Skip to main content

Αναχ. 21/08/22 ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI! Τιμή με Φόρους 895€

ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

21 – 28 Αυγούστου 2022 (8 Ημέρες)

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή

“Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Οδός του Μαρτυρίου - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Κανά - Καπερναούμ - Βηθλεέμ  - Ναζαρέτ - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Λήδα - Σαμάρεια - Τείχος Δακρύων - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη” 

1η Ημέρα, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30  πτήση προς Αθήνα στις 14.50 ,άφιξη στις 15.40. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.50.  Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.50.

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.50. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 18.50, έλεγχος διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοντινή Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου (Αν υπάρξει καθυστέρηση, η επίσκεψη θα γίνει την τελευταία μέρα). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ -  ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ - ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. 

Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει ΔΕΗΣΗ. 

Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: 

 

α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …». 

β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ. 

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο.

Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»! 

Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.

Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.

Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια. 

Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με το κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, προσκύνημα και συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. 

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο όπου θα γίνει Δέηση ψάλλοντας τον ‘Νυμφώνα Σου Βλέπω’.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο όπου θα έχουμε εσωτερική επίσκεψη, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. 

Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ. 

Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό. Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).  Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΒΗΘΑΝΙΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Πριν πάρουμε τον δρόμο προς την Νεκρά θάλασσα, θα μεταβούμε στην Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου.

Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.

Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.

Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00),  αν μας το επιτρέψει ο χρόνος μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

 

4η Ημέρα, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΚΕΛΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας και η Παράκληση στην Παναγία μας,  θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.

Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Πρωινό και μετάβαση στο κελί του Αγίου Παισίου. Επιστροφή το απόγευμα, εσπερινός στις 16.00, συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα, Πέμπτη  25 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση (μετά τη Θεία Λειτουργία) για την επιστροφή μας,  διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

6η Ημέρα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 

Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€25).

 

Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα, Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΠΟΙΜΕΝΕΣ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 

Μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων και στην Βηθλεέμ, όπου η Ιουστινιάνειος  Βασιλική της  Γεννήσεως του Χριστού μας, προσκύνημα στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας και στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη.

Μετάβαση στην  Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου, όπου το σπήλαιο των Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου και συνεχίζουμε με τοπικά micro bus για την Αυστηρότερη Κοινοβιακή Λάυρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες, το προσκύνημα των οποίων γίνεται στην είσοδο της Λαύρας).

Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.

Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (προαιρετική ανάβαση με τελεφερίκ €15), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα, Κυριακή  28 Αυγούστου 2022 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ -  ΣΙΩΝ

Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή.  Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επίσκεψη στα Μοναστηράκια  εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, πέριξ του Ναού της Αναστάσεως, Μεγάλη Παναγία, Τιμ. Πρόδρομος, Παναγία Σαιδανάγια. (κατά βούληση).

 

Στην συνέχεια θα έχουμε μία περιήγηση στην παλιά εβραϊκή περιοχή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν με τον αρχηγό μας στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.

 

Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων.

 

Πτήσεις επιστροφής Τελ Αβίβ - Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου - πτήση επιστροφής  στις 19.40, άφιξη στη Αθήνα στις 21.40.

 

Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 με άφιξη στην  πόλη του Θερμαϊκού στις 00.00.

*Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ*

 

Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).

 

Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο, που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα,  και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ  του Σινά.

 

Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας, «θυγάτηρ βασιλίσκου τινός ονομαζομένου Kώνστου», και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. (304 μ.Χ.)  Αξιοζήλευτο δώρο του θεού στην ΙΜ αποτελούν τα ιερά λείψανα της πολιούχου της μονής της Αγίας Αικατερίνης τα οποία βρέθηκαν στο παρεκκλήσιο της κορυφής του όρους που φέρει σήμερα το όνομα της. Κατά την παράδοση, μετά από τον αποκεφαλισμό της, άγγελοι παρέλαβαν το σώμα της και το μετέφεραν εκεί. Η ευλάβεια προς την Αγία Αικατερίνη και το όνομα της διαδόθηκε στην Δύση από τους σταυροφόρους και από τον 11ο αιώνα και μετά η ΙΜ του Θεοβάδιστού όρους Σινά άρχισε να γίνεται γνωστή και ως μόνη της Αγίας Αικατερίνης.

 

Τελική Τιμή με Φόρους ανά Άτομο σε Δίκλινο με Ημιδιατροφή

Με Διαμονή στη Βηθλεέμ και το Σινά

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: €895

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €970

Μονόκλινο +€120  // Φιλοδωρήματα +€25

 

 

Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ στο Shepherd’s House Hotel 4*, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3*.
  • Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
  • H μετάβαση στο Σινά.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.
  • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
  • Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη Γεννησαρέτ €15
  • Προαιρετικό γεύμα με τοπικό ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ €25.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα €25.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3*ΔΕΝ υπάρχουν μονόκλινα.