Skip to main content

Μεγάλο Ισραήλ – Παλαιστίνη Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2020 από 1299,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 20/9, 25/10, 22/11

 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα– πτήση για Τελ Αβίβ (ξενάγηση) – Γιάφφα – Ναζαρέτ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ  που σημαίνει "Λόφος της Άνοιξης". Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη, επέκταση του αρχαίου λιμένα της Γιάφας (Ιόππης). Ο αρχικός οικισμός ήταν ένα μικρό εβραϊκό προάστιο της Γιάφας, σήμερα όμως η ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κατοίκους, και είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του σύγχρονου Ισραήλ. Χτισμένο κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου διαθέτει μαρίνα, και μια εκτεταμένη ωραία παραλία. Μετά την ξενάγηση μας στη πόλη μεταφερόμαστε οδικώς στη Ναζαρέτ, στην πόλη που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.  Κάποτε ήταν ένα πολύ μικρό χωριό αλλά τώρα είναι μια πολύβουη πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό Αράβων Χριστιανών στους Αγ. Τόπους.

Από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Ναός του Ευαγγελισμού, χτισμένος στο πλάι αρχαίου οικήματος που, κατά την παράδοση, ήταν ο τόπος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα δούμε εντυπωσιακές εικόνες της Παναγίας από πολλές χώρες του κόσμου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ναζαρέτ – Τιβεριάδα – Χάιφα – Άκρα - Ναζαρέτ

 

Το κυριότερο λιμάνι στη θάλασσα της Γαλιλαίας είναι η σύγχρονη πόλη της Τιβεριάδας. Το επιβλητικό όρος Ερμών τροφοδοτεί με τα νερά των πηγών του τον ποταμό Ιορδάνη και η βιβλική ομορφιά της λίμνης είναι μοναδική. Αφού περιηγηθούμε την πόλη θα μεταφερθούμε στη Χάιφα  στα παράλια της Μεσογείου, σύγχρονη πόλη και το πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας. Στη συνέχεια  επισκεπτόμαστε το Άκκο ή Άκρα. Η παλαιά πόλη της Ακρας  είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Δηλώνεται και ως η πόλη των Σταυροφόρων ενώ στέκει εκεί μεγαλόπρεπα το εντυπωσιακό της κάστρο. Θεωρείται η ιερότερη πόλη της θρησκευτικής οργάνωσης  των Μπαχάι. Επιστροφή στη Ναζαρέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ναζαρέτ – Ναμπλούς – Ιεριχώ

 

Σήμερα αφήνουμε την θάλασσα της Γαλιλαίας και κατευθυνόμαστε προς την Ναμπλούς στα κεντρικά υψίπεδα της Δυτικής όχθης του Ιορδάνη. Η Ναμπλούς είναι σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Παλαιστινίων. Είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πιθανότατα κατοικήθηκε 9000 χρόνια πριν. Ταυτίζεται με την αρχαία πόλη Φλαβία Νάπολη, ρωμαϊκή αποικία που ιδρύθηκε από τον Τίτο το 72 μ.Χ., κοντά στην αρχαία Σιχέμ. Διαδραμάτισε αξιόλογο ρόλο στην περίοδο των βασιλέων του Ισραήλ. Tον 4o αιώνα. ήταν έδρα επισκοπής και υπήρξε σημαντικότατο κέντρο για τη διάδοση του χριστιανισμού. Η παλιά πόλη, την οποία θα επισκεφθούμε, είναι κτισμένη στην τοποθεσία της πόλης Νεάπολη από την οποία πήρε το όνομα της. Θα περπατήσουμε στα στενά  δρομάκια της γεμάτα με μικρά μαγαζιά που πουλάνε παραδοσιακά προϊόντα και θα θαυμάσουμε δείγματα αρχιτεκτονικής της εποχής των Μαμελούκων, Κουρσάρων και Βυζαντινών. Κατά την περιπλάνηση μας θα επισκεφθούμε το πηγάδι του Ιακώβ, το σημείο που οι Χριστιανοί πιστεύουν μια Σαμαρείτισσα προσέφερε νερό στον Ιησού και εκείνος της αποκάλυψε ότι ήταν ο Μεσσίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ιεριχώ, το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη με μόνιμους κατοίκους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιεριχώ – Μονή Αγίου Γερασίμου – Νεκρά Θάλασσα – Φαράγγι Ουάντι Κουέλτ – Βηθλεέμ

 

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με την ξενάγηση μας στην πόλη της Ιεριχούς. Η Ιεριχώ είναι η αρχαιότερη, σύμφωνα με κάποιους, πόλη του κόσμου. Το μέρος όπου η Καινή Διαθήκη αναφέρει πως ο Ιησούς θεράπευσε δύο τυφλούς και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του φοροεισπράκτορα Ζακχαίου. Κοντά στο κέντρο της πόλης υπάρχει μία συκομουριά αιωνόβια, όπου λέγεται ότι σκαρφάλωσε για να δει τον Ιησού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου. Ιδρύθηκε το 455 μ.Χ. από τον ερημίτη μοναχό Γεράσιμο από την Λυκία. Μετά θα κατευθυνθούμε προς την Νεκρά θάλασσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε. Μια εμπειρία  μοναδική. Λόγω των περιεχομένων αλάτων, το νερό της έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από αυτό της θάλασσας, που φθάνει περίπου το 1,162, συνεπώς μεγαλύτερη άνωση, μεγαλύτερη πλευστότητα, έτσι που μπορεί κανείς να επιπλέει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Κατά την Παλαιά Διαθήκη, τόσο η λίμνη αυτή όσο και η απόκρημνη κοιλάδα πέριξ αυτής ονομάζονται ομοίως Αραβά (θάλασσα Αραβά, κοιλάδα Αραβά). Κατά την επιστροφή μας στη Βηθλεέμ θα θαυμάσουμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στο φαράγγι του Wadi Qelt. Φθάνοντας στη Βηθλεέμ θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βηθλεέμ – Μασάντα – Βηθλεέμ

 

Η σημερινή μας περιήγηση θα μας φέρει στη θρυλική Μασάντα, την Ακρόπολη των Ιουδαίων, φυσικό οχυρό που υψώνεται 400 μ. κατακόρυφα πάνω στην έρημο Νεγκέβ. Θα δούμε τα ερείπια του κάστρου που κατασκευάστηκε από τον Ασμοναίο ηγεμόνα Αλέξανδρο Ιανναίο και αργότερα ο βασιλιάς Ηρώδης κατασκεύασε πολυτελές παλάτι. Εκσκαφές έφεραν στο φως θερμά λουτρά κοντά στο βορεινό ανάκτορο μαζί με οικιακά εργαλεία, ένα ζευγάρι σανδάλια του 1ου μ.Χ. αιώνα, και υπέροχα μωσαϊκά πατώματα. Το κάστρο της Μασάντα αλώθηκε από τους Ζηλωτές Εβραίους κατά την εξέγερσή τους εναντίον των Ρωμαίων, αργότερα, το 73 μ.Χ., 960 Ιουδαίοι προτίμησαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά παρά να πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων. Στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ, "ο οίκος του άρτου" σημαίνει στα εβραϊκά. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως με την πολύ μικρή είσοδο, που είναι κτισμένος πάνω από τη σπηλιά, τόπο γέννησης του Ιησού. Τον πρώτο ναό έκτισε η Αγ. Ελένη το 329, αυτός υπέστη αρκετές ζημιές και το 527 ανοικοδομήθηκε ξανά από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Τόπος γέννησης θεωρείται, κατά την παράδοση, το σπήλαιο κάτω από την Αγία Τράπεζα. Το σπήλαιο αυτό διαχωρίζεται σε δύο χώρους, ο τόπος της Γέννησης είναι αυτός που σηματοδοτείται με το αστέρι, στον άλλο πιστεύεται πως βρισκόταν η φάτνη. Στην εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης, που είναι δίπλα στο ναό της Γέννησης, γιορτάζουν οι Ρωμαιοκαθολικοί τα Χριστούγεννα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βηθλεέμ – Ραμάλα – Χεβρώνα – Ιερουσαλήμ

 

Ερχόμαστε ξανά στη Δυτική Όχθη και πρώτα στη Ραμάλα, πόλη που πολλάκις έχει πρωταγωνιστήσει σε αναφορές από το Ισραήλ, όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Παρόλ’ αυτά οι δύο κοινότητες ζουν μαζί εδώ, και μάλιστα στη Ραμάλα βρίσκεται και το ίσως πιο δημοφιλές μπαρ σε όλο το Ισραήλ (Snobar). Συνεχίζουμε για τη Χεβρώνα, μένοντας στη Δυτική Όχθη αλλά προς τα νότια της Ιερουσαλήμ αυτή τη φορά. Βόλτα στην πόλη, και κατόπιν επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ιερουσαλήμ (εκτεταμένη ξενάγηση)

 

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στη «χρυσή πόλη», την Ιερουσαλήμ. Θα δούμε το όρος των Ελαιών στο λόφο Σκόπους με το παλαιό Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, τον κήπο της Γεσθημανή και τον τάφο της Παναγίας. Η παλαιά πόλη περιβάλλεται από τα τείχη με τις επτά Πύλες, θα περπατήσουμε στην οδό του μαρτυρίου, τη Βία Ντολορόζα, θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Πανάγιου Τάφου που κτίστηκε από την Αγ. Ελένη τον 4ο αιώνα. Θα δούμε τον χρυσό τρούλο του τεμένους Ομάρ, ιερό χώρο των Μωαμεθανών, το τείχος των δακρύων, ιερό χώρο των Εβραίων, την εβραϊκή συνοικία, και τα πολύχρωμα παζάρια (σουκς) που χαρακτηρίζονται από τα πανάρχαια συναλλακτικά έθιμα της Μέσης Ανατολής (δηλαδή, δεν ψωνίζουμε χωρίς σκληρό παζάρι). Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ – Πτήση για Αθήνα

 

Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη της Ιερουσαλήμ επισκεπτόμενοι και την σύγχρονη  πλευρά της. Μεταφορά στο Τελ Αβίβ και πτήση επιστροφής σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 300 €
  Twin Room 1299 € 300 €
  Triple Room 1299 € 300 €
  Single Room 1769 € 300 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 300 €
  Twin Room 1299 € 300 €
  Triple Room 1299 € 300 €
  Single Room 1769 € 300 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 300 €
  Twin Room 1299 € 300 €
  Triple Room 1299 € 300 €
  Single Room 1769 € 300 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 300