Skip to main content

Πολιτιστική Περσία 11 μέρες στις Γιορτες!

Τεχεράνη – Αχβάζ – Σιράζ – Γιάζντ – Ισφαχάν

 

24 Δεκεμβρίου 2012 – 03 Ιανουαρίου 2013

Η Περσία θεωρείται πολύ σημαντική στην παγκόσμια ιστορία παρά τις καταστροφές που υπέστη από τον στρατό των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αράβων, των Μογγόλων και των Ρώσων. Εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να περιβάλλεται όπως και ο λαός της από επική γοητεία. Η Βαβυλώνα, η Ασσυρία και η Χαλδαία, διαδέχτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία την άλλη στην εξουσία, γνώρισαν κάποια περίοδο ακμής και μετά παρήκμασαν και εξαφανίστηκαν. Η Περσία ακολούθησε τα βήματα τους, αναβάθμισε την νοτιοανατολική Ασία που έγινε το κέντρο της αυτοκρατορίας, ανταγωνίστηκε με την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ηγεμονία και διαλύθηκε. Ωστόσο διατήρησε την δύναμη της, παρά τα σκαμπανεβάσματα της τύχης, μέχρι σήμερα.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Το Ταξίδι:


1η μέρα: Αθήνα – Τεχεράνη. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Ιράν, μέσω Κωνσταντινούπολης.

2η μέρα: Τεχεράνη - Αχβάζ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άφιξη στην Τεχεράνη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών καθώς και αναθηματικές πλάκες, όπλα, μπρούτζινα από το Λουριστάν, δοχεία σπονδών, φυλαχτά και ανάγλυφες πέτρινες παραστάσεις. Επίσης θα επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο του Γυαλιού, το αρχικό κτίριο του οποίου χρονολογείται από τον 18ο αι., όπου θα θαυμάσουμε τις εκφάνσεις της περσικής υαλοποιίας από την 2η προχριστιανική χιλιετία μέχρι σήμερα. Τέλος στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο των υπογείων της Κεντρικής Τράπεζας της Περσίας θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς του Σάχη. (Η ξενάγηση πραγματοποιείται με ειδική άδεια της Τράπεζας και εφόσον ο χώρος είναι ανοικτός την συγκεκριμένη ημέρα). Αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο και απογευματινή πτήση για το Αχβάζ.

3η μέρα: Αχβάζ. Ξεκινάμε για την ολοήμερη ξενάγηση στα αρχαία Σούσα, σημαντική Ελαμιτική πόλη από τον 3ο αι. π.Χ. και χειμερινή πρωτεύουσα του Δαρείου Α. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ζιγκουράτ Ζόνγκα Ζαμπίλ, το οποίο χρονολογείται από τον 13 αι π.Χ κι αποτελεί σημαντικό δείγμα της ελαμιτικής τέχνης και το Σουστάρ, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Καρούν και του οποίου ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί ιστορική αναφορά στην σημαντική περίοδο της δυναστείας των Σασσανιδών. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Αχβάζ.

4η μέρα: Αχβάζ – Σιράζ. Πρωινή αναχώρηση για το Σιράζ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρς μέσω Μπιζαπούρ, όπου, εκτός των άλλων θα θαυμάσουμε τον θαυμάσιο Ζωροαστρικό Ναό, αφιερωμένο στον Αχούρα Μάζντα. Άφιξη στο Σιράζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

5η μέρα: Σιράζ. Πρωινή ξενάγηση στη θρυλική Περσέπολη, τελετουργική πρωτεύουσα της αρχαίας περσικής δυναστείας των Αχαιμενιδών, έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Την ίδρυσε το 512 π.Χ. ο Δαρείος ο Α΄ για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Νακς-ε-Ροστάμ στη κάθετη βραχώδη πλαγιά του οποίου, υπάρχουν λαξευμένοι σε ατόφιο βράχο και σε μεγάλο ύψος οι τάφοι του Δαρείου Α΄, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη και του Δαρείου Β. Το απόγευμα ξενάγηση στο Σιράζ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Ιράν, συνώνυμο της τέχνης, της μάθησης και του πολιτισμού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Σιράζ.

6η μέρα: Σιράζ – Γιαζντ. Πρωινή αναχώρηση, οδικώς για το Γιαζντ, το μαργαριτάρι της περσικής ερήμου, με επίσκεψη καθοδόν στις Πασαργάδες και στον τάφο του Κύρου. Άφιξη στο Γιάζντ, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γιαζντ.

7η μέρα: Γιαζντ – Ισφαχάν. Πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη του Γιαζντ, υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης, καταχωρισμένη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια, αναχώρηση οδικώς για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη στο Ισφαχάν, την ωραιότερη, ίσως, πόλη της Περσίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, περίπατος στις πανέμορφες, φωταγωγημένες γέφυρες της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ισφαχάν.

8η μέρα: Ισφαχάν. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση του Ισφαχάν, μια πόλη με θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό πανέμορφους κήπους, ανάκτορα, εκατοντάδες υπέροχα τζαμιά, δημόσια λουτρά, βιβλιοθήκες, μεντρέσες, καθώς και καραβανσεράι. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά την πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τον Αρμένικο λαό στις αρχές του 17ου αι., με την εκκλησία των Αρμένιων αλλά και το Μουσείο που φιλοξενεί ενδιαφέροντα εκθέματα της ιστορίας των Αρμένιων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Ισφαχάν – Τεχεράνη.

Για σήμερα μας περιμένει το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανος την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς που επί της εποχής του διαμορφώθηκε το πιο σημαντικό σύμπλεγμα με Ισλαμική Αρχιτεκτονική που σώζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινάμε λοιπόν το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμ με τα πανέμορφα τέσσερα ειβάν του, το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα, το μοναδικό Τζαμί Λοτφολάχ χτισμένο για τις κυρίες της αυλής. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για τα ψώνια στο πολύβουο παζάρι. Δείπνο και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τεχεράνη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τεχεράνη.

Ολοήμερη ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Περσίας Τεχεράνη όπου μεταξύ των άλλνω θα δούμε το Παλάτι Γκολεστάν, εξαιρετικό αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής των Γκατζάρ και στο Μουσείο Χαλιού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα: Τεχεράνη – Αθήνα. Πολύ πρωινή αεροπορική επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

 

Σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 5* σε όλες τις πόλεις εκτός μίας νύχτας στο Γιάζτν που η διαμονή είναι σε 4*
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο παλάτι Abassi στο Ισφαχάν
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αχθοφορικά (μία αποσκευή ανά άτομο).
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βίζα Περσίας
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Απαραίτητα έγγραφα:

  • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.
  • Δύο έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες. σε διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου, σε άσπρο φόντο και χωρίς γυαλιά οράσεως

 

Πτήσεις

TURKISHAIRLINES 

24 ΔΕΚ ΤΚ1850 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      14.50 – 16.20

24 ΔΕΚ ΤΚ874 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ

21.30 – 02.00+1

03 ΙΑΝ ΤΚ875 ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ                 03.40 – 05.45

03 ΙΑΝ ΤΚ1845 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ      08.05 – 09.10