Skip to main content

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ – ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ - ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ - ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ

19 Ημέρες      Αναχώρηση: 27.04.2013

Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν.

Χώρες με τραγουδιστά ονόματα που απέκτησαν ξανά την εθνική τους ταυτότητα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και απλώνουν σήμερα τους πολύτιμους θησαυρούς τους στα αχόρταγα μάτια του απαιτητικού ταξιδιώτη.

Σ΄ αυτήν τη νευραλγική γειτονιά του πλανήτη, οι αχανείς εκτάσεις μιας φύσης παράξενης ήταν πάντα πέρασμα ισχυρών λαών που μετακινούνταν για να κατακτήσουν τον κόσμο.

Κάθε πολιτισμός άφηνε εδώ τη σφραγίδα του με διαφόρων ειδών μνημεία, που ξεκινούν από την 3η χιλιετία π.Χ. και φτάνουν μέχρι τη Σοβιετική εποχή.

ΠΛΗΡΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΑΣΙΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA- ΑΛΜΑ ΑΤΑ [ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλμα Άτα (Άλματυ) μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Άλμα Άτα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Άλμα Άτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης με το έντονο μουσουλμανικό χρώμα, αλλά και με τις Ρωσικές επιδράσεις από την εποχή που το Καζακστάν ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Πανφίλοφ που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του 28ου τάγματος του Μιχαήλ Πανφίλοφ, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τον Καθεδρικό Ναό Ζένκοφ, ένα εντυπωσιακό κτίριο κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο. Το Εθνικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων και η Κεντρική Πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ξενάγησής μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον λόφο Κοκ Τομπ, στον οποίο θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της μεγαλούπολης και στη συνέχεια θα περάσουμε από το φαράγγι Μεντέο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ - ΑΛΑ ΑΡΤΣΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ] (270 km/5-6 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, μέσω του συνοριακού σταθμού Κορντάι. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 6 ώρες και μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο. Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, που ήταν στενός συνεργάτης του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Άλα Αρτσά, που απλώνεται σε ένα δασώδες φαράγγι του ποταμού Άλα Αρτσά και στα γύρω βουνά. Είναι ένα αυθεντικό αλπικό πάρκο με 20 παγετώνες και 50 κορυφές. Δημιουργήθηκε το 1976 και πολλοί ορειβάτες της Σοβιετικής Ένωσης το χρησιμοποιούσαν για την εκπαίδευσή τους. Εδώ θα νιώσουμε την ελευθερία και το μέγεθος που χαρακτηρίζει τα ορεινά τοπία της Κεντρικής Ασίας. Επιστροφή στο Μπίσκεκ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (270 km/5 ώρες)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ. Σε περίπου 80 kmαπό το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Μπαλασαγκούν και τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Φθάνοντας στην Τσολπόν Ατά θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον τοπικό της μουσείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΡΙΓΚΟΡΕΒΚΑ, Λίμνη Ισίκ Κουλ, ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (40 km)

Πρωινή αναχώρηση για το φαράγγι Γκριγκόρεβκα, που είναι το μεγαλύτερο της περιοχής. Μετά την απολαυστική πεζοπορία μας, θα επιστρέψουμε στην Τσολπόν Ατά για να επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ. Η ημέρα μας θα κλείσει με ρομαντική βαρκάδα στη λίμνη του "ζεστού νερού" (αυτό σημαίνει το όνομα Ισίκ Κουλ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ (270 km/5ώρες)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μπισκέκ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το VictoryPark και θα κάνουμε μια στάση στο OakPark για να θαυμάσουμε το μνημείο “ManasontheHors”. Στο Ιστορικό Μουσείο θα δούμε εκθέματα που αφορούν την ιστορία της Κιργιζίας από την εποχή των νομάδων. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο μουσείο Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια του δείπνου μας σε τοπικό εστιατόριο θα παρακολουθήσουμε μια φολκλορική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλούσια μουσική παράδοση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας. Θα μας κάνουν εντύπωση τα μουσικά όργανα της περιοχής όπως το Komuz- τοπική κιθάρα, temizkomuz - ένα σιδερένιο πνευστό όργανο και το φλάουτο του Κιργιστάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΟΣ - ΚΟΥΤΖΑΝΤ

(Αλεξάνδρεια η Εσχάτη) [ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη Ος, τον τελευταίο σταθμό μας στο Κιργιστάν. Εδώ θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Μουσείο και το βουνό Σουλεϊμάν, που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Υπήρξε ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων και είναι η μόνη περιοχή της χώρας που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν και θα κατευθυνθούμε προς το Τατζικιστάν μέσω του συνοριακού σταθμού Κιζίλ Μπελ (5 ώρες). Αμέσως μετά τη διέλευση των συνόρων (100 km/1,5 ώρα) θα επισκεφθούμε ένα χωριό ντόπιων και θα συνεχίσουμε οδικώς για την Κουτζάντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, χτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η Αλεξάνδρεια Εσχάτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΖΑΝΤ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ (210 km/3,5 ώρες, χωρίς τις ξεναγήσεις) [ΟυζμπεκιστΑν]

Πρωινή ξενάγηση στην Κουτζάντ, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σιρ Ντάρια στην είσοδο της κοιλάδας Φεργκάνα. Στο βόρειο τμήμα της πόλης βρίσκεται το φρούριο που έκλεινε πίσω από ψηλούς τοίχους την αρχαία πόλη. Το φρούριο καταστράφηκε πολλές φορές από επιθέσεις και η τελευταία του ανακατασκευή έγινε τον 18ο αιώνα. Εδώ βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Θα συνεχίσουμε με περιπλάνηση στο παζάρι Παϊσάνμπα που θεωρείται το μεγαλύτερο της Κεντρικής Ασίας και προσελκύει τους επισκέπτες με τις μυρωδιές των μπαχαρικών. Πριν αφήσουμε το Τατζικιστάν, θα σταματήσουμε στην πόλη Ισταραβσάν, η οποία ονομαζόταν Κιρ από τους Πάρθους, Κύροπολ από τον Μέγα Αλέξανδρο και Ούρα Τιούμπε από τους Ρώσους και αποτελεί μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις με παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε το υπέροχο KokGumbaz, το τζαμί του 16ου αιώνα που είναι διάσημο για το γαλάζιο τρούλο του. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Ουζμπεκιστάν. Με την είσοδό μας στη χώρα θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της κουλτούρας του, επισκεπτόμενοι μια ομάδα ντόπιων. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την Τασκένδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της Κεντρικής Ασίας. Ξεκινάμε από την πλατεία “KhastImam”. Εδώ, πίσω από τους τοίχους των ισλαμικών ιερατικών σχολείων, όπως του Μπαράκ Χαν Μεντρεσέ, χτυπάει η "ιερή καρδιά" της Τασκένδης. Θα δούμε το τζαμί του Σεΐχη Τίλια, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και συγκεντρώνει μέχρι σήμερα πλήθη πιστών για την προσευχή της Παρασκευής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Καφάλ Σασί, διάσημου γιατρού και διανοούμενου του Ισλάμ. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών και στις πλατείες της Ανεξαρτησίας, του Αμίρ Τεμούρ και του θεάτρου Άλισερ Ναβόι. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (320 km/5 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για τη Σαμαρκάνδη. Μετά την άφιξή μας και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε λίγα από τα πολλά αξιοθέατα της ονειρεμένης πόλης με τη μαγική ιστορία. Θα ξεκινήσουμε με το αστεροσκοπείο του Ουλουγκμπέκ, που κατασκευάστηκε το 1428 και θα συνεχίσουμε με το πλέον πολυφωτογραφημένο μνημείο της πόλης, που δεν είναι άλλο από το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, του ανθρώπου που ανέδειξε τη Σαμαρκάνδη ως πρωτεύουσα μιας απέραντης μουσουλμανικής αυτοκρατορίας. Η απογευματινή μας ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής μεταξωτών χαλιών. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

Πρωινή ξενάγηση στα πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Σαμαρκάνδης. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ρετζιστάν (που σημαίνει "αμμώδες μέρος") και έγινε το επίσημο κέντρο της Σαμαρκάνδης από την εποχή του Ταμερλάνου. Η πλατεία περιβάλλεται από τέσσερα εξαιρετικά οικοδομήματα: τους μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ, Τίλα Κόρι, και το τζαμί Μπιμπί Χανούμ (που ονομάστηκε έτσι προς τιμή της πρώτης και πιο αγαπημένης συζύγου του Ταμερλάνου). Θα περάσουμε για μια βόλτα από το παζάρι Σιάμπ και μετά θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σάζι – Σίντα, όπου οι γαλάζιοι τρούλοι των είκοσι μαυσωλείων αστράφτουν κάτω από τον ήλιο. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αφροσιάμπ και το μουσείο της ίδρυσης της πόλης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ - ΣΑΧΡΙΖΑΜΠΣ - ΜΠΟΥΧΑΡΑ

Μαγεμένοι από τις υπέροχες εικόνες της Σαμαρκάνδης, θα ξεκινήσουμε σήμερα το πρωί με προορισμό τη Μπουχάρα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την "πράσινη πόλη" (90 km). Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Καραντάρια και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο "Τιμούρ ο κουτσός" (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εκεί το 1336 και μέχρι το θάνατό του το 1405 κατέσφαξε την Ασία. Η δυναστεία των Τιμουριδών διήρκεσε στην περιοχή μέχρι το 1506, αλλά επεκτάθηκε στην Ινδία το 1526 από τον Μπαμπούρ. Ο Ταμερλάνος και οι διάδοχοί του κόσμησαν τη γενέτειρά του γενναιόδωρα, όπως μαρτυρούν τα επισκέψιμα οικοδομήματα της πόλης - το AkSaray (Λευκό Παλάτι), τα τζαμιά KokGumbaz και DoruTilovat κ.ά. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για τη Μπουχάρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο των Σαμανιδών, που είναι απλό στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, αλλά είναι το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία. Θα βρέξουμε τα χέρια μας στο "θεραπευτικό" νερό της πηγής Χάσμα – Αγιούμπ πριν μπούμε στη χαοτική ατμόσφαιρα του τοπικού παζαριού. Θα δούμε τζαμιά και μεντρεσέδες που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ του 9ου και του 19ου αιώνα, όπως τον μεντρεσέ Kukeldash (1417), το μεγαλύτερο κορανικό σχολείο της Κεντρικής Ασίας, το τζαμί και μιναρέ Kalon, τον επιλεγόμενο "πύργο του θανάτου" λόγω της από εκεί κατακρημνίσεως των θανατοποινιτών κ.ά. Θα περάσουμε από το φρούριο Αρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρα. Κι αφού χορτάσουμε τα μάτια της ψυχής μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο σήμερα παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ - ΧΙΒΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Χίβα, διασχίζοντας το απόκοσμο τοπίο της ερήμου Κίζιλ Κούμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ

Η πρωινή περιήγησή μας στη Χίβα θα μας φέρει πολλούς αιώνες πίσω. Η αρχαία πόλη περιβάλλεται από ψηλά τείχη με τέσσερις πύλες. Καλά διατηρημένη, αφού βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, θα μας αποκαλύψει τζαμιά, μεντρεσέδες, χαμάμ, παλάτια και σκεπαστά παζάρια. Η Χίβα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, μιας και είναι η τελευταία πολιτεία που έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε παράσταση ακροβατών.Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ - ΚΟΥΝΙΑ ΟΥΡΓΚΕΝΤΣ (210 km) - πτΗση για ΑΣΚΑΜΠΑΤ [ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ]

Πρωινή αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό Σαβάτ, απ’ όπου θα περάσουμε στο Τουρκμενιστάν. Η πρώτη μας στάση στη χώρα θα είναι στην Κούνια Ουργκέντς, το Nέο Ουργκέντς, που παρά το όνομά του, παν τι άλλο παρά νέο είναι, καθότι αναφέρεται στην επιγραφή του Behistun του Δαρείου του Μέγα το 520 π.Χ. καθώς και στη Ζωροαστρική Avesta ως Urva και Urga. Σήμερα η πόλη των 35.000 κατοίκων είναι μία σκιά του εαυτού της ως πρωτεύουσα της Χορασμίας. Η ίδρυσή της ανάγεται στον 6ο-7ο αι. π.Χ. Η στρατηγική γεωγραφική της θέση στη διασταύρωση των καραβανιών, των Δρόμων του Μεταξιού και των δρόμων προς το Βορρά, προς τον Βόλγα, την κατέστησε ισχυρή και πλούσια, έδρα του βασιλείου της Χορασμίας. Μετά την κατάκτησή της από τον Τζένκινς Χαν αποτέλεσε μέρος της "Χρυσής Ορδής", ξανακτίστηκε και κοσμήθηκε με πλείστα αρχιτεκτονήματα. Η πόλη καταστράφηκε και πάλι από τον Ταμερλάνο το 1388. Το 1646 ο Ώξος άλλαξε τον ρου του και η πόλη εγκαταλείφθηκε, έως ότου το χανάτο της Χίβα, του οποίου ήταν μέρος, κατασκεύασε το κανάλι Chanyap και η πόλη ξανακατοικήθηκε. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον μιναρέ Kultuk Timur, τον ψηλότερο της Κεντρικής Ασίας, καθώς και τα μαυσωλεία Sultan Tekesh, II Arslan και Turabek Hanum. Μετά την ξενάγησή μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Τασάουζ, απ’ όπου θα πετάξουμε για Ασκαμπάτ, την "πόλη της αγάπης" (από την αραβική λέξη "ashk" – αγαπώ). Το άσημο χωριουδάκι του 1818 εξελίχθηκε από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε μείζονα πόλη, στο πλαίσιο του λεγομένου "Μεγάλου Παιχνιδιού", του ανταγωνισμού δηλαδή της Τσαρικής Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας για τον έλεγχο της Κεντρικής Ασίας κατά τον 19ο αιώνα. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΜΑΡΥ- ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Μαρύ, έναν σημαντικό σταθμό πάνω στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, με στόχο να επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Μερβ που απέχει 40 χιλιόμετρα από τη σύγχρονη πόλη. Ο αρχαιολογικός χώρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και επιδεικνύει ευρήματα που φτάνουν μέχρι την 3η χιλιετία π.Χ. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Ασκαμπάτ με απογευματινή πτήση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΣΑ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Νίσα, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης. Πριν από 2.000 χρόνια η Νίσα ήταν η πρωτεύουσα του Παρθικού Βασίλειου. Η Βακτρία των Περσών, κατακτήθηκε από τον Αλέξανδρο, ενσωματώθηκε στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών και εν συνεχεία παρέμεινε ανεξάρτητο Ελληνιστικό κράτος μέχρι το 130 π.Χ. Ταυτοχρόνως δημιουργήθηκε η αυτοκρατορία των Πάρθων στη βάση των σατραπειών Βακτριανής Σωσιανής και Μαργιανής. Η παρθιακή αυτοκρατορία ανεπτύχθη ταχύτατα και έφθασε στη Μικρά Ασία, κατανικώντας πολλαπλώς τους Ρωμαίους. Σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε το τζαμί Τουρκμενμπασί, την Ακρόπολη και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας. Επιστρέφοντας στο Ασκαμπάτ, θα επισκεφθούμε το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, την πλατεία Τουρκμέν και το μνημείο του Λένιν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Από 15 άτομα και άνω

2.990 € το άτομο στο δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 590 €

 

Για συμμετοχή 10-14 ατόμων

+ 180 € το άτομο

                                                                                                                                  

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την έκδοση βίζας σε αυτές τις χώρες είναι χρονοβόρες και έτσι παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή το συντομότερο.

                                                                  Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4*, εκτός από την Ασκαμπάτ που είναι 5* και τη Χίβα που είναι 3*
  • Ημιδιατροφή – Καθημερινά που αρχίζει με βραδινό την 2η ημέρα και τελειώνει με πρωινό την 19η ημέρα.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Σόου με αγώνες αλόγων - έκπληξη
  • Τελεφερίκ στο όρος Κοκ Τόμπ στο Κιργιστάν
  • Βαρκάδα στη λίμνη Ισίκ Κουλ
  • Φολκλορική βράδια με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν
  • Θεατρική παράσταση στη Σαμαρκάνδη
  • Φολκλορική παράσταση στη Μπουχάρα (εξαρτάται από τον καιρό)
  • Παράσταση ακροβατών στη Χίβα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 670 ΕΥΡΩ Φόροι αεροδρομίων, βίζες, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (670 €)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.  δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.