Skip to main content

Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία Δεκέμβριος 2015-ΓΙΟΡΤΕΣ 2016 από 5980,00


Διάρκεια: 18 ημέρες

Αναχωρήσεις: από 28/08 έως 16/12


1η-2η Μέρα
Πτήση για την καλύτερη πόλη του κόσμου …τη Μελβούρνη με ενδιάμεσο σταθμό.


3η ημέρα Μελβούρνη
Η σημερινή εκδρομή στη πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, ξεκινάει με επίσκεψη της ομοσπονδιακής πλατείας, το ιστορικό κέντρο (Σουόνστον Στριτ), το μνημείο πεσόντων, το εξοχικό του Κάπταιν Κουκ, τα προάστια της Σαν Κίλντα και στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους. Ακολουθεί η ελληνική συνοικία (3η στον κόσμο σε αριθμό ομογενών)…το Oakleigh, ή αλλιώς το δικό μας Μοναστηράκι. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές.


4η ημέρα Μελβούρνη- Ωκεάνιος δρόμος
Ο μεγάλος Ωκεάνιος δρόμος θεωρείται η σημαντικότερη παράκτια διαδρομή της Αυστραλίας και σίγουρα από τις θεαματικότερες του κόσμου. Η διαδρομή που ενώνει τις πόλεις Torquay και Warrnambool, είναι σίγουρα ένας εορτασμός της τοπικής φύσης.


5η ημέρα Μελβούρνη – Κουίνσταουν
Πετώντας πάνω από τις νότιες Άλπεις, θα φτάσετε σε μία πόλη σαν παραμύθι, το Κουίνσταουν. Ο συνδυασμός των καταπράσινων πλαγιών, του γαλαζοπράσινου νερού της λίμνης Γουακατίπου των χιονισμένων βουνοκορφών και των ξύλινων σπιτιών, θα κάνουν την παραμονή σας εδώ αξέχαστη ! Πρώτη βόλτα στα καταπράσινα μονοπάτια της πόλης.


6η ημέρα Κουίνσταουν – Μιλφορντ Σάουντ
Μία εντυπωσιακή διαδρομή από το εθνικό πάρκο των Φιόρδ και από τις λίμνες καθρέπτες, θα σας μεταφέρει στα σημεία που αναβλύζουν οι μελωδικοί καταρράκτες. Θα διανύσετε την Ομηρική σήραγγα και θα επιβιβαστείτε στο τοπικό πλοίο, (ως μέλη του πληρώματος της Νότιας Ανακάλυψης),για να θαυμάσετε το τοπίο πέρα από κάθε φαντασία του Milford sound με καταρράκτες (που δημιουργούνται από το πουθενά σε διάφορα ύψη των γρανιτένιων πλαγιών), σε συνδυασμό με το πλούσιο πράσινο της περιοχής, τις φώκιες, τα δελφίνια, τα σπάνια πουλιά και τους πιγκουίνους. Δοκιμάστε το δείπνο σας στο εστιατόριο skyline, που με ζωντανή μουσική απολαμβάνει κανείς τα χρώματα του δειλινού στην όμορφη λίμνη Γουακατίπου!


7η ημέρα Κουίνσταουν
Η πόλη των δραστηριοτήτων και της υψηλής αδρεναλίνης, έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει τη φήμη της. Επιλέξτε προαιρετικά: Kρουαζιέρα με παραδοσιακό ατμόπλοιο, διαδρομή με υπερταχύπλοο τζετ, Μπάντζι Τζάμπινγκ, πτήση με ελικόπτερο σε χιονισμένες βουνοκορφές ή ράφτινγκ στα άσπρα νερά του ποταμού Σοτόβερ.


8η ημέρα: Κουίνσταουν-Μάουντ Κουκ-Κράϊστσερτς
Το ταξίδι στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού της Ν. Ζηλανδίας ξεκινάει από το εκπληκτικό Αοράκι στο εθνικό πάρκο του όρους του Κουκ. Ως «άρχοντες του δακτυλιδιού», στο υψηλότερο σημείο της χώρας, θα απολαύσετε το πανοραμικό τοπίο που έκανε την ομώνυμη ταινία μοναδική. Στη λίμνη Πουκάκι και Τεκάπο θα δείτε την εκκλησία του Καλού Ποιμένα με φόντο τον έντονο μπλε παγετώνα και από τις κοιλάδες του Καντέρμπουρι θα φτάσετε στη πόλη του Κράιστστσερτς. Χρόνος για μία βόλτα στη μοναδική υπαίθρια αγορά από κοντέινερ της πόλης!


9η ημέρα Κράϊστσερτς-Καϊκούρα-Πίκτον-Γουέλινγκτον
Η διαδρομή με το μοναδικό τραίνο των νοτίων Άλπεων, διανύει όλη την παράκτια διαδρομή με θέα τον ωκεανό, τις κοιλάδες, και τις φώκιες Στάση στο θαλάσσιο κέντρο της Καϊκούρα και βόλτα στον ωκεανό με καταμαράν, για να δείτε τις μεγαλύτερες φάλαινες στο είδος τους (Σπερμ) και να εντυπωσιαστείτε από το τεράστιο ουραίο πτερύγιο τους. Ακολουθεί μετάβαση στο Πίκτον και άφιξη στη πρωτεύουσα Γουέλινγκτον με πλοίο.


10η ημέρα Γουέλινγκτον
Το ταξίδι στη μέση γη, ξεκινάει με το τελεφερίκ για να θαυμάσετε την θέα όλης της πόλης από το λόφο της Βικτόρια και στη συνέχεια κατεβαίνοντας με τα πόδια θα γνωρίσετε τους κήπους της, καταλήγοντας στον εμπορικό δρόμο. Θα περάσετε από το κοινοβούλιο και θα επισκεφθείτε το καθεδρικό ναό του Αγ. Παύλου. Κατάληξη θα έχετε στο λιμάνι της πόλης, ιδανικό μέρος για χαλάρωση σε ψαγμένα καφέ-μπαρ ή εστιατόρια

11η ημέρα Γουέλινγκτον – Ροτορούα
Έχοντας πρωινή μετάβαση, θα φτάσετε το μεσημέρι στη πρωτεύουσα του βασιλείου των Μαορί τη Ροτορούα. Το απόγευμα θα μάθετε όλα τα σχετικά για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Μαορί, επισκεπτόμενοι το χωριό τους. Θα ακολουθήσεις παραδοσιακό δείπνο και φολκλορικό σόου!


12η ημέρα Ροτορούα
Εκδρομή σε προϊστορικές ηφαιστειακές θερμές πηγές, εθνικούς κήπους με γεωθερμικά φαινόμενα, πίδακες, λίμνες σχηματισμένες σε ηφαιστειακούς κρατήρες και ποτάμια με θερμά νερά. Ανάλογα με τον υπόλοιπο χρόνο σας, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά σας στα σπήλαια Γουαϊτόμο για να μία μίνι κρουαζιέρα στα σκοτεινά νερά των σπηλαίων που φωταγωγούνται από τα φωσφορούχα μπλε σκουλήκια (προνύμφες) της περιοχής!

13η ημέρα Ροτορούα – Χάμιλτον – Ώκλαντ
Η χώρα των μικρών Χόμπιτ και του Σάϊρ σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Ο τοπικός ξεναγός θα σας μάθει όλα τα μυστικά των γυρισμάτων της τριλογίας «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» και «Χόμπιτ», κάνοντας βόλτα στο χωριό που φτιάχτηκε για τα γυρίσματα της ταινίας. Οι φωτογραφικές σας μηχανές θα ανάψουν, αφού το τοπίο είναι μοναδικό και όλοι οι χώροι αυθεντικοί ! Η ξενάγησή σας θα τελειώσει στο μπαρ του πράσινου δράκου, για μία μπίρα χωρίς αλκοόλ (από τσίντζερ)! Θα ακολουθήσει η μετάβαση στη πόλη των ιστίων-το Ώκλαντ. Προαιρετική επίσκεψη του πύργου της πόλης με θέα τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

14η ημέρα Ώκλαντ (προαιρετική εκδρομή Bay of Islands)
Σημαντικά σημεία της πόλης όπως ο εμπορικός δρόμος της βασίλισσας και η περιοχή του λιμανιού Viaduct, είναι σημεία που εύκολα μπορείτε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Προαιρετική εκδρομή στη περιοχή Bay of Islands, με επίσκεψη του νησιού Ράσελ (το κολαστήριο του Ειρηνικού). Πριν την επιβίβαση στο πλοίο, θα επισκεφθείτε το Γουαϊτάνγκι που έγινε η περιβόητη συνθήκη παραχώρησης της χώρας από 43 αρχηγούς των Μαορί στο Βρετανικό στέμμα το 1832. Ακολουθεί η μετάβαση στο νησί Ράσελ, επίσκεψη του λόφου Flagstaff με την υπέροχη θέα και ελεύθερος χρόνος στη παραδοσιακή προβλήτα με καταστήματα αναμνηστικών των Μαορί, γκαλερί, καφετέριες και εστιατόρια.

15η ημέρα Πτήση από Ώκλαντ για Σύδνεϋ
Η ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από την ώρα της άφιξης στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ. Το Δημαρχείο της πόλης, το πρώτο εμπορικό κέντρο, η εμπορική George Street, το Χάιντ Παρκ με τον καθεδρικό ναό, η πολυ-κινηματογραφημένη επιχειρηματική περιοχή Μάρτιν, το πρώτο νοσοκομείο του «Ρούμι», ο πύργος, ο γνωστός εμπορικός δρόμος Pitt, το πρώτο κτήριο της περιοχής (cadman’s cottage), η ιστορική περιοχή Ροκς, η Όπερα, η γέφυρα του λιμανιού, η αποβάθρα, η νεοσύστατη περιοχή Darling harbor και η παραλιακή πλευρά της Ελίζαμπεθ Μπευ με τα σπίτια των πλουσίων της περιοχής…είναι τα αξιοθέατα που θα γνωρίσετε στη σημερινή ξενάγηση.

16η ημέρα Σύδνεϋ – Εθνικό πάρκο με τα Μπλε Όρη
Τα μπλε όρη με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς (όπως τις τρεις αδελφές)απέχουν μόλις μία ώρα από το Σύδνεϋ. Το οροπέδιο από ψαμμίτη της Νότιας Ουαλίας καταφέρνει να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με την χλωρίδα, τη πανίδα και την υπέροχη θέα του. Το τοπίο και η αίσθηση του κενού στο καλωδιακό τελεφερίκ μοναδική. Απολαύστε το τοπίο κάνοντας έναν περίπατο στη Κατούμπα. Δυνατότητα επέκτασης με παραμονή στο Σύδνεϋ ή τα νησιά Φίτζι

17η ημέρα Πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό

18η ημέρα Άφιξη στην Αθήνα

Κόστος από: € 5980


    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια από/προς Αυστραλία με ενδιάμεσο σταθμό
  •     Πτήσεις από/προς Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία
  •     Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία (3 νύχτες Μελβούρνη, 3 νύχτες Κουίνστάουν, 1 νύχτα Κράϊστερτς, 2 νύχτες Γουέλινγκτον, 2 νύχτες Ροτορούα, 2 νύχτες Ώκλαντ, 2 νύχτες Σύδνεϋ)
  •     Πρωινά εντός των ξενοδοχείων
  •     Εσωτερικές μεταφορές σε όλη τη Ν. Ζηλανδία από πόλη σε πόλη
  •     Όλες οι εκδρομές-ξεναγήσεις-μεταφορές, όπως αναγράφονται στο παραπάνω πρόγραμμα (εκτός αυτών που αναφέρονται ως προαιρετικές)
  •     Συνοδός εκδρομής


    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  •     Ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων
  •     Υπάρχει περίπτωση τροποποίησης του προγράμματος αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του