Skip to main content

Εξερεύνηση: Βραζιλία-Ο δρόμος των ονείρων και των συναισθημάτων | Αύγουστος 2022 απο 2390€

28/8   Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ  Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα  με τους λευκούς αμμόλοφους και τις εξωπραγματικές τιρκουάζ λίμνες.

Το ταξίδι μας αρχίζει από την αποικιακή Φορταλέζα, μια πανέμορφη πόλη στη βορειονατολική Βραζιλία με ακτογραμμή 25 χιλιομέτρων. Ακολουθεί το Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα με τους λευκούς αμμόλοφους και τις εξωπραγματικές τιρκουάζ λίμνες. Από εκεί πηγαίνουμε στο δέλτα του ποταμού Παρναΐμπα στην ομώνυμη πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε ποτάμιο νησί. Και μετά πάμε στον καλά κρυμμένο θησαυρό των πιο ψαγμένων διεθνώς kite surfers, το ψαροχώρι Ατίνς. Εν συνεχεία ακολουθούμε μία μοναδική off road διαδρομή και φτάνουμε στην Μπαρεϊρίνιας, τον σταθμό εξόδου προς την Έρημο της Βραζιλίας, δηλαδή το Εθνικό Πάρκο Λενσόις. Εξερευνούμε σε βάθος το απίστευτο αυτό δημιούργημα της φύσης, με τους λευκούς αμμόλοφους που τους διασχίζουν κυματιστά τιρκουάζ ποτάμια και πεντακάθαρες, μοναδικών χρωματισμών, λίμνες. Βρισκόμαστε στον Δρόμο των Συναισθημάτων της Βραζιλίας.  

 

  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία.
  • Διαμονή σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες γνωστές και ως «ποσάδας», με απλές ανέσεις
  • Οδηγούμε off road ανάμεσα στους λευκούς αμμόλοφους και απολαμβάνουμε όλο το μεγαλείο των τιρκουάζ ερημικών λιμνών και ποταμών
  • Ειδική off road(εκτός δρόμο) με 4 x 4  μεταφορά μέσω των παραλιών από την φορταλέζα στην Ζερικουακουάρα
  • Ειδική off road(εκτός δρόμο) με 4 x 4  μεταφορά, από την Ζερικουακουάρα - Παρναΐμπα
  • Ειδική ξενάγηση με οχήματα Buggy στην Λίμνη Αζούλ και στο Παραίσο
  • Ειδική off road με 4 x 4  από την Παρναΐμπα στο Καμπουρέ
  • Ειδική διαδρομή με ταχύπλοο σε δυο διαδρομές
  • Ειδική εκδρομή με 4 x 4 σε αμμόλοφους στο Grand Lencois
  • Ειδική εξερεύνηση στον κρυφό παράδεισο που λέγεται Ατίνς και έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια αξέχαστη εμπειρία. Με 4 x 4 θα εξερευνήσουμε για τέσσερις ώρες την περιοχή που αποτελείται από αμμόλοφους και λιμνούλες.
  • Ταξιδεύουμε με φεριμπότ στα τεράστια δέλτα που εκβάλλουν μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό και επισκεπτόμαστε παραμυθένιες μπαρόκ πόλεις χτισμένες πάνω σε νησιά
  • Διανυκτερεύουμε σε άγνωστα, πολύχρωμα ψαροχώρια, με δρόμους από άμμο χωρίς φώτα και φανάρια

 

Ημέρα 1η: Άφιξη στη Φορταλέζα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φορτάλεζα. Άφιξη στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Σεαρά. Η Φορταλέζα βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία, στις ακτές του Ατλαντικού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μία πρώτη ξενάγηση στην πόλη.

Η παραλιακή Φορταλέζα πρωτοπατήθηκε το 1500 αλλά χτίστηκε το 1603 και αρχικώς ήταν πορτογαλικό οχυρό – εξ ου και η ονομασία της. Το 1726, το οχυρό έλαβε το καθεστώς πόλης. Το 1799 επιλέχθηκε για πρωτεύουσα της νεοσύστατης πολιτείας Σεαρά και αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα ως σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Συνακολούθως αναπτύχθηκε και ως ισχυρό πολιτιστικό κέντρο.

Εμείς σήμερα θα απολαύσουμε όλη την ομορφιά της Φορταλέζα με την τεράστια ακτογραμμή (25 χλμ), τις 3.000 ώρες ετήσιας ηλιοφάνειας και την απολαυστική θαλασσινή αύρα που φυσάει συνεχώς. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φορταλέζα.

 

Ημέρα 2η: Φορταλέζα - Ζερικουακουάρα

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την όμορφη και ιστορική Φορταλέζα και θα κατευθυνθούμε νότια προς το Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα. Η οδική διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες και καθ’οδόν θα περάσουμε από πανέμορφες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια και κατάλευκους αμμόλοφους. Μιλάμε για μία off road διαδρομή μέσα στους αμμόλοφους που συχνά καλύπτουν τον υπάρχοντα δρόμο. Μέσα λοιπόν σε αυτό το κατάλευκο αμμώδες περιβάλλον υπάρχει μία πράσινη όαση στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο κομψό και σοφιστικέ κατάλυμά μας. Κοντά στο ξενοδοχείο θα βρούμε το χωριό και την εκπληκτική και εντελώς παρθένα παραλία Ζιζόκα ντε Ζερικουακουάρα. Το χωριό μέχρι πρότινος ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, χωρίς ηλεκτρισμό. Ακόμη και σήμερα, στους δρόμους δεν υπάρχει ρεύμα για λόγους οικολογίας. Ζιζόκα ντε Ζερικουακουάρα σημαίνει φωλιά της θαλάσσιας χελώνας και όπως μαρτυρεί η ονομασία η όλη περιοχή είναι αυστηρά προστατευόμενη. Η δε παραλία, από την οποία μπορείς να δεις τον ήλιο να βυθίζεται στην τιρκουάζ θάλασσα, έχει ψηφιστεί από την αμερικανική εφημερίδα Washington Post ως μία από τις 10 ωραιότερες στον κόσμο! Τα πεντακάθαρα και ήρεμα νερά της περιβάλλονται από αμμόλοφους, λιμνοθάλασσες και βράχους που σχηματίζουν αψίδες μέσα στο γαλάζιο. Φυσικά θα χαλαρώσουμε και θα απολαύσουμε αυτόν τον δροσερό θησαυρό της φύσης. Και θα δούμε το βύθισμα του ηλιοβασιλέματος από τον ψηλότερο αμμόλοφο που βρίσκεται δίπλα στο χωριό.

Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα.

 

Ημέρα 3η: Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Ζερικουακουάρα. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα πεζοπορήσουμε μέχρι το διάσημο δέντρο Πρεγκίσα δηλαδή Τεμπέλικο Δέντρο. Έτσι το αποκαλούν οι ντόπιοι, διότι τα κλαδιά του είναι εντελώς γερμένα πάνω στη λευκή άμμο και σχηματίζουν μια φυσική αψίδα. Το παράξενο με αυτό το δέντρο είναι πως ενώ οι ρίζες του έχουν βγει στο φως και ενώ βρίσκεται μέσα στην άμμο είναι ολοζώντανο και τα φύλλα του είναι καταπράσινα. Το δέντρο βρίσκεται κοντά στην ειδυλλιακή παραλία Πραΐα ντο Πρεά. Επόμενος προορισμός μας είναι οι τιρκουάζ λιμνοθάλασσες που σχηματίζονται ανάμεσα στους λευκούς τεράστιους αμμόλοφους μέσα στο πάρκο, την εποχή των βροχών (από Φεβρουάριο ως Μάρτιο). Πρώτα θα συναντήσουμε τη Λαγκόα Ασούλ, μια λαχταριστή τιρκουάζ λιμνοθάλασσα στην οποία φυσικά θα βουτήξουμε! Ακολουθεί η Λαγκόα ντο Παραΐσο που όπως μαρτυρεί το όνομά της είναι παραδεισένια. Εκεί θα γευματίσουμε και απολαύσουμε ένα μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα.

 

Ημέρα 4η: Εθνικό Πάρκο Ζερικουακουάρα – Παρναΐμπα

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το κατάλευκο πάρκο των αμμόλοφων με τις τιρκουάζ λιμνοθάλασσες και θα κατευθυνθούμε βόρεια με προορισμό την παραθαλάσσια πόλη Παρναΐμπα στην περιφέρεια Πραουί. Θα περάσουμε και πάλι μέσα από αμμόλοφους, έρημες παραλίες και γραφικά ψαροχώρια. Θα δούμε πολλά ποτάμια και στις όχθες τους μανγκρόβια δέντρα με τις ρίζες τους μέσα στο νερό. Η Παρναΐμπα βρίσκεται πάνω στο δέλτα που σχηματίζει ο ομώνυμος ποταμός, ο οποίος όμως διακλαδώνεται σε 5 παραποτάμους. Έτσι σχηματίζεται στην περιοχή ένας απίθανος βιότοπος με μανγκρόβια δάση, νησάκια, λιμνοθάλασσες κτλ. Αυτό το δέλτα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το δέλτα του Νείλου στην Αφρική και του Μεκόνγκ στην Ασία. Θα διασχίσουμε λοιπόν με φεριμπότ τον παραπόταμο Γκουριού, θα κάνουμε στάση για γεύμα στη λιμνοθάλασσα Ντα Τόρτα στo ψαροχώρι Ταταζούμπα που θεωρείται παγκόσμιος παράδεισος για kite surfing και εν συνεχεία θα περάσουμε στο νησάκι Ίλια ντε Αμόρ. Από εκεί πάλι με φεριμπότ θα διασχίσουμε τον παραπόταμο Κορεαού και εν συνεχεία θα φτάσουμε οδικώς στην Παρναΐμπα. Όπως καταλαβαίνετε και από μόνη της όλη αυτή η εναλλασσόμενη διαδρομή είναι μία απίστευτη εμπειρία φυσικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας. Όσο για την Παρναΐμπα είναι μια πανέμορφη ιστορική πόλη που λειτουργεί εδώ και αιώνες ως υψίστης σημασίας εμπορικό λιμάνι σύνδεσης με την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Στο λιμάνι Πόρτο ντε Μπάρκας θα δούμε πολλά πανέμορφα αποικιακά κτίρια και αποθήκες και στο ιστορικό κέντρο θα αισθανθούμε όλη την αύρα του κοσμοπολιτισμού αυτής της πόλης που μας πηγαίνει πίσω στον 16ο αιώνα. Το δε ξενοδοχείο μας στεγάζεται σε ένα ρομαντικό ιστορικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ξενάγηση στην πόλη.

Διανυκτέρευση στην Παρναΐμπα.

 

Ημέρα 5η: Παρναΐμπα - Ατίνς

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μία ακόμη περιπετειώδη διαδρομή προς βορρά με προορισμό το πανέμορφο και απόκοσμο ψαροχώρι Ατίνς που μέχρι στιγμής είναι εντελώς παρθένο, χωρίς δρόμους, φανάρια, φώτα στους δρόμος κτλ. Ωστόσο λόγω των απίστευτων παραλιών του θεωρείται ο κρυφός παράδεισος των διεθνών kite surfers. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από την Παρναΐμπα και με φεριμπότ θα διασχίσουμε το δέλτα των 5 παραποτάμων. Θα δούμε από κοντά πώς οι ντόπιοι ψαρεύουν καβούρια και ψάρια των κοραλλιών. Θα περάσουμε από το νησάκι Σάο Μπερνάντο με τη μικρή εκκλησία στη μέση του πουθενά! Θα δούμε επίσης την κρυστάλλινη φυσική πισίνα στο νησάκι Μόρο ντε Μέιο και εν συνεχεία όταν βγούμε στη στεριά θα επιβιβαστούμε σε οχήματα 4Χ4 για την απόλυτη off road διαδρομή. Πρώτος σταθμός μας η παραθαλάσσια πόλη Τουτόγια που αποτελεί κι αυτή τμήμα του μεγάλου δέλτα. Ακολουθούν 15 χιλιόμετρα απόμερων παραλιών, 5 χιλιόμετρα μέσα στους αμμόλοφους και άλλα 15 χιλιόμετρα off road μονοπατιών μέχρι το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριό Παουλίνο Νέβες. Κι από κει θα μπούμε πλέον στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, θα διανύσουμε 30 χιλιόμετρα και θα φτάσουμε στην απίστευτη παραλία Καμπουρέ η οποία βρέχεται και από τα ποτάμια και από τον ωκεανό. Ακολουθεί άλλη μία πλεύση με φεριμπότ οπότε και θα φτάσουμε στο πανέμορφο Ατίνς. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι οι διαδρομές του ταξιδιού αποτελούν μέρος της εξερεύνησης της απάτητης αυτής πλευράς της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Είναι ειδικές, δύσκολες (αλλά απολύτως ασφαλείς) και σπάνιες. Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν τις βλέπουμε σαν «το αναγκαίο κακό» μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Οι διαδρομές αυτές είναι ο προορισμός μας. Άφιξη στο χωριό Ατίνς και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση, βόλτα στην παραλία και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Ατίνς.

 

Ημέρα 6η: Ατίνς ( Μεγάλη εξέρευνηση με 4 x 4 στους αμμόλοφους για 4 ώρες) – Μπαρεϊρίνιας

Σήμερα το πρωί, αφού πάρουμε μία καλή γεύση από τον κρυφό παράδεισο που λέγεται Ατίνς και έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια αξέχαστη εμπειρία. Με 4 x 4 θα εξερευνήσουμε για τέσσερις ώρες την περιοχή που αποτελείται από αμμόλοφους και λιμνούλες. . Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε και πάλι στην παραλία Καμπουρέ που απλώνεται σαν χερσόνησος από λευκούς αμμόλοφους μέσα στη θάλασσα − από τη μία πλευρά βρέχεται από τον ωκεανό κι από την άλλη από το ποτάμι. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε φεριμπότ για να μπούμε στον μεγαλειώδη ποταμό Πρεγκίσας. Στα γαλήνια νερά του ποταμού θα δούμε ελώδεις παραπόταμους με μανγκρόβια δέντρα, φοίνικες και ακακίες, ερωδιούς και αλκυόνες. Θα κάνουμε στάσεις στην πόλη Βασούρας, με τις απέραντες φυτείες καφέ, τα αποικιακά κτίρια και τα μνημεία της αυτοκρατορίας της Βραζιλίας. Η Βασούρας ονομάζεται επίσης Μικρή Λενσόις. Εκεί θα δροσιστούμε με νερό καρύδας, θα παίξουμε με τις μαϊμούδες και εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Μαντακαρού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ψαροχώρι με ορόσημο τον φάρο του. Θα ανεβούμε 160 σκαποπάτια για να φτάσουμε στο παρατηρητήριο του φάρου κι από κει θα ατενίσουμε τις φυτείες, τον ωκεανό, τα ποτάμια, τις εκβολές τους και τους αμμόλοφους. Εν συνεχεία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας και θα φτάσουμε τελικά στην Μπαρεϊρίνιας, που θεωρείται η έξοδος προς τη λεγόμενη Έρημο της Βραζιλίας, το Εθνικό Πάρκο Λενσόις. Το πάρκο ανακαλύφθηκε μόλις το 1981 από αεροπορική πτήση, καθώς δεν υπήρχε κανένας δρόμος που να οδηγεί εκεί. Μέχρι τότε ήταν γνωστό μόνο σε ντόπιους ψαράδες. Λενσόις σημαίνει λευκά είδη και η ονομασία αυτή οφείλεται στην παράξενη μορφολογία του πάρκου που στη θέα από το αεροπλάνο θυμίζει κρεβάτι με σεντόνια. Το Λενσόις είναι γεμάτο με τεράστιους λευκούς αμμόλοφους, λίμνες και λιμνοθάλασσες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αυτό είναι το μοναδικό κατάλυμα σε όλη την αυστηρά προστατευόμενη περιοχή. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το μαγευτικό περιβάλλον αλλά προσφέρει πλούσιες ανέσεις. Θα χαλαρώσουμε λοιπόν στα δωμάτιά μας, θα απολαύσουμε μερικές δροσερές βουτιές στην πισίνα και θα ακολουθήσει το δείπνο μας.

Διανυκτέρευση στην Μπαρεϊρίνιας

 

Ημέρα 6η: Ατίνς ( Μεγάλη εξέρευνηση με 4 x 4 στους αμμόλοφους για 4 ώρες) – Μπαρεϊρίνιας

Σήμερα το πρωί, αφού πάρουμε μία καλή γεύση από τον κρυφό παράδεισο που λέγεται Ατίνς και έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια αξέχαστη εμπειρία. Με 4 x 4 θα εξερευνήσουμε για τέσσερις ώρες την περιοχή που αποτελείται από αμμόλοφους και λιμνούλες. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε και πάλι στην παραλία Καμπουρέ που απλώνεται σαν χερσόνησος από λευκούς αμμόλοφους μέσα στη θάλασσα − από τη μία πλευρά βρέχεται από τον ωκεανό κι από την άλλη από το ποτάμι. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε φεριμπότ για να μπούμε στον μεγαλειώδη ποταμό Πρεγκίσας. Στα γαλήνια νερά του ποταμού θα δούμε ελώδεις παραπόταμους με μανγκρόβια δέντρα, φοίνικες και ακακίες, ερωδιούς και αλκυόνες. Θα κάνουμε στάσεις στην πόλη Βασούρας, με τις απέραντες φυτείες καφέ, τα αποικιακά κτίρια και τα μνημεία της αυτοκρατορίας της Βραζιλίας. Η Βασούρας ονομάζεται επίσης Μικρή Λενσόις. Εκεί θα δροσιστούμε με νερό καρύδας, θα παίξουμε με τις μαϊμούδες και εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Μαντακαρού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ψαροχώρι με ορόσημο τον φάρο του. Θα ανεβούμε 160 σκαποπάτια για να φτάσουμε στο παρατηρητήριο του φάρου κι από κει θα ατενίσουμε τις φυτείες, τον ωκεανό, τα ποτάμια, τις εκβολές τους και τους αμμόλοφους. Εν συνεχεία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας και θα φτάσουμε τελικά στην Μπαρεϊρίνιας, που θεωρείται η έξοδος προς τη λεγόμενη Έρημο της Βραζιλίας, το Εθνικό Πάρκο Λενσόις. Το πάρκο ανακαλύφθηκε μόλις το 1981 από αεροπορική πτήση, καθώς δεν υπήρχε κανένας δρόμος που να οδηγεί εκεί. Μέχρι τότε ήταν γνωστό μόνο σε ντόπιους ψαράδες. Λενσόις σημαίνει λευκά είδη και η ονομασία αυτή οφείλεται στην παράξενη μορφολογία του πάρκου που στη θέα από το αεροπλάνο θυμίζει κρεβάτι με σεντόνια. Το Λενσόις είναι γεμάτο με τεράστιους λευκούς αμμόλοφους, λίμνες και λιμνοθάλασσες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αυτό είναι το μοναδικό κατάλυμα σε όλη την αυστηρά προστατευόμενη περιοχή. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το μαγευτικό περιβάλλον αλλά προσφέρει πλούσιες ανέσεις. Θα χαλαρώσουμε λοιπόν στα δωμάτιά μας, θα απολαύσουμε μερικές δροσερές βουτιές στην πισίνα και θα ακολουθήσει το δείπνο μας.

Διανυκτέρευση στην Μπαρεϊρίνιας

 

Ημέρα 8η: Μπαρεϊρίνιας - Σάο Λουίς

Σήμερα θα μεταφερθούμε στο Σάο Λουίς. Το Σάο Λουίς είναι ένα εκπληκτικό θέρετρο χτισμένο πάνω στο ομώνυμο νησί στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Το νησί Σάο Λουίς βρίσκεται στον κόλπο Σάο Μάρκος, ο οποίος σχηματίζεται στις εκβολές των ποταμών Πινταρέ, Μεαρίμ και Ιταπεκούρου καθώς και των παραποτάμων τους. Η δε πόλη διαθέτει περισσότερα από 1.000 αποικιακά κτίρια και γι αυτό και φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το ζεστό κλίμα του Σάο Λουίς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν έναν ειδυλλιακό προορισμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σάο Λουίς.

 

Ημέρα 9η: Σάο Λουίς( ξενάγηση ) - Φορταλέζα

Το Σάο Λουίς ιδρύθηκε το 1612 από τους Γάλλους ως το κέντρο της Ισημερινής Γαλλίας. Αρχικώς ήταν ένα οχυρό με τη γαλλική ονομασία Σαιν-Λουί. Το 1615 το οχυρό κατακτήθηκε από τους Πορτογάλους και μετονομάστηκε Σάο Λουίς. Οι Πορτογάλοι σχεδίασαν εκ νέου τα τείχη και ένα γεωμετρικό δίκτυο δρόμων για να οργανωθεί πολεοδομικά η πόλη. Το Σάο Λουίς τον 17ο αιώνα εξελίχθηκε σε σημαντικό εξαγωγικό λιμάνι και σκλαβοπάζαρο. Τα δε έσοδα από το εμπόριο οδήγησαν και στην πολιτιστική ακμή του. Στις αρχές του 20ού αιώνα έγιναν πολεοδομικές αλλαγές για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων του, όπως φωταγώγηση, σιδηρόδρομος, τραμ και αποχέτευση. Όμως, μετά τη δεκαετία του 1920, επήλθε οικονομικό τέλμα, ανακόπηκε η πολεοδομική ανάπτυξη και αυτό είχε ως (θετικό) αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός από τα κτίρια στο ιστορικό κέντρο τελικά να σωθούν. Εμείς σήμερα στη βόλτα μας θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα αρχιτεκτονήματα και θα δούμε τα δύο ορόσημα του Σάο Λουίς: τον καθεδρικό ναό και το πορτογαλικό Παλάτι των Λεόντων. Στην συνέχεια αναχωρούμε αεροπορικώς για τη γνώριμη μας πλέον Φορταλέζα.

Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η: Φορταλέζα (ξενάγηση) – αναχώρηση

Στη ξενάγηση μας θα πάρουμε μία καλή ιδέα από τη σπουδαία αποικιακή αρχιτεκτονική της πόλης, που μαρτυρά τον τεράστιο πλούτο που γνώρισαν η πόλη αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Σήμερα σχεδόν ολόκληρη η Φορταλέζα έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέα. Εμείς θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων το Πολιτιστικό Κέντρο Ντραγκάο ντο Μαρ, το οποίο περιλαμβάνει τα σημαντικότερα μουσεία της περιοχής με εκθέματα από την παλαιοντολογία μέχρι την… επίπλωση. Στο ίδιο κέντρο υπάρχουν επίσης πλανητάριο, χώροι εκδηλώσεων, αγορές, σινεμά, η δημόσια βιβλιοθήκη κτλ. Ένα άλλο αξιοθέατο της πόλης είναι το αρ νουβό θέατρο Ζοζέ ντε Αλενκάρ, το οποίο χτίστηκε το 1910 και σήμερα έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης θα δούμε τη μπαρόκ Λογοτεχνική Ακαδημία της Φορταλέζα –η ακαδημία υπήρξε το κέντρο της μεγάλης εξέλιξης της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας ήδη από τον 18ο αιώνα. Και τέλος θα πάμε στη διάσημη παραλία Ικαρέμα με την τεράστια περατζάδα όπου απλώνονται στη σειρά μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια που σερβίρουν θαυμάσια τοπική κουζίνα. Ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στη Βραζιλία, την πιο σέξι χώρα στον κόσμο, τη χώρα της ηλιοφάνειας, της διασκέδασης και των παραλιών! Θα πάρουμε λοιπόν μια καλή γεύση απ΄όλα αυτά σήμερα. Επίσης θα πάμε και μια βόλτα στις τοπικές αγορές στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε διάφορα πολύχρωμα και εντυπωσιακά χειροτεχνήματα της περιοχής.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Μια μοναδική εμπειρία μόλις τελείωσε. Τα όνειρα όμως μας συντροφεύουν για πάντα.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σάο Λουίς απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

Ημέρα 11η: Άφιξη στην Αθήνα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2390 € 890 €
  Twin Room 2390 € 890 €
  Triple Room 2390 € 890 €
  Single Room 3290 € 890 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

28/08/2022

ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF416

28/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

13:20

17:30

AF415

06/09/2022

ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΠΑΡΙΣΙ

19:35

09:25+1

AF1032

07/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55+1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ξενοδοχεία 4* στην Φορταλέζα και στο Σαο Λούις
  • Posadas και γραφικά καταλλύματα από τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες περιοχές
  • Ημιδιατροφή
  • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται με 4 x 4. Off road διαδρομές με  4x4 : οχήματα 4  x 4 με 4 άτομα στο κάθε ένα, buggy off road με 3 άτομα στο κάθε ένα.
  • Χρήση ταχύπλοων σε δυο διαδρομές
  • Έλληνας έμπειρός αρχηγός συνοδός της αποστολής
  • Είσοδοι στα αξιοθέατα στα οποία αναφέρουμε ότι έχουμε είσοδο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  €890