Skip to main content

Η ιστορία και ο πολιτισμός του Αμερικάνικου Νότου Mardi Gras-Νότιες ΗΠΑ Νέα Ορλεάνη – Μέμφις – Νάσβιλ Μοναδική αναχώρηση 09/02/2024 από 3450€

Μοναδική αναχώρηση 09/02 (περιορισμένες θέσεις !)

11-μέρες / 9-νύχτες

Νέα Ορλεάνη – Μέμφις – Νάσβιλ

 

1η μέρα: Αθήνα – Νέα Ορλεάνη (09/02)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νέα Ορλεάνη .

Η Νέα Ορλεάνη (αγγλικά: New Orleans, γαλλικά: La Nouvelle-Orléans) είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα και μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ.

Η  πόλη-λιμάνι της Λουιζιάνας στο νότιο άκρο του Μισσισσιππή, λίγο πριν ο ποταμός συναντήσει τον κόλπο του Μεξικού. Η "Crescent City" χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης.

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια σύγχρονη, φιλελεύθερη πόλη με αυθεντική ψυχή - το 60% τουλάχιστον των κατοίκων της οποίας, είναι Αφροαμερικανοί.

 

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια από τις πιο μοναδικές πόλεις της Αμερικής, με μια ατμόσφαιρα που απλά δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Γνωστός σε όλο τον κόσμο για τζαζ μουσική, κουζίνα Cajun και εξωφρενικές γιορτές Mardi Gras (που θα απολαύσουμε ), η πόλη είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με ποικιλία που αντανακλάται σε όλα, από τη μουσική και το φαγητό μέχρι τη γλώσσα και την αρχιτεκτονική.

 

Η πλούσια Ιστορία της πόλης, πάντως, δεν αποτυπώνεται πουθενά καλύτερα απ’ ό,τι στους δρόμους της French Quarter. Όπως, άλλωστε, είχε πει ο τζαζίστας Ellis Marsalis: «Στη Νέα Ορλεάνη η κουλτούρα αναβλύζει από τους δρόμους». Παράλληλη στην Bourbon Street, η εξίσου διάσημη Royal Street θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες αντικερί και γκαλερί, που την έχουν κατατάξει στις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν ακόμη οι χώροι τέχνης, τα καταστήματα, τα cafes και τα εστιατόρια της Magazine Street, που διατρέχει πολλές από τις ιστορικές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης, όπως η Garden District, ισάξιος «αντίπαλος» της French Quarter. Με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε στα μέσα του 1800 από τους Αγγλοσάξονες κατοίκους της πόλης, ενώ πήρε το όνομά της από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της, όπου και σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε μπανανιές, μπουκαμβίλιες, μανόλιες ή μυρτιές. Πολύ όμορφη, με τις δρυς, τις κομψές κατοικίες και τα αρχοντικά σε κρεολική αρχιτεκτονική είναι επίσης η ιστορική Esplanade Avenue, που συνδέει τη French Quarter με το City Park, το μεγαλύτερο της πόλης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε βόλτα στην περίφημη οδό Bourbon (Bourbon Street), εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της τζαζ και να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ με ζωντανή μουσική τζαζ και μπλουζ.

 

 

2η μέρα: Νέα Ορλεάνη, Ξενάγηση (10/02)

Η Νέα Ορλεάνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική της κληρονομιά, την κουζίνα της, την αρχιτεκτονική της, τη μουσική της, το ετήσιο καρναβάλι Mardi Gras και τις διάφορες άλλες τοπικές της γιορτές.

Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές πόλεις της Αμερικής.

Η ζωντάνια και το αμίμητο στυλ της πόλης της έδωσαν το προσωνύμιο Big Easy.

Πρωτεύουσα του βουντού και της τζαζ, πατρίδα του Λιούις Άρμστρονγκ, που το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο και σε ένα πάρκο της πόλης, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, γνωστών ή άγνωστων στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ (French Quarter): ένα μείγμα Γαλλικών - Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων.

Η καρδιά της Γαλλικής συνοικίας είναι η πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), στην οποία βρίσκονται το παλιό Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Λουδοβίκου (St. Louis) και αρχοντικά αποικιακού ρυθμού με τοίχους σε παστέλ αποχρώσεις, μπαλκόνια με περίτεχνα κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο και ξύλινα παντζούρια. Μουσικοί, καλλιτέχνες, μίμοι, αναγνώστες καρτών ταρώ και διασκεδαστές στήνονται κάθε μέρα στην πλατεία αυτή, δημιουργώντας μια κινούμενη σκηνή δρόμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Γκάρντεν (Garden District), τη δεύτερη μεγαλύτερη ιστορική συνοικία της πόλης. Αυτή η κομψή γειτονιά, που κάποιοι από τους δρόμους της έχουν ονόματα από την Ελληνική μυθολογία, φιλοξενεί πανέμορφα σπίτια του νότου, επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομά της εξ άλλου προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισσισσιππή, που περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα.

Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στον δρόμο και θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια της Bourbon Street με live jazz. Δείτε το περίφημο καφέ Napoleon House Bar Cafe, όπου σύχναζε ο Τένεσι Ουίλιαμς και εμπνεύσθηκε το "Λεωφορείο ο Πόθος" ή γευθείτε τα διάσημα κοκτέιλ του Pat O’Brien’s.

 

3η μέρα: Νέα Ορλεάνη, Swamp και το Bayou (11/02)

 Σήμερα θα γνωρίσουμε  τα  Swamp και το Bayou μια φανταστική εμπειρία. Στη Νέα Ορλεάνη υπάρχει φυσικά δραστηριότητα και για τους λάτρεις της φύσης αφού η πόλη είναι κτισμένη πάνω σε βάλτους και μεγάλο μέρος της καλύπτεται από αυτούς .Τα έλη και οι λίμνες της Νέας Ορλεάνης και της γύρω περιοχής αφθονούν σε άγρια ζωή: αλιγάτορες, ρακούν, φίδια, χελώνες, σπάνια είδη πτηνών είναι μερικοί μόνο από τους εκπροσώπους της τοπικής πανίδας που θα δείτε στην επίσκεψή σας. Η διαχρονική ομορφιά της Νότιας Λουιζιάνα θα ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια σας, καθώς θα επιβιβασθείτε σε σκάφος για πλεύση γύρω από τους βάλτους και τις λίμνες της Ν. Ορλεάνης, με τα καλά κρυμμένα μυστικά!

Το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό

 

 

4η μέρα: Νέα Ορλεάνη, παραμονή του Mardi Gras (12/02)

Ελεύθερη μέρα . Σας προτείνουμε Μια κρουαζιέρα στον  ατμόπλοιο Steamboat Natchez είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να γνωρίσετε τον ποταμό Μισισιπή και έναν μοναδικό τρόπο να δείτε και να μάθετε για την πόλη. Οι κρουαζιέρες στο λιμάνι χρειάζονται περίπου δύο ώρες και παρέχουν αφήγηση στους χώρους, με ένα προαιρετικό γεύμα κρεολικής κουζίνας. Η κρουαζιέρα για δείπνο διαθέτει ζωντανή ζώνη τζαζ, δείπνο σε μπουφέ και φυσικά υπέροχη θέα στη Νέα Ορλεάνη.

Εναλλακτικά Εκδρομή σε κάποιο PLANTATION (φυτείες) στον παλιό Νότο, θα δούμε που ζούσαν οι ιδιοκτήτες σκλάβων και τη δύσκολη ζωή των δούλων. Αλλιώς περιηγηθείτε στην ιστορία της μαύρης μαγείας μέσα στην «πιο στοιχειωμένη πόλη της Αμερικής » με το Ghosts And Spirit Tour. Σε αυτήν την περιήγηση θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτούμε διάφορα στοιχειωμένα κτίρια, όπου θα μάθουμε την ιστορία τους.

Φυσικά εάν θέλετε να μείνετε στην πόλη μπορείτε να επισκεφτείτε το Πάρκο της Νέας Ορλεάνης

(City Park) είναι ένας διάσημος προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να χαλαρώσουν και να κάνουν μια βόλτα στο πάρκο.  Το πάρκο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Central Park της Νέας Υόρκης. Σε όλο το πάρκο υπάρχουν αποχρώσεις του πράσινου, ζωντανές βελανιδιές και αγριολούλουδα, δημιουργώντας ένα φανταστικό θέαμα . Το πάρκο φιλοξενεί πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Τέχνης της Νέας Ορλεάνης, το πάρκο ψυχαγωγίας Carousel Gardens, έναν βοτανικό κήπο και ένα συγκρότημα γκολφ.

Αφού απολαύσετε το όμορφο τοπίο του πάρκου, μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο σας πρόσωπο στο πάρκο ψυχαγωγίας Carousel Gardens.

Σε κοντινή απόσταση το μουσείο "Degas House Historic" , Ο Edgar Degas Θεωρείται ένας από τους ιδρυτές της ιμπρεσιονιστικής κίνησης, ένας πλοίαρχος της λεπτής σύνθεσης και της σύλληψης του κινήματος.

 Το βράδυ Το Βράδυ σε αυτή την πόλη του Αμερικανικού Νότου το φαγητό είναι μια καθημερινή γιορτή! Η Νέα Ορλεάνη φημίζεται για την κρεολική κουζίνα της, η οποία είναι ένας συνδυασμός επιρροών της Καραϊβικής, της Αφρικής και της Ευρώπης που είναι πραγματικά μοναδικός.

Εδώ γεύεσαι μεταξύ άλλων, καραβίδες, στρείδια, Po- Boys (σάντουιτς με ψητό μοσχάρι ή θαλασσινά), Gumbo (ρύζι μαγειρεμένο στον ατμό σερβιρισμένο με μπάμιες), Crawfish Etouffe (είδος αστακού μαγειρεύεται στον ατμό και σερβίρεται με ρύζι). Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι γλυκό, τότε τα Βeignets (οι αφράτοι γαλλικοί λουκουμάδες) είναι η ιδανική λύση.

 

5η μέρα: Νέα Ορλεάνη, Mardi Gras (13/02) Τελευταία μέρα Καρναβαλιού

Απολαύστε σήμερα  την γιορτή του Mardi Gras ήρθε στη Λουιζιάνα από τους Γάλλους αποίκους. Η πρώτη ημερομηνία έναρξης των εορτασμών στη Νέα Ορλεάνη είναι άγνωστη αλλά σύμφωνα με ιστορικές αναφορές το 1743 το έθιμο της αποκριάς είχε ήδη καθιερωθεί.

Πιστοί στις παραδόσεις των Κρεολών, όπως χαρακτηριστικά έχουν ονομαστεί οι μιγάδες κάτοικοί της, η Νέα Ορλεάνη έχει ήδη μπει σε τροχιά Καρναβαλιού με πολυάριθμες φιέστες, παρελάσεις μασκαράδων στους δρόμους. Το αποκορύφωμα με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τις παρελάσεις των Ινδιάνων να συναντιούνται στο κέντρο .

Χιλιάδες άνθρωποι κατακλύσουν σήμερα τους δρόμους για τους εορτασμούς του Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη.

To αποκορύφωμα του Καρναβαλιού της εποχής προσέλκυσε και φέτος χιλιάδες τουρίστες ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι εορτασμοί με την μεγάλη παρέλαση. Οικογένειες, τουρίστες και ντόπιοι στήνονται από νωρίς στους δρόμους για να έχουν μια καλή θέση ώστε να πιάσουν τα στολίδια που ρίχνονται από τους αναβάτες στα άρματα.

Σε άλλο σημείο της πόλης, οι άνθρωποι ντυμένοι με περίτεχνα κοστούμια θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της Αγίας Άννας, μια παρέλαση που γίνεται με τα πόδια.

Κατά τα μεσάνυχτα, έφιπποι αστυνομικοί θα κάνουν μια ειρηνική, τελετουργική εκκαθάριση των γλεντζέδων στην οδό Bourbon για να σηματοδοτήσουν το τέλος της γιορτής που συνοδεύεται από χορό και άφθονη κατανάλωση αλκοόλ.

6η μέρα: Νέα Ορλεάνη- Τζάκσον- Μέμφις 636 χλμ. (14/02)

Αναχώρηση για το Τζάκσον, είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας και η μεγαλύτερη πόλη. Το όνομα της πολιτείας προέρχεται από τον Ποταμό Μισισιπή, που κυλά κατά μήκος του δυτικού του συνόρου, και παίρνει το όνομα του από την λέξη των Οτζίμπουε «Μεγάλος Ποταμός». Η πολιτεία είναι αρκετά δασώδης έξω από την περιοχή του Δέλτα του Μισισιπή. Τα ιχθυοτροφεία γατόψαρου της πολιτείας παράγουν την πλειονότητα των γατόψαρων που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Άντριου Τζάκσον, που ηταν έβδομος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Η πόλη, αν και μικρή, είχε μεγάλη στρατηγική σημασία για την Συνομοσπονδία στον Αμερικανικό Εμφύλιο και έτσι έγινε προσπάθεια κατάληψής της από την Ένωση. Ο στρατός της Ένωσης κατέλαβε δύο φορές το Τζάκσον και το έκαψε και τις δύο. Ελάχιστα προπολεμικά κτήρια έχουν επιζήσει.

Συνεχίζουμε για το Μέμφις. Είναι η πόλη που κυοφόρησε ακτινοβόλα αστέρια του μουσικού στερεώματος - η πόλη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ, του θρύλου της κάντρυ Τζόνι Κας, του πατέρα των μπλουζ Γιούλιαμ Κρίστοφερ Χάντι, του βασιλιά των μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ και της βασίλισσας της σόουλ Αρέθα Φράνκλιν.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Sun Studio - την διασημότερη ίσως δισκογραφική εταιρεία του κόσμου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα για όσους το επιθυμούν στην περίφημη Beale Street για ένα ποτό σε κάποιο από τα δεκάδες clubs και μπαράκια με μουσική μπλουζ και ροκ εν ρολ. 

 

 

7η μέρα: Μέμφις, Στο σπίτι του Έλβις Πρίσλεϊ  (Graceland) (15/02)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την θρυλική έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ, την Γκρέισλαντ (Graceland), που αγόρασε το 1957 ο 22άχρονος τότε  δισεκατομμυριούχος σταρ. Βρίσκεται στον αριθμό 3764 της λεωφόρου Έλβις  Πρίσλεϊ, πάνω σε έναν λόφο του προαστίου Whitehaven, περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στην Γκρέισλαντ άφησε την τελευταία του πνοή ο Έλβις στις 16 Αυγούστου του 1977 και στον κήπο της ενταφιάστηκε δίπλα στην τελευταία κατοικία της μητέρας Γκλάντις, του πατέρα του Βέρνον και της γιαγιάς του Μίνι Μέι. Το σπίτι του Έλβις ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Μνημείο το 2006.

Οι (επίδοξοι) σωσίες του Πρίσλεϊ και τα τατουάζ με το όνομα ή το πρόσωπό του αποτελούν συνηθισμένο θέαμα στην έπαυλη του διάσημου μουσικού, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1982.

Με περισσότερους από 650.000 επισκέπτες τον χρόνο, η Γκρέισλαντ είναι η κατοικία με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τον Λευκό Οίκο, ενώ μεταξύ των μουσικών που έχουν κατά καιρούς ξεναγηθεί στους χώρους της συγκαταλέγονται ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Ρέι Τσαρλς, ο Τζόνι Κας, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μάικλ Τζάκσον, οι U2 και οι Πινκ Φλόιντ.

Άλλη μία ευκαιρία απόψε για μπλουζ και ροκ εν ρολ.

 

8η μέρα: Μέμφις – Νάσβιλ 341 χλμ.  (16/02)

Πρωινή αναχώρηση για το Νάσβιλ (Nashville), την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας του Τενεσί (Tennessee). Βρίσκεται στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας, στις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ (Cumberland). Η πόλη ιδρύθηκε το 1797 και έγινε πρωτεύουσα του Τενεσί το 1843.  Λόγω της μεγάλης μουσικής βιομηχανίας, το Νάσβιλ είναι γνωστό ως Πόλη της Μουσικής/Μιούζικ Σίτι (Music City) από το 1925, όταν ξεκίνησαν εδώ οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Grand Ole Opry.  

Φήμη, δόξα, ζωντάνια. Ξεχωρίζουν αδιαμφισβήτητα σε αυτήν την πόλη καθώς η τέχνη έχει πρωταρχικό ρόλο και συγκεκριμένα η μουσική.

 Ένα είναι το μέρος φυσικά, η Music City, το σπιτικό της country μουσικής – το Νάσβιλ. Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς ειδικά για τους λάτρεις της country αλλά και της ιστορίας που αντλεί τις ρίζες της από αυτό το είδος μουσικής. Το μουσείο Country Music Hall of Fame φιλοξενεί επιγραφές καλλιτεχνών αλλά και μοναδικά εκθέματα όπως τη χρυσή κάντιλακ του Elvis Presley και την πολυπόθητη κιθάρα-σύμβολο του Jimmie Rodgers. Ιδιαίτερα κοστούμια, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις αλλά και διαδραστικές εκδηλώσεις κοσμούν αυτό το φανταστικό μέρος με ιδιαίτερο σημείο-στάση το Studio B. Αν απολαμβάνετε τα κομμάτια της Dolly Parton και του Roy Orbison θα χαρείτε να διαπιστώσετε πως το Studio B αποτελούσε τη γενέτειρα πολλών μουσικών τους ηχογραφήσεων και παραγωγών.

Τα εκθέματα και τα αναμνηστικά δεν τελειώνουν εδώ. Θα βρείτε πραγματικά διαμάντια ακολουθώντας την περιήγηση στο έκθεμα ‘Sing Me Back Home: A Journey Through Country Music’ που εκτείνεται σε δύο ορόφους εντός του μουσείου. Όσον αφορά το διαδραστικό χαρακτήρα του μουσείου δεν λείπουν φυσικά τα εργαστήρια, οι ζωντανές συνεντεύξεις κι οι εκδηλώσεις με δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο ζωντανή πόλη ψυχαγωγίας του Τενεσί και ίσως και των Ηνωμένων Πολιτειών, με καλλιτέχνες να αφιερώνονται στο ζωντανό performance, να κατοικούν -σχεδόν- στους χώρους μουσικής κι αίθουσες συναυλιών αλλά και να μετατρέπουν την πόλη αυτή στο μοναδικό, ξεχωριστό μέρος που πράγματι είναι. Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι αυτή της δράσης, μέρα και νύχτα, υπό τους χτύπους του twanging της κιθάρας, των country μελωδιών, του ιδιαίτερα καυτερού μενού

 

9η μέρα: Νάσβιλ (Ξενάγηση, Αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ)

Η ξενάγησή μας σήμερα θα μας αποκαλύψει το πιστό - και σε πραγματική κλίμακα - αντίγραφο του Παρθενώνα, που κατασκευάστηκε στην πόλη το 1897, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Τα δομικά υλικά είναι πωρόλιθος και μάρμαρο και ο διάκοσμός του προέκυψε από εκμαγεία των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο "NAOS", όπως αποκαλείται ο Αμερικάνικος Παρθενώνας, φιλοξενεί στο εσωτερικό του το ύψους 13 μέτρων άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα δούμε το Καπιτώλιο της πολιτείας Τενεσσί, τα πάρκα και τις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ και θα επισκεφθούμε το περίφημο Country's Hall of Fame, όπου θα γνωρίσουμε πολλά στοιχεία από την ιστορία και τις παραδόσεις της μουσικής κάντρυ.

Τέλος, θα μεταβούμε στην κοντινή πόλη Λίντσμπεργκ (Lynchburg), για να επισκεφθούμε τα αποστακτήρια στα οποία παράγεται το περίφημο ουίσκυ Jack Daniel’s. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ευκαιρία για μια ακόμα νυχτερινή έξοδο στις μουσικής σκηνές της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

Το Βράδυ θα περπατησουμε το δρόμο Broadway . Η μεγάλη αυτή οδός εκτείνεται από το νοτιοδυτικό ως το βορειοανατολικό μέρος του Νάσβιλ διαπερνώντας την καρδιά του κέντρου της πόλης. Γνωστό και ως Honky Tonk Highway, το Lower Broadway έχει αποκτήσει δικαίως το παρατσούκλι του καθώς από τη δεκαετία του 30’ ακόμα προσελκούσε επίδοξους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της honky tonk, με τον Jimmy Rodgers να είναι ένας από αυτούς.

Τα μπαρ και οι συναυλιακές αίθουσες που θα συναντήσετε εκεί σας προσκαλούν σε μια honky tonk εμπειρία όπου από νωρίς το απόγευμα έως και το βράδυ οι καλλιτέχνες παίζουν ζωντανά.

 

10η -11η μέρα: Νάσβιλ-Αθήνα

Στο ελεύθερο πρωινό της τελευταίας μέρας του ταξιδιού μπορείτε να κάνετε βόλτες στην πόλη και αγορές. αλλιώς μπορείτε να επισκεφτείτε το  Ζωολογικό κήπος του Νάσβιλ-Εξερευνήστε τις πεδιάδες της Αφρικής, βυθίστε τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και ανακαλύψτε τα πολλά ζώα της Ασίας στο ζωολογικό κήπο του Νάσβιλ. Τα ζώα που εμφανίζονται περιλαμβάνουν σπάνιες λεοπάρδαρους, Baird Tapirs, Toucan και Τίγρεις της Βεγγάλης σε ενδιαιτήματα που αντιπροσωπεύουν το φυσικό τους περιβάλλον. Το Lorikeet Landing σας επιτρέπει να εισέλθετε σε ένα κρουαζιερόπλοιο και να περιβάλλεται από περισσότερους από 50 Αυστραλούς παπαγάλοι, ενώ τα παιδιά θα αγαπούν το Wild Animal Carousel, Wilderness Express Train και το μεγάλο γυμναστήριο Jungle όπου μπορούν να γλιστρήσουν, να σκαρφαλώσουν, να ανέβουν, να σέρνουν και να εξερευνήσουν.

Οι Νότιες ΗΠΑ δεν είναι απλώς ένα ακόμα ταξίδι, αλλά μια μοναδική εμπειρία ζωής με πολύχρωμες εικόνες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη την επόμενη μέρα.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

09/02/2024

British 631

ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ

08:00

10:10

09/02/2024

British 225

ΛΟΝΔΙΝΟ- ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

13:25

17:45

18/02/2024

British 222

ΝΑΣΒΙΛ- ΛΟΝΔΙΝΟ

18:45

08:45

19/02/2024

British 632

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

19:00

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ

Νέα Ορλεάνη

Renaissance Pere Marquette French Quarter 4*

Μέμφις

Sheraton Memphis Downtown 4*

Νάσβιλ

Renaissance Nashville Hotel

 

Τιμή κατ΄ άτομο  μέχρι 15/11

Δίκλινο

3450€  

Σε Τρίκλινο

3260€  

Επιβάρυνση Μονόκλινο

 

  1650€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης 
  • Μία (1) αποσκευή κατ' άτομο
  • Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4* χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Επίσκεψη στο θρυλικό Gaylord Opryland Hotel στο Νάσβιλ
  • Ξενάγηση στα αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ
  • Επίσκεψη στο Sun Studio στο Μέμφις
  • Επίσκεψη στη θρυλική έπαυλη του Έλβις, την Γκρέισλαντ
  • Ξενάγηση Νέα Ορλεάνης
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός καθημερινά
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στα ξενοδοχεία σας & αποθήκευσης την τελευταία μέρα
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (870 € Συνολικά )

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα