Skip to main content

Σαφάρι για πολικές αρκούδες - Βόρειος Αρκτικός - Καναδάς | 19.10.2024 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 9390

Αναχώρηση: 19/10

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΤΡΕΑΛ

 

Γνωριμία με τη ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του Καναδά, το Μόντρεαλ.

Το Μόντρεαλ είναι η 2η πιο πολυπληθής πόλη της χώρας και 10η σε ολόκληρη τη βόρεια Αμερική. Ιδρύθηκε το 1642 με το όνομα Βιλ Μαρί, που σημαίνει Πόλη της Παναγίας, όμως μετέπειτα πήρε το σημερινό της όνομα από του βουνό που περιβάλει την πόλη, το οποίο ονομάζεται Mount Royal. Το Μόντρεαλ είναι ουσιαστικά ένα νησί επάνω στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος πηγάζει στις λίμνες της βόρειας Αμερικής και εκβάλει στον Ατλαντικό ωκεανό. Η πόλη έγινε ευρέως γνωστή όταν φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Ξενάγηση

 

Πρωινή ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περιοχή του Ολυμπιακού χωριού και Σταδίου του 1976, τον λόφο Μον Ρεάλ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και τη γειτονιά των μουσείων του Μόντρεαλ, το παλιό λιμάνι, τη συνοικία γύρω από την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκολ αναφώνησε το περίφημο «Vive le Quebec libre» (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τροφοδοτώντας τις τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση Καναδά επί σειρά ετών.

Επιστροφή για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Έχοντας προσανατολιστεί στην πόλη από το πρωί, το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτες σε ρυθμούς πιο χαλαρούς, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στη Βασιλική της Παναγίας, στους παλιούς δρόμους Σεν Πολ και Σεν Κάθριν, στη γεμάτη χρώματα και αρώματα αγορά Ζαν Ταλόν Μάρκετ και, γιατί όχι, στην περιοχή του Iλ Νοτρ-Νταμ, όπου κάθε χρόνο γίνεται το Γκραν Πρι του Μόντρεαλ. Ο αρχηγός μας γνωρίζει καλά την περιοχή, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα ταξίδι του γραφείου μας, και θα είναι μαζί μας στις εξερευνήσεις μας στην πόλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΡΕΑΛ – ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Γουίνιπεγκ (Winnipeg), την πρωτεύουσα της τεράστιας πολιτείας του Κεντρικού Καναδά, της Μανιτόμπα. Η πόλη βρίσκεται στο μέσο περίπου του Καναδά, περίπου 100 km βόρεια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ και 70 km νότια από την λίμνη Γουίνιπεγκ, που είναι η πέμπτη σε έκταση λίμνη του Καναδά και η ενδέκατη στον κόσμο. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την γλώσσα των αυτοχθόνων Κρι (Cree) και σημαίνει "λασπόνερα". Επίσης, το όνομά της συνδέεται με τον "Γουίνι το αρκουδάκι", γνωστό ήρωα κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϋ. Ο Γουίνιπεγκ ή χαϊδευτικά Γουίνι ήταν ένα πραγματικό αρκουδάκι που το είχαν ως μασκότ οι στρατιώτες ενός καναδικού συντάγματος στην Ευρώπη κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αρκουδάκι αυτό κατέληξε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Εκεί το είδε το 1924 ο βρετανός συγγραφέας Άλαν Αλεξάντερ Μάιλν(1882-1956) και εμπνεύστηκε την ιστορία με τον Γουίνι το αρκουδάκι (Winnie the Pooh).

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ – ΤΣΩΡΤΣΙΛ: Περιήγηση

 

Νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Τσώρτσιλ (Churchill), το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις ακτές του κόλπου Χάντσον. Το Τσόρτσιλ ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως σταθμός των εξερευνητών που έψαχναν το Βορειοδυτικό πέρασμα.

Κατά την άφιξή μας θα ξεκινήσει και η περιήγησή μας στη βόρεια αυτή πόλη που περιτριγυρίζεται από άγρια τούνδρα και ως εκ τούτου φημίζεται για τις πολικές της αρκούδες, τις οποίες θα ανακαλύψουμε κι εμείς τις επόμενες ημέρες.

Θα περπατήσουμε στις κεντρικές πλατείες και εκεί που εκβάλει ο ομώνυμος ποταμός, ενώ θα  επισκεφτούμε το μουσείο Itsanitaq το οποίο ιδρύθηκε το 1944 από τον Γάλλο μοναχό Jacques Volant, ο οποίος κράτησε τη θέση του επιμελητή μέχρι και το θάνατό του το 1987. Στόχος του μουσείου ήταν να διατηρηθούν τα διάφορα αντικείμενα των ιθαγενών του βορείου Καναδά. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να θαυμάσει τη σημαντική συλλογή από γλυπτά και δημιουργίες της φυλής Ινουίτ, τα οποία είναι από τα καλύτερα διατηρημένα και παλαιότερα στον κόσμο, αφού χρονολογούνται από το 1700 π.Χ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΩΡΤΣΙΛ – TUNDRA BUGGY LODGE

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η γνωριμία μας με την περιοχή συνεχίζεται. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτες με έλκηθρα που σέρνουν υπέροχα χάσκι, ενώ θα επισκεφτούμε και το Parks Canada Visitor Centre το οποίο στεγάζεται στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Τσώρτσιλ, όπου θα μάθουμε για την ιστορία της περιοχής.

Το απόγευμα επιβίβαση στα ειδικά οχήματα Tundra Buggy για να ξεκινήσουμε το συναρπαστικό ταξίδι μας με προορισμό το Tundra Buggy Lodge, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να φωτογραφήσουμε πολικές αρκούδες, να μάθουμε γι΄ αυτές, αλλά και για την υπόλοιπη άγρια πανίδα και το περιβάλλον της αρκτικής.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο περνούν από την περιοχή αυτή πολλές πολικές αρκούδες, οι οποίες κινούνται προς την παγωμένη θάλασσα, προκειμένου να κυνηγήσουν φώκιες ή ψάρια. Η περιοχή του Τσώρτσιλ είναι από τις λίγες στον κόσμο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα ζώα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα οχήματα Tundra Buggy έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται στις παγωμένες εκτάσεις, είναι ειδικά διαμορφωμένα για την παρατήρηση του τοπίου και χωρούν περίπου 30-40 επιβάτες.

Για δυο νύχτες θα διανυκτερεύσουμε στο Tundra Buggy Lodge, ένα μόνιμο καταφύγιο για την παρατήρηση της άγριας ζωής. Τακτοποίηση στο λοντζ μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: TUNDRA BUGGY LODGE

 

Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα εξερευνήσουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον και τους… κατοίκους του. Με τα ειδικά οχήματα Tundra Buggys θα αναζητήσουμε πολικές αρκούδες και άλλους εκπροσώπους της αρκτικής πανίδας, ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε τα πεντανόστιμα σπιτικά φαγητά και θα παρακολουθήσουμε διάφορες προβολές και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν πιθανόν να είμαστε τυχεροί να δούμε το εκπληκτικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος.

Δείπνο και διανυκτέρευση.  

 

7η ΗΜΕΡΑ: TUNDRA BUGGY LODGE – ΤΣΩΡΤΣΙΛ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΥΙΝΙΠΕΓΚ

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με τα οχήματά μας και θα επιστρέψουμε στην βάση μας στο Τσώρτσιλ. Φθάνοντας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Γουίνιπεγκ.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΝΙΠΕΓΚ – ΤΟΡΟΝΤΟ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο, το Τορόντο. Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο, είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα διεθνώς. Κάθε καλοκαίρι διεξάγεται εδώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto International Film Festival / TIFF) που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου – σινεφίλ και όχι μόνο. Το Τορόντο έχει έντονη πνευματική ζωή και είναι η έδρα τριών μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ θεωρείται και μία από τις πλέον ασφαλείς πόλεις της Βορείου Αμερικής.

Άφιξη στο Τορόντο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΡΟΝΤΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινή περιήγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά την οποία θα διαπιστώσουμε πως είναι μία πόλη παλιά και σύγχρονη ταυτόχρονα. Γεμάτη με κήπους και πάρκα. Με πλούσια προάστια, όπου κυριαρχούν τα βικτωριανά σπίτια από κόκκινο τούβλο. Αλλά και με ολοκαίνουργιες, υπερσύγχρονες γειτονιές, με σπουδαία αρχιτεκτονική. Συχνά το ρετρό με το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζονται πολύ δυναμικά, όπως στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο. Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Τορόντο είναι το πολλαπλών χρήσεων Στάδιο Skydome (που σημαίνει Ουράνιος Θόλος) ή Κέντρο Ρότζερς, με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Πύργο των Σιδηροδρόμων. Ο πύργος ονομάζεται και CN (Canadian National), ονομασία των πρώην Εθνικών Σιδηροδρόμων. Σήμερα που οι σιδηρόδρομοι έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ο πύργος στεγάζει γραφεία μεγάλης εταιρείας real estate. Πάντως ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο από το 1976 που χτίστηκε, έως το 2007 που ολοκληρώθηκε το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση επιστροφής μας.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το ξεχωριστό αυτό ταξίδι έχει πλέον φτάσει στο τέλος του. Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/10/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 9390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 9390 € 1090 €
  Twin Room 9390 € 1090 €
  Triple Room 9390 € 1090 €
  Single Room 10380 € 1090 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 2 διανυκτερεύσεις στο Tundra Buggy Lodge 
  • Πρωινό στις πόλεις, πλήρης διατροφή από την 4η εώς και την 7η ημέρα              
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Έκδοση της ETA Καναδά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090€

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1033

19/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:30 

09:10

AF 344

19/10/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΝΤΡΕΑΛ

10:30

12:05

KL 696

27/10/2024

ΤΟΡΟΝΤΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

22:15

10:45 (+1)

KL 1955

28/10/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35