Skip to main content

Άγιοι Τόποι Αύγουστος 2020 από 665,00

Αναχώρηση : 16-21 Αυγούστου 2020

6 ημέρες

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο- Ναζαρέτ - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Άγιος Σάββας - Βηθλεέμ - Ιορδάνης Ποταμός - Καπερναούμ -Ιεριχώ - Βηθανία - Σαραντάριο Όρος - Όρος των Ελαιών - Λύδδα - Όρος Σιών

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ορος Θαβώρ

 

1η Hμέρα:  Κυριακή 16 Αυγούστου 2020- ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

 

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14:30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16:30. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18:30.

 

Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες και επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στην γειτονική πόλη, Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής, εντός του Ομωνύμου Μοναστηριακού Συγκροτήματος.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τα παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα παρεκκλήσια του Αγίου Λογγίνου, των Κλαπών, του «Μη μου Άπτου»  και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.  Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. 

 

Χρόνος για λίγη ξεκούραση στην παλιά πόλη και εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους Ώμους του μέχρι τον Γολγοθά,  τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.

 

Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  Από την πύλη των Λεόντων συνεχίζουμε για το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα ( Τάφο της Παναγίας μας, αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ) στη Γεθσημανή. Στον κήπο της Γεθσημανής, θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας στην αυλή της Εκκλησίας των Εθνών, αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή.  Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων ή της κρίσεως). Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 (προεόρτια Μεταμορφώσεως) ΝΑΖΑΡΕΤ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΘΑΒΩΡ (ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ)

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΘΑΒΩΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε στην Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». 

 

Ακολούθως, προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ  (€20).  Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.

 

Το απόγευμα στις 17.00μμ περίπου θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ.  Μικρή ανάπαυση στους χώρους της Ιεράς Μονής.  Παρακολούθηση του Εσπερινού και της ΜεταμεσονύχτιαςΘείας Λειτουργίας* για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος).

 

*Σημείωση : μπορείτε να πάρετε μαζί σας, ότι νομίζετε ότι θα σας χρειασθεί για την αγρυπνία η οποία θα γίνει στην αυλή της Ιεράς Μονής.

 

4η Ημέρα:  Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020  (Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος) ΘΑΒΩΡ (ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ) -  ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΒΗΘΑΝΙΑ

 

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, (πολύ νωρίς το πρωί), κατάβαση από το Όρος Θαβώρ με τοπικά ταξί και επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας.  Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγη ανάπαυση. 

 

Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε τον τόπο της  Αναλήψεως του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών στην Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.  Από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων.

 

Μετάβαση στην Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 

Πρωινή μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και  στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου. Με τοπικά πουλμανάκια,  θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, άβατο για τις γυναίκες.

 

Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

 

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€).

 

Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου θα δούμε την «Συκομωρέα του Ζακχαίου» στην αυλή της Ιεράς Μονής. Επιστροφή αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

6η Ημέρα:Παρασευή 21 Αυγούστου 2020 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινή μετάβαση στην Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού μας, όπου στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε και θα παραμείνουμε να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Ακολούθως θα μεταβούμε  και θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων, υπό του Ηρώδου, Νηπίων. 

 

Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Πεζοί θα μεταβούμε εκτός των Τειχών, στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).  Μετάβαση στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών (Γυμνάσιο και Λϋκειο)

 

Χρόνος ελεύθερος, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Μπορούμε επιπλέον να επισκεφθούμε μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης, όπως, τον Τίμιο Πρόδρομο, τη Μεγάλη Παναγία,  την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.α. σύμφωνα με τον χρόνο μας.

 

Πτήση Επιστροφής

Μετά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων Πτήση επιστροφής στις 19:20, άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:25 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:20.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €665

Διαφορά Μονόκλινου +€120

Φιλοδωρήματα  +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ασφαλές ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, Shepherds house Hotel.
  • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
  • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι και τα πρωτόκολλα COVID 19, που θα ισχύουν για  την  συγκεκριμένη ημερομηνία του ταξιδίου