Skip to main content

Βραζιλία – Ιγκουασού – Αργεντινή 5* Ουρουγουάη (Κολόνια) με το Hilton Copacabana 5*, ημιδιατροφή, Τάνγκο σόου και Γκαούτσος | Χριστούγεννα 2022 από 2990€

21/12, 22/12, 23/12     Διάρκεια: 12,13,14 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Τέλειες πτήσεις με KLM, Air France και Lufthansa.
  • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5* στο Ρίο, μπροστά στην Κόπα Καμπάνα - πολύ βασικό για τη διαμονή σας στο Ρίο.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στους Καταρράκτες Ιγκουασού (το Bourbon Cataratas, το καλύτερο ξενοδοχείο στο Ιγκουασού) και στο Μπουένος Άιρες (το Regal Pacific 5*, στην καρδιά της πόλης, δίπλα στον διάσημο πεζόδρομο Florida Av.).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πολλά από τα γεύματα είναι σε βραζιλιάνικα και αργεντίνικα εστιατόρια με απεριόριστη κατανάλωση κρεάτων.
  • Βραδιά με δείπνο και Tango show στο Μπουένος Άιρες, όπου βιρτουόζοι του είδους θα μας μυήσουν στα μυστικά του πιο ερωτικού χορού.
  • Ακριβή εκδρομή, σε αργεντίνικη φάρμα με Αργεντίνους καουμπόηδες, τους Γκαούτσος, βόλτα με άλογα. Εκεί θα απολαύσουμε και απεριόριστα κρέατα της Αργεντινής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Ιγκουασού για να υπάρχει χρόνος να τους απολαύσουμε σωστά, καθώς λόγω των πτήσεων δεν αρκεί μία διανυκτέρευση.
  • Δύο ξεναγήσεις στο Ρίο (σε διαφορετικές ημέρες).
  • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού από τις δύο πλευρές - και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη (το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή, είναι περίπου 100 $).
  • Εκδρομή στο εντυπωσιακό «Δέλτα του Τίγκρε» στο Μπουένος Άιρες.
  • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη.
Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, φημίζεται για τη θεαματική φυσική θέση του, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων (Κοπακαμπάνα, Ιπανέμα και Λεμπλόν). Επίσης είναι διάσημο για τους εορτασμούς του Καρναβαλιού, τη σάμπα και άλλα είδη μουσικής, τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια με τα μαυρόασπρα μωσαϊκά και τον χαλαρό τρόπο ζωής τον κατοίκων. Ορισμένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, εκτός από τις παραλίες, είναι το αρ ντεκό γιγαντιαίο άγαλμα του Ιησού στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, ο λόφος Πάο ντε Ασούκαρ (=Κώνος ζάχαρης) με το τελεφερίκ, το Σαμποδρόμιο (ένας πεζόδρομος για την παρέλαση του Καρναβαλιού), και ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, το περίφημο Στάδιο Μαρακανά. Στο Ρίο βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο δάσος του κόσμου μέσα σε αστική περιοχή, το Δάσος Τιζούκα.
Άφιξη στο Ρίο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: ξενάγηση – Κορκοβάντο – Μουσείο του Αύριο

Tο Ρίο είναι μία πόλη άκρως αντιφατική. Η χλιδή συνυ­πάρχει με την απόλυτη φτώχεια. Αυτό φυσικά αποτυ­πώνεται στην αρχιτεκτονική της πόλης. Από τη μια βλέ­πεις τον εξαιρετικό μοντερνισμό του εμβληματικού αρ­χιτέκτονα Όσκαρ Νιμάγιερ, τις μεγαλειώδεις επαύλεις και τα μέγαρα της αποικιοκρατίας, τους υπερσύγχρο­νους ουρανοξύστες και από την άλλη τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες).

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας στο Ρίο, από το πιο εμβληματικό αξιοθέατό του και ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του πλανήτη, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, σε ύψος 710 μέτρων. Ως εκεί θα φτάσουμε με τραινάκι που θα ακολουθήσει μια πολύ γραφική διαδρομή μέσα στην πόλη. Το άγαλμα βρί­σκεται στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Τιζούκα. Στέκε­ται με απλωμένα τα χέρια σαν να ατενίζει όλο το Ρίο και να καλωσορίζει τον κόσμο που μπαίνει στο λιμάνι. Έχει ύψος 32 μέτρα, άνοιγμα χεριών 28 μέτρα και ζυ­γίζει 1.000 τόνους. Κατασκευάστηκε από ενισχυμένο τσιμέντο και σαπωνόλιθο. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 και θεωρείται ένα από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου. Εμείς λοιπόν σή­μερα από το άγαλμα θα δούμε όλο το Ρίο ντε Τζα­νέιρο από ψηλά αλλά και την καταπληκτική φύση που το περιβάλλει.

Στη βόλτα μας στο Ρίο θα δούμε με­ταξύ άλλων και το φουτουριστικό Μουσείο του Αύριο, ένα μουσείο επιστήμης που σχεδίασε ο γνωστός μας Σαντιάγκο Καλατράβα, και φιλοξενεί επι­στημονικά και διαδραστικά εκθέματα (ανάλογα με την αναχ/ση ενδέχεται το μουσείο να είναι κλειστό, λόγω αργίας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ζαχαρόψωμο – Παραλίες

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο πανέμορφο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με ένα από τα δύο διασημότερα υψομετρικά αξιοθέατα της πόλης, τον λόφο Πάο ντε Ασούκαρ. Η ονομασία του λόφου (=Ζαχαρόψωμο) οφείλεται στις εξαγωγές της ζάχαρης, στις οποίες είχαν επιδοθεί οι πορτογάλοι κονκισταδόρες από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Προκει¬μένου να φορτωθεί το προϊόν στα καράβια τοποθετούνταν μέσα σε ειδικά καλούπια, τα οποία είχαν κωνικό σχήμα, σαν τον συγκεκριμένο λόφο. Ο Πάο ντε Ασούκαρ άρχισε να λειτουργεί ως αξιοθέατο το 1912, όταν δρομολογήθηκε το τελεφερίκ, που ήταν το πρώτο στη Βραζιλία και το 3ο στον κόσμο. Έχει ύψος 369 μέτρα και από εκεί θα ατενίσουμε τον όρμο Μποταφόγκο, την παραλία Κοπακαμπάνα και την είσοδο του Κόλπου Γκουαναμπάρα.
Μετά θα κατεβούμε στις θαυμάσιες παραλίες, Κοπακαμπάνα, Ιπανέμα, Φλαμένγκο και Λεμπλόν για βόλτες και χαλάρωση. Εκεί θα μπούμε για τα καλά στο πνεύμα αυτής της υπέροχης πόλης.
Διανυκτέρευση στο Ρίο.

 

4η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: ξενάγηση

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Φυσικά θα δούμε το διάσημο Στάδιο Μαρακανά, το μεγαλύτερο στον κόσμο, με το όνομά του να προέρχεται από τον ομώνυμο ποταμό που ρέει στην περιοχή. Επισήμως ονομάζεται Εστάντιο Ζορναλίστα Μάριο Φίλιο, προς τιμήν του δημοσιογράφου που είχε πρωτοστατήσει στην ανέγερσή του. Μαζί με το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, θεωρείται γήπεδο-φετίχ για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.
Ακολουθεί το Σαμποδρόμιο, ο ειδικά κατασκευασμένος πεζόδρομος για την παρέλαση των αρμάτων του Καρναβαλιού και όλων των σχολών σάμπα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τον σχεδιασμό του δρόμου υπογράφει ο σπουδαίος βραζιλιάνος αρχιτέκτονας, Όσκαρ Νιμάγιερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κύριους εμπνευστές του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού παγκοσμίως. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1984 και λίγο προτού πέσει το δικτατορικό καθεστώς της Βραζιλίας. Στα χρόνια της δικτατορίας ο Νιμάγιερ ήταν εξόριστος.

Εν συνεχεία θα πάμε στον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Ρίο που είναι αφιερωμένος στον Σαν Σεμπαστιάν. Χτίστηκε το 1979 σε μοντερνιστικό στυλ από τον Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα Έντγκαρ ντε Ολιβέιρα ντα Φονσέκα και το σχήμα του παραπέμπει στις πυραμίδες των Μάγια. Ακολουθεί μία σειρά από πολύ χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα, το Δημοτικό Θέατρο, η Όπερα, πρώην παλάτια που πλέον στεγάζουν μουσεία, όπως το Ιστορικό και το Δημοκρατίας. Διανυκτέρευση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

5η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥ¬ΑΣΟΥ (ξενάγηση στην πλευρά της Βραζιλίας)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Ρίο ντε Τζανέιρο και θα μεταφερθούμε αεροπορικώς στους Καταρ¬ράκτες του Ιγκουασού: θα δούμε ένα μεγαλειώδες θαύμα της φύσης, μία ομάδα από καταρράκτες που δημιουργούνται από τον ομώνυμο ποταμό ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής, Βραζιλίας και Παραγουάης.
Σύμφωνα με τον μύθο, ένας θεός σκόπευε να νυμφευθεί μία όμορφη ντόπια που ονομαζόταν Ναϊπί, η οποία όμως το έσκασε με τον θνητό αγαπημένο της Ταρομπά, με ένα κανό στον Ιγκουασού. Ο θεός τότε εκνευρίστηκε και δημιούργησε τους καταρράκτες που χωρίζουν τον ποταμό, καταδικάζοντας έτσι τους δύο εραστές σε μία αιώνια πτώση.
Ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε τους καταρράκτες ήταν ο Ισπανός κονκισταδόρ Άλβαρο Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα το 1541. Προς τιμήν του ένας από τους καταρράκτες στην πλευρά της Αργεντινής έχει λάβει την ονομασία του. Οι καταρράκτες Ιγκουασού περιλαμβάνονται στο αργεντίνικο Εθνικό Πάρκο Κα¬ταρρακτών Ιγκουασού και στο βραζιλιάνικο Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού. Αμφότερα τα πάρκα έχουν χαρακτηριστεί φυσικά μνημεία της UNESCO.
Το γραφειο περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δυο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Σήμερα θα περιηγηθούμε στους καταρράκτες από την πλευρά της Βραζιλίας. Άφιξη και τακτοποί¬ηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση τους Κα¬ταρράκτες Ιγκουασού.

 

6η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ (ξενάγηση στην πλευρά της Αργεντινής)

Σήμερα θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά του Ιγκουασού για να δούμε τους καταρράκτες και από την πλευρά της Αργεντινής.
Στην περιοχή ένθεν κακείθεν του ποταμού, σχηματίζονται 275 καταρράκτες (με τα 2/3 των καταρρακτών να βρίσκονται στην πλευρά της Αργεντινής) με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 2,7 χιλιόμετρα. Οι ψηλότεροι φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειονότητα φτάνει κατά μέσο όρο τα 64 μέτρα. Ο πιο εντυπωσιακός από τους καταρράκτες ονομάζεται Λαιμός του Διαβόλου και βρίσκεται στην πλευρά της Αργεντινής: έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα. Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι και σύνορο μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας. Τα νερά των καταρρακτών οδηγούνται σε ένα κανάλι που τροφοδοτεί τον ποταμό Παρανά. Η έκταση που καλύπτουν οι καταρράκτες όταν ο ποταμός Ιγκουασού πλημμυρίζει είναι περίπου 400 στρέμματα. Συγκριτικά, οι καταρράκτες Βικτόρια στην Αφρική καλύπτουν 550 στρέμματα, ωστόσο στο Ιγκουασού προσφέρουν καλύτερη θέα στον επισκέπτη λόγω της μορφολογίας της περιοχής. Διανυκτέρευση στους καταρράκτες Ιγκουασού.

 

7η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (δείπνο με tango show)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Ιγκουασού και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου: το Μπουένος Άιρες.
Χτισμένο στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα, είναι μια περίπλοκη και τεράστια πόλη, γνωστή για την αρχιτεκτονική, τη νυχτερινή ζωή, τους όμορφους κήπους, τους μεγάλους δρόμους και τα πολιτιστικά δρώμενα. Είναι επίσης μία πλούσια πόλη, με μεγάλη μεσαία τάξη και μεγάλο αριθμό πληθυσμού με ανώτερη εκπαίδευση. Οι περισσότεροι «πορτένιος», όπως ονομάζονται οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες, κατάγονταν εξ αρχής από την Ευρώπη, με πιο συχνή προέλευση την Ισπανία και την Ιταλία. Επίσης στο Μπουένος Άιρες ζουν πολλοί Γερμανοί, Πορτογάλοι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Γάλλοι, Κροάτες και Βρετανοί. Υπάρχει και μια μειονότητα μιγάδων από την εποχή της ισπανικής αποικιοκρατίας. Μετά τα μέσα του 20ού αιώνα ο πληθυσμός αυξήθηκε, κυρίως λόγω μεταναστευτικής εισροής από τη Βολιβία, το Περού και την Παραγουάη.
Άφιξη στο Μπουένος Άιρες, την όμορφη πρωτεύουσα της Αργεντινής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για πρωινό και λίγη ξεκούραση (Τα δωμάτια είναι διαθέσιμα μετά τις 13.00). Στη συνέχεια με τον αρχηγό μας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περπατήσουμε στο Μπουένος Άιρες για να γνωρίσουμε τις όμορφες γωνιές του. Η Aργεντίνικη πρωτεύουσα προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπα¬τώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε παρακολουθώντας το περίφημο Tango Show, όπου βιρτουόζοι του είδους θα μας μυήσουν στα μυστικά του πιο ερωτικού χορού. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (Ξενάγηση, εκδρομή στο δέλτα του Τίγκρε)

Ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον καθεδρικό ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, καθώς και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους "πορτένιος", όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (Γκαούτσος ράντσο γαιοκτημόνων)

Πρωινό και αναχώρηση για μία εκδρομή σε ράντσο γαιοκτημόνων της Αργεντινής, που συνδυάζεται με μεσημεριανό μπάρμπεκιου και σόου με άλογα κτηνοτρόφων της περιοχής. Θα επισκεφτούμε μία χαρακτηριστική αργεντίνικη φάρμα (ράντσο) και θα γνωρίσουμε τους κτηνοτρόφους αγελάδων και ιππείς, γκάουτσος. Οι γκάουτσος είναι κατά κύριο λόγο μιγάδες, ντυμένοι σαν καουμπόηδες με σομπρέρο, και θεωρούνται σχεδόν ηρωικές μορφές. Κατ’ αρχάς συμμετείχαν και στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Νότιας Αμερικής (τέλη 18ου αρχές 19ου αιώνα) από τους Ισπανούς Κονκισταδόρες. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικοί ιππείς και πολύ καλοί κτηνοτρόφοι. Εμείς θα τους γνωρίσουμε, θα τους δούμε να ιππεύουν και θα μάθουμε κάποια πράγματα για την ιστορία τους – υμνήθηκαν από τη λατι-νοαμερική λογοτεχνία του 19ου αιώνα. Επίσης θα απολαύσουμε αυθεντικό αργεντίνικο μπάρμπεκιου μέσα στη φάρμα – εκεί όπου εκτρέφονται οι φημισμέ¬νες αγελάδες της χώρας. Επιστροφή στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: εκδρομή στην Κολόνια (Ουρουγουάη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για ημερήσια εκδρομή στη γειτονική Κολόνια της Ουρουγουάης: Η μετάβαση γίνεται με πλοίο, κα­θώς από τη νότια όχθη του Ρίο ντε λα Πλάτα κατευ­θυνόμαστε στη βόρεια, όπου βρίσκεται η γραφική α­ποικιακή πόλη Κολόνια ντελ Σακραμέντο της Νοτιο­δυτικής Ουρουγουάης.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1680 από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια διεκδική­θηκε από τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν εποικήσει την απέναντι όχθη του ποταμού στο Μπουένος Άι­ρες. Μια μικρή, ήσυχη πόλη, μουσείο χαρακτηριστι­κής ισπανικής και πορτογαλικής αποικιακής αρχιτε­κτονικής. Το ιστορικό της κέντρο του 17ου αιώνα έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα γνωρίσουμε την ιστο­ρία της πόλης και θα περπατήσουμε στα πλακό­στρωτα δρομάκια της.

Επιστροφή στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3250 € 990 €
  Twin Room 3250 € 990 €
  Triple Room 3250 € 990 €
  Single Room 4090 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 990 €
  Twin Room 2990 € 990 €
  Triple Room 2990 € 990 €
  Single Room 3690 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3460€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3460 € 990 €
  Twin Room 3460 € 990 €
  Triple Room 3460 € 990 €
  Single Room 4230 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5* στο Ρίο, 5* στο Μπουένος Άιρες και στο Ιγκουασού. Δείτε τα ξενοδοχεία στην αρχή του προγράμματος.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πολλά από τα γεύματα είναι σε βραζιλιάνικα και αργεντίνικα εστιατόρια με απεριόριστη κατανάλωση κρεάτων.
  • Γεύμα μπουφέ σε τοπικό εστιατόριο με αργεντίνικα κρέατα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Μπουένος Άιρες.
  • Βραδιά με δείπνο και tango show στο Μπουένος Άιρες και εκδρομή στους Γκαούτσος.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Εκδρομή στο εντυπωσιακό Δέλτα του Τίγκρε στο Μπουένος Άιρες.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 705

22/12/2022

ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ  

10:40

18:40

KL 702

01/01/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:35

09:45 +1

KL 1575

02/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

12ήμερο πρόγραμμα (10 διαν/σεις) με αυθημερόν άφιξη στο Ρίο (δεν διανυκτερεύουμε στο αεροσκάφος) – Περιλαμβάνει 4 διαν/σεις στο Ρίο στο Hilton Copacabana 5* για να το απολαύσουμε. Στο Μπουένος Άιρες έχουμε 4 διανυκτερεύσεις στο Regal Pacific 5* δίπλα στον διάσημο πεζόδρομο Av. Florida. Περιλαμβάνει εκδρομή στην Ουρουγουάη και μεταφορά με φέρυ.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

21/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 442

22/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ  –  ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

10:40

18:15

KL 702

02/01/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:35

09:45 +1

KL 1575

03/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

14ήμερο πρόγραμμα (12 διαν/σεις) με αυθημερόν άφιξη στο Ρίο ( δεν διανυκτερεύουμε στο αεροσκάφος ) – Περιλαμβάνει 4 διαν/σεις στο Ρίο στο Hilton Copacabana 5* για να το απολαύσουμε. Περιλαμβάνει επίσης μια διανυκτέρευση στο Παρίσι και μια επιπλέον διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες με ημιδιατροφή (Συνολικά 5 διανυκτερεύσεις στο Μπουένος Άιρες στο Regal Pacific 5* δίπλα στον διάσημο πεζόδρομο Av. Florida). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή εκτός από το Παρίσι που είναι μόνο με πρωινό. Περιλαμβάνει εκδρομή στην Ουρουγουάη και μεταφορά με φέρυ.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:10

07:45

LH 500

23/12/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

12:00

20:05

LH 511

03/01/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:00

11:10 +1

LH 1282

04/01/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:40

16:25

13ήμερο πρόγραμμα (11 διαν/σεις) με αυθημερόν άφιξη στο Ρίο ( δεν διανυκτερεύουμε στο αεροσκάφος ) – Περιλαμβάνει 4 διαν/σεις στο Ρίο στο Hilton Copacabana 5* για να το απολαύσουμε. Περιλαμβάνει επίσης μια επιπλεον διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες με ημιδιατροφή (Συνολικά πέντε στο Regal Pacific 5* δίπλα στον διάσημο πεζόδρομο Av. Florida). Δύο διανυκτερεύσεις παραπάνω με ημιδιατροφή από άλλα 12ήμερα προγράμματα. Περιλαμβάνει εκδρομή στην Ουρουγουάη και μεταφορά με φέρυ.