Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023! από 1700€

Αναχωρήσεις: 18/12, 21/12, 22/12, 23/12, 24/12, 27/12, 29/12, 02/01/2023...8, 9 & 10 μέρες  (και ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ 23/12 λιγες θεσεις!)

Οι τιμές είναι υπολογισμένες με Έκπτωση 200 € το άτομο για τις πρώτες 10 θέσεις ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!  Διαμονη στο διασημο Marriott Marquis 4*sup !

.yannis.jpg

 

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ με Emirates για Νέα Υόρκη
  • Δύο (2) αποσκευές κατ' άτομο
  • Δυνατότητα πτήσεων και από Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο*
  • Διαμονή στο Κεντρικότατο Ξενοδοχείο Marriott Marquis 4*sup. χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Τρεις πολυδιάστατες Ξεναγήσεις με έμπειρους και εξειδικευμένους Ελληνόφωνους ξεναγούς
  • Ελληνόφωνη Ξενάγηση με πούλμαν στο Βόρειο Μανχάταν
  • Ελληνόφωνη Ξενάγηση με πούλμαν στο Νότιο Μανχάταν
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα για φωτογράφηση αγάλματος Ελευθερίας, Νησί Ellis κλπ.
  • Βόλτα στο Chelsea Market και στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  • ΔΩΡΟ: Επίσκεψη στο μουσείο Μετροπόλιταν με Ξενάγηση!!! 
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός καθημερινά
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο σας στη Νέα Υόρκη & αποθήκευσης την τελευταία μέρα.
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δικαίωμα συμμέτοχης στις προαιρετικές εκδρομές σε Ουάσιγκτον, Βοστόνη και Εκπτωτικό χωριό Woodbury Common.
  • Δικαίωμα Συμμέτοχης στο Ρεβεγιόν 24/12 και 31/12 (θα ανακοινωθεί τέλη Οκτωβρίου)

 

Το Ξενοδοχείο μας!

Το New York Marriott Marquis βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλατεία Times Square (πιο κέντρο δεν γίνεται!!!), στην περιοχή των Θεάτρων και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και επιλογές για φαγητό στις εγκαταστάσεις του. Ο συναυλιακός χώρος Radio City Music Hall και το Rockefeller Center απέχουν 805 μέτρα από το ξενοδοχείο αυτό.

Τα δωμάτια διαθέτουν επώνυμα κλινοσκεπάσματα, μαρμάρινα μπάνια, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης με εφαρμογή Netflix, ραδιόφωνα, ρολόγια iPod, τηλέφωνα, παροχές για τσάι/καφέ, θυρίδα ασφαλείας και σίδερο με σιδερώστρα.

Το New York Marriott Marquis περιλαμβάνει συνεδριακό χώρο, αίθουσα χορού Broadway 2,69 τετραγωνικών μέτρων, 3 εστιατόρια, lounge με πανοραμική θέα στην Times Square και βεράντες.

Στις ανέσεις του καταλύματος συγκαταλέγονται: lounge θυρωρείου, βεστιάριο, θυρίδα ασφαλείας, μηχάνημα ανάληψης μετρητών, Wi-Fi, καταστήματα αναμνηστικών κλπ.

 

Απ΄ ευθείας με EMIRATES!

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα - Νέα Υόρκη (και από Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο*)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νέα Υόρκη. Καλωσορίσατε στο "Μεγάλο Μήλο"!

Η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: Μανχάταν, Staten Island, Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας - την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι κι ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής.

 

Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τον δρόμο σου. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι - εκτός από το κέντρο του Μανχάταν - και η αρίθμηση αυξάνει καθώς πηγαίνεις βόρεια.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην "καρδιά" του Μανχάταν. Όσοι το επιθυμούν (ανάλογα με την ώρα) μπορούν να βγουν για έναν πρώτο περίπατο στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας.

 

2η μέρα: Νέα Υόρκη, Ξενάγηση: Βόρειο Μανχάταν, Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Αρχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας από την κυκλική πλατεία με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα και το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, όπου έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ιστορίας. Συνεχίζουμε προς το Central Park, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα σας δώσει την ευκαιρία να αποδράσετε σ’ έναν μικρό φυσικό παράδεισο με τεχνητές λίμνες, περιποιημένους χώρους πικ νικ, παιδικές χαρές, γήπεδα αθλοπαιδιών και ζωολογικό κήπο.

Στην δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου κτίριο Ντακότα, στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά. - εδώ διέμενε και το αδικοχαμένο "Σκαθάρι", Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia - με δυο λόγια, τον μεγαλοπρεπέστερο "ναό" των ανθρωπιστικών σπουδών του κόσμου. Ό,τι έχει παραχθεί από την ανθρώπινη σκέψη ανά τους αιώνες για το πώς πρέπει να ζει, να συμπεριφέρεται, να μορφώνεται, να διοικεί και να διοικείται μια κοινωνία, υπάρχει σε αυτό το ιστορικό ίδρυμα ως επιστήμη και έρευνα. Όλα τα προπτυχιακά τμήματα και κυρίως αυτά της ιστορίας, των πολιτικών επιστημών, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας, είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα. Ειδικά για την ιστορία της τέχνης, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να δοθεί πληρέστερη εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού των Βορείων Ulysses Grant, που το 1868 εξελέγη Πρόεδρος των Η.Π.Α. με ποσοστό 52.7%, τον ποταμό Hudson και το Χάρλεμ με το περίφημο Apollo Theatre. Η φυσιογνωμία της περιοχής που επί σειρά δεκαετιών αποτελούσε το μεγαλύτερο γκέτο των μαύρων της Νέας Υόρκης, έχει αναμφίβολα αρχίσει να αλλάζει. Τα εξαθλιωμένα κτίρια μέσα στα οποία στοιβάζονταν πολύτεκνες οικογένειες, έχουν τα τελευταία χρόνια αρχίσει να αντικαθίστανται από μοντέρνες κατασκευές, ενώ οι κάδοι με τα φλεγόμενα σκουπίδια γύρω από τους οποίους συγκεντρώνονταν οι άποροι για να ζεσταθούν, έχουν από καιρό χαθεί. Το Χάρλεμ αποτελεί πλέον προορισμό πολλών γκουρμέ καλοφαγάδων της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς παντού έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν εστιατόρια και καφέ.

Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο με το Μουσείο Guggenheim, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, τον Πύργο Trump, του πολυεκατομμυριούχου και Πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari κ.ά.

Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως "MΕΤ") - ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872, οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης με ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, μουσικών οργάνων ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών.

Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτιρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στο κέντρο, σε έναν από τους ουρανοξύστες, το Παρατηρητήριο με την εκπληκτική θέα, που ονομάζεται Top of the Rock. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας στην Μπρόντγουεϊ, την "καρδιά" των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. Για το βράδυ ακολουθήστε τις προτάσεις του ξεναγού σας.

3η μέρα: Νέα Υόρκη, Συνέχεια Ξενάγησης: Νότιο Μανχάταν, Κρουαζιέρα

Περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ - μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ - και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στην "Μικρή Ιταλία", με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία "Ο Νονός". Προχωρούμε προς την Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων.

Συνεχίζοντας προς το νότιο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan), θα δούμε την πασίγνωστη Wall Street,  η οποία λειτουργεί ως καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων και είναι η έδρα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και του Federal Hall. Ακόμα νοτιότερα βρίσκεται το Μπάτερι Παρκ. Στο "Σημείο Μηδέν" ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης "One World Trade Center", το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα "National September 11th Memorial and Museum", που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν την ημέρα εκείνη.

Στη συνέχεια θα δούμε το Χάι Λάιν (The High Line), ένα μακρόστενο πάρκο εγκατεστημένο πάνω σε εγκαταλελειμμένες υπερυψωμένες γραμμές τραίνου.

Συνεχίζουμε με την καινούργια γειτονιά, την Hudson Yards. Η Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center. Στο κέντρο δεσπόζει το "Vessel". Απλωμένη σε 14 στρέμματα, η Hudson Yards περιλαμβάνει κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά και υπερπολυτελή καταστήματα, εστιατόρια διασήμων σεφ κλπ.

Ακολουθεί η προβλήτα South Street Seaport. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό.

H σημερινή μας ξενάγηση ολοκληρώνεται µε μια Κρουαζιέρα, όπου από το πλοιάριο θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island - χώρο υποδοχής των μεταναστών παλαιότερα - το Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς και το Στέιτεν Άιλαντ και το New Jersey. Από κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνουμε μοναδική θέα στο Μανχάταν. Στη συνέχεια θα περάσουμε δίπλα από το Governor's Island και το Μπρούκλιν.

4η μέρα: Νέα Υόρκη, Συνέχεια Ξενάγησης: Γέφυρα του Μπρούκλιν, Chelsea Market

Αναχωρούμε σήμερα για την μαγική Γέφυρα του Μπρούκλιν (Brooklyn). Είναι η πρώτη κρεμαστή με χαλύβδινα καλώδια γέφυρα στον κόσμο και συνδέει από το 1883 το Μανχάταν με το Μπρούκλιν (η διαδρομή με τα πόδια διαρκεί περίπου 20 λεπτά). Εμβληματικό στοιχείο της εικόνας, αλλά και της καθημερινότητας της Νέας Υόρκης. Περπατώντας, αγναντεύουμε τη θέα και στο μυαλό μας έρχονται αμέτρητες εικόνες από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με φόντο τους ουρανοξύστες.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υπέροχο Chelsea Market. Τα κόκκινα τούβλα κυριαρχούν και αγκαλιάζουν ολόκληρο τον τεράστιο χώρο της στεγασμένης αγοράς, οι industrial λεπτομέρειες, όπως οι σωλήνες, τα φουγάρα κλπ., κάνουν εμφανή την παρουσία τους - γενικά προετοιμαστείτε για έναν δαιδαλώδη χώρο με δεκάδες διαφορετικές επιλογές, εισόδους, εξόδους κλπ. Με πολύ απλά λόγια, είναι η "Μέκκα" των gourmand της Νέας Υόρκης. Το Chelsea Market έχει καθιερωθεί ως το "Food Mall", στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και αρκετές επιπλέον επιλογές για shopping και για καλλιτεχνικές δραστηριότητες (για γκρουπ κάτω των 16 ατόμων η 4η μέρα γίνεται με μετρό).

5η μέρα: Νέα Υόρκη, Woodbury Commons Outlets (Προαιρετικό)

Σήμερα μπορούμε να περάσουμε τη μέρα μας στο Woodbury Commons, έναν "παράδεισο" καταστημάτων, μόλις 1,15΄ από το Μανχάταν. Το Woodbury Common Premium Outlets διαθέτει πάνω από 220 μπουτίκ και καταστήματα, που προσφέρουν τη μεγαλύτερη συλλογή των καλύτερων σχεδιαστών και εμπορικών σημάτων στον κόσμο, µε προσφορές που κυμαίνονται από 20% έως και 70%. Μερικά από τα καταστήματα είναι: Adidas, Banana Republic Factory Store, Barneys New York Outlet, Burberry, Coach, Dolce & Gabbana, DKNY, Frette, Giorgio Armani, Gucci, Zegna, Max Mara, Neiman Marcus Last Call, Gap Outlet, Nike Factory Store, Saks Fifth Avenue Off 5th, Polo Ralph Lauren Factory Store, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger, Timberland, Versace. Επίσης, θα μπορέσετε να χαλαρώσετε σε μια ποικιλία από εστιατόρια και καφέ.

Εναλλακτικά, προτείνουμε βόλτα στην Tribeca και κυρίως στο Soho - πολλοί ενδημούντες καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους (και τις γκαλερί τους) στις μεγάλες φίρμες και στην πολυκοσμία. Το βράδυ το East, το West και το Greenwich Village είναι από τις γειτονιές που καταγράφονται στους οδηγούς ως must - ειδικά για τη νυχτερινή τους ζωή.

6η μέρα: Νέα Υόρκη - Ουάσινγκτον DC (Προαιρετικό)

Για σήμερα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην Washington D.C., την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το επίθεμα D.C. προέρχεται από την φράση "District of Columbia", που σημαίνει Περιφέρεια της Κολούμπια - την ομοσπονδιακή περιφέρεια που ταυτίζεται με την πόλη της Ουάσιγκτον. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον, τον πρώτο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι η έδρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και εκεί βρίσκονται ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο. Επίσης, εκεί βρίσκονται 172 πρεσβείες ξένων κρατών καθώς και τα κεντρικά γραφεία διεθνών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Πότομακ, μεταξύ των πολιτειών της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ, η Ουάσιγκτον DC αποτελεί από μόνη της μια πολιτεία της αμερικανικής επικράτειας (την πολιτεία Κολούμπια) και είναι προικισμένη με μεγαλόπρεπα κτίρια, επιβλητικά μνημεία της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, πολυάριθμα πάρκα με δεντροστοιχίες, μουσεία, πλατείες και ευθυγραμμισμένες λεωφόρους. Πέραν της ιστορικής της αξίας, είναι µία από τις ομορφότερες πόλεις των ΗΠΑ. Καθαρός αέρας, επιβλητικά μνημεία, περιποιημένοι κήποι - µια τέλεια δομημένη πόλη, η πρωτεύουσα του έθνους.

Βλέπουμε το Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο, το Κοιμητήριο του Άρλινγκτον με τα μνήματα των Κένεντι, το Λίνκολν Μεμόριαλ και άλλα αξιοθέατα. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν δείγματα αξιόλογης αρχιτεκτονικής, καθώς και η DuPont Circle, κάτι σαν την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Όσοι προτιμήσετε να παραμείνετε στη Νέα Υόρκη, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το υπέροχο μουσείο "Solomon R. Guggenheim", που διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με περισσότερα από 6.000 έργα σύγχρονης τέχνης. Επίσης το "Museum of Modern Art" (MoMA) θεωρείται η "Μέκκα" της μοντέρνας τέχνης και φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες συλλογές έργων διάσημων καλλιτεχνών απ’ όλο το φάσμα της μοντέρνας τέχνης.

Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν την επιβλητική και μεγαλοπρεπή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Grand Central που άνοιξε το 1913. Από τότε έγινε σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι αξιοσημείωτος ο ευρηματικός τρόπος που διαχωρίζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, των πεζών και των τραίνων. Το κτίριο έχει ατσάλινο σκελετό, καλυμμένο με γρανίτη και μάρμαρο.

7η μέρα: Νέα Υόρκη - Βοστόνη (Προαιρετικό)

Ημέρα ελεύθερη για όσους θέλουν να επισκεφθούν μουσεία και διάφορα αξιοθέατα της πόλης ή να συνδυάσουν βόλτες και ψώνια στην πλούσια αγορά της.

Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις των ΗΠΑ: τη Βοστόνη. Η πόλη ιδρύθηκε το 1630 από τους Άγγλους και αποτέλεσε τον τόπο όπου έλαβαν χώρα πολλά σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής Επανάστασης. Μετά την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία, η πόλη συνέχισε να αποτελεί σημαντικό λιμάνι, καθώς και ένα παγκόσμιο κέντρο για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Θα επισκεφθούμε Πανεπιστήμια διεθνούς φήμης, όπως το Harvard και το MIT, θα δούμε τον πύργο Prudential και διάφορα Βικτωριανά κτίρια, θα περάσουμε από το Symphony Hall, έδρα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστόνης κλπ.

Η πόλη αυτή δεν χαρακτηρίζεται άδικα "The Walking City", αφού, συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, η μετακίνηση με τα πόδια αποτελεί συχνή επιλογή.

8η-9η μέρα: Νέα Υόρκη - Αθήνα (Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρος*)

Ημέρα ελεύθερη, καθώς η πτήση μας είναι το βράδυ. Οι επιλογές σας πολλές. Σας προτείνουμε να κάνετε βόλτες στις παρακάτω γειτονιές του Μανχάταν και σε λιγότερο τουριστικά αξιοθέατα της πόλης:

Το Soho, με αυθεντικότητα και χαρακτήρα ως γειτονιά με πολλά μαγαζιά και καφέ.

Το West Village: η γειτονιά αυτή με τους πλακόστρωτους δρόμους και τα δέντρα έχει παραμείνει αλώβητη από τον 19ο αιώνα και παρ’ όλο που θα χρειαστείτε χάρτη για να τη γυρίσετε, αξίζει τον κόπο, γιατί είναι από τις λίγες περιοχές του Μανχάταν που ξεφεύγουν από την καθιερωμένη δομή. Στα highlights της περιοχής είναι το Jefferson Market Courthouse, πρώην κέντρο πειθαρχίας όπου κάποτε κρατήθηκε και η Mae West, τα μαγαζιά της Bleecker St και Commerce St (του πιο όμορφου τετραγώνου της Νέας Υόρκης), ενώ οι fan του Sex and the City πρέπει να ξέρουν ότι η πρόσοψη του σπιτιού της Carrie Bradshaw βρίσκεται στην πραγματικότητα στο West Village, παρ’ όλο που η ίδια υποτίθεται ότι μένει στην Upper East Side.

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη: Τι υπέροχο κτίριο! Ευρισκόμενη μεταξύ 40ης και 42ης οδού, η New York Public Library είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα. Σίγουρα θα την έχετε δει σε κάποια ταινία (Ghostbusters, The Thomas Crown Affair, Spider-Man, The Day After Tomorrow, Breakfast at Tiffany’s). Ναι, δεν πρωταγωνιστεί τυχαία σε αυτές! Αξίζει!

Επίσης για κάτι πιο διαφορετικό … The Cloisters, το οποίο υπάγεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1938 και αποτελείται από πέντε μεσαιωνικά μοναστήρια. Το μουσείο είναι αφοσιωμένο στην τέχνη και την αρχιτεκτονική της Μεσαιωνικής Ευρώπης με περίπου 2000 έργα τέχνης, τα οποία χρονολογούνται από τον 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Οι κήποι που το περιβάλουν είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για να ξεφύγετε από τον θόρυβο της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, όπου φθάνουμε την επόμενη μέρα.

 

Τώρα πλέον καταλαβαίνετε ότι η Νέα Υόρκη είναι κάτι παραπάνω από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Είναι πραγματικά ένα ταξίδι ζωής στο

κέντρο του κόσμου!

 

  • Η ημερομηνία/σειρά των Προαιρετικών εκδρομών είναι ενδεικτική και ανακοινώνεται στις ΗΠΑ

Προγράμματα ξεκάθαρα και ποιοτικά για Πραγματικά Ψαγμένους Ταξιδιώτες, που ξέρουν να διαβάζουν τα "ψιλά γράμματα" και να αναγνωρίζουν τις παγίδες των διαφημίσεων!!!

 

Τιμή κατ΄ άτομο

σε

 

10-μέρες

10-μέρες

09-μέρες

09-μέρες

10-μέρες

11-μέρες

08-μέρες

10-μέρες

08-μέρες

18-27/12

21-30/12

22-30/12

23-31/12

24/12-02/01

24/12-03/01

27/12-03/01

29/12-07/01

02-09/01

Δίκλινο

1.970 €

1.990 €

1.925 €

1.895 €

1.995 €

 2.170 €

1.745 €

1.990 €

1.700 €

Τρίκλινο

1.800 €

1.800 €

1.775 €

1.775 €

1.800 €

1.995 €

1.595 €

1.800 €

1.545 €

Τετράκλινο

1.695 €

1.695 €

1.675 €

1.695 €

1.725 €

1.885 €

1.540 €

1.695 €

1.450 €

Επιβάρυνση     Μονόκλινου

1.125 €

1.125 €

985 €

985 €

1.125 €

1.270€

890 €

1.125 €

890   €

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 (Συνολικά: 595 €)

Οι τιμές είναι υπολογισμένες με Έκπτωση 200 € το άτομο για EARLY BOOKING για τις πρώτες 10 θέσεις. Η ΠΑΙΔΙΚΗ τιμή (2-12 ετών) έχει ΕΚΠΤΩΣΗ €100 και υπολογίζεται στην τιμή Δωματίου.

 

  • Η Εκδρομή 8 ημερών έχει 6 διανυκτερεύσεις - δεν περιλαμβάνει την 7η και 8η μέρα του ανωτέρω προγράμματος
  • Η Εκδρομή 9 ημερών έχει 7 διανυκτερεύσεις - δεν περιλαμβάνει την 8η μέρα του ανωτέρω προγράμματος
  • Η Εκδρομή 10 ημερών έχει 8 διανυκτερεύσεις και μία επιπλέον ελεύθερη μέρα

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

 

ΑΘΗΝΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

17:35

21:20

EK 209

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΑΘΗΝΑ

23:55

 ®

EK 210

-

ΑΘΗΝΑ

16:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ με Emirates για Νέα Υόρκη
  • Δύο (2) αποσκευές κατ' άτομο
  • Δυνατότητα πτήσεων και από Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο*
  • Διαμονή στο Κεντρικότατο Ξενοδοχείο Marriott Marquis 4*sup. χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Τρεις πολυδιάστατες Ξεναγήσεις με έμπειρους και εξειδικευμένους Ελληνόφωνους ξεναγούς
  • Ελληνόφωνη Ξενάγηση με πούλμαν στο Βόρειο Μανχάταν
  • Ελληνόφωνη Ξενάγηση με πούλμαν στο Νότιο Μανχάταν
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα για φωτογράφηση αγάλματος Ελευθερίας, Νησί Ellis κλπ.
  • Βόλτα στο Chelsea Market και στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  • ΔΩΡΟ: Επίσκεψη στο μουσείο Μετροπόλιταν με Ξενάγηση!!! 
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός καθημερινά
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο σας στη Νέα Υόρκη & αποθήκευσης την τελευταία μέρα
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δικαίωμα συμμέτοχης στις προαιρετικές εκδρομές στη Ουάσιγκτον, Βοστόνη και Εκπτωτικό χωριό Woodbury Common
  • Δικαίωμα Συμμέτοχης για Ρεβεγιόν 24/12 & 31/12 (θα ανακοινωθεί τέλη Οκτωβρίου)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 (Συνολικά: 595 €)
  • Τοπικοί φόροι-Αχθοφορικά-Φιλοδωρήματα (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $50, πληρωτέα με την άφιξη την πρώτη μέρα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

*ΑΠΟ/ΠΡΟΣ Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο κλπ. από 142€-195€ βάση διαθεσιμότητας

 

 

Γιατί η ασφάλειά σας είναι MUST για εμάς!

 

Travel Insurance -Travel Assistance Extra Plus

Εκτός Ελλάδας - ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου

Χωρίς περιορισμό χρήσης

Επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου συνεπεία τραυματισμού ή οξείας ασθένειας

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών Ισχύει μόνο για αεροπορικά ταξίδια

Μέχρι €500

Έξοδα νοσηλείας από οξεία έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα

 

Μέχρι €15.000

Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Μέχρι €2.000

Αποζημίωση για απώλεια ζωής του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €30.000 Ανώτατο όριο αποζημίωσης για ατύχημα σε ομάδα ασφαλισμένων στο ίδιο συμβάν €300.000

Έξοδα για μεταφορά σορού

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για ακύρωση ταξιδιού

Μέχρι €2.500

Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου

Ένα αεροπορικό εισιτήριο ανά άτομο

Έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται

Ένα αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή Διαμονή σε ξενοδοχείο για 5 μέρες μέχρι €1.000

Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων

Μέχρι €500

Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών

Μέχρι €400 για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες

Έξοδα για νομική υποστήριξη

Μέχρι €3.000

Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης

Για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες, μέχρι €100

Για καθυστέρηση πάνω από24 ώρες, μέχρι €450

Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής

του ταξιδιού του

Ένα αεροπορικό εισιτήριο Άλλες δαπάνες μέχρι €2.000

Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας

Μέχρι €1.500 για τον ασφαλισμένο

Μέχρι €1.500 για την οικογένεια/ το συνοδό

Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων

Μέχρι €10.000

Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου

Μέχρι €300

Αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €15.000

Έξοδα μετάφρασης

Μέχρι €300

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

  1. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί στις 25/8/2022 με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναγράφονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου.
  3. Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2κλινου και ισχύει για ηλικίες 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  4. ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA: Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους διαμονής, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.
  5. Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.
  6. ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ: Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα. ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.
  7. Για τα Ελληνικά διαβατήρια για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι απαραίτητη η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν πρώτα στην  Travel για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA. Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτεΒίζα για τις ΗΠΑ.
  8. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς παραλείψεις.
  9. Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35
  10. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.