Skip to main content

Χριστούγεννα και παραμονή πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, διαμονή πάνω στην Times Square και εκδρομή στην Ουάσιγκτον… για ψαγμένους ταξιδιώτες | Χριστούγεννα 2022 από 1799€

22/12, 23/12, 24/12, 29/12, 30/12, 2/1    Διάρκεια: 8,9,10,12 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Κεντρικό και Νότιο Μανχάταν – Σημείο Μηδέν – Freedom Tower – Oculus – Άγιος Νικόλαος – Wall Street – Ταύρος του Χρηματιστηρίου (1η Ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε νωρίς για την εξαιρετικά πλού­σια ξενάγησή μας στο λεγόμενο Mid & Lower Μανχά­ταν. Θα έχουμε διαρκώς πούλμαν στη διάθεσή μας αλλά επίσης θα περπατήσουμε για να δούμε από κο­ντά πολλά αξιοθέ­ατα που θα τα χάναμε με το πούλ­μαν. Εν ολίγοις θα εξα­ντλήσουμε το κεντρικό και το νό­τιο τμήμα της πόλης και δούμε πολλά κτίρια και περιο­χές που μας είναι ήδη γνω­στές από διάσημες ταινίες, σίριαλ, ντοκιμαντέρ, περιοδικά και μυθιστορήματα.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, σήμερα θα δούμε: Τη Δημοτική Βι­βλιοθήκη της Νέας Υόρκης στην 5η Λεωφόρο, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη των ΗΠΑ μετά τη Βιβλιο­θήκη του Κο­γκρέσου, στην Ουάσιγκτον, και η 4η στον κόσμο, μετά τη βρετανική, του Κογκρέσου και της Σα­γκάης. Θα δούμε ε­πίσης τον Πύργο Τιούντορ και τον Ουρανοξύστη των Η­νωμένων Εθνών. Αμφότεροι οι δύο τελευταίοι περιλαμβά­νονται στο σύμπλεγμα Τιού­ντορ Σίτι, το οποίο κατασκευά­στηκε τη δεκαετία του 1930 με σκοπό να στεγάσει αλλά και να δώσει εργασία στους άνεργους του Κραχ. Το σύ­μπλεγμα, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, το οποίο απευθυ­νόταν στη μεσαία και την εργατική τάξη. Α­κολουθεί το διάσημο αρ ντεκό Εμπάιερ Στέιτ Μπίλντινγκ, που χτί­στηκε το 1930, και μέχρι το 1970 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Θα δούμε επίσης το τριγωνικό κτίριο Φλάτιρον, που χτί­στηκε το 1902 και έχει 20 ορόφους. Είναι από τους πρώ­τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης και ενέ­πνευσε πολ­λούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα. Την Πλατεία της Ένωσης. Η πλατεία αυτή σή­μερα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της Νέας Υ­όρκης επειδή από εκεί ξεκί­νησε η πρώτη εργατική δια­δήλωση στην πόλη, στις 5/9/1882.

Θα δούμε την επιβλητική αψίδα του Τζορτζ Ουάσι­γκτον, την Έδρα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το Δη­μαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο (πασίγνωστο πλέον από τη σειρά «Νόμος και Τάξη») το κτίριο Γούλγορθ, που χτίστηκε το 1913 και ήταν το ψηλότερο του κόσμου μέ­χρι το 1930 που πήρε τη θέση του το Εμπάιερ Στέιτ.

Μετά θα πάμε στο Σημείο Μηδέν, για να δούμε από κο­ντά το παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου που χτί­στηκε το 1766 και είναι το παλιότερο στο Μανχάταν. Θα περπατή­σουμε στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ε­κεί θα δούμε την αναμόρφωση του Σημείου Μηδέν. Μέσα στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, εντάσσεται το εντυπωσιακό εμπορικό κέ­ντρο Oculus, του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλα­τράβα, το οποίο κόστισε 4 δις δολάρια. Θα δούμε το μνη­μείο, και τον Πύργο της Ελευθερίας ο οποίος είναι το και­νούργιο Ένα Παγκό­σμιο Κέντρο Εμπορίου. Θα δούμε επί­σης τις 2 τεράστιες μαύρες γρανιτένιες πισίνες (μνημείο των πεσόντων), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ξανα­χτίστηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση, και το παρεκ­κλήσι της Αγίας Τριάδας που είναι η παλαιότερη εκ­κλη­σία όλης της Νέας Υόρκης.

Ακολουθεί η περίφημη Γουόλ Στριτ με το κτίριο του Xρη­ματιστηρίου και το κτίριο του NASDAQ. Αυτά είναι τα 2 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου. Η Γουόλ Στριτ, ή­ταν ο δρόμος των χρηματιστηρίων από τον 17ο αιώνα, ό­ταν ακόμη η Νέα Υόρκη ονομαζόταν Νέο Άμ­στερνταμ… Και τότε είχε την ίδια ονομασία, στα ολλαν­δικά. Στον ίδιο δρόμο, στο Νο 23, θα δούμε το 4όροφο νεοκλασικό κτίριο, που έχτισε ο τραπεζίτης Τζ. Π. Μόρ­γκαν το 1913 για να στε­γάσει τα γραφεία του. Επίσης θα δούμε τον τεράστιο μπρούτζινο Ταύρο του Χρημα­τιστηρίου. Τον φιλοτέχνησε ο, ιταλικής καταγωγής, αμε­ρικανός γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα, τη Μαύρη Δευ­τέρα του 1987, όταν ξαφνικά κα­τέρρευσε το Χρηματι­στήριο παγκοσμίως. Δύο χρόνια αρ­γότερα, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 1989, ο Ντι Μόντικα φόρτωσε τον ταύρο σε φορτηγό, και τον τοποθέτησε, πα­ρανόμως, έξω από το Κτίριο του Χρηματιστηρίου. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, χάρισε το γλυπτό στον Δήμο της Νέας Υόρκης για να περάσει το μήνυμα πως ό­ταν όλα καταρρέουν, πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να επιτεθείς στην κατάρρευση.

Ακολουθούν: Ο ουρανοξύστης 40 Γουόλ Στριτ, σημερι­νής ιδιοκτησίας Ντόναλντ Τραμπ. Το Κτίριο της Ομο­σπονδίας, έδρα της πρώτης κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκεί όπου ορκί­στηκε ο πρώτος πρόεδρος, Τζορτζ Ουάσι­γκτον. Το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν. Το τελευταίο θεωρείται η κοιτίδα γνώσης του Αμερικανικού Έθνους και λειτουργεί από το 1846. Είναι ένα σύμπλεγμα 19 μουσείων, 21 βι­βλιοθηκών, 9 ερευνητικών κέντρων, το οποίο περιλαμ­βάνει επίσης ζωολογικό κήπο και σεβαστό αριθμό ιστο­ρικών και αρχιτεκτονικών μνη­μείων. Εκεί βρίσκονται τα Αρχεία της Νέας Υόρκης, το Μου­σείο των Ινδιάνων, το Ολλανδικό Μνημείο της εξαγοράς του Μανχάταν από τους Ινδιάνους κ.α. Η είσοδος είναι δω­ρεάν.

Τελευταίος σταθμός στην ξενάγησή μας θα είναι απο­βά­θρες Μπάτερι. Το Πάρκο Μπάτερι, με τις αποβάθρες, βρί­σκεται στο νότιο άκρο του Μανχάταν, πάνω στο λι­μάνι της Νέας Υόρκης. Εκεί θα δούμε το Κάστρο Κλί­ντον, το οποίο ήταν ο σταθμός ελέγχου των μετανα­στών στη Νέα Υόρκη μετά τη Νήσο Έλις.

Το βράδυ, θα κάνουμε μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια, μαζί με τον αρχηγό μας, για στη μοναδικά φωτισμένη Νέα Υ­όρκη. Θα πάμε στην εμβληματική Τάιμς Σκουέαρ με τις τε­ράστιες, υπερυψηλής ανάλυσης, φωτεινές δια­φημιστικές οθόνες, αλλά και στον μεγαλύτερο σιδηρο­δρομικό σταθμό του κόσμου, τον Γκραντ Σέντραλ, που χτίστηκε το 1913. Ο σταθμός εξυπηρετεί καθημερινά 750.000 επιβάτες και συ­γκαταλέγεται στα 10 πιο επισκέ­ψιμα σημεία του πλανήτη.

Μετά και από αυτή την εμπειρία, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τάιμς Σκουέαρ. Ο αρχηγός μας θα μας προτείνει πώς να απολαύσουμε και αυτό το βράδυ στη Νέα Υόρκη, αναλόγως με την αντοχή μας. Αυτές τις μέρες θα συνειδητοποιήσουμε για τα καλά τι σημαίνει πως η Νέα Υόρκη «δεν κοιμάται ποτέ». Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: στον ποταμό Χάντσον (2η Ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Σήμερα στη 2η ολοήμερη ξενάγησή μας, στη Νέα Υ­όρκη, θα επισκεφθούμε το Βόρειο Μανχάταν.

Θα αρχίσουμε με πανοραμική ξενάγηση με πούλμαν, στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων, θα πάμε στον Κυκλικό Κόμβο του Κολόμβου, σημείο μέ­τρησης των απο­στάσεων όλων των πόλεων της χώ­ρας, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Γύρω από τον κόμβο απλώνονται οι διάση­μες γειτονιές της Νέας Υόρκης. Για παράδειγμα εκεί βρί­σκεται η Περιοχή των Θεάτρων, το λεγόμενο Μπρό­ ντγουεϊ, και η Κουζίνα της Κόλασης (ή Κλί­ντον). Η Κου­ζίνα της Κόλασης ήταν η πρώην κακόφημη Ιρ­λανδική Γειτονιά, η οποία όμως πλέον είναι βαθιά καλλιτε­χνική και εναλλακτική. Εκεί βρίσκεται και η θρυλική αμερικα­νική σχολή υποκριτικής, Actor’s Studio, όπου φοίτησαν ο Μάρλον Μπράντο, η Μέριλιν Μονρόε και γενικώς ό­λοι οι διάσημοι ηθοποιοί των ΗΠΑ. Στη βόλτα μας θα δούμε επί­σης: Το μέγαρο-ουρανοξύστη του κολοσσού της ενημέρω­σης και του θεάματος Time Warner. Το Κέ­ντρο Λίνκολν, το οποίο στεγάζει τη διάσημη Φιλαρμο­νική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, την κορυφαία σχολή χορού American Ballet Theatre (που ανταγωνίζεται τα Μπαλσόι της Μόσχας), αλλά και τη Σχολή Μουσικής Τζούλιαρντ, στην οποία έχουν φοιτή­σει οι διασημότεροι Αμερικανοί μουσικοί, μεταξύ των ο­ποίων και η Lady Gaga. Στην ξενά­γησή μας θα περά­σουμε και από το μοιραίο κτίριο Ντα­κότα, το συγκρό­τημα πολυτελών διαμερισμάτων του 1880, στο οποίο κατοικούν πλείστοι καλλιτέχνες. Εκεί ζούσε, και δολοφο­νήθηκε στην είσοδό του κτιρίου, επιστρέφοντας από σι­νεμά, ο Τζον Λένον. Θα δούμε όμως και το Σέντραλ Παρκ, το οποίο διαμορφώθηκε το 1857 και εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί στη Νέα Υόρκη.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης: Τον Καθεδρικό του Α­γίου Ιωάννη που χτίστηκε το 1911, και είναι ο μεγαλύτε­ρος αγ­γλικανικός στον κόσμο. Το διάσημο Πανεπιστή­μιο Κολού­μπια, τον Kαθεδρικό της Όχθης (= River­side), που βλέπει στον Χάντσον, τον Τάφο του Στρατη­γού Γκραντ, εθνικού ή­ρωα και 18ου Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Οδυσσεύς Γκραντ ήταν ο Αρχιστράτηγος των Βο­ρείων που έφερε τη νίκη στον Εμ­φύλιο Πόλεμο. Θα πε­ράσουμε ακόμα, από τη λεωφόρο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Χάρλεμ. Τον διάσημο συναυλιακό χώρο Α­πόλο. Τον Κήπο του Θερμοκηπίου στο βόρειο τμήμα του Σέντραλ Παρκ. Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ (εξωτε­ρικά), με την πλούσια συλλογή μοντέρνας και σύγχρο­νης τέχνης από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Ευ­ρώπης και των ΗΠΑ. Το Γκούγκενχαϊμ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο. Όμως και αρχιτεκτονικά είναι το πρώτο μου­σείο, το οποίο, ως κτί­σμα, συναγωνίζεται τα εκθέματά του. Το σχεδίασε το 1959 ο Νο 1 μοντερνιστής αρχιτέκτονας των ΗΠΑ, Φρανκ Λόιντ Ράιτ. Θα δούμε επίσης (εξωτερικά) το Μη­τροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο των ΗΠΑ, με πάνω από 2 εκατομμύρια εκθέματα.

Εν συνεχεία θα πάμε στην «αριστοκρατική» 5η Λεω­φόρο, την ακριβότερη και πιο φωτογραφημένη της Νέας Υόρκης. Με­ταξύ άλλων εκεί θα δούμε το κοσμη­ματοπωλείο Tiffany’s, και θα περάσουμε από τα καταστήματα-ναούς των Apple και Mi­crosoft.

Αλλά θα πάμε και στο εμβληματικό ξενοδοχείο Plaza, απ’ όπου πέρασαν όλες οι ιστορικές προσωπικότη­τες που επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη. Το Plaza είναι τό­πος δρά­σης και στο διάσημο μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέ­ραλντ «Μεγάλος Γκάτσμπι». Στο τέ­λος της ξενάγησής μας με το πούλμαν στο Βόρειο Μανχάταν, θα περάσουμε από την Α­ποβάθρα 86 στον Ποταμό Χάντσον, όπου βρίσκεται το Μουσείο Θαλάσσης, Αέρος & Διαστήματος «Ατρόμητος» (=Interpid). Το μουσείο στεγάζεται στο παροπλισμένο αερο­πλανοφόρο Ατρόμητος και περιλαμβάνει επί­σης: ένα υπο­βρύχιο, ένα αεροσκάφος Κονκόρντ, ένα αναγνωριστικό πο­λεμικό αεροπλάνο, το διαστημικό λεωφορείο Εντερπράιζ και ένα διθέσιο αεροπλάνο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα καταλήξουμε στην Αποβάθρα 83, όπου θα επιβι­βα­στούμε σε ποταμόπλοιο και θα κάνουμε τον γύρο του Μαν­χάταν από τους ποταμούς Χάντσον και Ιστ. Το ποταμό­πλοιο διαθέτει έναν μεγάλο, κλειστό, κλιμα­τιζόμενο χώρο με καθίσματα και καντίνα, αλλά και α­νοιχτό κατάστρωμα, ώστε να μπορούμε θα ατενί­σουμε την κορυφογραμμή των ουρα­νοξυστών, τις διάσημες γέφυρες της Νέας Υόρκης, το Ά­γαλμα της Ελευθερίας, τα πάρκα και τις γειτονιές.

Στην κρουαζιέρα μας θα δούμε και τη θρυλική Νήσο Έλις, στ’ ανοιχτά του Μανχάταν. Το νησί, από το 1852 έως το 1954, υποδεχόταν όλους τους μετανάστες που έφτα­ναν με τα υπερωκεάνια στις ΗΠΑ. Εκεί ανεξαιρέ­τως όλοι οι ταξιδιώτες υποβάλλονταν σε εξευτελιστικές ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να εγκριθεί η άδεια ει­σόδου τους στη χώρα. Ό­σοι κρίνονταν ασθενείς υπο­χρεωτικά επέστρεφαν στις πατρίδες τους. Υπολογίζε­ται ότι το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει περάσει από τη Νήσο Έλις. Επίσης εκεί, οι εγκρινό­μενοι μετα­νάστες συχνά άλλαζαν τα ονόματά τους – όλοι οι Πά­πας δηλαδή… «βαφτίστηκαν» εδώ.

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επιστρέψουμε στο ξενο­δοχείο, συνοδεία του αρχηγού μας. Η επιστροφή θα γίνει με τοπικό μεταφορικό μέσο*. Το απόγευμα εί­ναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση στη Νέα Υόρκη.

*Μετά την κρουαζιέρα, αντί να επιστρέψετε μαζί μας στο ξε­νοδοχείο, μπορείτε να αποσπαστείτε και να επι­σκεφτείτε ό­ποιο μουσείο ή αξιοθέατο θέλετε. Ο αρχη­γός μας θα σας κατατοπίσει πώς να κινηθείτε στην πόλη με τα ΜΜΜ. Επί­σης τα ταξί στη Νέα Υόρκη είναι πολλά και οικονομικά.

 

4η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Μπρούκλιν, Ντούμπο, Υπόλοιπο Νότιο Μανχάταν – S.O.H.O. China Town – Little Italy – Γέφυρα Brooklyn – Χάντσον Γιαρντς – Σκάλες στο πουθενά – Ηigh Line (3η ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Με κατεύθυνση το νότιο Μανχάταν εξερευνούμε τις πιο αυθεντικές γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Θα περάσουμε στο θρυλικό Γκρίνουιτς Βίλατζ, την μποέμ καρδιά της Νέας Υόρκης. Αυτή η περιοχή, η ο­ποία σήμερα είναι προστατευόμενη, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου ήταν ένα μποέμ καλλιτεχνικό εκκολαπτήριο. Όλοι οι ανατρεπτικοί καλλι­τέχνες είχαν εκεί τα εργαστήριά τους, εκεί ιδρύθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουίντεϊ, εκεί γεννήθηκε το λεγόμενο Off Broadway θέατρο με τις πειραματικές πα­ραστάσεις, εκεί το 1938 άνοιξε το Café Society, το μπαρ που εισήγαγε τη μαύρη μουσική στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Νέας Υόρκης. Στο Café Society έπαιξαν και τραγούδησαν όλοι οι μεγάλοι θρύλοι της τζαζ, από την Μπίλι Χόλιντεϊ ως τον Τζον Κολτρέιν. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι.

Μεταπολεμικά το μποέμ σκηνικό της γειτονιάς αυτής προχώρησε κι άλλο. Εκεί συγκεντρώθηκε η λεγόμενη Μπιτ Γενιά, η οποία έβγαλε πολλούς διάσημους λογο­τέχνες, όπως ο Άλεν Γκίνσμπεργκ, ο Τρούμαν Καπότε, ο Τζακ Κέρουακ.

Από το Γκρίνουιτς Βίλατζ θα περάσουμε, με το πούλ­μαν, στο ευρύτερο Γουέστ Βίλατζ και θα βρεθούμε σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Νέας Υόρκης, ό­σον αφορά το real estate, με πολύ ιδιαίτερο χαρα­κτήρα. Είναι μποέμ, ήταν η περιοχή της ανατροπής και της προόδου (το Γκρίνουιτς είναι τμήμα του Γουέστ Βί­λατζ) και πλέον είναι η πιο chic εναλλακτική περιοχή για τους ψαγμένους Νεοϋορκέζους. Εκεί βρίσκονταν τα τη­λεοπτικά διαμερίσματα-φετίχ των ηρωίδων του Sex & the City. Στη βόλτα μας θα δούμε όλα τα στέκια τους με τη σειρά: από τα κοσμικά μπαρ με τους νέους και ωραίους εργένηδες, ως το Magnolia Bakery με τα λα­χταριστά καπκέικ. Και φυσικά θα δούμε παντού γύρω τα κτίρια και τα αρχοντικά από καφέ τούβλο, τα λεγό­μενα Brownstone, του 19ου αι., που χαρακτηρίζουν πολλές εναλλακτικές γειτονιές.

Σε αυτό το σκηνικό είχαν γυριστεί και Τα Φιλαράκια. Στους δρόμους γύρω μας, πολλοί από αυτούς είναι πεζοδρομημένοι, σήμερα υπάρχουν όμορφα καφέ, ε­στιατόρια και μπαρ. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα πέρα από τα καλλιτεχνικά κινήματα, αναπτυσσόταν ε­κεί και ο αμερικανικός ακτιβισμός: για τα ίσα δικαιώ­ματα μαύρων και λευκών, ανδρών και γυναικών, ετε­ρόφυλων και ομοφυλόφιλων, υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου στην Κορέα και στο Βιετνάμ κ.α. Ακόμα και οι διανοούμενοι αναρχικοί της Νέας Υόρκης, οι λε­γόμενοι Μετεωρολόγοι, τη δεκαετία του 1960, ζούσαν σε αυτά τα καφέ σπίτια και περπατούσαν στους ίδιους δρόμους που περπατάμε εμείς σήμερα.

Ακολουθούν, στην ξενάγησή μας, μερικές ακόμη εναλ­λακτικές, και πολύ hot γειτονιές, όπως το πανά­κριβο Σόχο, με τις ωραίες μπουτίκ, η Μικρή Ιταλία, ό­που ακούς παντού ιταλικά, η Τσάιναταουν… Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές θα περάσουμε αρκετό χρόνο για να τις γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την ατμό­σφαιρά τους. Αυτές είναι οι πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, διαφορετικές από το Μανχάταν της 5ης Λεωφό­ρου, και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Κάθε μία έχει τη δική της (εθνική) κουλτούρα.

Φυσικά θα κάνουμε και μία μεγάλη βόλτα πάνω στη νε­ογοτθική Γέφυρα του Μπρούκλιν για τις απαραίτητες φωτογραφίες και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη γέφυρα εί­ναι θρύλος. Χτίστηκε το 1903, υπήρξε για χρόνια η με­γαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η πρώτη που κατασκευάστηκε με χαλύβδινα σύρματα. Φυσικά θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και μηχανικής.

Συνεχίζουμε με τη High Line. Εκεί θα δούμε μία υπερυ­ψωμένη πεζογέφυρα που έχει γίνει κήπος και συγκε­ντρώνει πλήθος κόσμου, ο οποίος απολαμβάνει διά­φορες δραστηριότητες. Αυτός ο κρεμαστός κήπος, τον 19ο αιώνα ήταν σιδηροδρομική γέφυρα. Από αυτήν, φορτηγά τρένα μετέφεραν τα τρόφιμα από τις βιομηχα­νικές γειτονιές που μόλις αφήσαμε πίσω μας (κρέατα, γαλακτοκομικά, μπισκότα κ.α.) και τα πήγαιναν στην πόλη. Αυτή η γέφυρα, κάποια στιγμή αχρηστεύτηκε και επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Αντ’ αυτού όμως μετατρά­πηκε σε κήπο και προσφέρθηκε στους κατοίκους. Κά­πως έτσι αναβαθμίζονται οι πρώην βιομηχανικές περιο­χές και γίνονται πόλος έλξης για δημότες αλλά και επι­σκέπτες.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ολοκαίνουριο Χάντσον Γιαρντς. Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκονταν οι πρώην αποθήκες του Σιδηροδρόμου του Λονγκ Αϊλαντ. Οι αποθήκες έπαψαν να λειτουργούν τον 20ο αιώνα και η περιοχή παρήκμασε. Ο χώρος αυτός όμως σή­μερα, έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, με κήπους, πλατείες, ουρανοξύστες, εμπο­ρικά κέντρα. Εκεί βρίσκονται εστιατόρια, καταστήματα, καλλιτεχνικοί χώροι, και γενικότερα παντού διαχέεται ένα κλίμα διάδρασης. Στο Χάντσον Γιάρντς, υπάρχουν δύο εμβληματικά τοπόσημα: Το Μπαλκόνι στον Ουρανό, που είναι γυάλινο, στα 100 μέτρα, κι από κει βλέπεις όλη τη Νέα Υόρκη και τον Χάντσον (είναι το ψηλότερο τέτοιο μπαλκόνι στο Δυτικό Ημισφαίριο).

Και οι Σκάλες στο Πουθενά: Πρόκειται για ένα τεράστιο υπαίθριο γλυπτό-εγκατάσταση, που αποτελείται από πολλές δαιδαλώδεις σκάλες. Το κοινό, στο πλαίσιο της διάδρασης με το γλυπτικό-κατασκευαστικό έργο, ανε­βαίνει τις σκάλες και κάνει υπέργειες βόλτες. Η επίσημη ονομασία του γλυπτού είναι Vessel (=σκάφος), έχει ύ­ψος 46 μέτρα και το σχεδίασε ο βρετανός ντιζάινερ Τό­μας Χέδεργουικ.

Θα μπούμε στον δήμο του Μπρούκλιν και συγκεκριμένα στην περιοχή DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) η οποία απλώνεται στις όχθες του Ιστ τόσο στο Μπρούκλιν όσο και στο Μανχάταν. Η συγκε­κριμένη γειτονιά ήταν καθαρά βιομηχανική, γεμάτη με τεράστιες αποθήκες εμπορευμάτων τα οποία μεταφέ­ρονταν από τον σταθμό φεριμπότ του Μπρούκλιν, στο Μανχάταν και στους άλλους δήμους της Νέας Υόρκης. Στα τέλη του 20ου αιώνα ολόκληρη η περιοχή αγορά­στηκε από μία κατασκευαστική εταιρεία και άλλαξε εντε­λώς χαρακτήρα. Οι αποθήκες μετατράπηκαν σε χώ­ρους τέχνης και πανάκριβα, πολυτελή λοφτ και οι παλιοί πλακόστρωτοι δρόμοι γέμισαν με μπουτίκ, βιβλιοπω­λεία, ντελικατέσεν, εστιατόρια κτλ. Γρήγορα νέοι ένοικοι της περιοχής έγιναν οι startup εταιρείες που σχετίζονταν με τον χώρο της επικοινωνίας. Για παράδειγμα το με­γάλο διαδικτυακό κατάστημα Etsy.com έχει την έδρα του εκεί. Τελικά το DUMBO εξελίχθηκε στο νεοϋορκέζικο κέ­ντρο των high tech επικοινωνιών. Αυτό εκτόξευσε κι άλλο τις τιμές των ακινήτων, κι έτσι σήμερα είναι η 4η ακριβότερη περιοχή της Νέας Υόρκης. Εκεί συχνάζουν διάφοροι πασίγνωστοι σταρ, όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ που ψωνίζουν από συγκεκριμένες μπου­τίκ αλλά εκεί λένε και ότι ψήνεται η καλύτερη πίτσα!

Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας σε αυτήν την μοναδική μεγαλούπολη την οποία έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες, επιστρέφουμε στην Times Square.

 

5η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ελεύθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη και καλό είναι να την α­ξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αρχηγός μας θα σας προτείνει τις ιδανικές βόλτες και επισκέψεις.

Ακολουθήστε ορισμένες από τις προτάσεις μας: Ανε­βείτε στον ουρανοξύστη Εμπάιερ Στέιτ ή στο ολοκαί­νουργιο Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (Πύργος της Ελευθερίας). Μπορείτε επίσης να πάτε στο Κέντρο Ροκ­φέλερ, στο παρα­τηρητήριο Top of the Rock, για να α­πολαύσετε την εξαιρε­τική θέα με τους ουρανοξύστες. Ε­πισκεφθείτε το Μουσείο «Ατρόμητος» (= Intrepid), είναι μοναδική ευκαιρία. Επίσης μια βόλτα στο Σέντραλ Παρκ επιβάλλεται! Μπορείτε να το διασχίσετε με άμαξα, με τα πόδια ή με κάποιο από τα πο­λυάριθμα ποδηλατοαμα­ξίδια. Και μια μεγάλη βόλτα στα πολυτελή καταστήματα της 5ης Λεωφόρου δεν θα σας α­φήσει ασυγκίνητους. Με την καθοδήγηση του αρχηγού μας μπορείτε να επισκεφθείτε τα εξαιρετικά μουσεία MoMΑ (Μοντέρ­νας Τέχνης), Φυσικής Ιστορίας (American Na­tional History Museum) και Γκούγκενχαϊμ.

Και μερικές προτάσεις για το βράδυ: Παρακολουθήσετε μία από τις φημισμένες θεατρικές παραστάσεις του Μπρό­ντγουεϊ. Πηγαίνετε για ποτό σε κάποιο από τα κα­ταπληκτικά τζαζ και μπλουζ μπαρ της Νέας Υόρκης. Ε­πισκεφτείτε τον Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ. Περπατήστε στο φωτισμένο Μπράιντ Παρκ που εμφανίζεται σε ό­λες τις ταινίες που γυ­ρίζονται στη Νέα Υόρκη.

Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: εκδρομή στην ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Σήμερα πάμε να γνωρίσουμε με μία ολοήμερη εκδρομή την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον. Το ταξίδι θα γίνει οδικώς και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η Ουάσιγκτον ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου 1790 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσιγκτον, και προς τιμήν του έλαβε την ονομασία της. Η Ουάσιγκτον είναι μία εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη πόλη. Εντάχθηκε στην Περιοχή της Κολούμπια – η Κολούμπια ήταν εκείνη την εποχή η γυναικεία ενσάρκωση των ΗΠΑ, μια ποιητική φιγούρα-ιδέα, ως ο θηλυκός Κολόμβος. Εκείνα τα χρόνια συνηθιζόταν πολύ να αποκαλούνται οι ΗΠΑ Κολούμπια. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ποταμού Ποτόμακ και δεν ανήκει σε καμία Πολιτεία.
Αμέσως μετά την άφιξή μας στην Ουάσιγκτον, θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με το Καπιτώλιο, του 1793, που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας των ΗΠΑ. Το κτίριο βρίσκεται πάνω στον ομώνυμο λόφο, έχει ύψος 88 μέτρα και είναι αντίγραφο της δυτικής πτέρυγας των Βερσαλλιών και του ρωμαϊκού Πάνθεου στη Ρώμη. Απέναντι από τα Καπιτώλιο θα δούμε το μνημείο του Τζωρτζ Ουάσιγκτον που είναι ένας τεράστιος οβελίσκος, ύψους 153 μ.
Μετά πάμε στον Λευκό Οίκο που χτίστηκε το 1800 και είναι η επίσημη προεδρική κατοικία. Η τοποθεσία του επιλέγει από τον Ουάσιγκτον, και το σχέδιό του είναι νεοκλασικό με κίονες ιωνικού ρυθμού. Πρώτος του ένοικος ήταν ο 2ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Άνταμς – ο εμπνευστής του μεγάρου είχε πεθάνει 3 χρόνια πριν, το 1797.
Θα περάσουμε επίσης από την Εθνική Πινακοθήκη, το πολύ όμορφο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Θα επισκεφτούμε το Μνημείο του Τόμας Τζέφερσον, ο οποίος ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των ΗΠΑ για 2 θητείες και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Ακολουθεί το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, με το άγαλμα του 16ου Προέδρου των ΗΠΑ, στα χρόνια του οποίου διεξήχθη ο Πόλεμος Βορείων και Νοτίων. Επίσης θα δούμε το Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις 56 κολόνες, όσες είναι οι πολιτείες και τα εδάφη των ΗΠΑ.
Και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη συνοικία Τζορτζτάουν, την παλαιότερη της Ουάσιγκτον. Είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στον Ποτόμακ, διατηρεί την παλιά ομοσπονδιακή, χρωματιστή αρχιτεκτονική, είναι γεμάτη με κήπους, όμορφα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και φυσικά είναι μια ιστορική περιοχή. Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων αξιοθέατων, σχεδόν όλες οι πρεσβείες, το παλαιότερο πέτρινο σπίτι της πόλης που μένει απαράλλαχτο από το 1765, αλλά και το Γραφείο Βόλτα, του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, εφευρέτη του τηλεφώνου. Το συγκεκριμένο γραφείο, ιδρύθηκε για τη μελέτη της γλώσσας των κωφαλάλων από τον πολυσχιδή εφευρέτη. Μετά την ξενάγησή μας στους κουκλίστικους πλακόστρωτους δρόμους και στις ρετρό-καλλιτεχνικές γειτονιές θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη και στο ξενοδοχείο μας στην Times Square. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Εκπτωτικό Κέντρο Wood-bury (προαιρετική εκδρομή)

Για την τελευταία ημέρα του ταξιδιού σας ετοιμά­σαμε μία shopping έκπληξη! Έχουμε εξασφαλίσει Εί­σοδο VIP στο μεγαλύτερο εκπτωτικό χωριό παγκο­σμίως, το Woodbury Commons Premium Outlet της Νέας Υόρκης. Θα πάμε το πρωί και θα κάνουμε τις αγορές μας με εκπληκτικές τιμές (!) σε περισσότερες από 240 πολυτελείς φίρμες που βρίσκονται όλες συ­γκεντρωμένες μπροστά μας. Ναι μεν το λιανικό ε­μπόριο «φοράει τα καλά του» στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά περίπου 75 χλμ. βορειότερα οι τιμές δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Αφού λοιπόν… γεμίσουμε με καταπλη­κτικές αγορές τις βαλίτσες μας, θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη.

 

8η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ημέρα ελεύθερη ή προαιρετικά μπορούμε να οργα­νώσουμε επισκέψεις σε μουσεία με την καθοδήγηση του αρχηγού μας. Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ αλλά και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) είναι δύο ναοί της σύγχρονης τέχνης τους οποίους δεν πρέπει να χάσετε. Τουλάχιστον μία επίσκεψη σε ένα από αυτά τα 2 μουσεία επιβάλλεται…

Επίσης (γενικότερα για τις ελεύθερες μέρες) μπο­ρούμε να οργανώσουμε και επίσκεψη στο ιστορικό παρατηρητήριο Top of the Rock στην κορυφή του Κέντρου Ροκφέλερ, για να δούμε όλο το Μανχάταν από ψηλά, 360ο, και να βγάλουμε απίθανες φωτογρα­φίες. Αν κάτι σας θυμίζει η περιγραφή, αυτό το συγκε­κριμένο παρατηρητήριο, με τα τηλεσκόπια, το έχετε δει σε αμέτρητες ταινίες, από παλιές ασπρόμαυρες προ­πολεμικές μέχρι τις πιο σύγχρονες. Βρίσκεται πολύ κο­ντά στο ξενοδοχείο μας, οπότε πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Μία άλλη πρόταση είναι να οργανώσουμε βόλτα με άμαξα γύρω από ολόκληρο το Σέντραλ Παρκ, για να το απολαύσουμε, με τον πιο ρομαντικό τρόπο και να συνεχίσουμε τη βόλτα με την άμαξα μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο Plaza, το πολυτελέστερο της πό­λης το οποίο είναι το αγαπημένο, όλων των πλούσιων και διάσημων, κατοίκων και επισκεπτών, εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον. Θαμώνες του ήταν όλοι οι θρύλοι αυτής της πόλης, από τον Ροκφέλερ μέχρι την Τζάκι Κέ­νεντι και τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η θέα του στολισμέ­νου ξενοδοχείου αλλά και του πάρκου είναι από μόνη της μία εμπειρία. Και μετά μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη βόλτα πεζή στα πολυτελή καταστήματα της 5ης Λεωφόρου. Να ξέρετε ότι οι εκπτώσεις και οι προσφο­ρές στη Νέα Υόρκη αρχίζουν από τα Χριστούγεννα.

Μαζί με τον αρχηγό μας, το βέβαιο είναι ότι θα απο­λαύσουμε ολόκληρο το Μεγάλο Μήλο με κάθε τρόπο. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης, οπότε όλες οι μεταφορές και οι βόλτες γίνονται εύκολα, χωρίς καθόλου ταλαιπωρία και χάσιμο χρό­νου. Θα εξερευνήσουμε λοιπόν τη Νέα Υόρκη με τα πό­δια, με άμαξα, με το μετρό και θα τη χορτάσουμε. Αυτή η πόλη λάμπει κυριολεκτικά τις ημέρες που θα την επι­σκεφτούμε!

 

9η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Πτήση Επιστροφής

Τελευταίες βόλτες στην πιο σημαντική μητρόπολη του κόσμου (check-out στις 11:00) και στη συνέχεια θα με­ταβούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση επι­στροφής μας.

 

10η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 1899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 1729 € 695 €
  Triple Room 1829 € 695 €
  Double Room 1899 € 695 €
  Twin Room 1899 € 695 €
  Single Room 3049 € 695 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες- Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 2380€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 2010 € 695 €
  Triple Room 2140 € 695 €
  Double Room 2380 € 695 €
  Twin Room 2380 € 695 €
  Single Room 3830 € 695 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες- Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 1960€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 1841 € 695 €
  Triple Room 1941 € 695 €
  Double Room 1960 € 695 €
  Twin Room 1960 € 695 €
  Single Room 3260 € 695 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες- Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 1860 € 695 €
  Triple Room 1960 € 695 €
  Double Room 1999 € 695 €
  Twin Room 1999 € 695 €
  Single Room 3299 € 695 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 10 ημέρες- Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 1860 € 695 €
  Triple Room 1960 € 695 €
  Double Room 1999 € 695 €
  Twin Room 1999 € 695 €
  Single Room 3299 € 695 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/1/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες- Διαμονή στο Marriott Marquis 4* sup. ακριβώς πάνω στην Times Square. Περιλαμβάνεται εκδρομή στην Ουάσιγκτον. - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Quadruple Room 1700 € 695 €
  Triple Room 1750 € 695 €
  Double Room 1799 € 695 €
  Twin Room 1799 € 695 €
  Single Room 2789 € 695 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Απευθείας πτήσεις με την Emirates. Δικαιούστε να έχετε δωρεάν μαζί σας δύο βαλίτσες των 23 κιλών
  • Ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη το πολυτελές Marriott  Marquis 4* sup. πάνω στην Times Square
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, οδικές διαδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Τρεις (3) πλήρεις ολοήμερες ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη
  • Είσοδος στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και στο Μανχάταν
  • Εκδρομή στην Ουάσιγκτον.
  • Περιπατητικές βόλτες με τον αρχηγό μας
  • Εκπτωτικά κουπόνια για το διάσημο πολυκατάστημα Macy’s και το Εκπτωτικό Κέντρο Woodbury Commons Outlet
  • Έμπειρος, ειδικός Έλληνας αρχηγός, του γραφείου μας, με γνώσεις των ΗΠΑ, μαζί σας διαρκώς και όχι τοπικός ελληνόφωνος συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €695
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, εισιτήρια των μέσων μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουμε στις προαιρετικές μας εξορμήσεις.
  • Πρωινό ή άλλα γεύματα, ποτά ή άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.       

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

29/12/2022

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

02/01/2023

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

01/01/2023

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

29/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

06/01/2023

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

30/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

07/01/2023

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 209

02/01/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:20

21:20

EK 210

08/01/2023

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1