Skip to main content

Περσία 5* 24/12/2021 απο 865,00

10 μερες Χριστουγεννα μαζι με Πρωτοχρονια  

Διαμονή στο ανάκτορο-θρύλο ABBASI στο Ισφαχάν

 

 Στα ίχνη μιας ένδοξης αυτοκρατορίας  

Τεχεράνη, Κασάν, Ισφαχάν, Ναΐν, Γιάζντ, Περσέπολη, Πασαργάδες, Νάγκσε Ροστάμ, Σιράζ

Διαμονή στο ανάκτορο-θρύλο ABBASI στο Ισφαχάν

Ποίηση, ιστορία, πολιτισμός, ελληνικά στοιχεία, γλώσσα φαρσί, μονοθεϊστική θρησκεία, πόλεις που έχουν ξεπηδήσει από τις "Χίλιες και μία νύχτες", σπάνιες μυρωδιές μπαχαρικών και το "Ρόδο του Ισφαχάν" να συμπληρώνουν την αξία αυτού του ταξιδιού! 

 

1η μέρα: Αθήνα - Τεχεράνη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, που σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου. Επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα του Ιράν το 1788. Στο διάστημα 1796-1833 η πόλη στολίστηκε με ανάκτορα, τεμένη και πολυάριθμα μνημεία. Έκτοτε υπήρξε ο πολιτικός, πολιτιστικός, οικονομικός και εμπορικός πυρήνας της χώρας. Κατά τα τελευταία 200 χρόνια έζησαν εδώ φημισμένοι μελετητές, συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν στο να εξελιχθεί η σημερινή μητρόπολη και σε κόμβο πολιτισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η, 3η μέρα: Τεχεράνη, Ξεναγήσεις

Δύο μέρες αφιερωμένες στην ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο, το Daria-i-Noor, "η Θάλασσα του Φωτός".

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης της πόλης, θα δούμε μεταξύ άλλων την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή, την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου και το παλάτι Γκολεστάν, την καλοκαιρινή κατοικία του Σάχη. Δύο Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τεχεράνη - Κασάν - Ισφαχάν

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Κασάν, την πόλη του ροδόνερου. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τους πανέμορφους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά, ένα πραγματικό στολίδι της χώρας, κάποιο από τα παλιά ιστορικά αρχοντικά της πόλης, καθώς και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζοντας την εξαιρετική διαδρομή μας, θα ατενίσουμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας και διασχίζοντας τα φαράγγια του όρους Κάρκας θα καταλήξουμε στην ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η-6η μέρα: Ισφαχάν, Ξεναγήσεις

Δύο ολόκληρες μέρες στη διάθεσή μας για να γνωρίσουμε την πόλη-κόσμημα της χώρας και να επισκεφθούμε τα πολλά αξιοθέατα και μνημεία της. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό θαύμα της εκπληκτικής πλατείας Naqsh-e-Jahan ή Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατασκευάστηκε στο διάστημα 1598-1629 και έχει έκταση 89.600 τετραγωνικά μέτρα! Στις τέσσερις πλευρές της δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα, καθώς και η περίφημη σκεπαστή αγορά, το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, όπου θα υπάρχει χρόνος για ψώνια. 

Θα δούμε επίσης το ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν (Chehel Sotoun) με τους υπέροχους κήπους, γνωστό και ως παλάτι των 40 κιόνων ή παλάτι του αντικατοπτρισμού, τους κινούμενους μιναρέδες Τζονμπάν, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική τους αρχιτεκτονική και θα φωτογραφηθούμε στην γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ). Τέλος, θα περπατήσουμε στην Αρμένικη συνοικία Julfa, που δημιουργήθηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα και θα δούμε την αρμένικη εκκλησία Βανκ του 1606. Δύο Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Ισφαχάν - Ναΐν - Γιάζντ, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για την ιερή πόλη Γιάζντ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στη Ναΐν. Τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν, οι Πέρσες έμαθαν πώς να κατασκευάζουν υπόγεια υδραγωγεία για να φέρνουν νερό από τα βουνά στις πεδιάδες. Κατά τη δεκαετία του 1960 το αρχαίο αυτό σύστημα παρείχε πάνω από το 70% του νερού που χρησιμοποιείται στο Ιράν και η Ναΐν είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να γνωρίσει κανείς τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων αυτών καναλιών. Συνεχίζουμε για την Γιάζντ, μια από τις παλαιότερες πόλεις του Ιράν. Η πόλη αυτή της ερήμου με τα σπίτια της λάσπης θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, θα μας ταξιδέψει σε παραμύθια από τις χίλιες και μία νύχτες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εν λειτουργία τέμενος Τζαμέ του 12ου αιώνα με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Ακολουθεί το συγκρότημα Αμίρ Τσαγκμάχ με την πανέμορφη πλατεία και το υπέροχης αρχιτεκτονικής τέμενος, που κατασκευάστηκε από το 1418 έως το 1438. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Νερού, τους Πύργους της Σιωπής και τον κήπο Ντολαάτ Αμπάντ με έναν από τους υψηλότερους ανεμόπυργους/ανεμοπαγίδες (Badgir), που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να επισκεφθούμε τον ζωροαστρικό ναό Ατασκαντέχ, καθώς η πόλη υπήρξε κέντρο της ζωροαστρικής θρησκείας (η παλαιότερη θρησκεία της χώρας από την εποχή των Σασανιδών, πριν το Ιράν ασπαστεί το Ισλάμ). Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Δώρο του γραφείου μας: τσάι σε ένα από τα "ψαγμένα" τεϊοποτεία πάνω σε ταράτσες, για να απολαύσετε τη θέα και το δειλινό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Γιάζντ - Πασαργάδες - Νάγκσε Ροστάμ - Περσέπολη - Σιράζ

Πρωινή αναχώρηση για τις Πασαργάδες, την πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την Νάγκσε Ροστάμ, τη νεκρόπολη με τους τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους του Δαρείου Α΄  (ή Δαρείου του Μέγα), του Ξέρξη Α΄, του Αρταξέρξη Α΄ και του Δαρείου Β΄. Επόμενος σταθμός μας η πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, η ένδοξη Περσέπολη, την "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μετά από όλους αυτούς τους εκπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που επισκεφθήκαμε, θα συνεχίσουμε για "την πόλη των κήπων και των ποιητών", το πανέμορφο Σιράζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Σιράζ, Ξενάγηση

Νωρίς σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το τέμενος Νασίρ αλ-Μουλκ (Nasir al-Mulk), για να απολαύσουμε τα πολύχρωμα βιτρώ που αφήνουν το φως του ήλιου να παιχνιδίζει και να δημιουργεί μια πανδαισία χρωμάτων στο εσωτερικό του. Θα περάσουμε από την Πύλη του Κορανίου και θα συνεχίσουμε με το μαρμάρινο μαυσωλείο του πολυαγαπημένου ποιητή των Ιρανών Χαφέζ (1325-1389). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους Ναρεζεστάν ("Κήπος των Πορτοκαλιών") και Εράμ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το επιβλητικό τζαμί Βακίλ (Vakil, 1773), ένα από τα ωραιότερα τεμένη του Ιράν, καθώς και την ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Σιράζ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Τιμή κατ' άτομο

Δίκλινο

 

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση:

24 Δεκεμβρίου

865€

800€

1185€

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά: € 820

                                                                      Έως 12 άτοκες δόσεις

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στην Γιάζντ

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία των 5* δεν είναι ίδια με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών standards, αλλά πλησιάζουν περισσότερο στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία των 4*

  • Ημιδιατροφή (πρωινό καθημερινά και 8 γεύματα)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 

 

 

 

Πτήσεις

 

 

1η μέρα

24/12

QR 204

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΧΑ

12:40 - 17:45

QR 498

ΝΤΟΧΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ

19:00 - 21:40

 

10η μέρα

02/01

QR 477

ΣΙΡΑΖ - ΝΤΟΧΑ

05:00 - 05:50

QR 203

ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ

07:35 - 11:30

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά: € 820
  • Βίζα εισόδου: € 60 (Για την έκδοση βίζας απαιτείται αποστολή του διαβατηρίου σας (με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ) και 2 πρόσφατες φωτογραφίες σε λευκό φόντο

 

Προσοχή: Διαβατήρια με σφραγίδα Ισραήλ δεν γίνονται δεκτά

 

Σημειώσεις

  • Η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται ως επί το πλείστον στο ανάκτορο-θρύλο Abbasi. Μόνο σε ειδική περίπτωση διαμένουμε σε άλλο ξενοδοχείο 5* της περιοχής, όπως το Kowsar.
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Κανόνες ενδυμασίας

Με βάση τους κανόνες ενδυμασίας της χώρας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλα. Επίσης πρέπει να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ώστε να μη φαίνονται οι καμπύλες του σώματος,  το ντεκολτέ και οι γάμπες. Το παντελόνι είναι αποδεκτό αρκεί να είναι μέχρι τον αστράγαλο, όχι τύπου κάπρι.

Οι άνδρες δεν επιτρέπεται να φορούν σορτς ή βερμούδα, μόνο παντελόνια.