Skip to main content

Μαρόκο 25η Μαρτίου & Πάσχα 2020 από 545,00

Αναχωρήσεις: 21/3,18/4

4, 5 μέρες

 

1ηΜέρα Αθήνα - Μαρρακές

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για την "Κόκκινη Πόλη", το κοσμοπολίτικο Μαρρακές (Marrakesh). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Atlas Medina & Spa 5* (http://www.atlasmedinaspamarrakech.com/).Το απόγευμα βόλτα με τον αρχηγό σας στην φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς "Πλατεία των Θαυμάτων", που θα μας καταπλήξει με τα χίλια πρόσωπά της. Σύμφωνα με την UNESCO, η πλατεία αυτή αποτελεί "Θαύμα Προφορικής και Άυλης Παράδοσης της Ανθρωπότητας". Εκεί, επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, μέντιουμ, χαρτορίχτρες, ταχυδακτυλουργοί, παραμυθάδες και μάγισσες, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν από τις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2ηΜέρα Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali!

Πρωινή ξενάγηση στο Μαρρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αυτού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία του 19ου αιώνα, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης του τότε πασά της πόλης, καθώς και το εθνογραφικό μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ (Dar Si Said), ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά, χαλιά κλπ. Θα διασχίσουμε την πολύχρωμη εβραϊκή συνοικία Melah, που βρίσκεται δίπλα στα πολύβουα παζάρια, τα σουκς της Μεντίνας (της παλιάς αγοράς). Θα επισκεφθούμε επίσης τον πανέμορφο κήπο του Γάλλου ζωγράφου Ζακ Μαζορέλ (Jacques Majorelle, 1886-1962), ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα με σπάνια φυτά, που έφερνε ο ίδιος από τα ταξίδια του στον κόσμο. Μετά τον θάνατό του το 1962, ο κήπος εγκαταλείφθηκε έως το 1980 που αγοράσθηκε από τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή μόδας Yves Saint Laurent και τον σύντροφό του Pierre Bergé, οι οποίοι γοητευμένοι από το εξωτικό Μαρακές, αποφάσισαν να ζουν κατά διαστήματα και εκεί. Μετά τον θάνατο του Yves Saint Laurent το 2008 η ιδιοκτησία περιήλθε στο κοινωφελές Ίδρυμα Bergé-Saint Laurent, το οποίο ανέλαβε τη διατήρηση και τη συντήρησή του. Εκτός του μουσείου για τον βερβερίνικο πολιτισμό με εξαιρετικές συλλογές κοσμημάτων, όπλων, χαλιών, υφασμάτων κλπ., στον χώρο του κήπου ιδρύθηκε το 2017 μουσείο για τις δημιουργίες του Yves St Laurent. Λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο, καφετέρια και boutique. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό σόου "FANTASIA" στο διάσημο Chez Ali. Διανυκτέρευση.

3ηΜέρα  Μαρρακές, Εκδρομή στην Εσσαουίρα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Εσσαουίρα, μια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργκανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο αργκάν (argan, αργανέλαιο). Τα κλαδιά των δένδρων αργκάν φέρουν άγρια αγκάθια, που αποδεικνύονται αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο για όσους επιθυμούν να συλλέξουν τους καρπούς τους - για όλους, εκτός από τις απτόητες κατσίκες, που σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα αυτά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4ηΜέρα Μαρρακές, Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης και των πλούσιων αγορών της.

5ηΜέρα Μαρρακές - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

 

ΗΜ/ΝΙΕΣ 

21/3

5ΜΕΡΕΣ 

 18/4

4ΜΕΡΕΣ

 ΔΙΚΛΙΝΟ  595,00  545,00
 3ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12ΕΤΩΝ  545,00  495,00
 ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   795,00  695,00

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  • Τρεις, τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Atlas Medina & Spa 5*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα Περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά: +€ 250

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι  
  • Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία λιγότερη διανυκτέρευση
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Πτήσεις

 

A3

21/3

ATH

RAK

A3   738 09:15 - 12:45

25/3

RAK

ATH

A3 739   13:35 - 18:40

A3

18/4

ATH

RAK

A3   738 13:30 - 16:00

21/4

RAK

ATH

A3 739   17:00 - 23:00