Skip to main content

ΙΟΡΔΑΝΙΑ & ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Νοέμβριο 2022! τελική τιμή 1050€

04 – 11 Νοεμβρίου 2022 (7 Ημέρες/7 Νύχτες)

¨Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - ΠανάγιοςΤάφος - Γολγοθάς - ΙορδάνηςΠοταμός - Βηθλεέμ - ΌροςΕλαιών - Σιών - ΝεκράΘάλασσα - Mαδηβά - ΌροςΝεβώ - Γέρασα - Αμμάν- Πέτρα - Wadi Rum - Εϊλάτ - ΕρυθράΘάλασσα - Ιεριχώ¨

1η  Ημέρα: Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΜΜΑΝ

 

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 19.00. Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3-127 στις 21.25 προς Αθήνα με άφιξη στις 22.00.

 

Αναχώρηση από Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 21:30, Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση με την Α3-940 για το Αμμάν στις 23:50, με άφιξη στις 02:10 (τοπική ώρα).

Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2022

ΑΜΜΑΝ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΡΩΜΑΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΑΣΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας στο ιστορικό Αμμάν.  Πρόκειται για μια πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στη Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν ως βασίλειο των Αμμωνιτών, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια.

Θα ξεναγηθούμε στον λόφο της Ακρόπολης και θα θαυμάσουμε τα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον  2ο μ.Χ. αιώνα, τη βυζαντινή εκκλησία και το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών. Αυτό που θα τραβήξει την προσοχή μας είναι η θέα προς το παλιό ανατολικό Αμμάν καθώς και προς το σύγχρονο δυτικό με την τεράστια σημαία της χώρας μπροστά στο βασιλικό παλάτι!

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το αρχαίο Ωδείο, τα οποία στέκουν αγέρωχα στο κέντρο της πόλης, χωρητικότητας 6.000 θεατών, όπου φιλοξενούν σήμερα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα νεολιθικά ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας που βρέθηκαν στο Κουμράν.

Ακολουθώντας μια διαδρομή βορείως του Αμμάν θα φτάσουμε στην αρχαία Γέρασα, την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία δικαίως αποκαλείται  “Πομπηία της Ανατολής”! Πρόκειται για ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, μιας και η πόλη σώζεται σχεδόν αυτούσια.  Οι δρόμοι με τους κίονες, τα δύο θέατρα, ο ιππόδρομος, το Νυμφαίο, οι εκκλησίες, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας μεταφέρουν νοερά στο πνεύμα της εποχής τους.  Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε πίσω στο Αμμάν όπου θα έχουμε δείπνο & διανυκτέρευση.

Σημείωση: To βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να μεταβείτε στο Boulevard, την πιο σύγχρονη συνοικία του Αμμάν, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά γλυκά όπως το διάσημο κνάφε ή να κάνετε βόλτα στα διάσπαρτα εμπορικά κέντρα ανάμεσα στα ψηλά φουτουριστικά κτίρια.

 

3η Ημέρα: Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022

ΑΜΜΑΝ - ΜΑΔΗΒΑ - ΝΕΒΩ - ΠΕΤΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πέτρα. Καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε  την Μαδηβά όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του όποιου το δάπεδο έχει τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο χάρτη των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων σε ψηφιδωτό. Εδώ και αιώνες η Μαδηβά θεωρείται η πόλη των ψηφιδωτών, ακόμη και σήμερα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής τους σε ένα τοπικό εργαστήριο.

Ακολούθως θα έχουμε επίσκεψη στο διπλανό όρος Νεβώ, για να θαυμάσουμε ερείπια Βυζαντινών εκκλησιών με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα. Το όρος Νεβώ αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του Μωυσή, όπου αντίκρισε για πρώτη φορά τη Γη της Επαγγελίας με τον λαό του και η παράδοση λέει ότι εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Το όρος Νεβώ προσφέρει απεριόριστη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη καθώς και προς τους λόφους των Ιεροσολύμων. Διασχίζοντας την ενδοχώρα προς το νότο, μέσω της «λεωφόρου των Βασιλέων», θα φτάσουμε  στην Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Το βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε το διάσημο Cave Bar, φτιαγμένο κυριολεκτικά μέσα σε αρχαίο τύμβο των Ναβατταίων, συνδέοντας δυναμικά το παρελθόν με το παρόν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία!

 

4η Ημέρα: Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Πρωινό και μετάβαση στη ροζ πολιτεία της Πέτρας, ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας της χώρας και ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου! Διασχίζοντας πεζοί το στενό φαράγγι (Σιχ) και θαυμάζοντας τους σχηματισμούς των βράχων, ξαφνικά στο τέλος του αποκαλύπτεται μπροστά μας η κρυμμένη πόλη με το σήμα κατατεθέν της, το θησαυροφυλάκιο.

Η πόλη αποτελεί ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη με εντυπωσιακές λεπτομέρειες πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στην φυλή των Ναβαταίων μιας και ήταν η Μητρόπολή τους  και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου κάτι που υποδηλώνει και η ονομασία της. Κατά την επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε το ρωμαϊκό θέατρο, τα λουτρά, τις δεξαμενές, καθώς και διάφορους τάφους βασιλέων κ.α. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.

Νωρίς το απόγευμα, αναχωρούμε για το Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο, εκεί όπου έζησε ο περίφημος Λώρενς της Αραβίας. Το χαρακτηριστικό της είναι η κόκκινη άμμος της και οι έντονοι βραχώδεις σχηματισμοί. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε βαθιά την έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 4Χ4, και θα συναντήσουμε τέντες φιλόξενων βεδουίνων.

Εδώ έχουν γυριστεί πολλές διάσημες ταινίες, όπως πχ «ο Λώρενς της Αραβίας» και πιο πρόσφατα «η διάσωση» (The Martian)  μιας και το τοπίο μοιάζει σεληνιακό.

Σήμερα θα τακτοποιηθούμε και θα διανυκτερεύσουμε σε τέντες και θα έχουμε μπουφέ δείπνο που παρασκευάζεται με ειδικό παραδοσιακό τρόπο από τους ντόπιους βεδουίνους.

 

5η Ημέρα: Τρίτη 08 Νοεμβρίου  2022

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - ΑΚΑΜΠΑ -  ΕΪΛΑΤ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Θα περάσουμε από την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της χώρας στην Ερυθρά θάλασσα η οποία έχει πάρει το όνομά της από τους κόκκινους κοραλλιογενείς σχηματισμούς και συνδέεται άρηκτα με την Παλαιά Διαθήκη και τον Μωϋσή.

θα συνεχίζουμε για τα σύνορα με το Ισραήλ και μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις, θα εισέλθουμε στο Εϊλάτ, την νοτιότερη πόλη του Ισραήλ. Εδώ, όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να επισκευτείτε προαιρετικά το διάσημο υποθαλάσσιο ενυδρείο όπου μπορεί κάνεις να θαυμάσει από κοντά την εντυπωσιακή θαλάσσια ζωή της περιοχής που αποτελείται από σπάνιους ζωντανούς οργανισμούς.

Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα, στις άρτιες οργανωμένες παραλιακές εγκαταστάσεις του θερέτρου Άϊν Μποκέκ. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αρνητικό υψόμετρο μείον 400 μέτρα. Το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι καθώς και σε μεταλλικά στοιχεία και έχοντας ιαματικές ιδιότητες προσφέρει ευεξία. Η Νεκρά Θάλασσα είναι η πιο βαθιά λίμνη στον κόσμο, με βάθος που αγγίζει τα 300 μέτρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Ιεριχούς, αργά το απόγευμα, διανύοντας κατά μήκος τη Νεκρά θάλασσα, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

6η Ημέρα: Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΟΡΟΣ ΝΑΟΥ

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση μέσω της  «σιδηράς πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών.

Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ» των Θεοφανείων.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  προαιρετική- «συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Αφήνοντας πίσω μας την κοιλάδα του Ιορδάνη, θα ανηφορίσουμε προς τους λόφους των  Ιεροσολύμων και θα φτάσουμε στο Όρος των Ελαιών που από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια αποτέλεσε τόπο εγκατάστασης διαφόρων μοναστηριών και προσκυνημάτων μίας και ο ιερός αυτός τόπος συνδέθηκε πολύ νωρίς με τον Ιησού Χριστό. 

Επίσκεψη-προσκύνημα στην Ι.Μ. Μικρής Γαλιλαίας ή Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχου.  Εντός του Ναού της Αναλήψεως θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους. 

Από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών, (το Πανόραμα των Ιεροσολύμων) θα θαυμάσουμε την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων.

Μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.  Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ.  Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.

Στην έξοδό μας από το Όρος του Ναού θα δούμε τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. 

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο «Πραιτώριο».  Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Ο τόπος όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του,  το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), και όπου ο Χριστός μας λύγισε από το βάρος του Σταυρού, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), και τέλος η Πύλη της Καταδίκης πριν τον Γολγοθά.

Τελευταία μας στάση ο Ναός της Αναστάσεως. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στο σημείο της Αποκαθήλωσης, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. 

Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα έχουμε τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΙΩΝ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ / ΚΑΡΝΤΟ

Πρωινό και στη συνέχεια θα  μεταβούμε στην Βασιλική της Γεννήσεως (από την εποχή του Ιουστινιανού), στη Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε το πραγματικό σημείο της Γεννήσεως του Χριστού με την Φάτνη. Στο «Σπήλαιο των Νηπίων», θα δούμε λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη  Νηπίων, σύμφωνα με την παράδοση. 

Μέσω των λόφων συνεχίζουμε στην Ι.Μ. του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το Σπήλαιο των Μάγων. 

Με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας.  Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων. Στάση σε συνεταιριστικό κατάστημα της περιοχής για αγορά αναμνηστικών και διάφορα είδη από την ονομαστή «πέτρα του Ειλάτ».

Αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα για επίσκεψη στον Κήπο της Γεθσημανής που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό.

Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρύσουμε και την ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).  Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. 

Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Μετάβαση στο Όρος Σιών, όπου θα μεταβούμε στο Υπερώον, Τόπος όπου τελέσθη ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Μετάβαση στον Τάφο του Βασιλέως Δαυίδ, καθώς και στον Τόπο Κοιμήσεως της Παναγίας μας.

Στη συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (Cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές.  Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα.

Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στο Ναό της Αναστάσεως καθώς και στα παρακείμενα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Θα κατευθυνθούμε προς την Λήδα όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. 

Χρόνος ελεύθερος στον λόφο της Γιάφα με την απεριόριστη θέα προς την Μεσόγειο και την παραλιακή ζώνη του Τελ Αβίβ. Γεύμα εξ ιδίων σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Για όσους επιθυμούν,  θα μεταβούμε στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων καθώς και σε διάφορα σημεία του λόφου με καταστήματα που εκθέτουν δημιουργίες τοπικών καλλιτεχνών. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την υπαίθρια τοπική αγορά γύρω από την πλατεία του ρολογιού ή να κάνετε βόλτα στην εντυπωσιακή παραλία της πόλης.

Πτήσεις επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines (Α3-925) στις  20:10  με άφιξη στην Αθήνα στις 22:20. Συνεχίζουμε προς Θεσσαλονίκη με την Α3-136, με αναχώρηση στις 23.15 και άφιξη στην συμπρωτεύουσα στις 00.00

Τιμή με Φόρους Αεροδρομίων σε Δίκλινο με Ημιδιατροφή

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €1.050

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: € 1.130

Μονόκλινο +€230  // Φιλοδωρήματα +€30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά ανά άτομο.
  • Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Αμμάν.
  • Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πέτρα.
  • Μια (1) Διανυκτέρευση σε Camp 4 αστέρων στο Wadi Rum.
  • Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ιεριχώ.
  • Μια (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Βηθλεέμ.
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης ημέρας).
  • Φόρος συνόρων Ισραήλ και Ιορδανίας.
  • Βίζα Ιορδανίας.
  • Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας και η επίσκεψη στο πάρκο Wadi Rum με 4Χ4, ειδικά τοπικά οχήματα.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις στο Ισραήλ, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφων ξεναγός στην Ιορδανία.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός / ξεναγός του Πατριαρχείου στο Ισραήλ
  • Ασφάλεια Aστικής Ευθύνης, Aτυχημάτων και Aσθενίας & ΦΠΑ.
  • Ειδική ταξιδιωτική Ασφάλεια Interamerican με επέκταση Covid-19.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Φιλοδωρήματα €30 (υποχρεωτικά).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ και την Ιορδανία, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.