Skip to main content

AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ Μάρτιος 2020 από 900,00

28 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2020 (9 Hμέρες)

“Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθανία - Σιών - Ναζαρέτ - Θαβώρ - Κανά - Καπερναούμ - Ιεριχώ - Βηθανία - Λύδδα - Τείχος Δακρύων - Κάρντο - Σιών - Χριστιανικός Τομέας - Ιόππη - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη”

1η Ημέρα: Σάββατο 28 Μαρτίου 2010 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 15.00.  Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ (Α3-924) στις 17.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 20.00 (μία ώρα διαφορά).   Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μετα­φορά στο ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα: Κυριακή 29 Μαρτίου 2019 - ΄Δ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου Κλίμακος) ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο και συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία. Έπειτα θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγο­θά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκο­νται εντός του Ναού της Αναστάσεως.   Εν συ­νεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρί­σκονται οι στάσεις του Χρι­στού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά: Η Πύλη της Καταδίκης όπου ο Χριστός συνάντησε τις γυναίκες της Ιερουσαλήμ, ο Οίκος της Αγίας Βε­ρονίκης και το σημείο όπου έγινε η   πτώση του Χριστού και τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος, φθάνονας στο "Πραιτώριο", την Φυλακή του Χριστού μας.   Συνεχίζουμε για τον Τόπο της Καταδίκης, την Προβατική Κολυμβήθ­ρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία μας).  Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, άφιξη στην περιοχή της Γεθσημανής και επίσκεψη στην ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Μνήστορος Ιωσήφ, αλλά και η αυθεντική εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμήτισσας).  Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προ­σκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λι­θοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επι­στροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και δια­νυκτέρευση.

3η Ημέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

Πρωινό.  Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζα­ρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχί­ζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρί­ου, της «μετατρο­πής του ύδα­τος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θα­βώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας.   Μετάβαση στην "Θάλασσα της Γαλιλαίας" (Λίμνη της Γεννησαρέτ). Επίσκεψη στο παραλήμνιο μοναστήρι Αγίων Αποστόλων στην Καπερ­ναούμ, όπου πραγ­ματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ­ρίου. Διέλευση από τους πρόποδες του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, και από το Επτάπηγο, όπουευ­λόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Ακολούθως προαιρετική προ­σκυνηματική βόλτα στη λίμνη και γεύ­μα με ψάρι της λίμνης Γεννη­σαρέτ. Ολοκληρώνουμε την προσκυνηματι­κή ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγί­ων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξε­νοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσε­ως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν).  Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βα­σιλική του Ιουστι­νιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδο­χείο για πρωινό.   Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνή­σουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπή­λαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην ασκητική Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες).   Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιε­ροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες.   Μετάβαση στο Όρος Σιών. Επίσκεψη στο "Υπερώο", όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοί­τηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται και ο "τάφος" του Προφητάνα­κτος Δαβίδ. Συνεχίζουμε με το Αββαείο της Κοιμήσεως, κτισμένο πάνω στο σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της η Παναγία)  και μεταγενέστερο βυζαντινό ναό.   Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε προς την "καρδιά" (cardo) της ρωμαϊκής και βυζαντινής πόλης. Ήταν η κεντρική αρτηρία με τους κίονες, με αρκετούς να σώζονται έως σήμερα, την οποία αργότερα αναδιαμόρφωσε ο Ιουστινιανός για να ένώσει το Ναό της Αναστάσεως με την Πύλη της Σιών. Σήμερα είναι η "καρδιά" της εβραϊκής συνοικίας με πολλά καταστήματα. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

5η Ημέρα: Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, την οποία ο Χριστός επισκέφτηκε πολλές φορές και ανέστησε τον Λάζαρο πρό του Θείου Πάθους. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, χτισμένη πάνω στο σπίτι του Λαζάρου και των αδερφών του. Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μεταβούμε και στον τάφο του Λαζάρου.   Στην καθοδική διαδρομή προς τον Ιορδάνη και την Ιεριχώ, θα περάσουμε από την περιοχή όπου βρίσκοταν το "Πανδοχείο του Καλού Σαμαρείτη" και πολλά βυζαντινά μοναστήρια. Άφιξη στον Ιορ­δάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βα­πτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.   Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τι­μίου Προδρόμου, η οποία ανακαινίζεται καθώς είχε καταστραφεί στον πόλεμο του 1948.  Θα τελεσθεί η ακο­λουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προ­αιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τρο­πάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».   Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύ­νημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνη. Μετάβαση στην Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σα­ράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξε­ως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ €15), και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.  Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

6η Ημέρα: Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (650 ΧΛΜ)

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατε­ρίνης. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συ­νοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα  (σύνορα Ισραήλ και Αι­γύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και δεκαεπτά αιώνες, χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα πα­ρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00).   Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λεί­ψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και το Σκευοφυλάκιο της Μονής.   Στο Σκευοφυλάκιο, μεταξύ των πολλών ανεκτίμητων κειμηλίων, θα δούμε δείγματα από την συλλογὴ τῶν φορητῶν εἰκόνων, την πλουσιότερη ἀριθμητικὰ καὶ σημαντικότερη παγκοσμίως αλλά και από χειρόγραφα, καθώς η μονή διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων της πρωτοχριστιανικής περιόδου, μετά από αυτή του Βατικανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.   Για όσους μπο­ρούν και επιθυμούν, ανάβαση με οδηγό βουνού στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προ­σφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυ­χτα, με επιστροφή, περί τις 06:00.

7η Ημέρα: Παρασκευή 3 Απριλιου 2020 - Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυ­κτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικα­τερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο.  Στην συνέχεια, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεπτούν το Κάθισμα στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης, όπου ασκήτεψαν πολύ μοναχοί, ανάμεσα τους και ο Άγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, για δύο χρόνια. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου και συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Σάββατο 4 Απριλίου 2020 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη.  Κινούμενοι στην ακτή της Ερυ­θράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ.  Διανύοντας αρκετή απόστα­ση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδο­χείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Κυριακή 5 Απριλίου 2020 - Έ Νηστειών (Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας) ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΟΠΠΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.  Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και παρακο­λούθηση της Θείας Λειτουργίας. Για όσους το επιθυμούν, πριν την Θεία Λειτουργία, θα υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύ­ων ή το Όρος του Ναού.   Αναχωρούμε για το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τρο­παιοφόρου. Συνεχίσουμε για μια μία ωραία βόλτα με το λεωφορείο στην παραλιακή λεωφόρο του Τελ Αβίβ, για να καταλήξουμε στην Ιόππη, το "παλιό Τελ Αβίβ" ή αλλιώς Γιάφα. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων και χρόνος ελεύθερος.

Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.  Πτήση επιστροφής στις 19:50, με AEGEAN Airlines (Α3-925) και άφιξη στη Αθήνα στις 21:50. Συνεχίζουμε με πτή­ση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 (Α3-7136) και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

  • Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €900
    Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €925
    Διαφορά Μονόκλινου +€130 (Κατόπιν ζήτησης)
    Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·Αεροπορικά εισιτήρια  με επιστροφή.
  • ·Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • ·Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
  • ·Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • ·Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
  • ·Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
  • ·Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
  • ·Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
  • ·Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
  • ·Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
  • ·Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
  • ·Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
  • ·ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • ·Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
  • ·Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
  • ·Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • ·Η επιβεβαίωση του Μονόκλινου ισχύει μόνο για τη διαμονή μας στο ξενοδοχείο στο Ισραήλ.
  • ·Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • ·Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • ·Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • ·Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.