Skip to main content

Τα διαμάντια της Βραζιλίας – Βραζιλία, ζούγκλα Παντανάλ Οκτώβριος-Νοέμβριος 2020 από 4290,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 20/10, 25/11

15 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Φορταλέζα

 

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Φορταλέζα (ξενάγηση)

 

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη. Το ίδιο το όνομα της Φορταλέζα σημαίνει «φρούριο», αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πολλά για την ιστορική προέλευση της πόλης και τον ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει. Ήταν οι Ολλανδοί που έφτασαν πρώτοι εδώ το 1635 και έχτισαν την πρώτη οχύρωση που λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια των Πορτογάλων, στα χρόνια των οποίων αναπτύχθηκε μία ολόκληρη πόλη γύρω από το φρούριο Fortaleza de Nossa Senhora da Assunçao. Σήμερα η Φορταλέζα είναι μία δυναμική μητρόπολη περίπου δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων. Στην περιήγησή μας στην πόλη με τον αρχηγό μας θα δούμε τόσο το φρούριο, όσο και το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το άγαλμα του Ιρασέμα, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Φορταλέζα – βόλτα με ειδικά τζιπ στους αμμόλοφους

 

Η παράκτια περιοχή της Φορταλέζα με τις εκτεταμένες αμμουδιές είναι ένας πραγματικός παράδεισος για δραστηριότητες με τζιπ και για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στην θάλασσα. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και να κάνουμε βόλτα με τα ειδικά τζιπ (buggy)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Φορταλέζα – Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα (πτήση)

 

Μετά το πρωινό μας θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την «αφρικανική ψυχή» της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ. Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και παρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής. Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος. Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα (ιστορική και πανοραμική ξενάγηση)

 

Εντύπωση προκαλεί n χωροταξική διάρθρωση του Σαλβαδόρ, το οποίο χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), υποδηλώνοντας την αποικιακή τάξη πραγμάτων που ίσχυε στο παρελθόν. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με τελεφερίκ, με ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και με μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras). Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσμου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Είναι μια τουριστική Μέκκα, με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries τέχνης και boutiques. Θα δούμε, μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Μέγαρο των κυβερνητών του Ρίου Μπράνκου, τον Καθεδρικό Ναό που θεωρείται η ομορφότερη εκκλησία της πόλης, το σιντριβάνι της Θεάς της Αφθονίας, την Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, το ασανσέρ Λασέρντα -σύμβολο της ιδιαίτερης γεωγραφίας του Σαλβαδόρ που συνδέει την Κάτω με την Άνω πόλη- και θα καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνημάτων και σουβενίρ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω πόλη, όπου θα δούμε την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο προάστιο Μονσεράτ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα – Κουαϊαμπά (πτήση) – Μιμόσου – Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ

 

Αφού πάρουμε πρωινό, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της Βραζιλίας και την πόλη Κουαϊαμπά, μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Μάτου Γκρόσου. Κοιτάξτε τον χάρτη και θα διαπιστώσετε πως γεωγραφικά βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο της Λατινικής Αμερικής! Από εδώ συνεχίζουμε οδικώς με κατεύθυνση προς το νότο και την περιοχή της Παντανάλ, μία πελώρια έκταση που φιλοξενεί τον εκτενέστερο υδροβιότοπο στον πλανήτη! Στο μεγαλύτερο τμήμα του ανήκει στην επαρχία Μάτου Γκρόσου, με άλλο τμήμα του να περιλαμβάνεται στην επικράτεια της Παραγουάης και της Βολιβίας. Η Παντανάλ απλώνεται σε μία μέγιστη έκταση 195.000 τ.χλμ. περικλείοντας πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα με ξεχωριστά υδρολογικά, γεωλογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Από την Κουαϊαμπά λοιπόν κατευθυνόμαστε στον Μουτούμ, έναν από τους παραποτάμους του Αμαζονίου. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο χωριό Μιμόσου, ενώ καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά είδη πουλιών και θηλαστικών της περιοχής, και φυσικά να ατενίσουμε το χαρακτηριστικό τοπίο της επαρχίας. Φτάνουμε στο lodge που θα αποτελέσει τη βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε χρόνο για να «εγκλιματιστούμε» ενώ λίγο πριν το δείπνο μας θα δοκιμάσουμε και… σούπα από πιράνχας! Διανυκτέρευση στο lodge.

7η-8η ημέρα: Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ: βόλτα με άλογο, βαρκάδα στον ποταμό, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής

 

Δύο ημέρες γεμάτες δραστηριότητες στην Παντανάλ! Απολαμβάνουμε βόλτα με άλογα στο δάσος, αλλά και εξόρμηση στη ζούγκλα και τις ανοιχτές εκτάσεις, όπου μεταξύ άλλων μας προσφέρεται η δυνατότητα παρατήρησης πουλιών, θηλαστικών, ερπετών της περιοχής. Θα απολαύσουμε επίσης βαρκάδα στα νερά του ποταμού Μούτουμ, θα… ψαρέψουμε πιράνχας (μία δραστηριότητα που δεν είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο, εμείς ωστόσο βρισκόμαστε τη σωστή περίοδο για να την πραγματοποιήσουμε), θα ταΐσουμε ψάρια του ποταμού και θα χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα στην τοποθεσία Σιά Μαριανά. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής στην περιοχή γύρω από το lodge μας. Διανυκτέρευση στο lodge.

9η ημέρα: Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ – Κουαϊαμπά – Καταρράκτες Ιγκουασού (πτήση)

 

Καθώς φτάνει η ώρα να αποχωριστούμε την Παντανάλ, αναχωρούμε οδικώς για την Κουαϊαμπά, από όπου θα πετάξουμε για το Ιγκουασού, στα σύνορα Βραζιλίας - Αργεντινής - Παραγουάης. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής, οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του! Το παραδεισένιο περιβάλλον, που το διασχίζουν ορμητικά νερά, πυκνές ζούγκλες, άγρια ζώα, πουλιά με πολύχρωμα φτερά, αποτελεί πρόκληση για ατελείωτες φωτογραφικές λήψεις. Αφιερώνουμε δύο ημέρες για να επισκεφτούμε τους μοναδικούς αυτούς Καταρράκτες του Ιγκουασού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (ξενάγηση στην πλευρά της Βραζιλίας και στην πλευρά της Αργεντινής)

 

Όταν δει κανείς τους χειμάρρους να βροντούν από όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτήν την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα της παρουσίας της φύσης σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Τo γραφείο μας περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δύο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Αμέτρητοι καταρράκτες σχηματίζονται σε ένα επιβλητικό τοπίο. Ο ποταμός Ιγκουασού, το «μεγάλο νερό» των ιθαγενών, ρίχνει τα νερά του με ορμή και εμείς δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε το μεγαλοπρεπές θέαμα. Περπατάμε σε γέφυρες πάνω από τα ορμητικά νερά, ακολουθούμε μονοπάτια μέσα στην πυκνή βλάστηση, συναντάμε πρωτόγνωρα ζώα, χάνουμε τον αριθμό στο μέτρημα των καταρρακτών, μαγευόμαστε με την ιστορία του «λαρυγγιού του διαβόλου» και της Ναϊπού. Το μεγαλείο της φύσης μας αφήνει χωρίς λόγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού – Ρίο ντε Τζανέιρο (πτήση)

 

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ιγκουασού, από όπου θα πετάξουμε για το περίφημο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη αισθησιακή και πολύχρωμη. Η πόλη των καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχότερων στρωμάτων (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους «κονκισταδόρες» τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (ξενάγηση, Κορκοβάντο)

 

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στο Λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο ως την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο Στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον Καθεδρικό Ναό, μια μοναδικού στιλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ζαχαρόψωμο)

 

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Πτήση επιστροφής

 

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην περίφημη αυτή πόλη (check-out στις 12:00) για να την απολαύσουμε σε ρυθμούς χαλαρούς, προσωπικούς. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μία από τις πιο σπουδαίες μεγαλουπόλεις του πλανήτη, με δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος, που δεν αφήνουν κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο. Αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4290 € 1000 €
  Twin Room 4290 € 1000 €
  Triple Room 4290 € 1000 €
  Single Room 5180 € 1000 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4290 € 1000 €
  Twin Room 4290 € 1000 €
  Triple Room 4290 € 1000 €
  Single Room 5180 € 1000 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία 4*. Σε Ρίο ντε τζανέιρο και Ιγκουασού 5* (Hilton Copacabana και Bourbon Cataratas αντίστοιχα). Lodge στην Παντανάλ, το καλύτερο διαθέσιμο.
  • Ημιδιατροφή. Στο lodge στην Παντανάλ: πλήρης διατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1000  €