Skip to main content

ΥΕΜΕΝΗ Πασχα 2023 απο 3990

Μουκάλα- Χαδραμαούτ - Σιμπάμ – Σεϊγιούν – Ταρίμ - Αλ Τζεζίλ Χατζαραΐν

9 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023     15-23 Μαρτίου   |    12-20 Απριλίου

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κάιρο

Πτήση για το Κάιρο, υποχρεωτικό ενδιάμεσο σταθμό για την Υεμένη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας μπορείτε να επωφεληθείτε για μια ωραία περιπλάνηση στα δρομάκια του Χαν Αλ Χαλίλ.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην "Ευδαίμονα Αραβία" -όπως ήταν γνωστή η Υεμένη στην αρχαιότητα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Σεϊγιούν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χαδραμάουτ.

Ημέρα 3η: Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ) - Ταρίμ - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

To πρωί θα εξορμήσουμε στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας Χαδραμαούτ.

Πρώτα θα κατευθυνθούμε στο ίδιο το Σεϊγιούν, την τουριστική πρωτεύουσα της Υεμένης. Θα επισκεφθούμε το ανάκτορο της Δυναστείας Καθίρι και την πλούσια αγορά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Ταρίμ με τους ψιλόλιγνους μιναρέδες και τα τόσα τζαμιά, όσες είναι και οι μέρες του χρόνου. Παραμένει σημαντικό πνευματικό κέντρο του τόπου με πλούσια ιστορία και δραστήρια διασπορά εμπόρων "Χαδραμί" που οι απόγονοί τους συναντώνται ακόμη και σήμερα στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας. Επιστροφή στο Σεϊγιούν για διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ) - Σιμπάμ - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

Η μέρα ξεκινάει με το υπερθέαμα που ακούει στο όνομα Σιμπάμ. Το "Μανχάταν της Ερήμου", οι ουρανοξύστες από λάσπη, κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον εκεί όπου ο Παζολίνι γύρισε τη ταινία «Χίλιες και μία νύχτες».

Όσες φωτογραφίες και να έχετε δει, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Θα εξερευνήσουμε το εσωτερικό της πόλης, θα περιπλανηθούμε ανάμεσα στους πλίθινους ουρανοξύστες και θα επισκεφτούμε το κέντρο χειροτεχνίας.

Ημέρα 5η: Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ) - Μουκάλα

Αλλάζουμε σκηνικό σήμερα καθώς διατρέχουμε το οροπέδιο με κατεύθυνση νότια. 

Νωρίς το απόγευμα ο δρόμος θα μας φέρει στη "Λευκή Πόλη" την Μουκάλα, δραστήριο λιμάνι στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού. Θα περπατήσουμε στην παλιά συνοικία που ακόμη σώζονται μερικές από τις περίτεχνες πόρτες, θα δούμε το κεντρικό τζαμί και την αγορά που καταλήγουν αλιεύματα από τον Ινδικό Ωκεανό.

 

Ημέρα 6η: Μουκάλα - Ουάντι Νταβάν

Το πρωί θα επισκεφθούμε την ψαραγορά της Μουκάλα και στη συνέχεια επιστρέφουμε στα οροπέδια του Χαδραμαούτ, στην κοιλάδα Ουάντι Νταβάν, την πιο μυστηριακή περιοχή της Υεμένης με εξωκόσμια τοπία, εντυπωσιακά χωριά και αυστηρές παραδόσεις. Θα ατενίσουμε το υπερθέαμα του εξωτικού χωριού Χαΐντ αλ Τζαζίλ που αιωρείται πάνω από τον γκρεμό. Διανυκτέρευση σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του Ουάντι Νταβάν.

Ημέρα 7η: Ουάντι Νταβάν

Ολοήμερη εξόρμηση στα χωριά και τα εκπληκτικά τοπία του φαραγγιού. Όσοι νιώθουν δραστήριοι μπορούν να σκαρφαλώσουν στο ίδιο το Χαΐντ αλ Τζαζιλ και να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης. Από δω θα συνεχίσουμε εξερευνώντας την κοιλάδα με στάση στο ανάκτορο Μπουκσάν και προσπερνώντας το Ταφιλάχ θα αναζητήσουμε φωτογραφικές εμπειρίες στη Χούφα, στο φρούριο του Καρν Ματίντ και τη Χουράϊμπα.

 

Ημέρα 8η: Ουάντι Νταβάν - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

Συνεχίζουμε βόρεια με κατεύθυνση την καστροπολιτεία το Χατζαραΐν. Εκτός από τις ατέλειωτες φωτογραφίες θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε το διάσημο μέλι Σίντρ που παράγεται στην κοιλάδα. Από ’δω το τοπίο ανοίγει και καταλήγουμε στο γνώριμο Σεϊγιούν για την τελευταία διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 9η: Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ) - Κάιρο

Από το αεροδρόμιο του Σεϊγιούν πετάμε για το Κάιρο και πίσω στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

ΥΕΜΕΝΗ

Μουκάλα - Χαδραμαούτ

 

9 ημέρες

Ημιδ/φή

15/3

&

12/4

3*, 4*

3.990

+590

950

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με EGYPT AIR & AIR YEMENIA
  • Ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Βίζες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ (αναχ. 15/3)
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και τέσσερις (4) τουλάχιστον κενές σελίδες & ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού μαζί με μία φωτογραφία
  • Απαιτείται βίζα εισόδου για ελληνικά διαβατήρια

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Σε ορισμένες περιόδους το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα προκειμένου να εναρμονιστεί με τις διεθνείς πτήσεις. Στις μέρες που τα δρομολόγια είναι ευνοϊκά και επιτρέπουν άμεση ανταπόκριση, τότε η διανυκτέρευση στο Κάιρο παραλείπεται και το πρόγραμμα θα γίνεται 8ήμερο.
  2. Οι τοπικές αρχές χορηγούν μόνο 12 βίζες τη φορά για κάθε γκρουπ, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα της προκαταβολής.
  3. Το ταξίδι στην Υεμένη δεν διεξάγεται με τις ίδιες συνθήκες όπως ήταν πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Παρότι σήμερα δεν υπάρχουν πολεμικές συρράξεις, εντούτοις εκείνα τα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η χώρα χωρίστηκε στα δύο, το κόστος εκτινάχθηκε στα ύψη, αεροπορικές εταιρείες (εκτός της YEMENIA) δεν πετάνε πλέον, οι παλιοί επαγγελματίες του τουρισμού άλλαξαν επάγγελμα και όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Οι βίζες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προτεραιότητα τον τουρισμό και δεν θα τους ενοχλούσε να μην πήγαινε κανένας να επισκεφθεί τη χώρα. (Αυτό είναι μια κοινή διαπίστωση σε όλες τις χώρες με ασταθές πολιτικό περιβάλλον όπως Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.).
  4. Οι κυρίες πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να φοράνε μακριά αμπάγια και κεφαλομάντηλο για να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους άνδρες που θα τα προμηθευτείτε φτάνοντας στη χώρα.

     Αν όλα αυτά δεν σας πτοούν, τότε καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο της Ευδαίμονος
     Αραβίας!