Skip to main content

Γύρος Τυνησίας Καλοκαίρι 2018 από 690,00

Διάρκεια: 7 Ημέρες
Αναχωρήσεις:
21/06/2018, 19/07/2018, 09/08/2018, 23/08/2018, 13/09/2018

Ημέρα 1η: Αθήνα – Τύνιδα
Αναχώρηση αεροπορικώς για την Τύνιδα, μια αραβική πρωτεύουσα με σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 2η: Τύνιδα- Καρχηδόνα – Σίντι μπου Σαιντ – Μουσείο Μπαρντό – Σους (140 χλμ.)
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην Καρχηδόνα, την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των αρχαίων Καρχηδονίων (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO). Επίσκεψη στο Λόφο της Μπίρσα για να θαυμάσουμε τα αρχαία Ρωμαϊκά κτήρια και το Μουσείο της Καρχηδόνας. Επίσκεψη στο Τόφετ, όπου έχουν ανακαλυφθεί διάφοροι τεφροδόχοι του 8ου αιώνα. Επίσκεψη στα Λουτρά Αντονίν, ένα τεράστιο συγκρότημα Ρωμαϊκών λουτρών στο άκρο της Μεσογείου. Επίσκεψη στο θέατρο και στο Λιμάνι.
Επίσκεψη στο Σίντι Μπου Σαίντ, όπου θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια αυτής της μικρής πόλης με τα άσπρα σπιτάκια με μπλε πόρτες και παράθυρα. Μπορείτε να χαζέψετε στις διάφορες γκαλερί και να δοκιμάσετε τσάι δυόσμου σε ένα από τα παραδοσιακά καφέ του δρόμου, έχοντας θέα τον κόλπο της Τυνησίας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Γεύμα. Επίσκεψη στο Μουσείο Μπαρντό (Δευτέρες κλειστό), ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία της Μεσογείου, γνωστό για την υπέροχη συλλογή του από ψηφιδωτά. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα παλιό παλάτι που ανήκε στους παλιούς ηγεμόνες της Τυνησίας, γνωστοί και με την ονομασία «Μπέη». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μεντίνα της Τύνιδας, όπου θα βιώσουμε την «παλιά Τυνησία», συμπεριλαμβανομένης της Μεντίνα, της «Ευρωπαϊκής» συνοικίας που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και των σύγχρονων προαστίων. Για περισσότερα από 500 χρόνια, η Μεντίνα αποτελούσε το ιστορικό κέντρο της Τύνιδας και είχε αναδειχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO λόγω του μαγικού και εξωτικού λαβύρινθου των δρόμων της. Σύντομη στάση στο Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα, στο Τζαμί Σίντι Μέχρεζ και στο μαυσωλείο των πριγκήπων «Χουσαΐν». Συνεχίζουμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σους, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η: Σους – Μοναστίρ - Ελ Τζεμ – Ματμάτα - Ντουζ (450 χλμ.)
Μετά το πρωινό, επίσκεψη στη Μεδίνα της Σους, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα, μαγευτικά και ήρεμα μέρη της Τυνησίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μαυσωλείο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα στο Μοναστίρ και μετάβαση στο Ελ Τζεμ., όπου βλέπουμε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά Ρωμαϊκά Αμφιθέατρα. Χτισμένο το 238 μ.Χ. το αμφιθέατρο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει 35.000 θεατές και απεικονίζει το μεγαλείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Λίγο πιο κάτω, βρίσκουμε το μουσείο του Ελ Τζεμ με ορισμένα πανέμορφα ψηφιδωτά και πρόσφατες ανασκαφές αρχαίων πολυτελών βιλών. Αργότερα, συνεχίζουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στο Γκαμπές περνώντας από την πόλη Σφαξ. Οι Φοίνικες ίδρυσαν την πόλη σ’ αυτόν τον κόλπο και οι στοίβες από δίχτυα, σημαδούρες, σχοινιά και διάφορα πλοιάρια αποτελούν σήμερα σημαντικό σημείο συνάντησης ψαράδων με συντροφιά το βορειανατολικό θαλασσινό αεράκι. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Ματμάτα, που αποτέλεσε το σκηνικό για την ταινία Πόλεμος των Άστρων. Το χωριό αυτό, το οποίο πήρε το όνομά του από τη φυλή Μπερμπερ που κατοικεί στην περιοχή, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες τρωγλοδυτών. Επίσκεψη στο μουσείο Μπερμπερ στο Ταμεζρέτ.
Γεύμα σε εστιατόριο σε σπηλιά τρωγλοδυτών και αναχώρηση για την Ντουζ, μια μικρή πόλη χτισμένη ανάμεσα σε αμμόλοφους, γνωστή και ως «Πύλη της Σαχάρα», καθώς αποτελούσε στην αρχαιότητα μια σημαντική στάση των καραβανιών που διέσχιζαν τη Σαχάρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Ντουζ, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ αναχώρηση με καμήλες ή με τζιπ 4*4 για μια αξέχαστη εμπειρία στην έρημο Σαχάρα όπου μπορείτε να λάβετε το δείπνο σας σε σκηνές με παραδοσιακό Τυνησιακό σόου.
Ημέρα 4η: Ντουζ - Αμμόλοφοι στη Σαχάρα - Σοτ Ελ Τζερίντ - Τοζέρ (250 χλμ.)
Πρωινό απολαμβάνοντας την ανατολή του ηλίου και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε την έρημο διασχίζοντάς την με καμήλες. (Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανές-γουρούνες ATV με έξτρα κόστος).
Συνεχίζουμε στην Τοζέρ με σύντομη στάση στο αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ – η ηλιοκαμένη επιφάνειά του κρύβει υπόγειες πηγές νερού και όλη η περιοχή έχει ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε σίδηρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και γεύμα στην Τοζέρ, μια από τις πιο διάσημες οάσεις του κόσμου, η οποία περιβάλλεται από 200 πηγές. Η όαση αποτελείται από περισσότερα από 1000 εκτάρια γεμάτα φοίνικες (περίπου 400.000), απ’ όπου προέρχονται οι διάσημοι πεντανόστιμοι χουρμάδες, γνωστοί και ως «deglet nour», που σημαίνει «δάχτυλα φωτός». Μετά το γεύμα, επίσκεψη στη Μεντίνα, στο Μουσείο Νταρ Σεράιτ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Ημέρα 5η: Τοζέρ – Μετλάουι – Τσεμπίκα - Ταμέρζα – Μίδες - Τοζέρ (130 χλμ.)
Μετά το πρωινό, θα μεταβούμε το Μετλάουι για να ξεκινήσουμε μια χαλαρή βόλτα με το Τρένο «Ρεντ Λίζαρντ» (κατόπιν διαθεσιμότητας) με το οποίο θα ταξιδέψουμε μέσα στα στενά περάσματα και τούνελ που βρίσκονται στις χαράδρες της περιοχής (εάν το τρένο δεν είναι διαθέσιμο, θα κάνουμε σαφάρι 4Χ4 το πρωί).
Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα αναχωρήσουμε με τζιπ 4X4 για να επισκεφτούμε την ορεινή όαση της Τσεμπίκα/Ταμέρσα και το σκηνικό από την ταινία «Πόλεμος των Άστρων» στο Ονγκ Τζαμέλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 6η: Τοζέρ – Σμπέιτλα – Καιρουάν - Χαμμαμέτ (450 χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σμπέιτλα μέσω Γκάφσας, μια από τις λίγες Ρωμαϊκές πόλεις που είναι διάσημη όχι μόνο για τη στρατηγική της θέση, αλλά και για τον πολιτικό και οικονομικό ρόλο που έπαιξε κατά την αρχαιότητα. Προχωρούμε στην Καιρουάν, μια από τις πιο ιερές πόλεις του Ισλάμ και πνευματικό σπίτι όλων των Τυνήσιων. Εξερευνούμε την πόλη ντυμένη στα χρώματα της ώχρας και του μπεζ, η οποία κουβαλά 13 αιώνες Ισλαμικής κουλτούρας. Θαυμάζουμε την ομορφιά των τεμενών της, την αρμονία των στηλών και αψίδων της και τα εκπληκτικά λεπτομερή έργα από πέτρα.
Επίσκεψη στην δεξαμενή νερού των Αγλαβιτών και στο Μεγάλο Τέμενος του Ούκμπα Μπιν Νάφι, ένα ορόσημο της Ισλαμικής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Μαυσωλείο Σίντι Σάχμπι, που φιλοξενεί τον τύμβο των συντρόφων του Προφήτη Μοχάμετ, γνωστού ως Μπάρμπερ. Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσετε τη Μεντίνα. Μετάβαση στο Χαμμαμέτ, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η: Χαμμαμέτ – Τύνιδα - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας, γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα.

21/06/18
Δίκλινο 770€
Μονόκλινο 920€

19/07/18, 09/08/18, 23/08/18, 13/09/18
Δίκλινο 690€
Μονόκλινο 840€

Φόροι 220€

περιλαμβάνει

  •     Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines.
  •     Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*.
  •     Γεύματα: Πλήρη διατροφή (ξεκινά με το δείπνο της πρώτης μέρας και τελειώνει με το πρωινό της τελευταίας).
  •     Μεταφορές: Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  •     Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •     Ξεναγήσεις και εκδρομές: Από έμπειρους ξεναγούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •     Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  •     Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

    Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φιλοδωρήματα.
  •     Αχθοφορικά.
  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  •     Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Πτήσεις: Turkish Airlines

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Κων/πολη 06.00 07.20
Κων/πολη – Τύνιδα 08.25 09.25
Τύνιδα – Κων/πολη 17.00 21.45
Κων/πολη – Αθήνα 01.00 02.20