Skip to main content

Κάιρο - Αλεξάνδρεια Αναχωρήσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Αίγυπτος
Κάιρο - Αλεξάνδρεια

Αναχωρήσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή
5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα - Κάιρο
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Την Αίγυπτο , το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάϊρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

2η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια
Μετά το πρωινό αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη . Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς - παραλία της Αλεξάνδρειας- όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 32 Km σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι ( ένας από τους πιο γνωστού Μαμελούκους ) . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάιρο, ξενάγηση
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμυθήτου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκευθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη . Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κάιρο
Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τα ψώνια σας.

5η ημέρα: Κάιρο - Αθήνα
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


κόστος κατ΄ άτομο:

Ξενοδοχεία Δίκλινο Μονόκλινο
ξενοδοχεία 5* 345€ +65€
R. Hilton 5*Superior 385€ +113€
Marriott 426€ +160€



Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ/ΚΑΙΡΟ/ΑΘΗΝΑ
• 4 διανυκτερεύσεις στο Κάϊρο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
• Γεύμα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καϊρου - Αλεξανδρείας
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Μεταφορές
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ταξιδιωτική τσάντα (ΔΩΡΟ)
• Χάρτες/ έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων
• Βίζα Αιγύπτου
• Φιλοδωρήματα
• Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Σημείωση:
H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.