Skip to main content

ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI 5 ημέρες Ιούλιος 2023 προσφορά από 690

’’Ναός της Αναστάσεως (Γολγοθάς - Αποκαθήλωση - Πανάγιος Τάφος) - Οδός Μαρτυρίου - Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο - Σιών - Όρος του Ναού - Δυτικό Τείχος - Όρος Ελαιών - Τάφος Παναγίας -  Ναός Γεννήσεως - Βηθλεέμ - Ιορδάνης - Βηθανία - Ιεριχώ - Λύδδα - Νεκρά Θάλασσα’’

*2 – 6 Ιουλίου 2023 (5 Ημέρες)*

 

1η Ημέρα: Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ / ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχωρήσεις από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3-117 στις 14:40 προς Αθήνα με άφιξη στις 15.35.

 

Για αναχωρήσεις από την ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Αθηνών, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων.

Πτήση με την Α3-924 στις 16:50 προς το BEN GURION του Τελ Αβίβ, με άφιξη στις 18:50.

 

Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τo ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΣΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΦΡΙΚΤΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε με δέος το ακριβές σημείο της Γεννήσεως του Χριστού μας, το οποίο υποδεικνύεται από ένα δεκατετράκτινο ασημένιο αστέρι που συμβολίζει το φωτεινό άστρο τις Γεννήσεως. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το παρεκκλήσιο τις Αγίας Φάτνης και πλάι στην Αγία Φάτνη το προσκύνημα των τριών μάγων. Βορειοδυτικά του σπηλαίου σώζεται και το πηγάδι από το οποίο αντλούσε νερό η Παναγία προκειμένου να πλύνει το Θείο Βρέφος.

Στο παρακείμενο «Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων» θα αντικρύσουμε τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Νηπίων.

 

Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Υπερώον του Όρους Σιών, εκεί όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Τάφο του Βασιλέως Δαυίδ, καθώς και στον Τόπο Κοιμήσεως της Παναγίας μας. 

 

Εισερχόμαστε στην παλιά πόλη από την πύλη Σιών και πεζοί διαμέσου του Αρμενικού Τετάρτου, φτάνουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε το Φριχτό Γολγοθά.  Η ανάβαση στο λεγόμενο «Κρανίου Τόπο», όπως σημαίνει στα Εβραϊκά Γολγοθάς, αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία.

 

Στο σημείο αυτό σφραγίστηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.  Στο Ορθόδοξο παρεκκλήσιο του Φριχτού Γολγοθά, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική του διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο Ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης για τη Σταύρωση και το Θάνατο του Χριστού και θα ακολουθήσει Δέηση. 

 

Κατεβαίνοντας από το Φριχτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε στον τόπο της Αγίας Αποκαθήλωσης, εκεί όπου εναπόθεσαν το νεκρό σώμα του Χριστού, για να το αλείψουν με μύρο και να το τυλίξουν με την Αγία Σινδόνη, προτού το ενταφιάσουν στον παρακείμενο Τάφο.  Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιουδαίου άρχοντα Αγ. Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του αρχιερέα Αγ. Νικόδημου, του κρυφού μαθητή του Χριστού, σύμφωνα με τις διηγήσεις των Ευαγγελιστών.  Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:  Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σὲ τὸν ἀναβαλλόμενον, τὸ φῶς ὥσπερ ἱμάτιον …» και το βαθυστόχαστο και πολύ συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον» ή «Τὸν ἥλιον κρύψαντα», στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Αγ. Ιωσήφ προς τον Πιλάτο να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. 

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο της Σταύρωσης, όπως μας πληροφορεί ο Ευαγγελιστής Ιωάννης: “ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν” (Ιω. 19, 41-42). 

 

Το επιβλητικό και μεγαλοπρεπές Ιερό Κουβούκλιο χωρίζεται σε δύο τμήματα, στον προθάλαμο του Αγίου Λίθου (Παρεκκλήσιο Αγγέλου) και στον κυρίως νεκρικό θάλαμο, τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.  Στο χώρο αυτό παραμένει άγρυπνος φρουρός Αγιοταφίτης μοναχός, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα της Αδελφότητας στο ιερότερο προσκύνημα του χριστιανικού κόσμου. Εντός του Ιερού Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετή του Αγίου Φωτός.  Κατά τη διάρκεια της προσκύνησης του Παναγίου Τάφου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και στη συνέχεια θα τελεστεί Δέηση, ψάλλοντας έπειτα όλοι μαζί το Αναστάσιμο Απολυτίκιο «Χριστός Ανέστη»!

 

Βιώνοντας ένα αίσθημα πληρότητας και συνάμα μια βαθιά συγκίνηση και κατάνυξη, θα περάσουμε ακριβώς απέναντι για να εισέλθουμε στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, εκεί όπου καθημερινά τελούνται όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες. 

Η προσκυνηματική μας περιήγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα συνεχιστεί με τα παρεκκλήσια του Αδάμ, του Ακανθίνου Στεφάνου, της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, του Διεμερίσαντο, του εκατοντάρχου Λογγίνου, των Κλαπών με την πρόχειρη φυλακή του Χριστού μας, του «Μή μου ἅπτου» ή Μαρίας Μαγδαληνής, του τάφου του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, των Αγίων Γυναικών κατά τη Σταύρωση. Και θα ολοκληρωθεί με το Ιερό Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο και τα λείψανα των Αγίων.

 

Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Ι.Μ. Προϋπαντήσεως (Μάρθας και Μαρίας) στη Βηθανία, ανατολικά του Όρους των Ελαιών, στο σημείο της οικίας του φίλου του Χριστού Αγ. Λαζάρου του Τετραημέρου, του οποίου η έγερση εξιστορείται λεπτομερώς από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη (Ιω. 11, 1-57).

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην έρημο της Ιουδαίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στρέφοντας το βλέμμα μας προς το βαθύ και μεγάλο φαράγγι των Αινών.

 

Από εκεί θα μεταβούμε στην κοιλάδα του Ιορδάνη, περνώντας από το σημείο «μηδέν», όπου και το επίπεδο της Μεσογείου Θαλάσσης. Στην διαδρομή μας προς την Ιεριχώ, διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα μεταβούμε, μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού μας από τον Τίμιο Πρόδρομο.

 

Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού, θα αναγνωσθούν οι ευχές «Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων» και θα ψαλλεί το τροπάριο «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε…».

 

Όσοι προσκυνητές το επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την προαιρετική-συμβολική βάπτιση εντός των υδάτων του Ιορδάνη ποταμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παρακείμενη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η ιστορία της οποίας ξεκινά πριν τον 4ο αι. μ.Χ.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμά μας, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος ή Όρος των Πειρασμών, εκεί όπου ο Χριστός μας πέρασε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους τρεις πειρασμούς του Διαβόλου, πριν ξεκινήσει το σωτήριο έργο Του, όπως πληροφορούμαστε από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (προαιρετική ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με τελεφερίκ €17). 

 

Ακολουθεί η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ. Στο προαύλιο του μοναστηριού βρίσκεται η συκομορέα πάνω στην οποία ανέβηκε ο μικρόσωμος τελώνης Ζακχαίος για να δει τον Χριστό, σύμφωνα με τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά.

 

Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει στη συνέχεια τη φιλόξενη Ι.Μ. του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου που αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού. Εκεί θα προσκυνήσουμε και την ιερή εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, εισερχόμενοι στο σπήλαιο όπου κατά την παράδοση διανυκτέρευσε η Αγία Οικογένεια κατά τη Φυγή στην Αίγυπτο.

 

Προαιρετική μετάβαση σε οργανωμένη παραλία, στην κοντινή Νεκρά Θάλασσα (είσοδος €15). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

 

Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής περιλαμβάνει συμμετοχή στη Θεία και Ιερά Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στον Πανσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή, εντός της κοιλάδας του Ιωσαφάτ ή Χείμαρρου των Κέδρων.  Εδώ θα προσκυνήουμε και την ιερή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ὁ Ἄγγελος ἐβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Στο 24ο σκαλοπάτι του Ναού βρίσκονται στη μία πλευρά οι τάφοι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και στην άλλη πλευρά ο τάφος του Μνήστορα Ιωσήφ.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα περάσουμε απέναντι για να βρεθούμε στο Κήπο της Προσευχής ή Προδοσίας, εκεί όπου προσευχήθηκε ο Χριστός μας ολίγο προ του Πάθος Του, για να δεχθεί αμέσως μετά το φιλί της προδοσίας από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και να συλληφθεί, παρουσία του όχλου και των υπηρετών των Αρχιερέων,  ξεκινώντας έτσι το μαρτύριο Του.  Στο μέρος αυτό βρίσκεται ο Βράχος της Αγωνίας, εντός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας των Εθνών που είναι αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή.

 

Στην απέναντι πλευρά θα δούμε τη σφραγισμένη σήμερα Χρυσή Πύλη, μέσω της οποίας εισήλθε ο Χριστός μας στην Αγία Ιερουσαλήμ, καθήμενος επάνω σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι. Προσκύνημά μας στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου, όπου και το σημείο λιθοβολισμού του Αγίου Πρωτομάρτυρα της Εκκλησίας μας.

 

Εισερχόμενοι στην Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων και κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, θα επισκεφθούμε τον Οίκο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου γεννήθηκε η Παναγίας μας και θα περάσουμε από την Βηθεσδά με την Προβατική Κολυμβήθρα.

 

θα διασχίσουμε την «Οδό του Μαρτυρίου» («Via Dolorosa»), ακολουθώντας την πορεία του Χριστού μας προς το εκούσιο Πάθος. Η προσκυνηματική αυτή διαδρομή περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις:

 

Ξεκινά από τη φυλακή του Χριστού και το σημείο παραλαβής του Σταυρού Του (Ιερά Μονή Πραιτωρίου) και συνεχίζει με τα σημεία της πρώτης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού, της συναντήσεως με τη Μητέρα Του, της συνέχισης του κουβαλήματος του Σταυρού από τον Σίμωνα Κυρηναίο (οικία Σίμωνος Κυρηναίου με το αχνάρι της παλάμης του Χριστού σε έναν λίθο, όταν λύγισε από το βάρος του Σταυρού), του σκουπίσματος με μαντήλι του ιδρωμένου προσώπου του Χριστού από την Αγία Βερονίκη (οικία Αγίας Βερονίκης), της δεύτερης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού (Πύλη Καταδίκης), της παρηγοριάς των γυναικών της Ιερουσαλήμ (Λκ. 23, 28-31), της τρίτης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού (πλησίον του Ναού της Αναστάσεως), της απογύμνωσής Του για την έναρξη της διαδικασίας της σταυρικής ποινής και της θανάτωσής Του (ανατολικά της Αγίας Αυλής), της προσήλωσης στο Σταυρό (Φριχτός Γολγοθάς), της σταυρώσεως και του θανάτου του Χριστού (Φριχτός Γολγοθάς), της Αγίας Αποκαθήλωσης και, τέλος, του Παναγίου Τάφου.

 

Πλησιάζοντας τον Ναό της Αναστάσεως, θα ανέλθουμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (έδρα της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος) όπου θα προσκυνήσουμε στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα ξεναγηθούμε στον ευρύτερο χώρο.  Συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, (σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μακαριοτάτου).

Ελεύθερος χρόνος στην αγορά.  Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης (Σεϊδανάγια, Τίμιος Πρόδρομος, Μεγάλη Παναγία, Αγ.Νικόλαος, Αγ.Ευθύμιος κ.α.).

 

Για όσους επιθυμούν θα έχουμε μια περιπατητική περιήγηση εντός της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο), όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου (cardo) με τις κόγχες των αρχαίων καταστημάτων και τις πρωτότυπες στήλες να δείχνουν πως ήταν οι εμπορικοί πάγκοι τους κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. 

 

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος του Ναού, το ιερό σταυροδρόμι των τριών μεγάλων θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Στο χώρο αυτό σήμερα βρίσκονται χτισμένα δύο μουσουλμανικά τεμένη, το τέμενος Αλ Άκσα και το τέμενος του Ομάρ. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν κάποτε ο Ναός των Ιεροσολύμων, στον οποίο έλαβαν χώρα διάφορα θαυμαστά γεγονότα, όπως η αφιέρωση της Παναγίας για δώδεκα έτη (Εισόδια της Θεοτόκου), η διδασκαλία του δωδεκαετούς Ιησού, η εκδίωξη των εμπόρων κ.ά.  Από ψηλά θα δούμε το παρακείμενο Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων, τον κατεξοχήν ιερό τόπο για τους Εβραίους, ως το εναπομείναν δυτικό τείχος του Ναού των Ιεροσολύμων.

 

Επόμενος σταθμός μας είναι το Όρος των Ελαιών.  Από τον 4ο αι. μ.Χ. το Όρος των Ελαιών προσείλκυσε πολλούς Χριστιανούς προσκυνητές και μοναχούς. Ένα χριστιανικό οδοιπορικό του 6ου αιώνα αριθμεί στο όρος αυτό 24 εκκλησίες και μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή της Μικρής Γαλιλαίας ή των Γαλιλαίων Ανδρών (των Αποστόλων), όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχη.  Εντός του Ναού της Αναλήψεως θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους.

 

Τέλος, από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα προς την παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η  Ημέρα: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινή αναχώρηση με τις αποσκευές από το ξενοδοχείο, αφού πάρουμε το πρωινό μας, για την πόλη της Λήδας, στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου.  Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. 

 

Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. 

 

Ελεύθερη ώρα για καφέ, σύμφωνα με τον χρόνο μας. Όσοι επιθυμούν (και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος) θα μεταβούμε στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων στον λόφο της Γιάφας, με την απεριόριστη θέα στην Μεσόγειο.  Αναχώρηση για  στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. 

Τελ Αβίβ – Πτήση προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 13:50 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 16:00. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 18:05 (Α3-122) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 19:00.

 
 

Τελική Τιμή ανά Άτομο σε Δίκλινο με Ημιδιατροφή    

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €690             

Μονόκλινο +€125  // Φιλοδωρήματα +€15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Shepherds House 4* στην Βηθλεέμ.
  • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας με πιστοποίηση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €17.
  • Κολύμβηση & Αναψυχή στη Νεκρά Θάλασσα €15.
  • Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €15.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες.
  • Η εκδρομή έχει πρωινές αναχωρήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.