Skip to main content

Best of Cuba & Νέα Υόρκη Καλοκαίρι 2020 από 2970,00

Εγγυημένες αναχωρήσεις 31/ΙΟΥΛ & 7 και 14/ΑΥΓ 2020, 14 μέρες

Δύο κόσμοι, δύο πολιτισμοί... ένα φανταστικό ταξίδι
με υπηρεσίες Ελληνόφωνων ξεναγών!

Στη τιμή περιλαμβάνονται οι φόροι!

 Γιατί να μας επιλέξετε

  •  Το πλουσιότερο πρόγραμμα της αγοράς με πλήρη περιήγηση της Δυτικής Κούβας με μία επιπλέον ημερήσια εκδρομή στο κλασικό γύρο της Δυτικής Κούβας
  • 3 ημερήσιες ξεναγήσεις – εκδρομές στη Νέα Υόρκη
  • Δώρο το φαντασμαγορικό σόου στο Cabaret Parisien στην Αβάνα 
  • Επιλεγμένα καταλύματα - από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έως ξενοδοχεία πολυτελείας
  • Εγγύηση τιμής με εξασφαλισμένες αεροπορικές θέσεις και δωμάτια ξενοδοχείων για να αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις και υποχρεωτικές αναβαθμίσεις
  • Απίθανες αντιθέσεις που δεν μπορείς να δεις εύκολα αλλού: ατμόσφαιρα 60ς και μέλλοντος, τροπικές παραλίες μέχρι το skyline ουρανοξυστών, άδεια ράφια καταστημάτων μέχρι τα outlet malls

1η μέρα: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη– Πτήση για Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

 2η μέρα: Αβάνα - Βαραδέρο

Άφιξη το πρωί στην Αβάνα και αναχώρηση για το Βαραδέρο, μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής στη Βόρεια ακτογραμμή. Θα δούμε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου, θα περάσουμε από την πόλη Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης και θα κάνουμε μία στάση στην γέφυρα του Μπακουρανάο για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσουμε στη μαγευτική ακτή με πρόγραμμα All Inclusive (όλα τα γεύματα και τα τοπικά ποτά στο ξενοδοχείο σας συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).

 3η μέρα: Βαραδέρο

All Inclusive διατροφή. Ημέρα ελεύθερη για κολύμπι και ξεκούραση. Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κ. Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

 4η μέρα: Βαραδέρο – Σάντα Κλάρα – Σιενφουέγος

Πρωινό. Αναχώρηση για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες El Nicho, στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Escambray. Μπάνιο στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του που σχηματίζουν μικρές, φυσικές λιμνούλες – σε τρία διαφορετικά επίπεδα – στολισμένες από την μητέρα, ορεινή φύση και θεά από το παραπλήσιο παρατηρητήριο που μαγεύει. Σε μικρή απόσταση, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για βαρκάδα/εξερεύνηση και μεσημεριανό γεύμα στην μαγευτική λίμνη Hanabanilla, περικυκλωμένη από την εξωτική βλάστηση της οροσειράς Escambray, κατοικία πολύχρωμων πουλιών και σπάνιων αμφίβιων ζώων. Συνεχίζουμε για την πόλη του Τσε Γκεβάρα, τη Σάντα Κλάρα, πόλη που σχετίστηκε άμεσα με τον μεγάλο επαναστάτη. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο και Μουσείο του Τσε, στο Πάρκο Λεόνσιο Βιντάλ. Στην είσοδο του μαυσωλείου δεσπόζει το επιβλητικό, ύψους περίπου 7 μέτρων, μπρούντζινο άγαλμα του Κομαντάντε με το όπλο ανά χείρας. Συνεχίζουμε για το Σιενφουέγκος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη με στάση στην κεντρική πλατεία με το κατάλευκο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, όπου δεσπόζουν το Θέατρο Tomas Terry, το Δημαρχείο και το κλασικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Πάνω στη θάλασσα, στη στενή χερσόνησο της «Punta Gorda» θα επισκεφτούμε το “Palacio del Valle”, ένα άκρως εντυπωσιακό κτήριο 100 ετών, αρχιτεκτονικό αριστούργημα, συνδυασμός ρομαντικής, γοτθικής, ενετικής και μαυριτανικής τεχνοτροπίας. Από τα κελάρια και τα επιβλητικά σαλόνια, θα ανεβούμε στην ταράτσα του Παλατιού, όπου η θέα της πόλης και του ηλιοβασιλέματος μαγεύει. Άφιξη στο ξενοδοχείο σας τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 5η μέρα: Σιενφουέγος – Τρινιδάδ – Σιενφουέγος

Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Δελφινάριο, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό show με δελφίνια που θα μας καθηλώσει. Προαιρετικά (επιπλέον χρέωση), όσοι έχετε αποθέματα αδρεναλίνης και περίσσιο θάρρος, κολυμπήστε και χορέψτε στην κυριολεξία με τα υπέροχα αυτά θαλάσσια όντα – μια μοναδική εμπειρία! Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό, αποικιακό Τρινιδάδ, πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα, ανακηρυγμένο ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία (Plaza Mayor), περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια, στο «Μουσείο αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής » και στο παραδοσιακό καφενείο La Canchánchara, όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από ρούμι, μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με τα 10 πολύχρωμα μαγαζιά ή για ψώνια στα υπαίθρια παζάρια. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 6η μέρα: Σιενφουέγος – Γουαμά – Κόλπος των Χοίρων –Αβάνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χερσόνησο Ζαπάτα στο Γουαμά (Guamá), τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας. Η διαδρομή μας πραγματοποιείται μέσα από το μαγκρόβιο δάσος Ζαπάτα, ώσπου να αντικρύσουμε τις δαντελένιες ακτές της Καραϊβικής στον κόλπο των Χοίρων (γνωστός από την ομώνυμη αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων στο νησί το 1961). Στάση σε μια θαλάσσια όαση, όπου τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζουν ένα φυσικό «ενυδρείο- πισίνα», μέρος ιδανικό για μπάνιο & snorkeling, ποτά και θαλασσινούς μεζέδες- περιλαμβάνονται τα ποτά (open bar) και μεσημεριανό γεύμα. Στη «Λα Μπόκα» βρίσκεται η «Φάρμα Αναπαραγωγής Κροκοδείλων» που θα επισκεφτούμε. Τα ζώα αυτά, σημαντικό κομμάτι της άγριας πανίδας της Κούβας, προστατεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον από το ανεξέλεγκτο κυνήγι. Συνεχίσουμε οδικώς δυτικά για την Αβάνα. Άφιξη στην πρωτεύουσα και τακτοποίηση στα δωμάτια.  

 7η μέρα: Αβάνα – Επίσκεψη πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην πιο όμορφη πόλη της Καραϊβικής. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης με τις τεράστιες προσωπογραφίες του Che Guevara και του Camilo Cienfuegos. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, θα διασχίσουμε τη “σύγχρονη” συνοικία του Βεδάδο με την κεντρική πλατεία Copelia και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Malecón, θα καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιήγηση μας αλλάζει ρυθμό και μπαίνουμε στην Habana Vieja ή Παλιά Αβάνα, πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και προστατευόμενη από την UNESCO από το 1982, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτήρια στην Καραϊβική. Θα ξεναγηθούμε στο μουσείο του ρουμιού όπου μας προσφέρεται ποτό, θα επισκεφτούμε τη μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής, τον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια περπατώντας θα δούμε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asís) την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja) και την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas). Είσοδος στην εντυπωσιακή Μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας (Maqueta de La Habana Vieja) και τέλος θα συνεχίσουμε προς την Καθεδρική Πλατεία (Plaza de la Catedral), τον «ναΐσκο» Templete και το Castillo de La Fuerza Real. Θα τελειώσουμε τη βόλτα μας με επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο El Moro, σε θέση περιωπής στην είσοδο του λιμανιού και με μαγευτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Εμείς απλώς θα «κλέψουμε» λίγο από τον χρόνο σας, προσφέροντάς σας μία ανεπανάληπτη βόλτα με αυτοκίνητα-αντίκες στο καταπράσινο, εξωτικό δάσος της Αβάνας.

 8η μέρα: Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή στο Βινιάλες

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες (Viñales) στη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το Πινάρ ντελ Ρίο (Pinar del Río), όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων για να δούμε από κοντά την επεξεργασία τους. Η βόλτα μας στην κοιλάδα του Βινιάλες θα σας μείνει αξέχαστη: πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, γνωστοί με το όνομα mogotes (μογκότες), που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, ξεπηδούν από την κοιλάδα κατάφυτοι και σχεδόν απόκοσμοι… πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές με ποτάμια συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria) και στη Σπηλιά Του Ινδιάνου (Cueva del Indio), για να διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι της. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα κάνουμε μια στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες (Los Jazmines) με τη μαγευτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Βινιάλες. Άφιξη στην Αβάνα και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Το βράδυ σας προτείνουμε να πάτε μια βόλτα στην Habana Vieja και να απολαύσετε τα αγαπημένα ποτά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ: daiquirí (νταϊκιρί) στο Floridita και mojito (μοχίτο) στη Bodeguita del Medio .

 9η μέρα: Αβάνα – Πτήση για Νέα Υόρκη

Αναλόγως της ώρας αναχώρησης της πτήσης, θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο της Αβάνας. Επιβίβαση και πτήση για Νέα Υόρκη με νωπές τις αναμνήσεις ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού, που αποτελεί εμπειρία ζωής. Καλωσορίσατε στο "Μεγάλο Μήλο"! Η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους: Μανχάταν, Staten Island, Queens, Brooklyn και Bronx. Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας - την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι κι ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τον δρόμο σου. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι - εκτός από το κέντρο του Μανχάταν - και η αρίθμηση αυξάνει καθώς πηγαίνεις βόρεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην "καρδιά" του Μανχάταν.

 10η μέρα: Νέα Υόρκη, Ξενάγηση: Βόρειο Μανχάταν, Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Αρχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας από την κυκλική πλατεία με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα και το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, όπου έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ιστορίας. Συνεχίζουμε προς το Central Park, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα σας δώσει την ευκαιρία να αποδράσετε σ’ έναν μικρό φυσικό παράδεισο με τεχνητές λίμνες, περιποιημένους χώρους πικνικ, παιδικές χαρές, γήπεδα αθλοπαιδιών και ζωολογικό κήπο. Στη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου κτίριο Ντακότα, στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά. - εδώ διέμενε και το αδικοχαμένο "Σκαθάρι", Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia - με δυο λόγια, τον μεγαλοπρεπέστερο "ναό" των ανθρωπιστικών σπουδών του κόσμου. Ό,τι έχει παραχθεί από την ανθρώπινη σκέψη ανά τους αιώνες για το πώς πρέπει να ζει, να συμπεριφέρεται, να μορφώνεται, να διοικεί και να διοικείται μια κοινωνία, υπάρχει σε αυτό το ιστορικό ίδρυμα ως επιστήμη και έρευνα. Όλα τα προπτυχιακά τμήματα και κυρίως αυτά της ιστορίας, των πολιτικών επιστημών, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας, είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα. Ειδικά για την ιστορία της τέχνης, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να δοθεί πληρέστερη εκπαίδευση. Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού των Βορείων Ulysses Grant, που το 1868 εξελέγη Πρόεδρος των Η.Π.Α. με ποσοστό 52.7%, τον ποταμό Hudson και το Χάρλεμ με το περίφημο Apollo Theatre. Η φυσιογνωμία της περιοχής που επί σειρά δεκαετιών αποτελούσε το μεγαλύτερο γκέτο των μαύρων της Νέας Υόρκης, έχει αναμφίβολα αρχίσει να αλλάζει. Τα εξαθλιωμένα κτίρια, μέσα στα οποία στοιβάζονταν πολύτεκνες οικογένειες, έχουν τα τελευταία χρόνια αρχίσει να αντικαθίστανται από μοντέρνες κατασκευές, ενώ οι κάδοι με τα φλεγόμενα σκουπίδια γύρω από τους οποίους συγκεντρώνονταν οι άποροι για να ζεσταθούν, έχουν από καιρό χαθεί. Το Χάρλεμ αποτελεί πλέον προορισμό πολλών γκουρμέ καλοφαγάδων της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς παντού έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν εστιατόρια και καφέ. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο με το Μουσείο Guggenheim, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, τον Πύργο Trump, του πολυεκατομμυριούχου και σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari κ.ά. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως "MΕΤ") - ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872, οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης με ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, μουσικών οργάνων ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτιρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στο κέντρο, σε έναν από τους ουρανοξύστες, το Παρατηρητήριο με την εκπληκτική θέα, που ονομάζεται TopoftheRock. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας στην Μπρόντγουεϊ, την "καρδιά" των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. Για το βράδυ ακολουθήστε τις προτάσεις του ξεναγού σας.

 11η μέρα: Νέα Υόρκη, Συνέχεια Ξενάγησης: Νότιο Μανχάταν, Κρουαζιέρα

Περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως τοΓκρίνουιτς Βίλατζ - μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ - και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στην"Μικρή Ιταλία", με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία "Ο Νονός". Προχωρούμε προς την Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων. Συνεχίζοντας προς το νότιο άκρο του Μανχάταν (LowerManhattan), θα δούμε την πασίγνωστη WallStreet, η οποία λειτουργεί ως καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων και είναι η έδρα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και του Federal Hall. Ακόμα νοτιότερα βρίσκεται το Μπάτερι Παρκ. Στο "Σημείο Μηδέν" ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης "One World Trade Center", το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα "National September 11th Memorial and Museum", που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες-μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν την ημέρα εκείνη. Συνέχεια στην προβλήτα South Street Seaport. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. H σημερινή μας ξενάγηση ολοκληρώνεται µε μια Κρουαζιέρα, όπου από το πλοιάριο θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island - χώρο υποδοχής των μεταναστών παλαιότερα - το Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς και το Στέιτεν Άιλαντ και το New Jersey. Από κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνουμε μοναδική θέα στο Μανχάταν. Στη συνέχεια θα περάσουμε δίπλα από το Governor's Island και το Μπρούκλιν. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το East, το West και το Greenwich Village, που είναι από τις γειτονιές που καταγράφονται στους οδηγούς ως must - ειδικά για τη νυχτερινή τους ζωή.

 12η μέρα: Νέα Υόρκη, Συνέχεια Ξενάγησης: Γέφυρα του Μπρούκλιν, Chelsea Market, Χάι Λάιν, HudsonYards

Αναχωρούμε σήμερα για μια βόλτα στη μαγική Γέφυρα του Μπρούκλιν (Brooklyn). Είναι η πρώτη κρεμαστή με χαλύβδινα καλώδια γέφυρα στον κόσμο και συνδέει από το 1883 το Μανχάταν με το Μπρούκλιν (η διαδρομή με τα πόδια διαρκεί περίπου 20 λεπτά). Εμβληματικό στοιχείο της εικόνας, αλλά και της καθημερινότητας της Νέας Υόρκης. Περπατώντας, αγναντεύουμε τη θέα και στο μυαλό μας έρχονται αμέτρητες εικόνες από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με φόντο τους ουρανοξύστες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υπέροχο Chelsea Market. Τα κόκκινα τούβλα κυριαρχούν και αγκαλιάζουν ολόκληρο τον τεράστιο χώρο της στεγασμένης αγοράς, οι industrial λεπτομέρειες, όπως οι σωλήνες, τα φουγάρα κλπ., κάνουν εμφανή την παρουσία τους - γενικά προετοιμαστείτε για έναν δαιδαλώδη χώρο με δεκάδες διαφορετικές επιλογές, εισόδους, εξόδους κλπ. Με πολύ απλά λόγια, είναι η "Μέκκα" των gourmand της Νέας Υόρκης. Το Chelsea Market έχει καθιερωθεί ως το "FoodMall", στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και αρκετές επιπλέον επιλογές για shopping και για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Θα δούμε επίσης το Χάι Λάιν (The High Line), ένα μακρόστενο πάρκο εγκατεστημένο πάνω σε εγκαταλελειμμένες υπερυψωμένες γραμμές τραίνου. Συνεχίζουμε με την καινούργια γειτονιά, την Hudson Yards. Η Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center. Στο κέντρο δεσπόζει το "Vessel", ένα γιγαντιαίο κυψελοειδές γλυπτό πλέγμα 154 διασυνδεόμενων κλιμάκων και 80 "πλατύσκαλων", που παραπέμπει σε έργα του Έσερ και στο οποίο μπορεί ο επισκέπτης να ανέβει. Απλωμένη σε 14 στρέμματα, η Hudson Yards περιλαμβάνει κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά και υπερπολυτελή καταστήματα, εστιατόρια διασήμων σεφ κλπ.

 13η μέρα: Νέα Υόρκη, Woodbury Commons Outlets (Προαιρετικό) – Πτήση επιστροφής

Σήμερα θα περάσουμε τη μέρα μας στο Woodbury Commons, έναν "παράδεισο" καταστημάτων, μόλις 1,15΄ από το Μανχάταν. Το WoodburyCommon Premium Outlets διαθέτει πάνω από 220 μπουτίκ και καταστήματα, που προσφέρουν τη μεγαλύτερη συλλογή των καλύτερων σχεδιαστών και εμπορικών σημάτων στον κόσμο, µε προσφορές που κυμαίνονται από 20% έως και 70%. Μερικάαπότακαταστήματαείναι: Adidas, Banana Republic Factory Store, Barneys New York Outlet, Burberry, Coach, Dolce & Gabbana, DKNY, Frette, Giorgio Armani, Gucci, Zegna, Max Mara, Neiman Marcus Last Call, Gap Outlet, Nike Factory Store, Saks Fifth Avenue Off 5th, Polo Ralph Lauren Factory Store, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger, Timberland, Versace. Επίσης, θα μπορέσετε να χαλαρώσετε σε μια ποικιλία από εστιατόρια και καφέ. Εναλλακτικά, προτείνουμε βόλτα στην Tribeca και κυρίως στο Soho - πολλοί ενδημούντες καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους (και τις γκαλερί τους) στις μεγάλες φίρμες και στην πολυκοσμία. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα. Διανυκτέρευση εν πτήση.

 14η μέρα: Διανυκτέρευση εν πτήση - άφιξη στην Ελλάδα το βράδυ

Άφιξη στη Ελλάδα γεμάτοι ανεπανάληπτες αναμνήσεις και υπέροχες εικόνες.

 

Σημείωση: Για την καλύτερη διεκπεραίωση της εκδρομής, η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να παραληφτεί οτιδήποτε.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Αναχωρήσεις

Ιούλιος: 31|Αύγουστος: 07, 14

 

14 ήμερο/ 11 διανυκτερεύσεις

BEST OF CUBA & ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή κατ’ άτομο σε

Special Price

 

31 Ιουλίου 2020

 

07 και 14 Αυγούστου 2020

Κατηγορία πακέτου

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Δίκλινο

3.145 €

3.095 €

3.195 €

3.145 €

Τρίκλινο

3.020 €

2.970 €

3.070 €

3.020 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

795 €

795 €

795 €

795 €

*Ένα ταξίδι… μια τιμή! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

Special Price - Ειδική τιμή ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής και για κράτηση έως τις 30 Απριλίου 2020. Μετά το πέρασμα της προθεσμίας, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +150 € ανά άτομο

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με την Turkish Airlines από Αθήνα & Θεσσαλονίκη προς Αβάνα και από Νέα Υόρκη
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση από Αβάνα στην Νέα Υόρκη
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, Βίζα Κούβας, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και ταξιδιωτική ασφάλεια (695 €)
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή έκαστος (εκτός του δρομολογίου Αβάνα-Νέα Υόρκη)
  • Διαμονή, όπως αναφέρεται παραπάνω , 2 νύχτες Βαραδέρο, 2 νύχτες Σιενφουέγος, 3 νύχτες Αβάνα, 4 νύχτες Νέα Υόρκη
  • Πρωινό καθημερινά στην Αβάνα, All inclusive στο Βαραδέρο, Ημιδιατροφή στο Σιενφουέγος
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκδρομών στο Best of Cuba, όπως αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • ΔΩΡΟ: Το φαντασμαγορικό σόου στο Cabaret Parisien στην Αβάνα 
  • Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν & Ξενάγηση στο Νότιο Μανχάταν
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα για φωτογράφηση αγάλματος Ελευθερίας, Νησί Ellis κλπ.
  • Βόλτα στο ChelseaMarket και στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  • ΔΩΡΟ: Επίσκεψη στο μουσείο Μετροπόλιταν με Ξενάγηση
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy' s
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο σας στη Νέα Υόρκη
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα, Τοπικοί φόροι, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα & τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά 50$, πληρωτέα με την άφιξη την πρώτη μέρα στη Νέα Υόρκη, εισιτήρια του μετρό
  • Αποσκευή για την πτήση από Αβάνα στη Νέα Υόρκη, η οποία πληρώνεται στο αεροδρόμιο (περίπου 25 € βαλίτσα)
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα, Έξοδα προσωπικής φύσεως

 

Διαμονή & Ξενοδοχεία:

Τοποθεσία

Superior κατηγορία

Διατροφή

Αβάνα

NACIONAL 5* 

Πρωινό

Σιενφουέγος

MELIA JAGUA 4*

Ημιδιατροφή

Βαραδέρο

GRAND MEMORIES 5*

All inclusive

Νέα Υόρκη

MARRIOTT EASTSIDE 4*  

Χωρίς πρωινό

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

- Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ και ΤΕΛΙΚΕΣ

- Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή

- Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά με βάση τους παρακάτω όρους

- Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα ναύλα. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες

- Τα ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μετρητά. ΠΡΟΣΟΧΗ!  Όπως είναι διεθνώς καθιερωμένο και εφαρμόζεται στα μεγάλα ξενοδοχεία, κατά την τακτοποίηση διατυπώσεων στην άφιξη, ζητείται η πιστωτική κάρτα ή κατάθεση μετρητών για κάλυψη τυχόν έξτρα καταναλώσεων κ.ά. προσωπικών δαπανών (PAY TV, Mini Bar, τηλέφωνα από το δωμάτιο κλπ.). Βεβαίως, κατά την αναχώρηση επιστρέφονται οι τυχόν καταβολές μετρητών ή ακυρώνεται το απόκομμα της πιστωτικής κάρτας.

- Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00

- Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση στον αεροπορικό ναύλο & πιθανώς και από το ξενοδοχείο - εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ξενοδοχείου

- Τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη

- Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)

- Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου

- Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου

- Για το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου

- Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής

 

Special Price& Παιδική τιμή

Ειδική τιμή προγράμματος ισχύει για κράτηση & προκαταβολή με βάση τις προθεσμίες όπως αναφέρονται στην προσφορά και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +150 € ανά άτομο. Ενημερωθείτε αντίστοιχα.

Τα παιδιά (2-12 ετών) δικαιούνται ΕΚΠΤΩΣΗ 250 €, εφόσον μείνει στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες