Skip to main content

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 από 850,00

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!
Αναχώρηση: 22/12

8 ημέρες

Ημέρα 1. (22/12) Αεροδρόμιο Αμμάν - Αμμάν
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν όπου θα συναντήσουμε τον τοπικό αντιπρόσωπο μας και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο (περίπου 45 λεπτά) για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2. (23/12)  Αμμάν ξενάγηση – Γεράσα - Αμμάν
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την Γεράσα, όπου θα εξερευνήσουμε την «Πομπηία της ανατολής»! Θα περάσουμε μέσα στον χώρο από την Νότια Πύλη – μνημείο και θα περιπλανηθούμε στην ρωμαϊκή πόλη. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κίονες, θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, τις βυζαντινές εκκλησίες με δάπεδα από μωσαϊκό και  το Νυμφαίο.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου στο Αμμάν, την Ακρόπολη, το παλάτι των Ουμαγιάδων, και χρόνος για ψώνια στις αγορές του Αμμάν.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3. (24/12)  Αμμάν – Βηθανία - Μάνταμπα – Όρος Νέμπο– Πέτρα
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη  στον άγιο τόπο την Βηθανία. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου έζησε, κήρυξε και βαφτίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, και είναι όπως αναφέρεται ρητά και στη Αγία Γραφή το σημείο Βάπτισης του Χριστού.
Ακολουθεί η επίσκεψη στην Μάνταμπα, νότια του Αμμάν, στον δρόμο των βασιλέων, στην πόλη των ψηφιδωτών, για να επισκεφθείτε την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου στο πάτωμά της υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης των Αγίων Τόπων. Μετά θα επισκεφθούμε το όρος Νέμπο, όπου ο Μωυσής παρατηρούσε την Νεκρά θάλασσα, και την εκκλησία που στεγάζει ψηφιδωτά του 6ου αιώνα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Πέτρα άφιξη τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4. (25/12)  Πέτρα ολοήμερη επίσκεψη – Πέτρα – Ουάντι Ραμ
Πρωινό, και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην Πέτρα, αφού κανένα ταξίδι στην Ιορδανία δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρες χωρίς την πρωτεύουσα των αρχαίων Ναβαταίων, την Πέτρα. Η πόλη με την μακρόχρονη ιστορία, λαξευμένη ολοκληρωτικά από ανθρώπους στους κοκκινόβραχους από ψαμμίτη, θα δοκιμάσει την φαντασία σας. Είναι ένα μυστηριακό και ένδοξο μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρομολογίων των Ναβαταίων, που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Εισερχόμαστε στην Πέτρα περνώντας το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, στο τέλος του οποίου ξαφνικά εμφανίζεται το πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας: Το θησαυροφυλάκιο. Ίσως θα το αναγνωρίσετε από την γνωστή ταινία «Indiana Jones και η τελευταία σταυροφορία». Αλλά το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Καθώς κατηφορίζουμε στο φαράγγι που κόβει την ανάσα, εκατοντάδες κτίρια σκαλισμένα στην πέτρα και διαβρωμένα κατά τη διάρκεια των αιώνων, σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους, θα  αποκαλυφθούν.
Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από την Πέτρα για την Έρημο του Ουάντι Ραμ  (Κόκκινη κοιλάδα). Μοναδικά διαμορφωμένα ογκώδη βουνά ορθώνονται κάθετα από την κόκκινη άμμο της ερήμου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο τοπίο της ερήμου, με μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με πανύψηλους βράχους από ξερή, κόκκινη πέτρα. Οι επιφάνειες των τεράστιων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο δημιουργώντας πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Άφιξη στο Κάμπ και διανυκτέρευση σε σεληνιακό τοπίο της ερήμου κάτω από το φώς των αστεριών.

Ημέρα 5. (26/12) Έρημος Ουαντι Ραμ & σαφάρι με τζιπ – Άκαμπα
Μετά το πρωινό μας στο Ουάντι Ραμ, την κοιλάδα του φεγγαριού, σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας, θα αναχωρήσουμε για το  jeep Σαφάρι για 2 ώρες, για να εξερευνήσουμε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στην Άκαμπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την μαγευτική κοραλλιογενή θάλασσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6. (27/12)  Άκαμπα – Νεκρά θάλασσα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Νεκρά θάλασσα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης, η επιφάνειά της είναι 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση . Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και κολύμπι.

Ημέρα 7. (28/12)  Νεκρά θάλασσα - ελεύθερη ημέρα
Μετά το πρωινό, απολαύστε την δεύτερη μέρα σας στην Νεκρά θάλασσα. Κολυμπήστε στο αναζωογονητικό νερό της, δοκιμάστε ένα μασάζ ή τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης στο δέρμα , χαλαρώστε στις πολυτελείς παροχές του ξενοδοχείου . Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8. (29/12)  Νεκρά θάλασσα – Αεροδρόμιο Αμμάν – πτήση επιστροφής στην Αθήνα
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής μας.

ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ 1050 ΕΥΡΩ

CYBER WEEK OFFER 850 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 06/12

ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ EYΡΩ 400

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την Royal Jordanian
  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν για όλες τις μεταφορές σας
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός συνοδός, καθ’ όλες της ημέρες ταξιδιού.
  • 4* & 5* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή.
  • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που προαναφέρθηκαν
  • Ιππασία στην Πέτρα, από την κύρια Πύλη μέχρι την είσοδο στο φαράγγι.
  • 2 ώρες τζιπ σαφάρι στο Ουάντι Ραμ.
  • Βίζα Ιορδανίας
  • Όλοι οι τοπικοί φόροι και ΦΠΑ .
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ και φιλοδωρήματα 400 ΕΥΡΩ
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ποτά στα γεύματα
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφά χωρίς καμία παράλειψη.
Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για μίνιμουμ συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής θα προκύψει επιβάρυνση.

Πτήσεις με την Royal Jordanian:


RJ132 ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ | 22 Δεκεμβρίου 1235 1440 
RJ131 ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ | 29 Δεκεμβρίου 0925 1150

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Απαραίτητα για το ταξίδι σας  διαβατήρια με ισχύ 6 μηνών από το ταξίδι .
  • Υποχρέωση και μέριμνα για την ισχύ των διαβατηρίων ανήκει στον πελάτη .

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΕΝΑ TYCHE or similar

AMMAN

2

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

PETRA PANORAMA or similar

PETRA

1

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ZAWAIDEH CAMP or similar

WADI MUSA

1

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ORYX AQABA or similar

AQABA

1

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

HOLIDAY INN or similar

DEAD SEA

2

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ