Skip to main content

ΑΙΓΥΠΤΟΣ & ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ (Κάιρο / NEO Αρχαιολογικό Μουσείο – Αλεξάνδρεια – Σινά) - Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού ~ Σεπτέμβριος 2024 από 940€

Αναχωρήσεις: 21 – 28 Σεπτεμβρίου 2024

8 Ημέρες

 

1η Ημέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Τιμή Κατόπιν Ζήτησης – Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Αναχώρηση από Αθήνα Συνάντηση στις 15.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών, στο γκισέ της Aegean. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου με Aegean Airlines (A3-934) στις 17.25 με άφιξη στις 19.20 (τοπική ώρα). Διατυπώσεις αεροδρομίου, έκδοση Βίζας και παραλαβή αποσκευών. Επιβίβαση στο λεωφορείο για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Hμέρα: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΪΡΟ / ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Στο Παλαιό Κάιρο όπου βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας και σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, Ναούς και νεκροταφεία. Ξεκινάμε από το Ρωμαϊκό Φρούριο της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία και θα επισκεφτούμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες κατακόμβες, που φιλοξενούν Βυζαντινές αγιογραφίες και μεταξύ άλλων θα δούμε το Νειλόμετρο, το οποίο μετρούσε την στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος. Μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Εκεί θα επισκεφθούμε και τον πρόσφατα ανακαινισμένο και περικαλλή Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έδρα της Ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. 

Μετάβαση στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, στο οποίο θα θαυμάσουμε διάφορους θησαυρούς της φαραωνικής Αιγύπτου, όπως αγάλματα, στήλες, κοσμήματα, μούμιες, σαρκοφάγους, καθώς και τους το αριστούργημα του μουσείου αυτού, τη διάσημη ταφική μάσκα του Τουταγχαμών, η οποία περιέχει περισσότερα από 10 κιλά χρυσού και πολύτιμες πέτρες (*Σε περίπτωση που θα ολοκληρωθεί η μεταφορά των εκθεμάτων από το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο νέο, η επίσκεψη στο παλιό μουσείο ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί). Σημείωση: Για το βράδυ σας προτείνουμε μία «κρουαζιέρα» στον Νείλο σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο συμπεριλαμβανομένων μεταφοράς, δείπνου σε μπουφέ, παράσταση με διασκέδαση, μουσική, τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και χορό της Κοιλιάς.

 

3η Ημέρα: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΥΤΡΙΑ (ΙΜ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ

Αναχώρηση νωρίς (μετά το πρωινό μας) για να γνωρίσουμε την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την Βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Η πρώτη μας στάση καθοδόν για την Αλεξάνδρεια θα είναι στην Ιερά Μονή του Αγίου Μακαρίου στην έρημο της Νυτρίας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα Ελληνικά νεκροταφεία στην Αλεξάνδρεια, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντίνου Καβάφη και πολλών επιφανών Ελλήνων και σπουδαίων Ευεργετών. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, όπου θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Μετάβαση στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα που αποτέλεσε παλαιότερα την έδρα του Πατριαρχείου. Εδώ βρίσκεται η στήλη στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη. Επίσκεψη στο γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του και θα ακούσουμε ηχογραφημένα την Έλλη Λαμπέτη να απαγγέλει το εξαιρετικό ποίημα «Η ΠΟΛΙΣ» του αγαπημένου μας ποιητή. Την αναστήλωση του σπιτιού του μεγάλου ποιητή την οφείλουμε στον Κωστή Μοσκώφ. (*Την τρέχουσα περίοδο γίνονται εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των εργασιών θα έχουμε μόνο εξωτερική εικόνα του σπιτιού του μεγάλου μας ποιητή). Στη συνέχεια θα δούμε την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο. Θα συνδυάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα και συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου της Αλεξάνδρειας). Επιστροφή στο Κάιρο και διανυκτέρευση. 

 

4η Ημέρα: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΪΡΟ – ΕΡΗΜΟΣ ΘΗΒΑΪΔΟΣ – ΙΜ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ – ΙΜ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ – ΑΪΝ ΣΟΥΧΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για την έρημο Θηβαΐδος σχεδόν στο κέντρο της Αιγύπτου. Θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ένα πολύ μεγάλο μοναστήρι που κτίσθηκε πάνω στον τάφο του Αγίου, ενώ το σπήλαιο στο οποίο ασκήτεψε, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. *Εφόσον υπάρχει χρόνος στην διάθεσή μας, θα πραγματοποιηθεί μία ανάβαση στο βουνό Γαλάλα και επίσκεψη στο σπήλαιο.

Συνεχίζουμε για την ΙΜ του Αγίου Παύλου του Θηβαίου, ο οποίος και θεωρείται ο πρώτος Αναχωρητής, της πρώτης περιόδου του Χριστιανισμού. Αποτελείται από τρείς Εκκλησίες όπου θα δούμε στο σύμπλεγμα του Μοναστηριού όπου και φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου. Αναχωρούμε για την Αΐν Σούχνα, όπου θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο της περιοχής, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουέζ. Χρόνος για κολύμπι, αναψυχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΪΝ ΣΟΥΧΝΑ – ΣΟΥΕΖ – ΦΑΡΑΝ – ΣΙΝΑ (ΙΜ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σουέζ, όπου θα έχουμε την διέλευση του υποθαλάσσιου τούνελ, τυπικές διαδικασίες και άφιξη στην Χερσόνησο του Σινά. Συνεχίζουμε για την Αγία Αικατερίνη, στην διαδρομή μας θα διασχίσουμε την μοναδική ομορφιάς χρωματιστή έρημο του Σινά, με τους γραφικούς Βεδουίνους. Άφιξη στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά. Η γυναικεία Μονή – Ησυχαστήριο βρίσκεται μέσα σε ένα εύπορο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως, με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την αρχαία Βασιλική, και ένα μικρό ιατρείο για τους Βεδουίνους της περιοχής.

Άφιξη στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη (σε υψόμετρο 1.570 μέτρα) στους πρόποδες του Θεοβάδιστου Όρους Σινά. Τακτοποίηση στους ξενώνες της Ιερά Μονής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

Συμμετοχή στην κατανυκτική Θεία και Ιερά Λειτουργία, σε αυτό το κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Στην συνέχεια μπορούμε προαιρετικά να επισκεφθούμε κελιά Ασκητών, ανάμεσά τους και αυτό της Αγίας Επιστήμης και του Αγ. Γαλακτίωνος, στο οποίο έζησε ένα διάστημα της ζωής του ο Αγ. Παΐσιος. Παρακολούθηση του Πανηγυρικού Εσπερινού. Μετά το τέλος οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν στο καθολικό της Μονής και θα ακολουθήσει προσκύνημα στο λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, όπου και είθισται να δωρίζεται στους προσκυνητές ένα δακτυλίδι ως ευλογία. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον χώρο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης βάτου», στο πηγάδι του Ιοθώρ και το μουσείο, όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί, όπως οι αρχαιότερες σωζόμενες εικόνες (κάποιες με εγκαυστική τεχνοτροπία), αρχαία βιβλία, άμφια, σκεύη κ.α. Μετάβαση στην τραπεζαρία για το δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΙΝΑ / ΙΜ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΕΟΡΤΗ ΥΨΩΣΕΩΣ του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ / ΚΑΪΡΟ

Η συμμετοχή στην πανηγυρική αλλά ταυτόχρονα κατανυκτική Θεία και Ιερά Λειτουργία, για την Εορτή της ΥΨΩΣΕΩΣ του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης είναι το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα με αδιάλειπτη λειτουργία στον κόσμο. Μετά την απόλυση, αναχωρούμε για το Κάιρο, για την χιλιοτραγουδισμένη αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι οπού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, ψώνια κτλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΪΡΟ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Η κατασκευή ανάγεται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων.

Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.

Επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάιρο (GRAND EGYPTIAN MUSEUM of CAIRO) στην Γκίζα το οποίο έχει ανοίξει ανεπίσημα κάποια τμήματα του. Όταν ολοκληρωθεί, το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο λίγο έξω από το Κάιρο στο Οροπέδιο της Γκίζας (και δίπλα στις Πυραμίδες) όχι μόνο θα είναι το νέο στολίδι του στέμματος της Αιγύπτου, αλλά θα είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και τα πιο γνωστά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Πριν από το γεύμα μας, θα επισκεφτούμε παρακείμενο εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών ελαίων και αρωμάτων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται και πώς χρησιμοποιούνται. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και τα πιο γνωστά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεύμα και προτού αναχωρήσουμε για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου θα επισκεφτούμε παρακείμενο εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά.

Πτήση επιστροφής προς Αθήνα / (Θεσσαλονίκη) Αναχώρηση περίπου στις 17.00 για το αεροδρόμιο, έλεγχος διαβατηρίων και διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση επιστροφής προς Αθήνα με Aegean Airlines (A3-935), στις 20.15 με άφιξη στις 22.25.

 

Με διαμονή στο GRAND NILE TOWERS 5*

Tελική Τιμή με Φόρους ανά Ατομο σε Δίλινο με Ημιδιατροφή

Αναχώρηση από Αθήνα: 1040€

Μονόκλινο: +350€

Φιλοδωρήματα: +30€

Βίζα Αιγύπτου: +30€

 

Με διαμονή στο PYRAMISA SUITS HOTEL CAIRO 5*

Tελική Τιμή με Φόρους ανά Ατομο σε Δίλινο με Ημιδιατροφή

Αναχώρηση από Αθήνα: 940€

Μονόκλινο: +270€

Φιλοδωρήματα: +30€

Βίζα Αιγύπτου: +30€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean για τις πτήσεις Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα.

• Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

• Φόροι αεροδρομίων.

• Φόροι Σουέζ και Χερσονήσου Σινά.

• Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, με ΕΠΙΛΟΓΗ Ξενοδοχείου 5*, Δύο (2) διανυκτερεύσεις στους Ξενώνες της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης, Μία (1) διανυκτέρευση στην Ερυθρά θάλασσα σε Ξενοδοχείο 5*.

• Τα ξενοδοχεία είναι τα αναγραφόμενα η παρόμοια 5*

• Πρωινό καθημερινά στα Ξενοδοχεία και την ΙΜ Σινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.

• Δυο (2) Γεύματα στο Κάιρο, Δυο (2) Δείπνα στο Κάιρο, Δυο (2) Δείπνα στο Σινά, Ένα (1) Δείπνο στο Σουέζ.

• Εισιτήρια εισόδων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

• Ελληνόφων επίσημος ξεναγός στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

• Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

• Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

• Ταξιδιωτική ασφάλιση της Mondial Insurance για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 70 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Προαιρετική κρουαζιέρα στον Νείλο με μεταφορά, φαγητό και διασκέδαση, (περίπου 2 ώρες διάρκεια).

• Κόστος Βίζας Αιγύπτου €30 το άτομο.

• Φιλοδωρήματα €30 το άτομο.

• Ποτά & επιδόρπια στα γεύματα.

• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

• ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

• Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

• Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.

• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

• Η εκδρομή έχει καθημερινά πρωινές αναχωρήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της.

• Στο Ξενοδοχείο/Ξενώνες της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση μονόκλινων δωματίων.