Skip to main content

Λίβανος - Ιορδανία Γιορτές 2018-2019 Άνοιξη 2019 από 1150.00

Βηρυτός, Τύρος, Σιδώνα, Βύβλος, Τρίπολη, Μπααλμπέκ, "Ιερή Κοιλάδα", Κέδροι του Λιβάνου,
Αμμάν, Γέρασα, Νεκρά Θάλασσα, Βηθανία/Ποταμός Ιορδάνης, Ουάντι Ραμ, Πέτρα

10 μέρες
Αναχωρήσεις: 21, 28/12 - 18/1 - 8/2 - 1, 22/3 - 5, 26/4 - 24/5

 

1η μέρα: Αθήνα - Βηρυτός - Σπήλαια Τζέιτα - Βύβλος - Τρίπολη - Χαρίσσα - Βηρυτός
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για τα σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής. Συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια πόλη Βύβλο, την βιβλική Gebal, που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια (είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου) και υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη (Trablous), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και "πρωτεύουσα των γλυκών", όπου θα δούμε το μεγαλύτερο κάστρο του Λιβάνου. Τέλος, θα θαυμάσουμε τη θέα του κόλπου Jounieh από το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου στην Χαρίσσα. Επιστροφή στη Βηρυτό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

2η μέρα: Βηρυτός - Ντέι Ελ Καμάρ - Μπεϊτεντίν - Κάστρο Μούσα - Βηρυτός
Σήμερα θα κατευθυνθούμε στο χωριό Ντέι Ελ Καμάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει "Μοναστήρι της Σελήνης" και υπήρξε έδρα των κυβερνητών της χώρας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, στο μουσείο του οποίου εκτίθεται και μια καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών. Αφού δούμε την εκκλησία Notre Dame και το τζαμί Fakhreddine, θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Κάστρο Μούσα, που χρειάστηκε 60 χρόνια σκληρής δουλειάς για να κτιστεί από έναν άνθρωπο και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα μνημεία του Λιβάνου. Επιστροφή στη Βηρυτό και απόγευμα ελεύθερο για αγορές ή βόλτες στην κοσμοπολίτικη προκυμαία της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα: Βηρυτός - Μπααλμπέκ - Ααντζάρ - Κοιλάδα Μπεκάα - Οινοποιείο Ξαρά - Βηρυτός
Η σημερινή μας εκδρομή στην ενδοχώρα του Λιβάνου ξεκινάει από το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το όνομά του σημαίνει "πόλη του Μπαάλ" (Βαάλ), ενός τοπικού θεού του ήλιου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες ταύτιζαν με τον δικό τους θεό Ήλιο, γι΄ αυτό και την αποκαλούσαν "Ηλιούπολη". Θα δούμε τους ναούς του Δία, του Βάκχου και της Αφροδίτης και θα συνεχίσουμε για την πόλη Ααντζάρ (Aanjar), που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα και υπήρξε στρατηγικής σημασίας εμπορικός κόμβος μεταξύ Συρίας και Μεσογείου. Ο αρχαιολογικός της χώρος έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Ξαρά (Château Ksara), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά του, τα οποία εξάγονται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου. Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Βηρυτός - Μπσαρί/Κέδροι του Λιβάνου - "Ιερή Κοιλάδα" - Βηρυτός
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη τους πιο …σεβαστούς εκπρόσωπους των Κέδρων του Λιβάνου. Βρίσκονται κοντά στην πόλη Μπσαρί (Bsharri ή Becharre) στο βόρειο τμήμα της χώρας, δίπλα στην εκπληκτικής ομορφιάς "Ιερή Κοιλάδα" (Ουάντι Καντίσα, Wadi Qadisha). Από τα δάση των Κέδρων του Λιβάνου, ο Σολομών πήρε την ξυλεία για να κατασκευάσει τον ναό και το παλάτι του, ενώ οι Φαραώ έφτιαχναν με αυτά τις σαρκοφάγους τους. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου, που είναι κτισμένο κατά το ήμισυ μέσα στο βουνό και προσφέρει μια εκπληκτική θέα του δάσους και της γύρω κοιλάδας, καθώς και το μουσείο του διάσημου Λιβανέζου συγγραφέα Χαλίλ Γκιμπράν (Khalil Gibran). Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Βηρυτός - Σιδώνα - Τύρος - Βηρυτός
Ολοήμερη εκδρομή στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Πρώτος μας σταθμός η Τύρος, σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων και ένας ακόμα τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Τύρος απαρτιζόταν από δύο πόλεις: την Παλαιά, κτισμένη στα παράλια της Φοινίκης και τη Νέα, στην απέναντι νησίδα. Μετά την επίσκεψή μας θα κατευθυνθούμε στη Σιδώνα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, που βρίσκεται στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Στους αρχαίους χρόνους ήταν μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Φοινίκης, περίφημη για το κρασί και την πορφύρα της. Αφού δούμε το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα παλιά σουκ της ιστορικής αυτής πόλης, θα επιστρέψουμε στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Βηρυτός, Ξενάγηση - Αμμάν (Ιορδανία)
Η Βηρυτός είναι μια πόλη-μωσαϊκό πολιτισμών, που μέχρι τον εμφύλιο του 1975 ήταν γνωστή ως το "Παρίσι της Μέσης Ανατολής" και σήμερα έχει πλέον καταφέρει να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να γίνει μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη του 21ου αιώνα. Κατά την πρωινή μας ξενάγηση στην πόλη θα δούμε την περίφημη και αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με τους Βράχους των Περιστεριών, τα σουκ της παλιάς πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή του κέντρου με τα αναπαλαιωμένα κτίρια κ.ά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Αμμάν - Γέρασα - Νεκρά Θάλασσα
Η σημερινή ξενάγησή μας στο Αμμάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Γέρασα, την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, τα θέατρα, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζουμε για τη Νεκρά Θάλασσα - μια μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά της βάθη, εξού και το όνομα Νεκρά Θάλασσα. Μη χάσετε την ευκαιρία να "κολυμπήσετε" και γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση και ωφελούν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους! Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Νεκρά Θάλασσα - Βηθανία/Ποταμός Ιορδάνης - Πέτρα
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη Βηθανία, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ιορδάνη και θεωρείται ο τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς. Συνεχίζουμε για την Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Πέτρα, Ξενάγηση - Ουάντι Ραμ - Πέτρα
Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Περπατώντας στο φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, τον βυζαντινό Καθεδρικό ναό και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ραμ, την Κοιλάδα του Φεγγαριού, την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Με Jeep 4x4 θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι με την πολύχρωμη άμμο, για μια δίωρη επίσκεψη. Επιστροφή στην Πέτρα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Πέτρα - Αμμάν - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν και πτήση για την Αθήνα.

 

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

 

Τιµή κατ' άτοµο

10 µέρες

Δίκλινο

Διαφορά Μονόκλινου

21, 28/12, 18/1, 8/2, 1/3, 22/3, 5/4, 26/4, * 24/5

* Για κράτηση έως 30/12

1150

+ 420

 

Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

 

Επιβάρυνση για χρήση ξενοδοχείων 5*: + 290 €

 

Περιλαμβάνονται

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με MiddleEastκαι RoyalJordanian
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός
  • Φ.Π.Α
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 550
  • Έκδοση βίζας
  • Φιλοδωρήματα, τοπικοί φόροι (πληρώνονται τοπικά από το συνοδό σας): € 95
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο