Skip to main content

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Αναχωρήσεις: 21, 28/12 & 4/1

8ημερη αεροπορική εκδρομή

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Την Αίγυπτο , το λίκνο ενός μεγάλου   πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάιρο με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα   αμύθητου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Ανάμεσα στα συναρπαστικά εκθέματα θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς του τάφου του Τουτ –ανκ – Αμόν και θα περιεργαστούμε τις μούμιες οι οποίες διατηρούνται σε άριστη κατάσταση πάνω από 3.000 χρόνια. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και   την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα. Στην συνέχεια γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τις Κατακόμβες (Kom El Shuggafa), ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα Αλεξανδρινού μείγματος Ελληνορωμαϊκού και Αιγυπτιακού στυλ, λαξευμένο σε βάθος 100 ποδιών στερεού βράχου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο και την ακρόπολη στον κόλπο Qait. Χτισμένο τον 15ο αιώνα από τον Σουλτάνο Ashraf Qait Bey, ο θρύλος λέει πως το οχυρό χτίστηκε με πέτρες από το φάρο της Αλεξάνδρειας, ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη και το Πατριαρχείο. Σειρά έχει η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Εκτός από το κυρίως κτίριο, στο συγκρότημα εμπεριέχεται μια βιβλιοθήκη για τυφλούς, βιβλιοθήκη για νεαρά άτομα, το Αλεξανδρινό συνεδριακό κέντρο, μουσείο επιστήμης, πλανητάριο, εργαστήριο αποκατάστασης και διατήρησης εκθεμάτων. Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Βασιλικούς κήπους της Μοντάζα, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε εξωτερικά μόνο, το παλάτι που χρησίμευε σαν θερινή κατοικία της Αιγυπτιακής βασιλικής οικογένειας. Μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΞΟΡ

Το πρωί αφήνουμε το Κάιρο για να πετάξουμε στο Λούξορ, που φέρνει στο νου το μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου. Άφιξη και επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ και αφιερωμένους στο θεό ‘Αμων Ρα. Περνώντας κατόπιν την λεωφόρο με τα αγάλματα των Σφιγγών θα φθάσουμε στο Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Στην συνέχεια θα περάσουμε στην δυτική όχθη , στις αρχαίες Θήβες, την   πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτ – Ανχ – Αμών, του Σέτι   Α, Του Ραμσή β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του « Θεού Νείλου ».

Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα , το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού ‘Ωρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκευθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου.

Πρωϊνό, γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ

Καθώς σήμερα το πλοίο μας κατευθύνεται προς την Νουβία, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασσουάν

Πρωινό γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΟΥΑΝ

Το πρωί φθάνουμε στο Ασσουάν , την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου, 900 χιλόμετρα από το Κάϊρο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου.   Θα επισκευθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χάν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Πρωινό γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΟΥΑΝ - ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μεταφορά από το κρουαζιερόπλοιο στο αεροδρόμιο του Ασουάν για την πτήση σας στο Κάιρο όπου θα πετάξουμε για Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Κάιρο – Λούξορ – Ασουάν - Κάιρο – Αθήνα )
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό
  • 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5*deluxe,με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
  • Όλες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμα

         (επισκέπτεσθε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουταγχαμών).

  • Γεύματα       κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καίρου - Αλεξανδρείας σε πολυτελή       εστιατόρια
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Τοπικοί   επαγγελματίες Ελληνόφωνοι ξεναγοί ή τοπικοί ξεναγοί με ελληνόφωνο μεταφραστή   (Ελληνόφωνος ξεναγός στην κρουαζιέρα όταν το γκρούπ είναι πάνω από 6 άτομα)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα
  • Μεταφορές

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Φόροι αεροδρομίων (185€)
  • Βίζα Αιγύπτου πληρωτέα στην       Αθήνα   € 23,00
  • Φιλοδωρήματα (30€ πληρωτέα στο Κάιρο)
  • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο (15€ πληρωτέα στην Αθήνα)

 

 

 

 

ΗΜΕΡ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ 1ΚΛΙΝΟΥ

 

21/12, 28/12

4/1

MOEVENPICK PYRAMIDS 5* + 5* DLX ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ 

SHEPHEARD HOTEL 5*  

+ 5* DLX ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

 

850€

 

+ 165€

FAIRMONTNILECITY 5* + 5* DLX ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ 

880€

+220

 

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ : 16:00 – 18:00

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ: 06:00 – 07:00

ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ: 06:40 – 08:05

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ: 10:20 – 12:30