Skip to main content

ΚΑΝΑΔΑΣ - ΑΛΑΣΚΑ Αύγουστος Καλοκαίρι 2019 από 4910.00

Εσωτερικό Πέρασμα – Εθνικό Πάρκο Denali
«Αλάσκα» στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει η «γη που δεν είναι νησί».

13 Αυγούστου
17 ΜΕΡΕΣ

 

Ημέρα 1η:   13/08/19   Αθήνα - Βανκούβερ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Βανκούβερ, στην δυτική ακτή του Καναδά, στην επαρχία της British Columbia. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για ξεκούραση ή μια χαλαρή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: 14/08/19   Βανκούβερ
Ολοήμερη ξενάγηση στις ομορφιές και τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος του Βανκούβερ και της ευρύτερης περιοχής. Αυτή η πανέμορφη πόλη, βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Γεμάτη με λίμνες, δάση, ποτάμια και βουνά και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο. Μια από τις πιο όμορφες περιοχές του κόσμου, με πανύψηλα καταπράσινα δέντρα και κτίρια βικτωριανής εποχής που εναλλάσσονται όμορφα με τους μοντέρνους ουρανοξύστες. Διανυκτέρευσηστο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 3η: 15/08/19 Βανκούβερ (Ελεύθερη μέρα)
Ελεύθερη μέρα η σημερινή. Μπορείτε να περπατήσετε στην πόλη ή να κάνετε μία εκδρομή στη Βικτώρια, την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας - πιο… Αγγλική και από την ίδια την Αγγλία! Βρίσκεται στο νησί Βανκούβερ (στο οποίο φθάνουμε με φέρι-μποτ), σε μια θαυμάσια τοποθεσία πάνω σε ένα έξοχο φυσικό λιμάνι, το κλίμα της θεωρείται μεσογειακό, ο ρυθμός της ζωής είναι πιο αργός και το κέντρο της όμορφο, με πολλά λουλούδια, πάρκα και διαδρομές για ποδήλατα. Επιστροφή στο Βανκούβερ αργά το απόγευμα.

 

Ημέρα 4η: 16/08/19 Βανκούβερ – Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Millennium
Ελεύθερο το πρωινό, όπου μπορείτε να κάνετε μία τελευταία βόλτα στην πόλη. Αργότερα μεταφορά στην προβλήτα για την επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο το μεσημέρι. Απόπλους στις 16.30

 

Ημέρα 5η: 17/8/19 Εσωτερικό Πέρασμα
Θα πλεύσουμε στο ξακουστό «εσωτερικό πέρασμα». Ένα προστατευμένο πέρασμα στη νοτιοανατολική Αλάσκα με αφθονία άγριας ζωής. Σε αυτόν τον περίπλοκο λαβύρινθος από φιορδ, κολπίσκους και καταπράσινα νησιά βρίσκουν καταφύγιο, όρκες, φαλακροί αετοί, αρκούδες, puffins, θαλάσσιες ενυδρίδες και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι πολλές ώρες φυσικού φωτός επιτρέπουν άφθονες ευκαιρίες φωτογράφισης. Αν είμαστε τυχεροί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την θέα των φαλαινών 40 τόνων που εκτοξεύονται στον αέρα, σχεδόν ολόκληρες πάνω από το νερό.

 

Ημέρα 6η: 18/08/19 Εν Πλω (προαιρετική εκδρομή στο Κετσικάν)
Άφιξη στο Κετσικάν. Γνωστή παγκοσμίως και σαν την «πρωτεύουσα του σολομού».Το πλοίο θα δέσει στην αποβάθρα από τις 07:00 μέχρι τις 15:00. Εδώ βρίσκονται οι απόγονοι των ιθαγενών-ινδιάνων Tlingit, οι οποίοι έχουν σκαλίσει τη μεγαλύτερη συλλογή από ξύλινα τοτέμ στον κόσμο. Προαιρετική η περιήγησή μας και πολιτιστική περιπέτεια στο HerringCoveόπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μαύρες αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον και την διαδρομή των σολομών του Ειρηνικού καθώς και άλλα άγρια ζώα. Πανέμορφα μονοπάτια μέσα στο πυκνό δάσος θα μας οδηγήσουν σε μια όμορφη πεζοπορία, με στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος με εντυπωσιακή θέα. Θα συνεχίσουμε στο κέντρο προστασίας άγριας ζωής για να δούμε τους φαλακρούς αετούς από κοντά. Τέλος θα επισκεφθούμε το κέντρο με ξυλόγλυπτα τοτέμ από κέδρο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για περιήγηση στην μικρή πόλη.

 

Ημέρα 7η: 19/08/19 Εν Πλω (προαιρετική εκδρομή Icy Straight Point)
Το πλοίο θα δέσει στην αποβάθρα από τις 10:00 μέχρι τις 20:00. Για χιλιάδες χρόνια, οι Ινδοί Tlingit κατοικούσαν εδώ και ακόμα και σήμερα θεωρούν αυτό το μέρος σπίτι τους. Το Icy Strait Point, βρίσκεται κοντά στην πόλη Hoonah και προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να δουν την άγρια φύση, όπως φάλαινες, όρκες, αετούς και καφέ αρκούδες, ή να εξερευνήσουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Προαιρετικά θα ξεκινήσουμε μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος του φημισμένου "Trail of the Bears" στην κοιλάδα Spaaski. Εκτός από την άγρια ζωή θα μάθουμε επίσης για την κοινότητα Tlingit και τη βαθιά σύνδεση τους με την άγρια φύση. Αυτό το μέρος φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό της παράκτιας καφέ αρκούδας της Αλάσκας. Εκτός από αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα, υπάρχουν ελάφια, αετοί, λύκοι και κάστορες.

 

Ημέρα 8η: 20/08/19 Eν Πλω (προαιρετική εκδρομή Φάλαινες Humpback και Φάλαινες δολοφόνοι)
Το πλοίο θα δέσει στην αποβάθρα από τις 9:30 μέχρι τις 21:30. Σήμερα θα απολαύσουμε τα δύο πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Αλάσκας, παγετώνες και άγρια ​​φύση, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Θα ξεκινήσουμε (προαιρετικά) με μια πανοραμική οδική διαδρομή μέσω της κοιλάδας του Mendenhall έως τον κόλπο Auke, όπου θα επιβιβαστούμε σε καταμαράν με για να αναζητήσουμε φάλαινες ανάμεσα στα νησάκια του Stephen's Passage. Θα δούμε τις παγκοσμίου φήμης φάλαινες Humpback και φάλαινες δολοφόνους. Επίσης θαλασσοπούλια, φώκιες, αετούς, θαλάσσια λιοντάρια και άλλα άγρια ​​ζώα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τον παγετώνα Mendenhall και θα περπατήσουμε σε βατά μονοπάτια με καταπληκτική θέα και θα ενημερωθούμε για την δύναμη των παγετώνων από εμπειρογνώμονες της δασικής υπηρεσίας στο Κέντρο Επισκεπτών του Mendenhall. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για περιήγηση στην μικρή πόλη.

 

Ημέρα 9η: 21/08/19 Εν Πλω (προαιρετική εκδρομή Skagway – White Pass Trail)
Το πλοίο θα δέσει στην αποβάθρα από τις 7:00 μέχρι τις 16:00. Η υπέροχη και ρομαντική περίοδος του πυρετού του χρυσού ζει στο γοητευτικό κέντρο του Skagway των ανακαινισμένων κτιρίων του 19ου αιώνα και του ιστορικού σιδηροδρόμου. Αυτή η μικρή πόλη είδε τυχοδιώκτες και ονειροπόλους να περπατούν στους δρόμους της αναζητώντας τον εύκολο πλουτισμό. Σήμερα ( προαιρετικά ) θα εξερευνήσουμε το ιστορικό White Pass Trail του 1898. Θα ανέβουμε στα βουνά πάνω στο πέρασμα με το γραφικό τρένο ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσαν οι ανθρακωρύχοι περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Θα επιστρέψουμε από το Klondike Highway οδικώς με στάσεις σε ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος στο Κλοντάικ. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για περιήγηση στην μικρή πόλη.

 

Ημέρα 10η: 22/08/19 Εν Πλω (προαιρετική εκδρομή Παγετώνας Hubbard)
Ο παγετώνας Hubbard βρίσκεται περίπου 30 μίλια βόρεια από την ακτή του Yakutat και είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς φυσικούς θησαυρούς της Αλάσκας. Θα απολαύσουμε απίστευτες εικόνες του παγετώνα από κάθε γωνία του πλοίου. Ονομάστηκε από τον Gardiner Hubbard, τον ιδρυτή και πρόεδρο της National Geographic Society. Είναι από τους μεγαλύτερους παγετώνες στον κόσμο με πλάτος 7 μίλια, μήκος 76 μίλια και ύψος 30 μέτρα και είναι ο μεγαλύτερος «ποταμός πάγου» στη Βόρεια Αμερική. Δημιουργήθηκε περίπου 400 χρόνια πριν από τις χιονοπτώσεις στις πλαγιές του Όρους Logan. Ενώ οι περισσότεροι από τους παγετώνες του κόσμου υποχωρούν, ο Hubbard συνέχισε να πυκνώνει όλα αυτά τα χρόνια και κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπλοκάρει το φιορδ Russelκαι το πέρασμα. Ισχυρά ρεύματα, παγόβουνα και τεράστιες ποσότητες πάγου που καταρρέουν στον κόλπο μέσα από τον ομιχλώδη, παγωμένο αέρα του κόλπου της Αλάσκας συνθέτουν αυτό το μοναδικό σκηνικό.

 

Ημέρα 11η: 23/08/19 Εν Πλω (Άφιξη στο Seward– Οδική Διαδρομή Εθνικό Πάρκο Denali)
Στην άκρη της χερσονήσου Kenai και ανάμεσα από τα ομώνυμα βουνά που καλύπτονται από τον παγετωνικό σχηματισμό που διασχίζει την νοτιοανατολική ραχοκοκαλιά της Αλάσκας βρίσκεται το Seward. Μια μικρή, κομψή, ρουστίκ και όμορφη πόλη. Η άγρια φύση τριγύρω φιλοξενεί θαλάσσια πτηνά, αμέτρητα νησιά, υγρότοπους και εκπληκτικές εικόνες. Μετά την αποβίβαση μας από το κρουαζιερόπλοιο, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για μια οδική διαδρομή μέχρι το Εθνικό Πάρκο Denali. Η μαγευτική φύση της Αλάσκας απλώνεται μπροστά μας. Άφιξη στο Denali αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση σε lodgeκοντά στην είσοδο του πάρκου Denali.

 

Ημέρα 12η: 24/08/19 Ολοήμερη Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Denali
Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε , περίπου 55 μίλια μέσα, στα καλύτερα σημεία του πάρκου για να θαυμάσουμε την μοναδική ομορφιά του τοπίου. Μέσα στην παρθένα άγρια φύση του πάρκου βρίσκουν καταφύγιο ένα πλήθος από άγρια ζώα, όπως αρκούδες, καριμπού, άλκη, ελάφια. Στην συνέχεια θα δούμε το επιβλητικό βουνό Denaliμε την κορυφή του να αγγίζει σχεδόν τα 6000μ. Διανυκτέρευση σε lodgeκοντά στην είσοδο του πάρκου Denali.

 

Ημέρα 13η: 25/08/19 Εθνικό Πάρκο Denali – Ανκορέϊτζ
Πρωινό ελεύθερο για ξεκούραση ή περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή. Αμέσως μετά το μεσημέρι, θα αναχωρήσουμε για το Ανκορέϊτζ με το τρένο. Η εκπληκτική θέα της ενδοχώρας της Αλάσκας από το τρένο περιλαμβάνει τη λίμνη Summit, το Hurricane Gulch και, αν η ορατότητα είναι καλή και ο ουρανός καθαρός, την κορυφή του Denali, McKinley. Άφιξη στο Ανκορέϊτζ . Μεταφορά και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 14η: 26/08/19 Ανκορέϊτζ – Σιάτλ
Σήμερα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος του Ανκορέϊτζ, όπως το «Πάρκο των Σεισμών» και τη Λίμνη Hood - την πιο πολυσύχναστη ιδιωτική βάση υδροπλάνων στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το θεαματικό κέντρο φυσικής κληρονομιάς της Αλάσκας για να μάθουμε από κοντά για την πλούσια κληρονομιά των 11 μεγάλων πολιτιστικών ομάδων που αντιπροσωπεύουν τις πέντε περιοχές της Αλάσκας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάτλ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 15η: 27/08/19 Σιάτλ (Πανοραμική ξενάγηση πόλης)
Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Σιάτλ. Θα δούμε το πλωτό σπίτι της διάσημης ταινίας "άγρυπνοι στο Σιάτλ", το εντυπωσιακά όμορφο παραλιακό  κομμάτι του με τους πανύψηλους ουρανοξύστες να ατενίζουν τον Ειρηνικό, καθώς και την πλατεία Πάϊονιρ που αποτελεί το ιστορικό κέντρο του Σιάτλ αλλά και  ταυτόχρονα το κέντρο διασκέδασης της πόλης.

 

Ημέρα 16η: 28/08/19 Σιάτλ
Ελεύθερη η σημερινή μας μέρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη – ένα θαύμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής με τα γυάλινα πλέγματα, τις ασυνήθιστες φόρμες και την «σπείρα των βιβλίων», μία ελικοειδή δομή που εκτείνεται σε τέσσερεις ορόφους. Περιπλανηθείτε στην υπαίθρια αγορά Πάικς Πλέις για να δείτε τα αυθεντικά Στάρμπαρκς και να δείτε τους ιχθυοπώλες να παίζουν το ξακουστό τους «βόλεϊ ψαριών». Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το μουσείο Γκάρντεν Εντ Γκλας, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα πολύχρωμα και κομψά έργα του εικαστικού Ντέιλ Τσιχούλι. Ανεβείτε στην κορυφή του παρατηρητηρίου Σπέις Νιντλ για να απολαύσετε την πανοραμική θέα των γύρω οροσειρών και του Πορθμού Πιούτζετ.

 

Ημέρα 17η: 29/08/19 Σιάτλ – Φρανκφούρτη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω Φρανκφούρτης για την Αθήνα.

 

Ημέρα 18η: 30/08/19 Φρανκφούρτη – Αθήνα
Άφιξη το πρωί στη Φρανκφούρτη και άμεση ανταπόκριση για την Αθήνα

 

Πτήσεις με Lufthansa & Alaska Airlines:
13/08 Αθήνα – Μόναχο 13.10 – 14.40
13/08 Μόναχο – Βανκούβερ 15.35 - 16.45
26/08 Ανκορέιτζ – Σιάτλ 16.20 – 20.45
29/08 Σιάτλ – Φρανκφούρτη 13.50 -  08.35 
30/08 Φρανκφούρτη– Αθήνα 09.50 – 13.30  

 

    

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 4.910 (με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και καμπίνα εσωτερική)
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 5.320 (με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και καμπίνα εξωτερική)
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 5.920 (με διαμονή σε ξενοδοχεία 5*& 4* και καμπίνα με μπαλκόνι)

 

Για τιμή μονόκλινου , παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Αθήνα – Μόναχο -   Βανκούβερ & Σιάτλ – Φρανκφούρτη - Αθήνα με Lufthansa
  • Ανκορέιτζ – Σιάτλ με Alaska Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία/lodge σε όλες τις πόλεις
  • Διαμονή σε καμπίνες με μπαλκόνι , εξωτερικές , εσωτερικές ( κατόπιν επιλογής σας)
  • Πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
  • Πρωινό κατά τη διαμονή στο Πάρκο Ντενάλι
  • Όλες οι μεταφορές, περιηγήσεις & ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί αγγλόφωνοι συνοδοί & ξεναγοί

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων & λιμενικά τέλη , Ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια, ΕΤΑ & ΕSTAΚαναδά & ΗΠΑ ( € 970 )
  • Πρωινό στα ξενοδοχεία
  • Ποτά, αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι στα επισκεπτόμενα μέρη
  • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφονται ως προαιρετικά στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.