Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην μαγευτική Αίγυπτο Κρουαζιέρα Νείλου 2018 από 1190.00

8 Ημέρες
21 Δεκεμβρίου

1η Ημέρα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Πτήση προς Κάιρο
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συνάντηση στις 19.00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο γκισέ της Aegean. Παράδοση αποσκευών και πτήση  για την Αθήνα στις 20.55. 
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 22.30, στο γκισέ της Aegean και παράδοση αποσκευών.   Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών, πτήση στις 23.55 για Κάιρο με την Aegean. Άφιξη στις 00.50, συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η Ημέρα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, Κάιρο / Παλιό Κάιρο - Πυραμίδες - Αρχαιολογικό Μουσείο
Μετά το πρωινό, στις 09.30 αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από το Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου.   Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου. Τα νειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα μεταβούμε στην περιοχή Γκίζα, όπου εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου και συνεχίζουμε για  την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα  με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Ακολουθεί γεύμα στην περιοχή και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο αρχαιολογικό μουσείο. Αφού ολοκληρώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. διανυκτέρευση.
 
3η Ημέρα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο
Μετά το πρωινό μας και νωρίς το πρωί στις 07.00, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια. Στην ημερήσια εκδρομή θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο), και στους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του Φαρούκ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε μέσα στην καινούργια Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.
 
4η Ημέρα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, Κάιρο - Ασουάν / φράγμα Ασουάν, Ναός των Φυλών - Πλεύση με φελούκες - Επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν. Περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, την τεχνητή λίμνη του Νάσερ, καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο και το Ναό των Φυλών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους, την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν.  Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην Έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

5η Ημέρα, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018, Κρουαζιέρα Νείλου Αμπού Σιμπελ (προαιρετικά) - Κομόμπο - Ετφού
Πρωινό. Μέχρι το μεσημέρι, θα δώσουμε την ευκαιρία, σε όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν προαιρετικά, το Αμπού Σιμπέλ, έναν από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου που αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη. Βρίσκεται στη νότια Αίγυπτο, 290 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά του Ασσουάν, στην δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ, όπου μεταφέρθηκαν όταν αποφάσισε η κυβέρνηση της Αιγύπτου να δημιουργήσει τη λίμνη αυτη (απαιτείται έγκαιρη δήλωση). Όσοι δεν ακολουθήσουν, θα παραμείνουν στο πλοίο ή μπορούν να περπατήσουν στο Ασουάν.   Γεύμα και πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου και άφιξη στο Κομόμπο, μία  καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού της Κομόμπο κατά τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Κατά την διάρκεια της Ελληνορωμαϊκής περιόδου ήταν Ελληνική και στην αρχαιότητα ήταν η Θηβαίδα. Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, θα θαυμάσουμε την  επιβλητική αρχιτεκτονική και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας. Ένα μέρος του Ναού κτίσθηκε προς τιμή του Θεού Κροκόδειλου Σόμπεκ. Είναι πολύ αξιοσημείωτο, ότι εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.  Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για το Ετφού, απολαμβάνοντας την πλεύση του πλοίου και το ωραίο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στο Ετφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

6η Ημέρα, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, Κρουαζιέρα Νείλου Ναός του Θεού Ώρου - Έσνα / φράγμα - Λούξορ / Καρνάκ
Πρωινό και αναχώρηση με τα παιτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, από τους πιο σημαντικούς Αιγύπτιους θεούς, που σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου. Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρος. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα.    Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλεύση για το φράγμα της Έσνα, ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο στην εκδρομή μας να είναι η διέλευση του φράγματος. Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη.  Ξενάγηση στους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη και θα καταλήξουμε στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες  και αγάλματα. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.
 
7η Ημέρα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, Λούξορ / Κοιλάδα των Βασιλέων - Πτήση για το Κάιρο
Πρωινό και αναχωρούμε για  ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν. Συνεχίζουμε με τον τριόροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Οχθη  και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνάδει με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ.  Μεταφορά  στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Κάιρο στις 11.00 το πρωί. Πριν την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο, θα γευματίσουμε και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στο μαγικό παζάρι Χαλ Ελ Χαλίλ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
 
8η Ημέρα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, Πτήση επιστροφής
Πτήση επιστροφής
Μετά το πλούσιο πρωινό μας, προετοιμασία για αναχώρηση, μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση για την Αθήνα στις 10.30 με άφιξη στις 12.30. Στην συνέχεια πτήση για την  Θεσσαλονίκη στις 13.30 , με άφιξη στις 14.20.

Αναχώρηση από Αθήνα:  €1190 με φόρους αεροδρομίων

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη:  €1240 με φόρους αεροδρομίων

Διαφορά μονόκλινου +€250

Κόστος Βίζας Αιγύπτου +€25

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€25 (υποχρεωτικά)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή για τις πτήσεις Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Κάιρο και επιστροφή.
  • Κάιρο - Ασουάν (πρωινή πτήση) και Λούξορ- Κάιρο με την Egyptair.
  • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
  • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων de lux στο Κάιρο Nile Grand Tower.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5 αστέρων με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.
  • Δύο γεύματα στο Κάιρο και ένα στην Αλεξάνδρεια σε εστιατόρια.
  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
  • 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Βίζα Αιγύπτου.

 

Χρήσιμες Σημειώσεις:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
  • Για την συμμετοχή σας στην προαιρετική συμμετοχή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.