Skip to main content

Γύρος Βορείου Μαρόκου | MO2 | AEGEAN | Χειμωνας, Αποκριες και 25η Μαρτιου2023 από 790€

Διάρκεια:   8 Μέρες    Αναχώρηση:  Κάθε Τρ.& Παρασκ.(Ιαν-Μαρ.) & 21, 24/02 & 24/03

Καζαμπλάνκα (1) - Ταγγέρη (1) -  Φεζ (2) - Μαρρακές (3)

 

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ–ΜΑΡΑΚΕΣ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μαρακές. Μετά την άφιξή μας και την παραλαβή των αποσκευών μας, αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και επίσκεψη στην Κεντρική αγορά, στην Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, στο Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Θα συνεχίσουμε με το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμία του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΡΑΜΠΑΤ (90 χλμ) - ΤΑΓΓΕΡΗ (250 χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ραμπατ όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου , τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την θρυλική Ταγγέρη μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμένες του Μαρόκου με πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκων. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ και κατοικήθηκε απο τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Άραβες καθώς και τους Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς & Γάλλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΤΑΓΓΕΡΗ (Ξενάγηση πόλης) – ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ (110 χλμ.) – ΦΕΖ (220 χλμ.)

Πρόγευμα και  ξενάγηση στην θρυλική Ταγγέρη όπου θα δούμε το κάστρο και θα περιπλανηθούμε στα σουκς. Επόμενη μας στάση η πόλη Σεφσαουεν ή αλλιώς το Μπλε Χωριό όπως ονομάζεται μιας που όλα τα σπίτια έχουν μπλε απόχρωση. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα δρομάκια και τα σουκς του ιδιαίτερου αυτού χωριού. Τελικός μας προορισμός η Μέκκα του Μαρόκου, μιας και πρόκειται για την κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, η αρχοντική Φεζ, όπου θεμελιώθηκε το 791 μΧ από τον Μουλά Ιντρίς τον 1ο, τον ιερό άντρα του Μαρόκου. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΦΕΖ – ΜΕΚΝΕΣ (70 χλμ.) – ΦΕΖ (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής», θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. 

Επιστροφή στην αυτοκράτειρα των πόλεων, την Φεζ. Θα ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας από το ανάκτορο των Μερινιδών, την δυναστεία που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην πόλη. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου και καλύπτει μια επιφάνεια 800ων εκταρίων. Η επίσκεψη γίνεται μόνο εξωτερικά. Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας  και καταλήγουμε στην Μεντίνα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φέζ που ιδρύθηκε στον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ου (εξωτερικά) και την μεδρέσα Μπου Ινανία. Μέσα στην μεδίνα εφόσον υπάρχει χρόνος θα έχουμε την ευκαιρία να επισκευθούμε και τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΦΕΖ – Ορεινά χωριά - ΜΑΡΑΚΕΣ (485 χλμ)

Μετά το πρωϊνό μας, αφήνουμε πίσω μας την Φεζ και αρχίζουμε την ανάβασή μας στον Μέσο Άτλαντα για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Μαρρακές. Στην διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στα ορεινά χωριά του Άτλαντα, όπως το βερβέρικο χωριό Ιμουζερ ντι Καντερ, το Ιφράν,  που θεμελιώθηκε από  τους Γάλλους το 1929, για να γίνει σταθμός αναψυχής για τις οικογένειές τους και το Μπενί Μελλάλ, μια όμορφη αγροτική πόλη. Άφιξη στο εξωτικό Μαρρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ & Δώρο φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό ChezAli!

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές, που είναι γνωστό και ως “Κόκκινη Πόλη”. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, το οποίο βλεπουμε εξωτερικά μιας και δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στους μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αποτελεί το σύμβολο του Μαρακές. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ η πλατεία αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι σύμβολο του Μαρακές, και είναι εκεί όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες και οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ,  ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα που σήμερα αποτελούν ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε το φολκλορικό show FANTASIA. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ :ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ (175 χλμ.) - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρωινό ξεκινάμε να επισκεφθούμε την Εσσαουίρα, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού. Απέχει από το Μαρρακές  175 χλμ και είναι η πιο ονομαστή από τις παραθαλάσσιες πόλεις του Μαρόκου. Με τα υπέροχα οχυρά της, τους μεγαλόπρεπους πέτρινους πύργους και έναν λαβύρινθο για μεντίνα, η πόλη που είναι ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων. Η πόλη σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος (ανάλογα την ώρα πτήσης). Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρρακές όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

  

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

σε ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡ. - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
790 € 310 € 530 €

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τις πρώτες 10 θέσεις !
Σε περίπτωση αύξησης τιμών από τις αεροπορικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες, πιθανόν να υπάρξει αντίστοιχη αναπροσαρμογή τιμών. Παρακαλώ να επικοινωνείτε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους προκειμένου να επιβεβαιώνετε με την κράτηση σας την τελική τιμή.

 

Γενικές σημειώσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ:

(Αναχ.Τρίτη)

 Αθήνα - Μαρρακές   08.40 - 12.10

Μαρρακές - Αθήνα   13.10 - 18.15

----------------------------------------------

(Αναχ. Παρασκευή)

 Αθήνα - Μαρρακές   13.20 - 16.50

Μαρρακές - Αθήνα   17.50 - 22.55

  1. Προσφορά !  Ειδική τιμή αεροπορικού εισιτηρίου  με την Aegean ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΝΙΚΗ & για την υπόλοιπη Ελλάδα από 100-130 €.Η τιμή είναι κατ'άτομο και κατόπιν διαθεσιμότητας.
  2. Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάποια υπηρεσία. 
  3. Η διανυκτέρευση στην κοιλάδα Ντάντες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στη  περιοχή της Ουαρζαζάτ

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μαρρακές – Αθήνα απευθείας πτήση με την Aegean Airlines
  • 1 διανυκτέρευση στην Καζαμπλάνκα σε ξενοδοχείο 5* GRAND MOGADOR CITY CENTER ή εφάμιλλο
  • 1 διανυκτέρευση στην Ταγγέρη σε ξενοδοχείο 5* HILTON TANGIER ή εφάμιλλο
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Φεζ σε ξενοδοχείο 5* LES MERINIDES ή PALAIS MEDINA ή εφάμιλλο
  • 3 διανυκτερεύσεις στo Μαρρακές σε 5* ξενοδοχείο PALM PLAZA ή ADAM PARK ή εφάμιλλο
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις/εκδρομές όπως αναφέρονται ανωτέρω
  • Δώρο! φολκλορικό σόου με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό θέαμα Chez Ali
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί & Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση COVID19 (για ταξιδιώτες έως 75 ετών) 
  • Ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου
  • Φιλοδωρήματα 25 € κατ’άτομο
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα