Skip to main content

Μαρόκο - Δυτική Σαχάρα 27 Οκτωβρίου 2022! από 985€

8 μέρες

Αναχώρηση: 27/10

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η ημέρα: Αθήνα - Μαρακές

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για Μαρακές. Μετά την άφιξη μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μαρακές (ξενάγηση)

Πρόγευμα και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Μαρακές, γνωστό και ως «Κόκκινη Πόλη». Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, ο μιναρές του είναι το σύμβολο του Μαρακές, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στους μη μουσουλμάνους. Συνεχίζουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία. Θα επισκεφθούμε επίσης τους κήπους της Μενάρα και το Μουσείο Dar Si Said όπου θα δούμε εκθέματα παραδοσιακής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγηση με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Εδώ θα δούμε το παραδοσιακό Μαρακές με τους υπαίθριους πάγκους-εστιατόρια, παραμυθάδες, γητευτές φιδιών και μάγισσες. Για το βράδυ, σας προτείνουμε το φολκλορικό show «FANTASIA». Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μαρακές - Ουαρζαζάτ - Σκούρα - Μπουλμάν - Ελ Κελάα - Κοιλάδα Ντάντες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση μέσω του Μεγάλου Άτλαντα για την Πύλη της Ερήμου, την Ουαρζαζάτ, παλιά οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Η κάσμπα Ταουρίτ (επίσκεψη εξωτερικά), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, ο οποίος απέκτησε μεγάλο πλούτο από την συνεργασία του με τους Γάλλους. Η δεύτερη κάσμπα, η Άϊτ Μπενχάντου απέχει 30χλμ. από την Ουαρζαζάτ, μοναδική λόγω της θέσης της και της γραφικότητάς της έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών γυρισμάτων. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από παραδοσιακούς οικισμούς μεταξύ των οποίων η Σκούρα, η Μπουλμάν και η πόλη Ελ Κελάα Μ’ Γκούνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1450μ., στην καρδιά των φυτειών τριαντάφυλλων, τα πρώτα φυτεύτηκαν στην περιοχή τον 10ο αιώνα από προσκυνητές που γύριζαν από τη Μέκκα και έφερναν μαζί τους το Δαμασκηνό ρόδο. Άφιξη στη κοιλάδα Ντάντες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μαρακές - Ουαρζαζάτ 210χλμ. - Κοιλάδα Ντάντες 420χλμ.

4η ημέρα: Κοιλάδα Ντάντες - Φαράγγι Τόντρα - Τινερχίρ - Ερφούντ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Ερφούντ. Στάση στο Φαράγγι Τόντρα. Ο ομώνυμος ποταμός έχει λαξέψει στο διάβα του τα βράχια και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε ριψοκίνδυνους αναρριχητές να ανεβαίνουν στα κάθετα βράχια. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις. Ονομάζεται και «διαδρομή με τις χίλιες κάσμπες», γιατί όλα τα χωριά από τα οποία περνάμε είναι μικρές κάσμπες (περιτειχισμένες μικρές πόλεις). Θα περάσουμε από την πόλη Τινερχίρ, που κατοικείται από Αμαζίνγκ, αυτόχθονες Βερβέρους. Άφιξη στην Ερφούντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κοιλάδα Ντάντες - Έρφούντ 200χλμ.

5η ημέρα: Ερφούντ - δώρο σαφάρι στη Μερζούγκα με 4x4 - Ερασιντία - Μιντέλτ - Φεζ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4 για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, από όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και αναχώρηση για τη Φεζ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο και την Ερασιντία, από όπου αρχίζουν οι μεγάλες οάσεις του μαροκινού νότου και στα ορεινά χωριά του Άτλαντα, όπως το Ιφράν, που θεμελιώθηκε από τους Γάλλους το 1929. Άφιξη και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ερφούντ - Φεζ 410χλμ.


6η ημέρα: Φεζ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ξενάγηση στη Μέκκα του Μαρόκου, την Ιερή πόλη Φεζ, τη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Η ξενάγηση ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Θα δούμε τη σχολή Μπου Ανανία και την Εβραϊκή συνοικία Μελάχ. Θα θαυμάσουμε το παλάτι των Μερινιδών, το Τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς, το οποίο ιδρύθηκε το 791μ.Χ. Συνεχίζουμε με τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Φεζ - Μεκνές - Ραμπάτ - Καζαμπλάνκα

Πρωινό και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Πρώτη στάση η Μεκνές, μια από τις πρώην αυτοκρατορικές πρωτεύουσες της χώρας. Λίγος ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά και θα αναχωρήσουμε για το Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μωχάμετ του 5ου και τον πύργο Χασάν. Στη συνέχεια άφιξη στην Καζαμπλάνκα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με την κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, και την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς. Συνεχίζουμε το Τζαμί του Χασάν του Β’ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Φεζ - Μεκνές 165χλμ. - Ραμπάτ 140χλμ. - Καζαμπλάνκα 95χλμ.

8η ημέρα: Καζαμπλάνκα - Mαρακές - Αθήνα

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στην Καζαμπλάνκα μέχρι νωρίς το απόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

985€

1025€

+260 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Μαρακές - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα με Turkish Airways
  • 7 διανυκτερεύσεις (2 Μαρακές, Hotel Grand Mogador Menara 5*, 1 Oυαρζαζάτ Hotel Οscar 4*, 1 Ερφούντ Hotel Palais Du Desert 4*, 2 Φεζ Hotel Marriott Jnan Palace 5*, 1 Καζαμπλάνκα, Hotel Movenpick Casablanca 5* ή παρόμοια)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Σαφάρι με 4x4 στη Μερζούγκα – Ερφούντ
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 270€
  • Φόροι διαμονής 30€ πληρωτέοι στα γραφεία μας
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο



Πτήσεις με Turkish :

Ημ/νια

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

27/10

Αθήνα

Κωνσταντινούπολη

15:40

17:15

ΤΚ 1850

27/10

Κωνσταντινούπολη

Μαρακές

18:40

22:00

ΤΚ 621

3/11

Μαρακές

Κωνσταντινούπολη

23:15

06:05

ΤΚ 622

4/11

Κωνσταντινούπολη

Αθήνα

08:35

09:00

ΤΚ 1843

 

 Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας