Skip to main content

ΑΙΓΥΠΤΟΣ & ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ Πάσχα 2020 από 940,00

21 - 29 Απριλίου 2020
9 ΗμέρεςΔιανυκτερεύσεις
Αλεξάνδρεια - Κάιρο - Σινά - Ιερουσαλήμ

“Αλεξάνδρεια - Κάιρο - Σινά / Ι. Μ. Αγίας Αικατερίνης - Φαράν - Ραϊθώ - Νυτρία - Ερυθρά & Νεκρά Θάλασσα - Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος/Ναός της Αναστάσεως - Πατριαρχείο - Οδός του Μαρτυρίου - Όρος των Ελαιών - Βηθλεέμ Γεθσημανή - Σιών - Βηθλεέμ - Ιορδάνης ποταμός - Ιεριχώ - Όρος του Ναού Λήδα/Άγιος Γεώργιος”

1η Ημέρα: Τρίτη 21 Απριλίου 2020 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΕΡΗΜΟΣ ΝΥΤΡΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (190 ΧΛΜ)

Συνάντηση με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean, στις 05.30. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.  Πτήση για Κάιρο (A3-932) στις 07.30 με άφιξη στις 08.30 (τοπική ώρα) στο Διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις.   Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου. Κατά την διαδρομή μας προς την Αλεξάνδρεια, θα μεταβούμε στην Έρημο της Νυτρίας, στην «έρημο των κελιών», όπου θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές του Αγ. Παϊσίου, μαθητή του Αγ. Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου Μακαρίου, όπου την εποχή εκείνη ζούσαν περί του 600 Μοναχούς, ο καθένας στο κελί του.      Άφιξη στην Αλεξάνδρεια το απόγευμα η οποία είναι κτισμένη στην ακτή της Μεσογείου.  Στην σύντομη περιήγηση κατά την οδική μας μετάβαση στην πόλη,  θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη που βρίσκεται κτισμένο στη θέση του Φάρου και την προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα: Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (190 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρας του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία.   Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές  και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Αν ο Πατριάρχης θα βρίσκεται στην έδρα του, θα έχουμε μία συνάντηση μαζί του. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.   Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου στον περιβάλλοντα χώρο της θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.30 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.  

3η Ημέρα: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 ΚΑΙΡΟ / ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία.  Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας.  Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.    Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου.  Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου.  Τα Νειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.    Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα μεταβούμε στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου εκεί έζησε ο Άγιος Νεκτάριος και θα επισκεφθούμε το κελί του Αγίου.   Αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για την περιοχή Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου.  Εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου και συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.   Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων. Ακολουθεί γεύμα στο Νείλο και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα δούμε τους επιτάφιους θησαυρούς του Τουταγχαμών. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.  

4η Ημέρα: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 ΡΑΙΘΩ - ΦΑΡΑΝ - ΣΙΝΑ / ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Θα περάσουμε από το υποθαλάσσιο τούνελ, μήκους 1.500 μέτρων από το Σουέζ, το οποίο ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στις πηγές του Μωυσέως και μετάβαση στην Ραϊθώ στην ΙΜ του Αγ. Γεωργίου και στην Φαράν όπου η γυναικεία ΙΜ είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Μωυσή (μετόχι της Ιεράς Μονής του Σινά). Το απόγευμα, φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00).    Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.   Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ανεβούν με συνοδεία αρχηγού στην Αγ. Κορυφή του Θεοβάδιστου  Όρους Σινά, από όπου θα έχουν μία πανοραμική θέα των βουνών του Σινά και σύμφωνα με την παράδοση είχε ανεβεί ο Μωυσής για να φέρει τις 12 εντολές. (Η ανάβαση γίνεται την νύχτα και η επιστροφή είναι περίπου στις 07.00 το πρωί).  

5η Ημέρα: Σάββατο 25 Απριλίου 2020 ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΑΜΠΑ / ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και συνάντηση με τους Σιναΐτες πατέρες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παϊσίου του Αγιορίτου στην Έρημο του Σινά.   Γεύμα και στις 14.00 αναχώρηση για την πόλη Τάμπα, όπου βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, άφιξη μετά από μία διαδρομή 2 ½ ωρών περίπου στην μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Εδώ θα απολαύσουμε την Ερυθρά θάλασσα με τους πολύχρωμους θαλάσσιους κήπους από κοράλλια και τροπικά ψάρια. Διανυκτέρευση.    

6η Ημέρα: Κυριακή 26 Απριλίου 2020 ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Πρωινό και διέλευση συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ. Άφιξη στο Ειλάτ, στην παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ στην Ερυθρά θάλασσα, στον κόλπο της Άκαμπα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην έρημο Νεγκέβ, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Νότιου Ισραήλ και περιλαμβάνει βουνά της Ιουδαίας και την Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Νεκρά θάλασσα, ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, όπου θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για κολύμπι.   Αναχωρούμε για την Ιερουσαλήμ, μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα,  η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και   η Ανάληψη του Κυρίου μας. Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε την Ιερουσαλήμ πανοραμικά. Την συνέχεια, θα μεταβούμε στην Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Θεομητορικό μνήμα, τον Τάφο της Παναγίας μας, Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας  και τους Τάφους του Ιωακείμ και της Άννας των γονέων της Παναγίας καθώς και τον Τάφο του Ιωσήφ του Μνήστορος. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Χριστού μας.   Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Επίσης εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.  

7η Ημέρα: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΣΙΩΝ

Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.   Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί η ΑΘΜ ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ. (το πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με την ώρα συναντήσεως με τον Πατριάρχη). Ακολούθως  θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων  και στα καταστήματα και συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου»  και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Θα διαβούμε από  την Πύλη της Καταδίκης,  τον Τόπο συναντήσεως του Χριστού μας με τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης καθώς και από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.    Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή. Συνεχίζουμε για την Σιών, μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο κα διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Τρίτη 28 Απριλίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ

Πολύ πρωί θα μεταβούμε στη Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου στο ερό Σπήλαιο θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου.   Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ των Υδάτων».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.   Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου, όπου στον προαύλιο χώρο του Ναού, θα δούμε τμήμα από την Συκομωρέα στην οποία είχε ανεβεί ο Τελώνης Ζακχαίος για να παρακολουθήσει την διδασκαλία του Χριστού. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας μέρα, με την μετάβαση μας στο Όρος των Πειρασμών/ ή Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε με νηστεία και προσευχή για 40 μέρες, μετά την Βάπτισή Του, και προ της ενάρξεως του Σωτηρίου ΄Έργου Του.(ανάβαση με τελεφερίκ €14). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΛΗΔΑ/ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ.  Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.   Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.   Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, χρόνος ελεύθερος όπου θα προσκυνήσουμε και πάλι στον Πανάγιο Τάφο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων στα καταστήματα. Το μεσημέρι στις 14.30 αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγ. Μεγαλομάρτυρος.  

Πτήση Επιστροφής
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο BEN GURION  του Τελ Αβίβ. Διαδικασίες ελέγχου και πτήση στις 19.20 προς Αθήνα με την Aegean  (A3-925). Άφιξη στις 21.30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:€940
Διαφορά Μονόκλινου+€240
Κόστος Βίζας+€25
Φιλοδωρήματα 

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ·Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (Α3-932) και Τελ Αβίβ - Αθήνα (Α3-925).
  • ·Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
  • ·Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • ·Φόροι αεροδρομίων.
  • ·Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ.
  • ·1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια (με ημιδιατροφή), 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο (με ημιδιατροφή), 1 διανυκτέρευση στην ΙΜ Αγ Αικατερίνης (με πλήρη διατροφή), 1  διανυκτέρευση στην Τάμπα (με ημιδιατροφή), 3 διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ (με ημιδιατροφή).
  • ·Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή.
  • ·Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
  • ·Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
  • ·Φ.Π.Α.
  • ·1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα στην Αίγυπτο.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • ·Βίζα Αιγύπτου.
  • ·Φιλοδωρήματα.

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ·Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
  • ·Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  • ·Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • ·Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
  • ·Κατά την διαμονή μας στη ΙΜ Αγ. Αικατερίνης δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την κράτηση μονοκλίνου.