Skip to main content

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ Οκτώβριος 2019 από 840.00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17 Οκτωβρίου
8 ημέρες

Ημέρα 1. (17/10) Αεροδρόμιο Αμμάν - Αμμάν
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν όπου θα συναντήσετε τον τοπικό αντιπρόσωπο σας και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο (περίπου 45 λεπτά) για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2. (18/1)  Αμμάν ξενάγηση – Γεράσα - Αμμάν
Αφού πάρετε το πρωινό σας θα μεταφερθείτε στην Γεράσα, όπου θα εξερευνήσετε την «Πομπηία της ανατολής»! Θα περάσετε μέσα στον χώρο από την Νότια Πύλη – μνημείο και θα περιπλανηθείτε στην ρωμαϊκή πόλη. Θα περπατήσετε στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κίονες, θα δείτε το ρωμαϊκό θέατρο, και τις βυζαντινές εκκλησίες με δάπεδα από μωσαϊκό. Απολαύστε μία βόλτα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Γεράσα, και θα περάσετε και από το Νυμφαίο.
Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου στο Αμμάν, την Ακρόπολη, το παλάτι των Ουμαγιάδων, και χρόνος για ψώνια στις αγορές του Αμμάν.
Στο τέλος της επίσκεψης, θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3. (19/10)  Αμμάν – Βηθανία - Μάνταμπα – Όρος Νέμπο– Πέτρα
Μετά το πρωινό, θα οδηγηθείτε στην Βηθανία. Βρίσκεται στο φυσικό λόφο στο Tell El Kharrar, όπου έζησε, κήρυξε και βαφτίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, βρίσκεται στον Ιορδάνη, όπως αναφέρεται ρητά και στη Αγία Γραφή "Η Βηθανία στον Ιορδάνη, όπου ο Ιωάννης βαφτίστηκε", ενώ ο Ιωάννης αναφέρει ένα περιστατικό όταν ο Ιησούς δραπέτευσε από τους εχθρικούς Φαρισαίους στην Ιερουσαλήμ και «πήγε ξανά πέρα από τον Ιορδάνη στον τόπο όπου ο Ιωάννης αρχικά είχε βαπτιστεί».
Ακολουθεί η επίσκεψη στην Μάνταμπα, νότια του Αμμάν, στον δρόμο των βασιλέων, στην πόλη των ψηφιδωτών, για να επισκεφθείτε την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου στο πάτωμά της υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης των Αγίων Τόπων. Μετά θα επισκεφθείτε το όρος Νέμπο, όπου ο Μωυσής παρατηρούσε την Νεκρά θάλασσα, και την εκκλησία που στεγάζει ψηφιδωτά του 6ου αιώνα.
Αργότερα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο σας στην Πέτρα για δείπνο & διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4. (20/10)  Πέτρα ολοήμερη επίσκεψη-  Άκαμπα
Αφού πάρετε πρωινό, θα ξεκινήσετε την επίσκεψη σας στην Πέτρα, αφού κανένα ταξίδι στην Ιορδανία δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρες χωρίς την πρωτεύουσα των αρχαίων Ναβαταίων, την Πέτρα. Η πόλη με την μακρόχρονη ιστορία, λαξευμένη ολοκληρωτικά από ανθρώπους στους κοκκινόβραχους από ψαμμίτη, θα δοκιμάσει την φαντασία σας. Είναι ένα μυστηριακό και ένδοξο μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρομολογίων των Ναβαταίων, που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Εισέρχεστε στην Πέτρα περνώντας το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, στο τέλος του οποίου ξαφνικά εμφανίζεται το πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας: Το θησαυροφυλάκιο. Ίσως θα το αναγνωρίσετε από την γνωστή ταινία «Indiana Jones και η τελευταία σταυροφορία». Αλλά το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Καθώς θα περπατάτε στην Πέτρα, εκατοντάδες κτίρια σκαλισμένα στην πέτρα και διαβρωμένα κατά τη διάρκεια των αιώνων, σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους, θα σας αποκαλυφθούν.
Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από την Πέτρα και μετά από σύντομη στάση στην Μικρή Πέτρα ( Μπέιντα ) θα μεταφερθείτε στην Άκαμπα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να απολαύσετε την μαγευτική κοραλλιογενή θάλασσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5. (21/10) Άκαμπα -Ουάντι Ραμ  - τζιπ σαφάρι
Αφού θα πάρετε το πρωινό σας, θα οδηγηθείτε στην Έρημο του Ουάντι Ραμ  (Κόκκινη κοιλάδα). Μοναδικά διαμορφωμένα ογκώδη βουνά ορθώνονται κάθετα από την κόκκινη άμμο της ερήμου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο τοπίο της ερήμου, με μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με πανύψηλους βράχους από ξερή, κόκκινη πέτρα. Οι επιφάνειες των τεράστιων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο δημιουργώντας πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Στο Ουάντι Ραμ, την κοιλάδα του φεγγαριού, σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας. εδώ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα jeep Σαφάρι για 4 ώρες, για να εξερευνήσετε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής, που τελειώνει με ένα φλιτζάνι τσάι από τους φιλόξενους Βεδουίνους, σαν καλωσόρισμα στην κατασκήνωση, όπου θα έχετε δείπνο και διανυκτέρευση υπό το φως των αστεριών.

Ημέρα 6. (22/10)  Ουάντι Ραμ –Νεκρά θάλασσα
Αφού θα πάρετε το πρωινό σας από τους βεδουίνους θα μεταφερθείτε στην Νεκρά θάλασσα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης, η επιφάνειά της είναι 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε εκεί, όπου θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία άνωσης με οφέλη επίσης για το δέρμα σας. Ύστερα, μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7. (23/10)  Νεκρά θάλασσα - ελεύθερη ημέρα
Μετά το πρωινό, απολαύστε την δεύτερη μέρα σας στην Νεκρά θάλασσα. Κολυμπήστε στα κύματα, δοκιμάστε ένα μασάζ ή τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης στο δέρμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 8. (24/10)  Νεκρά θάλασσα – Αεροδρόμιο Αμμάν – πτήση επιστροφής στην Αθήνα
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής σας.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 840€

ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 340€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την Royal Jordanian
  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν για όλες τις μεταφορές σας
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός, καθ’ όλες της ημέρες ταξιδιού.
  • 4* & 5* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή.
  • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που προαναφέρθηκαν
  • Ιππασία στην Πέτρα, από την κύρια Πύλη μέχρι την είσοδο στο φαράγγι.
  • 4 ώρες τζιπ σαφάρι στο Ουάντι Ραμ.
  • Όλοι οι φόροι συμπεριλαμβανομένου 16% κυβερνητικός και 10% χρεώσεις υπηρεσιών.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ και φιλοδωρήματα 400 ΕΥΡΩ
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ποτά στα γεύματα
  • Τα καροτσάκια μεταφορών στην Πέτρα
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται

 

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφά χωρίς καμία παράλειψη.

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για μίνιμουμ συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής θα προκύψει επιβάρυνση.

Πόλη

4* & 5*

 

 

ΑΜΜΑΝ

Sulaf Luxury Hotel  4*

02 Νύχτες με Ημ/φή

ΠΕΤΡΑ

Nabteen Castle    5*

01 Νύχτa με Ημ/φή

AKAMΠΑ

ORYX Hotel 5*

01 Νύχτα με Ημ/φή

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Mazayen Rum

01 Νύχτα με Ημ/φή

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Holiday Inn  5* hotel

02 Νύχτες με Ημ/φή