Skip to main content

Πανόραμα Καναδά Ανατολικός και Δυτικός Καναδάς 19/07, 09/08 & 21/09/23! από 5180€

Αναχωρήσεις: 19/7, 09/8 , 21/9/2023...16 Μέρες

Τορόντο, Καταρράκτες Νιαγάρα, Χίλια Νησιά, Οτάβα, Μόντρεαλ, (Κεμπέκ), Κάλγκαρι, Μπανφ, Λίμνη Louise, Τζάσπερ, Βραχώδη Όρη, Έντμοντον, Βανκούβερ, Βικτώρια

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Τορόντο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τορόντο. Κτισμένο στην βόρεια ακτή της λίμνης Οντάριο (της μικρότερης από τις Μεγάλες Λίμνες) και στο νοτιότερο τμήμα της ομώνυμης πολιτείας, το Τορόντο είναι το πιο δυναμικό και "ζωντανό" αστικό κέντρο της χώρας. Ιδιαίτερα φιλικό για κατοίκους και επισκέπτες, αποτελεί το χρηματο-οικονομικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του Καναδά και συνδυάζει τη γοητεία και τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης με την άριστη ποιότητα ζωής και τα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Περπατώντας στο κέντρο του Τορόντο (downtown), την προσοχή σας θα τραβήξει αμέσως η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών αρχιτεκτονικών κατασκευών. Ουρανοξύστες από τσιμέντο και γυαλί και σύγχρονα εμπορικά πολυκαταστήματα δίπλα σε παλιά κτίρια βικτοριανής εποχής και μικρές καλοσυντηρημένες κατοικίες συνθέτουν τον αστικό χάρτη του κέντρου, αντικατοπτρίζοντας το όραμα των Καναδών για πιο ανθρώπινες και φιλόξενες πόλεις.

2η μέρα: Τορόντο, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στο Τορόντο κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ύψους 553,33 μέτρων Πύργο CN (1973-1976, επί 31 χρόνια κατείχε το ρεκόρ του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, όμως το 2007 την πρωτιά του την έκλεψε το Burj Khalifa), το περίφημο σύμπλεγμα σταδίου-ξενοδοχείου Rogers Center (πρώην SkyDome), το Δημαρχείο (παλαιό και νέο), το εμπορικό κέντρο Eaton με περισσότερα από 300 καταστήματα, τα μοντέρνα κτίρια στο κέντρο της πόλης, το Harbourfront Center που "βλέπει" τα νησιά στη λίμνη Οντάριο κ.ά. Τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Τορόντο θα τον ανακαλύψετε μακριά από το κέντρο της πόλης, στις συνοικίες της, που κάθε μια από αυτές "κυριαρχείται" από μια συγκεκριμένη εθνότητα. Η καρδιά της ελληνικής συνοικίας (Greektown) κτυπά δυνατά στην οδό Danforth, οι Ινδοί έχουν ιδρύσει τη δική τους συνοικία (Little India), το κινέζικο στοιχείο απαντάται σε πέντε προάστια της πόλης, οι Ιταλοί έχουν δημιουργήσει τη Μικρή Ιταλία, οι Πορτογάλοι, οι Κορεάτες, οι Πολωνοί… Κάθε συνοικία του Τορόντο αποτελεί μια μικρογραφία της πατρίδας των κατοίκων της. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κάποια θεατρική παράσταση ή να δειπνήσετε στο περιστρεφόμενο εστιατόριο του Πύργου CΝ (360 μοίρες κάθε 72 λεπτά) και να θαυμάσετε από το ύψος των 351 μέτρων το φωταγωγημένο Τορόντο.

3η μέρα: Τορόντο - Καταρράκτες Νιαγάρα, Καραβάκι Maid of the Mist, Niagara-on-the-Lake - Τορόντο

Πρωινή αναχώρηση για τους Καταρράκτες του ποταμού Νιαγάρα. Θα δούμε το "Πέταλο" και θα θαυμάσουμε από την πλευρά του Καναδά την Αμερικανική. Η θέα της δύναμης και της ορμής του νερού, ο ρόχθος της κατακρήμνισης και το παιχνίδι του ουράνιου τόξου και της ομίχλης, κόβουν την ανάσα των τουριστών, οι οποίοι υποκλίνονται μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο της φύσης. Στη συνέχεια βλέπουμε τους πύργους Minolta, Skylon και το Clifton Hill. Καιρού επιτρέποντος, θα  επιβιβαστούμε στο καραβάκι Hornblower/Maid of the Mist για να δούμε από το δυνατόν πλησιέστερα τον θεαματικό καταρράκτη. Η μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ: με μια θαυμάσια διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, μέσα από πανέμορφα τοπία, αμπελώνες και ιστορικά φρούρια, φθάνουμε στην γραφική Βρετανική πόλη "Νιαγάρας στη Λίμνη" (Niagara-on-the-Lake), για να μεταφερθούμε στην κυριολεξία σε μία άλλη εποχή, κάπου στο 1800, όταν το Νιούαρκ ήταν πρωτεύουσα του Άνω Καναδά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε την ελληνική γειτονιά στη λεωφόρο Ντάνφορθ, την "Μέκκα" για τους Έλληνες του Οντάριο.

4η μέρα: Τορόντο - Χίλια Νησιά - Οτάβα (460 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε δίπλα από τη λίμνη Οντάριο, την πανέμορφη περιοχή Κίνγκστον (Kingston) και Χιλίων Νησιών στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ και τον ποταμό Σαιν Λώρενς (Saint Lawrence). Για μια αρκετά μεγάλη απόσταση η κοίτη του ποταμού πλαταίνει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η "Λίμνη των Χιλίων Νησιών". Οι Ινδιάνοι ονόμαζαν την περιοχή "Manatoana", που σημαίνει "Κήπος του Μεγάλου Πνεύματος". Άφιξη στην Οτάβα, την καταπράσινη μικρή πόλη του Οντάριο, στη συμβολή των τριών ποταμών: Οτάβα, Γκατινιώ και Ριντώ (τον χειμώνα παγώνει και γίνεται το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο, μήκους 7,8 χιλιομέτρων). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην ανακαινισμένη εμπορική περιοχή ByWard Market, που είναι γεμάτη καταστήματα, μπουτίκ, καφέ, εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα.

5η μέρα: Οτάβα, Ξενάγηση - Μόντρεαλ (210 χλμ.)

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο κανάλι Ριντώ, το Κοινοβούλιο του Καναδά, την Βιβλιοθήκη, το μέγαρο της Ομοσπονδίας, το Ανώτατο Δικαστήριο, την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο, τους Στάβλους της διάσημης Έφιππης Καναδικής Αστυνομίας (τους γνωστούς Mounties), τον Kαθεδρικό ναό της Notre Dame, το Mνημείο των Pεσόντων, το ξενοδοχείο Σατό Λοριέ κλπ.

Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το Μόντρεαλ, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και σημαντικό λιμάνι της χώρας. Το Μόντρεαλ τα έχει όλα στον υπερθετικό. Είναι μια καταπληκτική πόλη Οι ντόπιου το λένε « Joie de vivre” – “joy of life’ και αυτό εκφράζουν. Έχει φανταστική ατμόσφαιρα και το ταπεραμέντο τους δεν θα το βρει κανείς πουθενά άλλού. Είναι ένα μίγμα Βορειοαμερικανικού δυναμισμού και εκλεπτυσμού του παλαιού κόσμου.

Με φανερή την αγγλική και γαλλική κουλτούρα να επηρεάζει το χαρακτήρα της πόλης, το Μόντρεαλ είναι η πιο κοσμοπολίτικη πόλη του Καναδά. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα με τον ξεναγό για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

6η μέρα: Μόντρεαλ, Ξενάγηση

Η φανταστική ατμόσφαιρα αυτής της πόλης και το μοναδικό ταπεραμέντο των κατοίκων του προκύπτουν από ένα μίγμα Βορειοαμερικανικού δυναμισμού και Ευρωπαϊκής ευγένειας. Παράξενο… λένε ότι στο Μόντρεαλ ο ήλιος ανατέλλει στον Νότο. Το "γιατί" θα το μάθουμε επί τόπου! Βλέπουμε το παλιό λιμάνι, την αγορά Bonsecours, την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον Kαθεδρικό ναό Notre Dame, το Πανεπιστήμιο, το Ολυμπιακό συγκρότημα κ.ά. Το εμπόριο της γούνας έχει παράδοση εδώ. Η τζαζ της Νέας Ορλεάνης, αλλά και η τοπική μουσική εξίσου σε τραβούν να σταματήσεις σε κάθε γωνιά, ενώ δύσκολο είναι να αντισταθεί κανείς στα καταστήματα και τα κομψά εστιατόρια που παραπέμπουν σε… Παρίσι!

Το Μόντρεαλ θεωρείται το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Διαθέτει πανεπιστήμια, μουσεία, πινακοθήκες, βιβλιοθήκες, ακαδημίες, θέατρα και βοτανικό κήπο.  

Το κέντρο της πόλης βρίσκεται κοντά στο Mον Pουαγιάλ, ενώ οι συνοικίες και τα εργοστάσια βρίσκονται στα προάστια. Στο ιστορικό κέντρο με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια - το παλιό Μόντρεαλ - υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση κτιρίων του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα σε ολόκληρη την Βορειοαμερικανική ήπειρο. 

Τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία της πόλης είναι η εκκλησία της Nοτρ Nταμ με την εξαίσια ξύλινη διακόσμηση και τα υπέροχα βιτρώ, καθώς και το πανέμορφο Δημαρχείο (Hôtel de Ville), από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκωλ εξεστόμισε το περίφημο "Vive le Québec libre" ("Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ"), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τις τεταμένες σχέσεις με τον Καναδά επί σειρά ετών.  

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η εκκλησία του Χριστού, το πανέμορφο Marchée Bonsecours, το Εθνολογικό Μουσείο (McCord Museum of National History), το Μουσείο Καλών Τεχνών, ο Βοτανικός Κήπος, το Ολυμπιακό Στάδιο, ο Λόφος McGill με το ομώνυμο Πανεπιστήμιο, η μήκους 32 χιλιομέτρων Υπόγεια Πόλη - η μεγαλύτερη του κόσμου (γνωστή ως RESO, ομόηχη της γαλλικής λέξης "Réseau" που σημαίνει δίκτυο) κλπ.   

7η μέρα: Μόντρεαλ - Κεμπέκ (255 χλμ.)

Αναχώρηση για το Κεμπέκ, την πιο γραφική πόλη του Καναδά, στην "καρδιά" της Γαλλο-καναδικής κουλτούρας. Το 1985 η UNESCO ανακήρυξε την Πόλη του Κεμπέκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πρόκειται για τη μοναδική πόλη στον Καναδά, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, που διατηρεί στο ιστορικό της τμήμα αναλλοίωτα τα οχυρωματικά της έργα. Κυριολεκτικά "ισορροπεί" πάνω στον βράχο Cap Diamant, δίπλα στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου, προς τις εκβολές του, απέναντι από το γοητευτικό νησί Il d’ Orleans. Θα δούμε την Πλατεία των Όπλων, την Βασιλική της Παναγίας του Κεμπέκ, το επιβλητικό Chateaux Frontenac (Σατό Φροντενάκ, σήμερα ξενοδοχείο) με την Terrasse Dufferin, τον ξύλινο δρόμο, το Quartier Petit Champlain και το παλιό λιμάνι (με τελεφερίκ). Για το βράδυ ακολουθώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια γνωρίσει κανείς την παλιά πόλη. Τα πιο κεντρικά της σημεία είναι και τα πιο τουριστικά, με μαγαζάκια λαϊκής τέχνης, σουβενίρ, αντίκες και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Διάσπαρτα καφέ, μπιστρό, εστιατόρια βρίσκονται επίσης σχεδόν σε κάθε δρομάκι και σερβίρουν όλα τα παραδοσιακά πιάτα της τοπικής κουζίνας Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Κεμπέκ, Εκδρομή στο Τάντουσακ, Παρατήρηση φαλαινών

Το χωριό Τάντουσακ (Tadoussac) βρίσκεται ανατολικά του Κεμπέκ, στη συμβολή των ποταμών Σαγκναί (Saguenay) και Αγίου Λαυρεντίου (Saint Lawrence). Οι ιθαγενείς το ονόμαζαν Totouskak, που σημαίνει "στήθος", πιθανώς λόγω των δύο στρογγυλών, αμμωδών λόφων που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του χωριού ή, σύμφωνα με άλλες ερμηνείες, "τόπος αστακών" ή "τόπος όπου ο πάγος είναι σπασμένος".  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Τάντουσακ, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα προσπαθήσουμε να δούμε και να φωτογραφίσουμε (αν είμαστε τυχεροί) φάλαινες, φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες, δελφίνια, αλλά και παγόβουνα - μια συναρπαστική εμπειρία, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

9η μέρα: Κεμπέκ - Κάλγκαρι - Μπανφ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρι, που βρίσκεται στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων στην Αλμπέρτα του Καναδά. Η πόλη, με ιστορία από το 1875, είναι η 5η σε πληθυσμό στον Καναδά και ο πληθυσμός της αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό λόγω της οικονομικής ανάπτυξης από τα πετρέλαια της Αλμπέρτα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη Μπανφ στα Βραχώδη Όρη, από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία παγκοσμίως, ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, με πολλά καταλύματα και καταστήματα με εξοπλισμό για χειμερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Μπανφ, Λίμνη Moraine

Στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας "πρωταγωνιστεί" η επίσκεψη στο θαυμαστό έργο της φύσης, το Εθνικό Πάρκο Μπανφ (Banff National Park), το "καμάρι" της εθνικής κληρονομιάς του Καναδά, που μαζί με το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ, θεωρούνται για πολλούς το εφάμιλλο της Βενετίας και της Φλωρεντίας για την Ιταλία. Ξεκινάμε με τη Λίμνη Moraine που συνυπάρχει με ένα φανταστικό τοπίο, γνωστό ως "Valley of the Ten Peaks" (Κοιλάδα με τις 10 κορυφές). Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από την τήξη των πάγων και το χρώμα της είναι τόσο ιδιαίτερο, που αλλάζει ανάλογα με την ένταση και τη γωνία των ηλιακών ακτίνων, καθώς και την αντανάκλαση από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Βραχωδών Ορέων. Με το τελεφερίκ μπορούμε να ανεβούμε στο Όρος Sulphur, όπου θα απολαύσουμε μοναδική πανοραμική θέα στα Rockies, από το παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί. Η ανάβαση του τελεφερίκ διαρκεί περί τα 7-8 λεπτά και στην κορυφή θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο και κατάστημα σουβενίρ. Γεύμα, δείπνο ή πρωινό μπορείτε ακόμα να απολαύσετε στο Rimrock Resort, κοντά στις Upper Hot Springs, πέντε λεπτά από την πόλη Μπανφ.

11η μέρα: Μπανφ, Λίμνη Louise

Είναι το τμήμα του Εθνικού Πάρκου Μπανφ που του προσδίδει τη μοναδική ταυτότητά του ως ένα φαινόμενο της φύσης, αδύνατον να περιγραφεί με συνηθισμένα λόγια… Θα το επισκεφθούμε ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 1.730 μέτρων. Η Λίμνη Louise δανείστηκε το όνομά της από την πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta και έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και επιφάνεια 0,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα θαυμάσουμε την τιρκουάζ λίμνη, περικυκλωμένη από τις θαυμάσια σμιλεμένες κορυφές των Βραχωδών Ορέων, το σκαρφαλωμένο ξενοδοχείο, τον παγετώνα Βικτώρια, τις πίστες σκι, τις καφέ αρκούδες γκρίζλι (ελπίζουμε μόνο μέσω του κέντρου ενημέρωσης!) και πολλά άλλα. Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει επίσκεψη στο ξενοδοχείο-κάστρο Fairmont, το οποίο "κοιτάει" τη λίμνη και ένα καλό γεύμα ή έναν καφέ που θα ολοκληρώσει την εκδρομή.

12η μέρα: Μπανφ - Τζάσπερ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον παγετώνα Αθαμπάσκα, στον οποίο θα κινηθούμε με ειδικά οχήματα. Το πάρκο Τζάσπερ, εξάλλου, είναι ένας θαυμαστός τόπος που θα σας κλέψει την καρδιά με την άγρια ομορφιά του. Αποκορύφωμα των εμπειριών σας θα είναι η γυάλινη εξέδρα Glacier Skywalk, στην οποία θα περπατήσετε, με τους παγετώνες να δεσπόζουν πάνω από το ύψος των ματιών σας και τη βαθιά χαράδρα κάτω από τα πόδια σας, γεγονός που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας!

 

12η μέρα: Τζάσπερ - Βραχώδη Όρη - Έντμοντον

Η σημερινή μας διαδρομή μέσα από τα Βραχώδη Όρη θα μας οδηγήσει στο Έντμοντον, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλμπέρτα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της (μετά το Κάλγκαρι), που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων στο μέσον ενός πολύ εύφορου οροπεδίου. Το Έντμοντον αποτελεί διοικητικό κέντρο και συγκοινωνιακό κόμβο του δυτικού Καναδά. Αποκαλείται η "καναδική πρωτεύουσα του πετρελαίου"), καθώς εδώ έχουν την έδρα τους μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

13η μέρα: Έντμοντον - Βανκούβερ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βανκούβερ. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το πολύχρωμο, σύγχρονο, πολύβουο και πολιτισμικά ποικιλόμορφο Βανκούβερ, μία ακόμη Καναδική πόλη στην οποία θα θέλαμε να ζούμε. Μεγάλο λιμάνι της Βρετανικής Κολομβίας (British Columbia), προσφέρει θέα και προς τη θάλασσα και προς το βουνό από τους περισσότερους δρόμους του. Το Canada Place θα αποτελέσει την αφετηρία μας, με τα συγκροτήματα των ουρανοξυστών να υψώνονται πιο πέρα, αλλά και την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Το ιστορικό κέντρο Γκάσταουν με την εντυπωσιακή ανάπτυξη και αναδόμησή του θα σας κερδίσει. Η ανανεωμένη συνοικία Γέιλταουν με τις ακριβές μπουτίκ και τα μοντέρνα εστιατόρια θα σας γοητεύσει. Ακόμα: πάρκο Κουίν Ελίζαμπεθ, παραλία Ίνγκλις Μπέι, Europe Hotel, Τσάιναταουν, πάρκο Στάνλεϊ κ.ά.

 

14η μέρα: Βανκούβερ - Βικτώρια - Βανκούβερ

Ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια, την πρωτεύουσα της British Columbia, μια πόλη πιο… Αγγλική κι απ’ την ίδια την Αγγλία! Βρίσκεται σε μια θαυμάσια τοποθεσία πάνω σε ένα έξοχο φυσικό λιμάνι, το κλίμα της θεωρείται μεσογειακό, ο ρυθμός της ζωής είναι πιο αργός και το κέντρο της όμορφο, με πολλά λουλούδια, πάρκα και διαδρομές για ποδήλατα. Το πέρασμα στο νησί Βανκούβερ, όπου βρίσκεται η Βικτώρια, γίνεται με φέρι-μποτ. Επιστροφή στο Βανκούβερ το βράδυ.

15η-16η μέρα: Βανκούβερ - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι, που θα τον αξιοποιήσετε είτε για κάποιες αγορές, είτε για επίσκεψη σε κάποιο μουσείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην  πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

ΠΤΗΣΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

897

Air Canada

ΑΘΗΝΑ- ΤΟΡΟΝΤΟ

13:10

17:00

1963 & 323

Air Canada

ΤΟΡΟΝΤΟ - ΚΑΛΓΚΑΡΙ

11:25

15:45

304

Air Canada

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΜΟΝΤΡΕΑΛ

08:55

16:41

898

Air Canada

ΜΟΝΤΡΕΑΛ- ΑΘΗΝΑ

17:35

09:55 +1

 

Τιμή κάτ.΄ άτομο 

19/7

09/8

23/8

Δίκλινο

5180€   

5290€   

5180€   

Σε Τρίκλινο

4900€   

4995€   

4900€   

Μονόκλινο

  7650€

  7765€

  7650€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ .
  • 14 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία Mountain Lodges στα Βραχώδη Όρη 3* & 4*
  • Ξενάγηση στο Τορόντο
  • Εκδρομή στους Καταρράκτες του Νιαγάρα
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα "Maid of the Mist"
  • Επίσκεψη στα 1000 Νησιά
  • Ξενάγηση στην Οτάβα
  • Ξενάγηση στο Μόντρεαλ
  • Ξενάγηση στο Κεμπέκ
  • Εκδρομή στο Τάντουσακ, Παρατήρηση φαλαινών
  • Ανεπανάληπτες περιηγήσεις σε Μπανφ, Λίμνη Louise, Λίμνη Moraine, Τζάσπερ
  • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα και περπάτημα στη Γυάλινη Εξέδρα (Glacier Skywalk)
  • Ξενάγηση στο Βανκούβερ
  • Ημερήσια εκδρομή στην Βικτώρια εντός της τιμής!
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στον Καναδά
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (eTA) και έξοδα αίτησης, ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια & Civid-19 (€875 συνολικά)
  • Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $200 πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

Ο Καναδάς βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης με συνολική έκταση εκατονταπλάσια της Ελλάδας, περίπου 10 εκ. τ.χλμ. και πληθυσμό 39 εκ. κατοίκους. Βρέχεται ανατολικά από τον Ατλαντικό ωκεανό και δυτικά από τον Ειρηνικό ωκεανό. Στα νότια συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλάσκα ενώ ανατολικά γειτονεύει με την Γροιλανδία της Δανίας. Εκτείνεται στον Αρκτικό ωκεανό μέχρι τον Βόρειο Πόλο.

Η έντονη μετανάστευση τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε την αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών. Σήμερα το ποσοστό των μεταναστών αντιπροσωπεύει το 22% περίπου του συνολικού πληθυσμού. Οι πιο πολυπληθείς εθνικές ομάδες είναι των Κινέζων και των Νοτιοασιατών. Ο αυτόχθων πληθυσμός αντιπροσωπεύει περίπου το 3,8% του καναδικού πληθυσμού, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.

Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών και τυπικώς κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Καναδάς έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο ειρηνικές, ανεπτυγμένες και πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο.

Η ονομασία της χώρας προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από την λέξη των αυτοχθόνων Ινδιάνων Χιούρον-Ιροκουά «kanata», που σημαίνει «χωριό» ή «καταυλισμός». Το 1535, ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ εξέλαβε λανθασμένα την λέξη «kanata» ως τοπωνύμιο της περιοχής γύρω από την σημερινή Πόλη του Κεμπέκ και στους πρώτους χάρτες του σημείωσε με την ονομασία «Rivière du Canada» τον ποταμό που ονομάστηκε αργότερα Άγιος Λαυρέντιος.

Υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, λιγότερο πιθανή αλλά πιο ενδιαφέρουσα, το όνομα του προέρχεται από τους Ισπανούς χαρτογράφους οι οποίοι σημείωναν την περιοχή που δεν είχαν εξερευνήσει βόρεια του Κόλπου του Μεξικού με τις λέξεις «acà nada» («εδώ τίποτα»).

Πρωτεύουσα του Καναδά είναι η Οττάβα (Ottawa, Αγγλική προφορά: Όταουα ή Άτουα ή Άρουα, Γαλλική προφορά: Οταουά) κι είναι κτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Οττάβα, που ρέει στα όρια των επαρχιών του Κεμπέκ και του Οντάριο. Έχει πληθυσμό περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους και είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά μετά από το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Κάλγκαρι.

Πριν από την έλευση των ευρωπαίων αποίκων, ο Καναδάς κατοικούνταν από αυτόχθονες φυλές (Ινδιάνους και Ινουίτ). Αρχαιολογικές έρευνες έχουν φέρει στο φως ανθρώπινα δημιουργήματα ηλικίας μεγαλύτερης των 10.000 χρόνων. Σήμερα πιστεύεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι του Καναδά προέρχονται από την Ασία και ότι πέρασαν στην Αμερικανική ήπειρο από τον Βερίγγειο πορθμό που χωρίζει την Αλάσκα από την Σιβηρία.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που πάτησαν το πόδι τους σε καναδικό έδαφος ήταν θαλασσοπόροι Βίκινγκς, οι οποίοι έφτιαξαν καταυλισμούς περί το 1000 μ.Χ.

Οι Βρετανοί κατέφθασαν στον Καναδά το 1497 με τον Ιταλό θαλασσοπόρο Τζιοβάνι Καμπότο (Τζον Κάμποτ).

Από την άλλη οι Γάλλοι με τον Ζακ Καρτιέ έφτασαν το 1534. Πολλές οι συγκρούσεις στα χρόνια συμβίωσης τους και ερχόμαστε στο 1919 που ο Καναδάς γίνεται ανεξάρτητο κράτος και μέλος της Κοινωνίας των Εθνών.

Την ίδια περίοδο μετανάστες από την Ουκρανία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Ελλάδα και σχεδόν από όλη την Ευρώπη καταφθάνουν στον Καναδά.

Τα αγγλικά και τα γαλλικά είναι οι δύο επίσημες γλώσσες της χώρας. Τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα της επαρχίας του Κεμπέκ, ενώ τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα σχεδόν όλου του υπόλοιπου Καναδά. Οι αυτόχθονες γλώσσες όπως τα Ινούκτικουτ ομιλούνται από τους ντόπιους Ινουίτ στα Βορειοδυτικά Εδάφη και στο Νούναβουτ.

Ο Δυτικός Καναδάς φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της χώρας, με βουνά, παγετώνες, αλπικές λίμνες και ακτογραμμές του Ειρηνικού.

Ο αυτοκινητόδρομος Icefields Parkway που διατρέχει την ανατολική πλευρά της οροσειράς, θεωρείται ότι προσφέρει μερικές από τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου, συνδέοντας τις πόλεις από το Jasper μέχρι το Banff, και επιτρέπει να συναρμολογήσετε το παζλ ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Athabasca, Sunwapta, Saskat-chewan, Mistaya και Bow. Εδώ θα συναντήσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Athabasca, τη λίμνη Maligne και το Columbia Icefield, ένα τεράστιο παγοπέδιο 320 τ.χμ., απομεινάρι της εποχής των παγετώνων.

Γιατί η ασφάλειά σας είναι MUST για εμάς!

 

Travel Insurance -Travel Assistance Extra Plus

Εκτός Ελλάδας - ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου

Χωρίς περιορισμό χρήσης

Επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου συνεπεία τραυματισμού ή οξείας ασθένειας

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών Ισχύει μόνο για αεροπορικά ταξίδια

Μέχρι €500

Έξοδα νοσηλείας από οξεία έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα

 

Μέχρι €15.000

Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Μέχρι €2.000

Αποζημίωση για απώλεια ζωής του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €30.000 Ανώτατο όριο αποζημίωσης για ατύχημα σε ομάδα ασφαλισμένων στο ίδιο συμβάν €300.000

Έξοδα για μεταφορά σορού

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για ακύρωση ταξιδιού

Μέχρι €2.500

Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου

Ένα αεροπορικό εισιτήριο ανά άτομο

Έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται

Ένα αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή Διαμονή σε ξενοδοχείο για 5 μέρες μέχρι €1.000

Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων

Μέχρι €500

Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών

Μέχρι €400 για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες

Έξοδα για νομική υποστήριξη

Μέχρι €3.000

Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης

Για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες, μέχρι €100

Για καθυστέρηση πάνω από24 ώρες, μέχρι €450

Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του

Ένα αεροπορικό εισιτήριο Άλλες δαπάνες μέχρι €2.000

Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας

Μέχρι €1.500 για τον ασφαλισμένο

Μέχρι €1.500 για την οικογένεια/ το συνοδό

Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων

Μέχρι €10.000

Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου

Μέχρι €300

Αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €15.000

Έξοδα μετάφρασης

Μέχρι €300

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1.        Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί στις 01/15/2023 με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναγράφονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση.

2.        Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου.

3.        Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2κλινου και ισχύει για ηλικίες 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.

4.        ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA: Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους διαμονής, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.

5.        Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.

6.        ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ: Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα. ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.

7.        Για τα Ελληνικά διαβατήρια για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι απαραίτητη η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν πρώτα για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA. Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ. Εάν διαπιστωθεί ότι ένας ταξιδιώτης έχει επισκεφθεί μια χώρα που έχει οριστεί ως Κρατικός Χορηγός της Τρομοκρατίας (όπως η Κούβα), ο ταξιδιώτης δεν δικαιούται πλέον να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Visa Wavier (ESTA) και πρέπει να υποβάλει αίτηση για θεώρηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

8.        Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς παραλείψεις.

9.        Η προ-κάθιση στα γκρουπ δεν είναι πάντα εγγυημένη και στις περισσότερες αεροπορικές πλέων χρεώνετε με επιπλέων κόστος . Γίνετε μετά την έκδοση εισιτηρίων ή στο check in .

10.      Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35

11.      Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.