Skip to main content

Ινδονησιακό Αρχιπέλαγος, Δυτική Παπούα... Ταξίδι στην προϊστορική εποχή 23 ημέρες Μάρτιος 2024 από 6990€

Αναχώρηση: 03/03/24 -  23 ημέρες

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μεντάν

Αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Σουμάτρας, το Μεντάν.

Ημέρα 2η: Μεντάν

Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: Μεντάν-Λίμνη Τόμπα , Φυλές των Μπατάκ

Η σύντομη πρωινή μας περιήγηση στο Μεντάν είναι αποκαλυπτική του πολυφυλετικού χαρακτήρα της κοσμοπολίτικης πόλης, που έχει πληθυσμό 2 εκατ. ανθρώπους. Στη συνέχεια αναχωρούμε  οδικώς για την καρδιά της Σουμάτρα και την ηφαιστιογενή λίμνη Τόμπα. Η διαδρομή μας στα υψίπεδα του νησιού θα διανθιστεί με το γραφικό Μπεραστάγκι, και θα καταλήξουμε στο χωριό Ντεκάν που κατοικείται από μέλη της φυλής των Μπατάκ. Εδώ θα θαυμάσουμε τα χαρακτηριστικά κιβωτιόσχημα σπίτια της φυλής  και θα μάθουμε περισσότερα για την γλώσσα και τις παραδόσεις. Επόμενος  σταθμός οι καταρράκτες Σίπι Σοπίσο με υδατόπτωση 120 μ. και τέλος θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα προς τη λίμνη  Τόμπα μιας από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές λίμνες στον κόσμο. Επιστροφή το απόγευμα στο Μεντάν.

Ημέρα 4η: Μεντάν-Νήσος Νιάς

Με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στο νησί Νιάς μια πολιτισμική «παραφωνία»  που το κάνει να διαφέρει από τ’ άλλα νησιά της Ινδονησίας. Εδώ οι κάτοικοι μιλάνε μια γλώσσα που συγγενεύει περισσότερο με κείνη της Ταϊτής παρά με τα ινδονησιακά  του αρχιπελάγους!  Φτάνοντας στο Γκουνούκ Σιτόλι θα αναχωρήσουμε αμέσως για το βόρειο μέρος του νησιού και θα επισκεφθούμε τα παραδοσιακά χωριά Σιβαχίλι και Τουμέρι  με την σπάνια αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια θα διατρέξουμε τις παράκτιες περιοχές και θα καταλήξουμε σ’ ένα ειδυλλιακό μέρος στην παραλία Σοράκε στα Νότια του Νησιού.

Ημέρα 5η: Νήσος Νιάς

Ολοήμερη εξόρμηση στα χωριά του νότιου Νιάς που αφήνουν τον ταξιδιώτη εμβρόντητο με την απίστευτη αρχιτεκτονική και τα εντυπωσιακά μεγαλιθικά μνημεία. Ονόματα εξωτικά σαν τραγούδι,  όπως Μπαβοματαλούο, Οραχίλι, Χιλισιμαετάνο,  κ.α. δίνουν το στίγμα αυτού του άγνωστου αλλά συναρπαστικού πολιτισμού των …Πολυνήσιων κατοίκων του νησιού.

Ημέρα 6η: Νήσος Νιάς

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Χιλαμέτα, και αφήνοντας το νότο  επιστρέφουμε στο Γκουνούκ Σιτόλι την διοικητικη πρωτεύουσα του Νιάς για την τελευταία διανυκτέρευση. Μπορείτε να περπατείστε στην αγορά ή να παρακολουθείστε την κίνηση του λιμανιού. Διαμονή σε απλό ξενοδοχείο χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις.

Ημέρα 7η: Νήσος Νιάς -Τζακάρτα

Νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στο Μεντάν και με ανταπόκριση για τη Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας και την μεγαλύτερη πόλη της Ιάβας, που σήμερα έχει πλέον μεταλλαχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου. Εδώ μας περιμένουν δύο μεγάλα αξιοθέατα. Το λιμάνι της Σούντα Κελάπα- στην παλιά Μπατάβια – όπου ναυλοχεί ο μεγαλύτερος στόλος ιστιοφόρων στον κόσμο. Εντυπωσιακά σκαριά που ξεκινήσανε την καριέρα τους σαν…πειρατικά και σήμερα αλωνίζουν τις θάλασσες του αρχιπελάγους. Στη  συνέχεια μας περιμένει το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από όλες τις περιοχές της Ινδονησίας.

Ημέρα 8η: Τζακάρτα-Μπατζαρμασίν

Πετάμε για το Μπατζαρμασίν,  την υδάτινη πολιτεία του Βόρνεο. Το απόγευμα αν ο χρόνος το επιτρέψει  προλαβαίνετε να επισκεφτείτε μία απ’ τις παραποτάμιες αγορές της πόλης που σφύζουν από ζωή.

Ημέρα 9η: Μπατζαρμασίν-Τζογκτζακάρτα

Αν έχετε ακούσει να μιλάνε για πλωτές αγορές στην Ασία αλλά καμία δεν σας ικανοποίησε, γιατί τις βρήκατε πολύ τουριστικές, κάντε υπομονή μέχρι να δείτε τη σημερινή. Αξημέρωτα ακόμη  θα καταπλεύσουμε τους διαύλους του ποταμού  Μπαρίτο, παρατηρώντας την πόλη να ξυπνάει,  και θα καταλήξουμε στο Λοκ Μπαϊντάν όπου θα γίνουμε μάρτυρες μιας απρόσμενης κοσμογονίας. Από τις 5 τα ξημερώματα ένα πολύχρωμο πλήθος γυναικών με τεράστια καπέλα σαν… ομπρέλες παραλίας συναλλάσσονται πουλώντας κάθε λογής πραμάτεια. Αργότερα θα πάμε στα πλωτά  καταστήματα των ποτάμιων οικισμών που λικνίζονται στο κυμάτισμα του νερού πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Αργότερα πετάμε πάλι πίσω στην Ιάβα στην «Φλωρεντία» της Ινδονησίας, την έδρα των πανίσχυρων σουλτάνων της Ιάβας, την Τζογκτζακάρτα. Το απόγευμα περπατήστε κατά μήκος της Μαλιομπόρο μέχρι την περιοχή των ανακτόρων του Σουλτάνου.

Ημέρα 10η: Τζογκτζακάρτα

Ολοήμερη εξόρμηση στα αρχιτεκτονικά θαύματα της Ινδονησίας. Πρώτα μας περιμένει το εκθαμβωτικό ινδουιστικό συγκρότημα του Πραμπανάν.  Ο αρχαιολογικός χώρος της Κοιλάδας των Βασιλέων είναι διάσπαρτος από ινδουιστικούς ναούς αφιερωμένους στη θεϊκή τριάδα Βίσνου, Βράχμα και Σίβα, ενώ η αρχιτεκτονική και η περίτεχνη διακόσμηση τους «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στα τελειότερα μνημεία της ίδιας της Ινδίας. Ο πρωινός φωτισμός αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη μεγαλοπρέπεια των μνημείων. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στο μυθικό Μπορομπουντούρ, το οποίο μαζί με το Ανγκόρ στη Καμπότζη και το Παγκάν στη Βιρμανία έχει τον τίτλο του κορυφαίου μνημείου της ασιατικής βουδιστικής παράδοσης. Εκεί με δέος θα αντικρίσουμε τη μεγαλύτερη βουδιστική στούπα του κόσμου, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα. Ένα φαινόμενο έξω από τα ανθρώπινα μέτρα, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

Ημέρα 11η: Τζογκτζακάρτα - Τάνα Τοράγια

Πρωινή πτήση για το Μακασάρ στο νησί Σουλαβέζι και με την άφιξη αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή όπου ζει εδώ και αιώνες μία από τις πιο ιδιαίτερες φυλές της Ινδονησίας, οι Τοράγια. Καθοδόν θα περάσουμε από το Πάρε Πάρε, ένα από τα χωριά των Μπούγκις, των τρομερών πειρατών που σκόρπιζαν το φόβο στη Νότια Σινική Θάλασσα. Στη συνέχεια διασχίζοντας την καταπράσινη ενδοχώρα θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην καρδιά της μοναδικής Τάνα Τοράγια.

Ημέρα 12η: Τάνα Τοράγια

Ολοήμερη ξενάγηση στην περιοχή των Τοράγια. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Τοράγια κατοικούσαν αρχικά σε ένα νησί που ονομαζόταν Πάνγκο, το οποίο εγκατέλειψαν για άγνωστους λόγους πριν 25 γενιές. Έφθασαν στην Κελέβη για να εγκατασταθούν στις όχθες του ποταμού Σαντάν. Οι Τοράγια ζουν σε μικρούς καταυλισμούς, περιστοιχισμένους από πέτρινα τείχη. Τι να πρωτοθαυμάσουμε; Την Παλάγουα με τα όμορφα τόνγκοναν, τα νεκρικά σπήλαια του Λόντα ή το Λέμο με τους κρεμαστούς νάρθηκες, λαξευμένους στην ορθοπλαγιά; Η πραγματικότητα είναι ότι η επίσκεψή μας θα αποτελέσει το έναυσμα για μια πολιτιστική εμβάθυνση στην μακραίωνη παράδοση ενός πολύπλοκου πολιτισμού, όπου η σύγχρονη αντίληψη συνυπάρχει αρμονικά με τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα.

Ημέρα 13η: Τάνα Τοράγια

Άλλη μία εξόρμηση στα χωριά και τους ορυζώνες των Τοράγια με τα παραδοσιακά σύμβολα και τα κέρατα των βουβαλιών να προσδιορίζουν το κύρος και τον πλούτο της οικογένειας. Θα επισκεφθούμε πολλά απ’ αυτά όπως το Μπόρι με τους επιβλητικούς μεγάλιθους, το Κέτε Κέσου, κ.α.   και θα μάθουμε περισσότερα για το έθιμο των «κρεμαστών» τάφων και τα αγάλματα που τους στολίζουν.

Ημέρα 14η: Τάνα Τοράγια-Μακάσαρ

Επιστρέφουμε οδικώς στις παράκτιες περιοχές  σταματώντας για φωτογραφίες στα χωριά των Μπούκις. Άφιξη στο Μακάσαρ  την πρωτεύουσα της επαρχίας της Κελέβης  που έχει μετεξελιχθεί  σε μια μεγάλη μητρόπολη.

Ημέρα 15η: Μακάσαρ-Τζαγιαπούρα

Αξημέρωτα ακόμα πετάμε για την ανατολική Ινδονησία εκεί που οι λαοί του  Ειρηνικού ανακατεύονται με τους λαούς της Ασίας. Άφιξη το πρωί, τοπική ώρα στη Τζαγιαπούρα την πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην πόλη απολαμβάνοντας πρώτα τη θέα από το ύψωμα του κινέζικου ναού προς το χωριό Εγκρος που βρίσκεται χτισμένο πάνω σε πασσάλους  καταμεσής στη λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τα καταστήματα με τα χειροτεχνήματα από την περιοχή του Ασματ και τους παραδοσιακούς οικισμούς στην δυτική πλευρά της πόλης.

Ημέρα 16η: Τζαγιαπούρα-Ουαμένα

Η σύντομη πτήση θα μας φέρει πάνω απ’ τις αδιαπέραστες ζούγκλες της Νέας Γουινέας στα οροπέδια της κοιλάδας Μπαλιέμ. Εδώ ζουν οι Ντάνι που άλλοι πιο μοντέρνοι και άλλοι πιο παραδοσιακοί ανακατεύονται με το πλήθος της αγοράς συνεχίζοντας τις καθημερινές ασχολίες. Οι τελευταίοι «ντύνονται»  μ’ έναν άκρως σκανδαλιστικό τρόπο καθώς κυκλοφορούν ολόγυμνοι τοποθετώντας μπροστά από τα γεννητικά τους όργανα μια μακρόστενη σουβλερή κολοκύθα, το χορίμ, που είναι ταυτόχρονα ρούχο και …πορτοφόλι. Μάλιστα μεριμνούν με πολύ φροντίδα η δική τους «φορεσιά» να μην μοιάζει με κανενός άλλου. Μετά την πρώτη μελέτη της εγχώριας μόδας θα επισκεφθούμε κάποιο από τα χωριά για μια πρώτη ιδέα του τρόπου ζωής αυτών των ανθρώπων. Εδώ θα μάθουμε πως η ιεραρχία στην οικογένεια τηρείται με ευλάβεια. Επικεφαλής βρίσκεται ο άνδρας, μετά  έρχονται τα γουρούνια, ακολουθούν οι γυναίκες και τέλος τα παιδιά. Οι γυναίκες μάλιστα έχουν το προνόμιο να κόβουν μια.. φάλαγγα  από τα δάκτυλα τους κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος κοντινός συγγενής  στην οικογένειά τους.

Ημέρα 17η: Ουαμένα

Η εξερεύνηση της κοιλάδας συνεχίζεται με επίσκεψη στα χωριά των Ντάνι όπου θα δούμε τη μούμια του φυλάρχου της περιοχής που έχει ηλικία 300 ετών. Θα παρακολουθήσουμε αναπαράσταση μάχης, – κάτι που πολύ συχνά είναι ακόμη πραγματικότητα όταν φεύγουν οι επισκέπτες – και θα περάσουμε κάμποσες ώρες σ’ ένα από τα χωριά μελετώντας τα έθιμα των Μελανήσιων Ντάνι.

Ημέρα 18η: Ουαμένα-Τζαγιαπούρα

Επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Τζαγιαπούρα και το ίδιο απόγευμα θα καταπλεύσουμε στα χωριά της λίμνης Σεντάνι όπου οι αγράμματοι ψαράδες μας επιφυλάσσουν μια έκπληξη. Εκθέτουν έργα με μελανησιακά μοτίβα ύψιστης τέχνης που θα τα ζήλευαν διάσημα μουσεία μοντέρνας τέχνης. Μην βιαστείτε να τα αγοράσετε και μην προσφέρετε υψηλές τιμές από την αρχή!

Ημέρα 19η: Τζαγιαπούρα-Μπαλί

Πετάμε με ανταπόκριση για ένα  από τα διασημότερα νησιά στον κόσμο. Άφιξη το απόγευμα στο Μπαλί, σ’ αυτή την «σταγόνα ινδουισμού», στη απέραντη ισλαμική θάλασσα της Ινδονησίας.

Ημέρα 20η: Μπαλί

Ακόμη κι αν έχετε επισκεφθεί ξανά το Μπαλί, αυτά που θα σας δείξουμε δεν τα έχετε ξαναδεί. Πρώτα μας περιμένει  ο βασιλικός ναός Ταμάν Αγιούν, με λεπτοδουλεμένες επιφάνειες, που τον περιβάλουν κανάλια και πράσινο σε μια αναπαράσταση της Γης και του Ωκεανού. Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο κεντρικό Μπαλί, στη Λίμνη Μπρατάν. Εδώ θα θαυμάσουμε ένα απ’ τα πιο ειδυλλιακά ιερά του νησιού, το Ουλούν Ντάνου, που καθρεπτίζεται στα νερά με φόντο τις κορυφές των ηφαιστείων. Κατηφορίζοντας μας περιμένει κάτι απρόσμενο. Οι λαξευτοί τάφοι του Γκουνούνγκ Κάβι στο Ταμπακσιρίνγκ. Ένα θέαμα που θα ταίριαζε πιο πολύ στο αρχιτεκτονικό στυλ της Πετραίας Αραβίας παρά στις τροπικές θάλασσες του Ινδικού. Πιο κάτω θα σταθούμε στο Πετζένγκ. Εδώ φυλάσσεται το μεγαλύτερο  μπρούτζινο τύμπανο στον κόσμο- του πανάρχαιου πολιτισμού Ντονγκ που γεννήθηκε στο βόρειο Βιετνάμ. Θα συμφωνείστε πως τέτοια γνωριμία με το Μπαλί δεν είχατε ξανακάνει στο παρελθόν. Όμως δεν τελειώσαμε. Λίγο πριν σουρουπώσει θα περιμένουμε κοντά στους ορυζώνες του Πετούλου την επιστροφή των εκατοντάδων ερωδιών που έρχονται να κουρνιάσουν!

Ημέρα 21η: Μπαλί

Σήμερα αφήσαμε σκόπιμα τη μέρα ελεύθερη για να κάνετε τα δικά σας. Μπάνιο, ψώνια και τα δύο ή τίποτε. Αν όμως διψάτε ακόμη για εξερεύνηση σας προτείνουμε προαιρετικά ένα δρομολόγιο που θα σας αρέσει. Συνεννοηθείτε με τον αρχηγό σας. Το πρωί θα ανηφορήσετε στην Πούρα Κέεν  το ναϊκό σύμπλεγμα με τις λεπτοδουλεμένες σκάλες και θα σεργιανίσετε στο παραδοσιακό χωριό Πενγκλιπουράν πριν πάρετε τους ημιορεινούς δρόμους για το ανατολικό Μπαλί. Εδώ σας περιμένει ένας αλλιώτικος κόσμος καθώς θα αντικρύσετε το παραδοσιακό χωριό Τεγκανάν με τις μεγαλιθικές κατασκευές και τα στοιχισμένα  εν σειρά σπίτια. Το τελευταίο από τα παραδοσιακά οχυρά της Μπαλινέζικης κουλτούρας. Ότι και να διαλέξτε είναι βέβαιο πως το Μπαλί θα σας γοητεύσει.

Ημέρα 22η: Μπαλί-Αθήνα

Όλη σχεδόν η μέρα είναι ελεύθερη. Το Βράδυ πετάμε με ενδιάμεσο σταθμό πίσω στην Αθήνα.

Ημέρα 23η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

Αναχωρήσεις

ΑναχώρησηΔωμάτιοΤιμή κατ' άτομο
03/03/24 Δίκλινο

6.990€

 
03/03/24 Μονόκλινο

8.640€

Φόροι

1.200€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού: Τουλάχιστον τρεις (3) καθαρές σελίδες.