Skip to main content

Πανόραμα Ιορδανίας Μάιος έως Οκτώβριος 2019 από 1.090.00

Εγγυημένες Αναχωρήσεις όλο τον χρόνο
4, 18/ΜΑΙ & 15, 22/ΙΟΥΝ & 20/ΙΟΥΛ & 3, 24/ΑΥΓ & 14, 20/ΣΕΠ & 4/ΟΚΤ
7 ημέρες

Με πτήσεις της TURKISH AIRLINES από Αθήνα!

1η ημέρα : Πτήση για Αμμάν
Συγκέντρωση το απόγευμα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αμμάν μέσω Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση εν πτήση.

2η ημέρα : Αμμάν (ξενάγηση πόλης) – Γέρασα «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ»
Άφιξη στις 04.40π.μ. στο Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε πρωινό με την άφιξη μας. Αφού φρεσκαριστούμε στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν: στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών και στην Ελληνιστική Ακρόπολη, χτισμένη στον Αλ Κάλα, τον ψηλότερο λόφο της πόλης με την πανοραμική θέα, που κάποτε φιλοξενούσε το κολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μ. Μετά τη γνωριμία μας με την ιστορική κοιτίδα της πόλης, θα βγούμε έξω από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια. Θα προχωρήσουμε προς τη Γέρασα (Jerash), την «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ», που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο. Ο πλούτος της ήταν τόσο μεγάλος που ονομάστηκε «Πομπηία της Μέσης Ανατολής». Εκεί θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο που φιλοξενεί δύο θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Αδριανού, την εμβληματική οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την κεντρική οδό «cardo maximus», με τις διακοσμητικές κιονοστοιχίες, τα «τετράπυλα», τις κόγχες και το υπέροχο ρωμαϊκό οδόστρωμα. Επιστροφή στο Αμμάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

3η ημέρα : Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία – Νεκρά θάλασσα – Πέτρα – PetraByNight
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη νότια Ιορδανία και την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Μάνταμπα ή Μαδηβά, σημαντικό χριστιανικό κέντρο της χώρας, διάσημο για τους τεχνίτες ψηφιδωτών. Εδώ θα περιηγηθούμε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων, του 6ου αιώνα μ.Χ, με όλα τα ιερά προσκυνήματα. Επόμενος σταθμός μας το όρος Νέμπο, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς την Γη της Επαγγελίας του Μωυσή, δηλαδή την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Βηθανία, έναν ακόμη σημαντικό Χριστιανικό χώρο, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Νεκρά Θάλασσα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης - το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας της γης. Εδώ το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, δημιουργώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη, στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει καμία μορφή ζωής. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ίσως τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα και τακτοποίηση. Δείπνο. Το βράδυ, μας περιμένει ακόμη μία ανεπανάληπτη εμπειρία, η PetraByNight(προαιρετικά). Θα διασχίσουμε ξανά το φαράγγι της Πέτρα ιππεύοντας άλογα, για να απολαύσουμε το Θησαυροφυλάκιο και άλλα μνημεία τη νύχτα, με κεριά και έναστρο ουρανό.

4η ημέρα : Πέτρα – Μικρή Πέτρα (Μπέιντα) - Έρημος Ουάντι Ράμ (Διανυκτέρευση σε πολυτελή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια της ερήμου)
Πρωινό και μετάβαση νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο για να προλάβουμε το μεγάλο πλήθος επισκεπτών, αλλά και να θαυμάσουμε τα μνημεία με το καταλληλότερο φυσικό φωτισμό. Η Πέτρα, γνωστή ως η ρόδινη πόλη της ερήμου, αποτελεί μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της αρχαιότητας, μιας πόλης λαξευμένης μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι, ένα αξιοθαύμαστο πολιτιστικό κέντρο των Ναβαταίων. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι Σικ με τις κάθετες πλαγιές που ξεπερνούν τα 50 μέτρα, αλά σύγχρονοι Ιντιάνα Τζοουνς, θα φτάσουμε στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Η εικόνα του λαξευμένου μνημείου να προβάλει μέσα από ο στενό πέρασμα, κόβει την ανάσα όλων των επισκεπτών. Στην επίσκεψη μας θα διασχίσουμε το δρόμο των προσόψεων, την νεκρόπολη των Βασιλικών τάφων, θα δούμε το θέατρο, διάφορους αρχαίους και βυζαντινούς ναούς, τη φυλακή και άλλα ρωμαϊκά μνημεία. Θα συνεχίσουμε για άλλα 50 λεπτά και ανεβαίνοντας περίπου 800 λαξευμένα σκαλοπάτια,  θα φτάσουμε στο μεγαλοπρεπές Μοναστήρι, το δεύτερο δημοφιλέστερο κτίσμα του χώρου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, θα επιστρέψουμε πίσω, μέσα από τις ομάδες ταξιδιωτών, τους πλανόδιους πωλητές και τους καμηλιέρηδες. Στη συνέχεια μετάβαση λίγα χιλιόμετρα από την Πέτρα, στην Μπέιντα ή την «Μικρή Πέτρα», όπως αποκαλείται.  Αυτή ήταν η πρώτη πόλη των Ναβαταίων, και ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα, τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά. Θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές.  Έπειτα αναχώρηση για την κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση μας κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Δείπνο.

5η ημέρα : Σαφάρι στην Έρημο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα
Πρωινό και θα διασχίσουμε με τζιπ 4x4 με καρότσα την ερημική περιοχή με τα συναρπαστικά γεωλογικά φαινόμενα, τις βραχογραφίες, την πολύχρωμη άμμο και τα απότομα φαράγγια. Σίγουρα μια μοναδική εμπειρία στην Κοιλάδα του Φεγγαριού. Και μετά την έκρηξη αδρεναλίνης θα αποχαιρετήσουμε την έρημο στρέφοντας το βλέμμα μας προς τη θάλασσα και την κοσμοπολίτισσα Άκαμπα. Μοναδικό λιμάνι της χώρας, στον μυχό του κόλπου της Άκαμπα ή κόλπου του Εϊλάτ, στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας. Μια όμορφη πόλη, φημισμένη για την τουριστική της κίνηση, τα πολυτελή ξενοδοχεία της, τις αμμώδεις παραλίες της και το παραθαλάσσιο ριλάξ που υπόσχεται στους επισκέπτες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

6η ημέρα : Άκαμπα (Χρόνος ελεύθερος για scubadiving, snorkelingκαι μπάνιο στην Ερυθρά Θάλασσα)
Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην Άκαμπα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στη θάλασσα, με τα λευκά της κτίρια στολισμένα με ανατολίτικες αψίδες και καμάρες. Η παραλιακή της περαντζάδα είναι πλαισιωμένη από εξωτικούς φοίνικες, τα μπαράκια της σερβίρουν κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω και ατμοσφαιρικά φωτισμένες ταράτσες (η Ιορδανία είναι η Ελβετία της Μέσης Ανατολής, και το αλκοόλ ρέει άφθονο παντού) και η αμμουδερή παραλία της καταλήγει στα βαθυγάλαζα νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη για scuba diving και snorkeling λόγω του εντυπωσιακού βυθού της, των κοραλλιογενών υφάλων και των φαντασμαγορικών χρωμάτων της. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, η Άκαμπα να βρίθει σχολών που διοργανώνουν μαθήματα αλλά και μεμονωμένες εξορμήσεις για scuba και για snorkeling. Δείπνο και στις 22.30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Άκαμπα για την πτήση μας.

7η ημέρα : Άκαμπα – Πτήση επιστροφής
Πτήση στις 01.40 π.μ. για την Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στην πόλης μας νωρίς το πρωί.

 

 

Τιμές και Παροχές

 

Ημέρες

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή σε δίκλινο από Αθήνα

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή σε δίκλινο από Θεσσαλονίκη

Επιβάρυνση Μονόκλινου

7 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις

1.090 €

1.190 €

280 €

 

*Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων 400 €

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παρακάτω πτήσεις
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (400 €)
  • Μια αποσκευή 23 kgκαι μια χειραποσκευή 8 kgανά άτομο
  • Διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στο Αμμάν (1Ν), 5* στην Πέτρα (1Ν) , το Ουάντι Ραμ (1Ν) και την Άκαμπα (1Ν + 1 dayuse μέχρι τις 22.00)
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά.
  • Πρωινό με την άφιξη σας στο Αμμάν.
  • Dayuse την τελευταία ημέρα στο ξενοδοχείο στην Άκαμπα. Checkoutστις 22.00 το βράδυ.
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί
  • Μεταφορά με άλογα μέσα στο φαράγγι της Πέτρα
  • Σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στη συναρπαστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ
  • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίας Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Βίζα Ιορδανίας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια
  • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά

 

 

 

Οι πτήσεις μας από Αθήνα με την TURKISH για Αμμάν και επιστροφή από Άκαμπα
ΤΚ 1844 Αθήνα-Κων/πολη        2225-2355
ΤΚ 814   Κων/πολη-Αμμάν        0155-0440
ΤΚ 819   Άκαμπα-Κων/πολη     0140-0415
ΤΚ 1845 Κων/πολη-Αθήνα       0715-0840

 

 

Τα ξενοδοχεία μας

 

Προορισμός

Ξενοδοχείο

Αμμάν

International Hotel Amman 4* ηπαρόμοιο

Πέτρα

Old Village Resort Wadi Musa 5* η παρόμοιο

Ουάντι Ραμ

Mazayen Rum Camp 5* η παρόμοιο

Άκαμπα

Oryx Aqaba 5* η παρόμοιο

 

Σημειώσεις

  • Τα  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ιορδανία
  • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
  • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
  • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
  • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως