Skip to main content

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΣΙΑΣ ΠΑΣΧΑ 2022!από 750€

Κερμάν, Ραγιέν, Μαχάν, Σιράζ, Ισφαχάν, Γιαζντ, Αμπιανέ, Κασάν

11 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 Απριλίου ΓΕΜΙΣΕ , ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/4 - ΜΕ ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΙ 09.00 στις 03/05

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

πτησεις για 23/4 = 

TK1844 23APR SA ATHIST 2200  2330

TK 878 24APR SU ISTIKA 0140  0610

TK 875 03MAY TU IKAIST 0320  0520

TK1845 03MAY TU ISTATH 0740  0905

 

Όσοι λοιπόν αποφασίσετε να μας ακολουθήσετε θα έχετε την ευκαιρία να δείτε:

 

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish που σας προσφέρουν πλήρεις τις ημέρες στον προορισμό
  • Εσωτερική πτήση από Τεχεράνη – Κερμάν για να γνωρίσουμε το κεντρικό Ιράν με άνεση
  • Την Πρωτεύουσα Τεχεράνη και τα κορυφαία μουσεία της (Αρχαιολογικό & Μουσείο Κοσμημάτων του Σάχη)
  • Το Γκολεστάν, το Παλάτι της Χλιδής του τελευταίου Σάχη της Περσίας
  • Το Γιαζντ, τη γραφική πόλη των Ζωροαστρών, των Ανεμοπαγίδων, των Πύργων της Σιωπής και των Καραβάν Σεράι
  • Το Σιράζ των ποιητών με την αρχοντική όψη
  • Την Περσέπολη και τις Πασαργάδες, τόποι ιστορίας και μνήμης ενός πολιτισμού που σημάδεψε την Ανατολική Μεσόγειο
  • Μόνο εδω ξενάγηση στο Μαχάν και στο Κερμάν καθώς και στην εντυπωσιακή ακρόπολη της Ραγιέν, με τις οχυρώσεις από λάσπη. Πόλη καραβανιών και αναχωρητήριο των στοχαστών της ισλαμικής κουλτούρας
  • Το πανέμορφο χωριό Αμπιανέ, φτιαγμένο από κοκκινόχωμα, με τους κατοίκους του ακόμα και σήμερα να κυκλοφορούν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ονειρικό Ισφαχάν με την μοναδικής ομορφιάς πλατεία. Τζαμιά, παλάτια, γέφυρες κι ένα παζάρι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Τεχεράνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ημέρα 2η: Τεχεράνη

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Μετά τις διατυπώσεις για τη βίζα εισόδου στη χώρα και την παραλαβή των αποσκευών, θα απολαύσουμε το πρωινό μας και θα φωτογραφήσουμε τον Πύργο Αζαντί στην είσοδο της πόλης. Αμέσως μετά ξεκινάμε την ξενάγηση της πρωτεύουσας, μιας πόλης χτισμένης στους πρόποδες του όρους Ελμπρούζ, με μεγάλες κεντρικές αρτηρίες, ανισόπεδους κόμβους, πολύβουες αγορές και απίστευτα πολύ κίνηση μια που οι Ιρανοί θεωρούν το ιδιωτικό αυτοκίνητο (πάντα χρώματος άσπρου) ένα είδος κοινωνικής καταξίωσης! Βασικά η Τεχεράνη είναι από τις πόλεις που δύσκολα μπορεί να τις περπατήσει κανείς, όσο όμως άσχημη και τσιμεντένια είναι η εξωτερική της μορφή τόσο όμορφη είναι η ιστορία της, την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από τα μουσεία και τα παλάτια της. Η επαφή μας λοιπόν με το πολιτιστικό παρελθόν της μεγαλειώδους χώρας θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Προϊστορικά ευρήματα και επιβλητικές προτομές Αχαιμενιδών βασιλέων, νομίσματα και είδη καθημερινής χρήσης από όλες τις επαρχίες της μεγάλης περσικής επικράτειας, αναθηματικές πλάκες και πέτρινες αναπαραστάσεις μαχών εκτίθενται με τέτοιο τρόπο που για τον επισκέπτη αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή στην ιστορία, την τέχνη αλλά και την πολυπλοκότητα μιας αυτοκρατορίας που η έκτασή της κάλυπτε περίπου το 1/3 του τότε γνωστού κόσμου. Ακολουθεί εκτενής επίσκεψη στο μουσείο των Κοσμημάτων του Σάχη. Μια εκπληκτική συλλογή που φυλάσσεται στα υπόγεια της Κεντρικής Τράπεζας και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Παλάτι Γκολεστάν, την κατοικία του τελευταίου Σάχη της Περσίας Παχλεβί.

Ημέρα 3η: Τεχεράνη – Κερμάν (Ραγιέν, Μαχάν)

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό το Κερμάν. Άφιξη στο Κερμάν, το προπύργιο των Σασσανιδών κατά τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Σασσανίδες, Χαριζίτες, ζωροάστρες και Αβασσίδες, αναγνωρίζοντας την στρατηγική θέση της περιοχής, πάλεψαν για να την κατακτήσουν. Οχυρωματικά έργα, επιβλητικές πύλες και τζαμιά παραμένουν σήμερα εύγλωττοι μάρτυρες αυτού του ένδοξου παρελθόντος. Η πεδιάδα των 800 τ.χλμ. που περιβάλει το Κερμάν, φιλοξενεί μία από τις πιο εμβληματικές πόλεις του ιρανικού οροπεδίου, τη χωμάτινη καστροπολιτεία της Ραγιέν.

Μια πόλη φτιαγμένη εξολοκλήρου από πηλό, με δαντελωτές πολεμίστρες, στενά καλντερίμια και καραβαν σεράι, κράτησε στα χέρια της το εμπόριο όπλων, μαχαιριών και σπαθιών για πάνω από 1.000 χρόνια. Αμέτρητοι μεγαλέμποροι, πραματευτάδες, πολεμιστές και λόγιοι περπάτησαν στους δρόμους της, φλυάρησαν στα σκιερά πεζούλια των εμπορικών καταστημάτων της και ξεκουράστηκαν μαζί με τα ζώα τους στις δροσερές αυλές των πανδοχείων της. Μια πόλη τόσο γοητευτική όσο οι ψίθυροι που αντηχούν στους πλίνθινους τείχους των σπιτιών που στέκουν άδεια πια για να ιστορούν το παρελθόν τους. Κι αφού ρουφήξουμε κυριολεκτικά εικόνες, ήχους και μυρωδιές θα επισκεφτούμε το Μαχάν όπου αναπαύεται ο Σούφι Σαχ Νεμάτ κι ο ποιητής Σαχ Νουρεντίν.

Το κορυφαίο αξιοθέατο του Κερμάν είναι το Τζαμί της Παρασκευής το οποίο και θα επισκεφθούμε στη συνεχεία της σημερινής μας ξενάγησης. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συγκρότημα περίτεχνα στολισμένο με υπέροχη είσοδο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4η: Κερμάν – Γιαζντ (Ξενάγηση πόλης, Ζωροαστρικός Ναός και Πύργοι της Σιωπής)

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για τα δυτικά της χώρας. Διασχίζοντας τις μεγάλες αλμυρές ερημικές εκτάσεις φτάνουμε το μεσημέρι στο Γιαζντ. Πλησιάζοντας στην πόλη θα σταθούμε να ατενίσουμε τους Πύργους της Σιωπής, το χώρο όπου μέχρι το 1950 τοποθετούνταν οι νεκροί των Ζωροαστρών προκειμένου να φαγωθούν από τα όρνια, όπως επέβαλε η παράδοση. Κορυφαίο αξιοθέατο της σημερινής μέρας η επίσκεψή στο ναό των Ζωροαστρών. Πρόκειται για μια λιτή κατασκευή που τη στολίζουν τα σύμβολα του Θεού Άχουρα Μάζντα, ενώ στο χώρο φυλάσσεται και η άσβεστη Φλόγα. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την μεσαιωνική Γιαζντ, γνωστή και ως «Η Ευγενής Πόλη Της Ερήμου». Θα ξεναγηθούμε στη μαγική καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό που είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Ένας λαβύρινθος από στενούς δρόμους και κάπου στον ορίζοντα να δεσπόζουν οι πύργοι των ανέμων, ευφυέστατες κατασκευές για την διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα κατά την διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού.

Ημέρα 5η:  Γιαζντ – Πασαργάδες - Σιράζ

Αφήνοντας πίσω μας το Γιαζντ κατευθυνόμαστε στο Σιράζ, ενώ στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τις εντυπωσιακές Πασαργάδες με το βασιλικό ανάκτορο και τον τάφο του Κύρου. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα του περσικού κράτους μέχρι που ο Δαρείος ο Α’ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της αυτοκρατορίας στην Περσέπολη. Μετά την ξενάγηση μας περιμένει η γοητευτική πόλη της ποίησης, της φιλοσοφίας και των αηδονιών, γενέτειρα των εθνικών ποιητών Σααντί και Χαφέζ, μια σύγχρονη μεγαλούπολη με μακραίωνη ιστορία, παγκοσμίως γνωστή ως κέντρο παραγωγής μιας των καλυτέρων ποικιλιών κρασιού και έδρα του καλύτερου πανεπιστημίου του Ιράν.

Ημέρα 6η: Σιράζ (ολοήμερη ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την γνωριμία μας με την σύγχρονη μεγαλούπολη. Η μεγαλόπρεπη σιταντέλα του Καρίμ Χαν, το πολύχρωμο και λαμπρό τζαμί Βακίλ, κλασσικό δείγμα Σιιτικής αρχιτεκτονικής με την παρακείμενη ομώνυμη σκεπαστή αγορά, οι μνημειακοί τάφοι των ποιητών Σααντί και Χαφέζ, το τζαμί Νασιρ Ολμολκ, το Μαυσωλείο με τους καθρέπτες και  η εντυπωσιακή ρυμοτομία και τα πάρκα, κατατάσσουν το Σιράζ ψηλά στη λίστα με τις ωραιότερες πόλεις του σύγχρονου Ιράν. Μια μέρα χορταστική γεμάτη εικόνες και ιστορία.

Ημέρα 7η: Σιράζ – Περσέπολης - Ισφαχάν

Σήμερα επισκεπτόμαστε το Νακς-ε-Ροστάμ, μια κάθετη βραχώδη πλαγιά στην οποία λαξεύτηκαν οι τάφοι του Δαρείου Α’, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη, του Δαρείου Β’ και της συζύγου του Παρεισάτιδος. Όλη η ιστορία της Περσίας περνά μπροστά από τα μάτια μας στην θέα αυτών των μεγαλόπρεπων ταφικών συγκροτημάτων. Επόμενος σταθμός μας το σπουδαιότερο αξιοθέατο του ταξιδιού μας το Takht-e Jamshid που δεν είναι άλλο από την θρυλική Περσέπολη, την αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας των Αχαιμενιδών. Ο Κύρος ο Μέγας επέλεξε την περιοχή, ο Δαρείος ο Α’ ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλόπρεπου ανακτόρου και η ολοκλήρωση του έργου αποδίδεται στον γιο του, Ξέρξη τον Α’. Ολόκληρο το πρωινό είναι αφιερωμένο στην εκτενή ξενάγηση του βασιλικού συγκροτήματος. Η πύλη των Εθνών, η αίθουσα του θρόνου και των ακροάσεων, όπου οι διοικητές των περιφερειών απέδιδαν τιμές και φόρους στον Βασιλέα, τα ιδιαίτερα βασιλικά διαμερίσματα και τα εκθέματα του μουσείου της Περσέπολης θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ισφαχάν. 

Ημέρα 8η: Ισφαχάν

Στη γνωριμία μας με το Ισφαχάν θα αντιληφθούμε ότι πρόκειται για την πιο όμορφη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας. Εδώ φυσάει ένας αέρας διαφορετικός που καταρρίπτει την έννοια του θεοκρατισμού που χαρακτηρίζει την χώρα και που προκαλεί έκπληξη στον επισκέπτη όταν συγκρίνει την ελευθεριότητα του Ισφαχάν με τον συντηρητισμό που αποπνέουν οι άλλες πόλεις. Η ρήση ότι «το Ισφαχάν είναι ο μισός κόσμος» ειπώθηκε από τον ίδιο τον Σαχ Αμπάς τον 16ο αιώνα, υπονοώντας το μεγαλείο του. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ξενάγηση στο ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν με τους υπέροχους κήπους, γνωστό σαν παλάτι των 40 κιόνων ή αλλιώς ως παλάτι του αντικατοπτρισμού. Ακολουθεί επίσκεψη στον Αρμένικο καθεδρικό ναό και στο μουσείο ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε μια βόλτα στις φωταγωγημένες γέφυρες του ποταμού Ζαγιαντί. θα κλείσουν μια μεγάλη και υπέροχη μέρα!

Ημέρα 9η: Ισφαχάν

Μια ακόμα υπέροχη μέρα μάς περιμένει. Οι αισθήσεις μας απογειώνονται με την επίσκεψη στο πολύχρωμο τέμενος του Ιμάμη στην βασιλική πλατεία του Ισφαχάν και το γειτονικό τζαμί του Σεΐχη Λοφτολάχ, που η απουσία μιναρέ αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα τη μαγεία των σχεδίων του τρούλου του που θεωρείται ο τρίτος ωραιότερος της Περσίας.

Τέλος, από τον εξώστη του παλατιού Αλη Καππού θα θαυμάσουμε την γραφική πλατεία Μεϊντάν με τις ιππήλατες άμαξες και θα απολαύουμε παραδοσιακό τσάι σε κάποιο από τα πολλά τεϊοποτεία της πόλης. Ακολουθεί το Τζαμί της Παρασκευής και επίσκεψη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά που μάλλον κρίνεται ως η αξιολογότερη του Ιράν με πληθώρα από σουβενίρ.

Ημέρα 10η: Ισφαχάν – Αμπιανέ – Κασάν – Τεχεράνη - Αθήνα

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να μας αποκαλύψει η σημερινή διαδρομή, που θα ευχόμαστε η μέρα να μην τελειώσει. Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το Ισφαχάν για την Τεχεράνη. Η αποκάλυψη ωστόσο έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας, όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ, σαν να βγήκε κατευθείαν από την έρημο του Μεξικού τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Εξαιρετική αρχιτεκτονική, παραδοσιακές φορεσιές και ένα τοπίο φωτογενέστατο που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει.

Στη συνέχεια θα σταθούμε στο Κασάν, στις παρυφές της Μεγάλης Ερήμου, φημισμένο για τους κήπους Φιν και τα πλούσια αρχοντικά των εμπόρων του παρελθόντος που αποτελούν εξαίρετα δείγματα ιρανικής αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Φθάνοντας το βράδυ στην Τεχεράνη και γεμάτοι έντονες εικόνες από όσα είδαμε και ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Τώρα πια γνωρίζουμε σε βάθος τα μυστικά του Ιράν. Αυτά που τόσο απλόχερα μας αποκάλυψε σ’ αυτό το πλούσιο οδοιπορικό. Επιβιβαζόμενοι στο αεροπλάνο και νοιώθοντας ακόμα την υγρασία της πρωινής πάχνης κάνουμε όλοι μια ευχή. Να ξαναγυρίσουμε σύντομα.

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

22/04

Αθήνα – Κων/πολη

22:10

23:40

23/04

Κων/πολη – Τεχεράνη

01:30

06:00

02/05

Τεχεράνη – Κων/πολη

02:40

04:40

Κων/πολη – Αθήνα

07:20

08:45

 

 

ΤΙΜΕΣ

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΣΙΑΣ

11 ημέρες

Ημιδιατροφή

22/4

4*, 5*

750

+370

+850

 

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικές Πτήσεις με Turkish Airlines
  • Εσωτερική πτήση από Τεχεράνη για Κερμάν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5* ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών:

Pars Hotel (Κερμάν), Dad (Γιαζντ), Royal (Σιράζ), Abbasi (Ισφαχάν), Espinas Hotel (Τεχεράνη)

  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές και επισκέψεις με εισόδους στα διάφορα αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Βίζα εισόδου στη χώρα 60€ πληρωτέα στην Ελλάδα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα του Ισραήλ.
  • Θα χρειαστούμε το διαβατήριό σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf 10-300 Kb) καθώς και μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.