Skip to main content

Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Καλοκαιρι Χειμωνας 2022 απο 499,00

7/9, 21/9, 5/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ   χωρις αδειες μερες

 

  • Το πρόγραμμα δεν έχει ελεύθερες ημέρες αλλά είναι γεμάτο με ξεναγήσεις και περιηγήσεις
  • Διαμονή αποκλειστικά σε ξενοδοχεία 5*.
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Πέτρα (όχι ημερήσια εκδρομή από το Αμμάν, όπως σε άλλα προγράμματα) σε ξενοδοχείο 5*. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει επαρκής χρόνος για εκτενή επίσκεψη της Πέτρας αλλά και ξενάγηση στην μικρή Πέτρα. Έτσι έχουμε αρκετό χρόνο για να την απολαύσουμε και να την εξερευνήσουμε
  • Ίππευση αλόγων στην Πέτρα.
  • Επιπλέον επίσκεψη και ξενάγηση στη «Μικρή Πέτρα», στην περιοχή του φαραγγιού Siq Al-Barid.
  • Διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα, για να κολυμπήσετε, αλλά και για να απολαύσετε την περιποίηση και τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης.
  • «Σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με το ιδιαίτερο, σεληνιακό της τοπίο.
  • Επίσκεψη στη Γέρασα, έναν αρχαιολογικό τόπο ελληνιστικού και ρωμαικού πολιτισμού τόσο καλά διατηρημένο που εύκολα και ο μη αρχαιολόγος βλέπει να ζωντανεύει μπροστά του η ζωή και οι δραστηριότητες της αρχαίας πόλης.
  • Απευθείας πτήσεις
  • Την εκδρομή συνοδεύει Έλληνας έμπειρος αρχηγός ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ (5*)

  • ΑΜΜΑΝ: Hotel Kempinski / Landmark
  • ΠΕΤΡΑ: Nabattean Castle
  • ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: Mövenpick

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι τα βιβλικά χρόνια. Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – ΓΕΡΑΣΑ – ΑΜΜΑΝ

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στη Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αρχαίας επαρχιακής πόλης στη Μέση Ανατολή. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Ανδριανού, την Οβάλ Πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία. Επιστροφή στο Αμμάν και επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα του. Θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών στην πλαγιά του λόφου και την Ακρόπολη, σημείο της πρώτης κατοίκησης της πόλης πολλούς αιώνες πριν τον Χριστό και με σημάδια από όλες τις ιστορικές περιόδους (ελληνιστική – ρωμαϊκή - αραβική). Θα δούμε το μικρό μουσείο, θραύσματα από το κολοσσιαίο άγαλμα ύψους 10 μ. του Ηρακλή, το παλάτι των Ουμαγιαδών και θα ατενίσουμε την πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ– ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αναχώρηση για τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου με το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο. Εδώ σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. Σε αυτόν αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, με όλα τα τοπωνύμια γραμμένα στα ελληνικά. Η πόλη επίσης είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νεβώ, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Θα επισκεφτούμε τη φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, τις πολύπαθες πόλεις της Παλαιστίνης, τον ποταμό Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα η οποία είναι και ο επόμενος σταθμός μας. Δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης, είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη μας στα -400μ. και είναι 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει μέσα της καμία μορφή ζωής ενώ η άνωση είναι τόσο μεγάλη που κάποιος επιπλέει χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια: φυσικά όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ

Η Πέτρα, αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής μετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Από το 1985 η «ρόδινη πόλη της ερήμου» περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν έναν ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό, που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο περιστοιχισμένο από βουνά και με μόνη δίοδο πρόσβασης ένα φαράγγι. Κατέχοντας σημαντική θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Η επίσκεψή μας στον εξωπραγματικό αυτό χώρο κυριολεκτικά θα μας συγκλονίσει! Η ίππευση των αλόγων που θα μας οδηγήσουν στην είσοδο του φαραγγιού θα μας μείνει αξέχαστη. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ – ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – AMMAN

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την Al Beidha ή, όπως είναι πιο γνωστή, «Μικρή Πέτρα». Η Μικρή Πέτρα θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά. Σε κάποια κτίρια μπορείτε να βρείτε τα υπολείμματα των χρωματισμένων νωπογραφιών με πουλιά, σταφύλια και λουλούδια, που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. κάτι που έχει χαθεί από τα κτίρια της Μεγάλης Πέτρας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Έρημο Ουάντι Ραμ όπου θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες. Μέχρι και να κουτρουβαλήσουμε στους αμμόλοφους θα έχουμε την ευκαιρία! Ο θρίαμβος της φύσης, που σαν ένας σουρεαλιστής γλύπτης έχει δημιουργήσει αυτό το πανόραμα, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, όπως μάγεψε και το Λόρενς της Αραβίας. Εδώ ζουν απομονωμένοι οι βεδουίνοι σε μεγάλες μαύρες ή καφέ τέντες φτιαγμένες από κατσικίσιο μαλλί. Εδώ μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: η επίσκεψή μας με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μέσα στην Έρημο του Ουάντι Ραμ, την «Κοιλάδα του Φεγγαριού», με την πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη σμιλευμένα από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: AMMAN – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

 

 ΤΙΜΕΣ 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 499 € 430 €
  Twin Room 499 € 430 €
  Triple Room 499 € 430 €
  Single Room 689 € 430 €

 

ΤΙΜΕΣ  ΠΑΣΧΑ 20/4 ΚΑΙ 8/6 ΚΑΙ 12/8 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 559 € 430 €
  Twin Room 559 € 430 €
  Triple Room 559 € 430 €
  Single Room 749 € 430 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5*, επιλεγμένα και δοκιμασμένα, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν (δεν υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων, καθώς όλοι οι ταξιδιώτες μας διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Έχουμε επιλέξει αποκλειστικά ξενοδοχεία 5* που θα ικανοποιήσουν τους ταξιδιώτες μας).
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (στην κοιλάδα Ουάντι Ραμ: ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Την αναχώρηση συνοδεύει έλληνας έμπειρος αρχηγός ο οποίος θα είναι διαρκώς δίπλα σας. Εκτός του Έλληνα αρχηγού υπάρχει και τοπικός ξεναγός.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικα

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 430 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

RJ 132

06.07.2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

13:35

15:45

RJ 131

11.07.2022

ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

10:30

12:50