Skip to main content

Μεγάλες πόλεις Μεγάλες εμπειρίες: Μπουένος Άιρες με επέκταση στους Καταρράκτες Ιγκουασού | 14.03.2024 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 1499

Αναχώρηση: 14/03

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες, πρωτεύουσα της Αργεντινής, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: Ξενάγηση στα προάστεια και το ιστορικό κέντρο – Σαν Τέλμο – Λα Μπόκα – Πουέρτο Μαδέρο

Άφιξη στην αργεντίνικη πρωτεύουσα. Από την πρώτη επαφή με το διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες γνωρίζουμε στοιχεία για σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας. Η δυναμική διεκδίκηση των Αργεντινών για τα δικαιώματα τους, έχει αφήσει τα ίχνη της σε κάθε τετραγωνικό της χώρας. Κατά τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη γεωγραφία της αργεντίνικης πάμπας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια πλούσια γνωριμία της πόλης. 50 περίπου γειτονιές ενώθηκαν για να δημιουργηθεί το Μπουένος Άιρες και κάθε μια με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της δημιούργησε το μοναδικό αυτό μωσαϊκό. Πρώτα θα γνωρίσουμε τις γειτονιές του βορρά όπου ζουν οι ευκατάστατοι κάτοικοι της πόλης και θα εντυπωσιαστούμε από τα απέραντα πάρκα που είναι γεμάτα από είδη της τοπικής χλωρίδας. Αγέρωχα δέντρα, δροσερά σιντριβάνια, επιβλητικά μνημεία, δημιουργούν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που ορίζει την ποιότητα ζωής σε αυτές τις γειτονιές. Ανάμεσά τους μέγαρα που στεγάζουν μουσεία, πρεσβείες και λέσχες. Palermo, Retiro, Recoleta τα ονόματα αυτών των περιοχών που αποπνέουν τον πλούτο της χώρας που κάποτε ήταν ανάμεσα στις πλουσιότερες του κόσμου. Από εκεί κατευθυνόμαστε στο κέντρο, περνάμε την πλατιά λεωφόρο της 9ης Ιουλίου και αντικρίζουμε το κόσμημα της, το περίφημο θέατρο του Κολόμβου (Colon) όπου έχουν εμφανιστεί οι σημαντικότεροι αστέρες της διεθνούς Λυρικής Σκηνής. Φτάνουμε στην κεντρική πλατεία του Μαΐου, σημείο όπου ιδρύθηκε για δεύτερη φορά η πόλη το 1580. Στην πλατεία δεσπόζει το πολυφωτογραφημένο Προεδρικό Μέγαρο ενώ στο κέντρο της λαμβάνουν χώρα όλες οι συγκεντρώσεις των Αργεντινών που χαρακτηρίζονται πάντα από τον παλμό τους. Οι μάνες ζητάνε να μάθουν τι έγιναν τα αγνοούμενα παιδιά τους από την περίοδο της δικτατορίας, κυβερνήσεις υποστηρίχθηκαν αλλά και ανετράπησαν, κόσμος ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις της Εβίτα. Ναι, εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης! Εδώ βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός της πόλης με το μαυσωλείο του μεγάλου ήρωας της αργεντίνικης επανάστασης του Σαν Μαρτίν, που οδήγησε την Αργεντινή στην ανεξαρτησία της.

Συνεχίζουμε προς το νότο περνώντας δίπλα από την μποέμ γειτονιά του Σαν Τέλμο. Η μουσική τανγκό χρωματίζει τα σοκάκια της γειτονιάς ενώ τα παλαιοπωλεία της μας μεταφέρουν στην πολυτέλεια του παρελθόντος. Επόμενος σταθμός η ιδιαίτερη γειτονιά της Λα Μπόκα, καταφύγιο των φτωχών από διάφορες περιοχές του κόσμου που αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον εργαζόμενοι στο μεγάλο λιμάνι. Τα πολύχρωμα τσίγκινα σπιτάκια αποτελούν ιδανικό φόντο για φωτογραφίες με μεθυστική προοπτική. Η ατμόσφαιρά της μας παρασύρει και ο χρόνος κυλά βασανιστικά γρήγορα. Θέλουμε να ρουφήξουμε κάθε της γωνία και να απολαύσουμε κάθε της απόλαυση. Καύχημα της γειτονιάς το θρυλικό στάδιο της Μπόκα Τζούνιορς, η Μπομπονέρα.

Συνεχίζουμε για το Πουέρτο Μαδέρο και γνωρίζουμε τη σύγχρονη εικόνα της πόλης. Απολαυστικό γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για να απολαύσουμε την πόλη.

 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: Σαν Ισίντρο – Δέλτα του Τίγρη

Αναχώρηση και γνωριμία των βόρειων προαστίων. Διασχίζουμε το Σαν Ισίντρο με τις πολυτελείς μονοκατοικίες και τον ήρεμο τρόπο ζωής, παράλληλα περνάμε από ιστορικά σημεία της πόλης. Προορισμός μας η περιοχή του Δέλτα του Τίγρη. Επιβίβαση σε μικρό πλοίο για να πλεύσουμε ανάμεσα σε δεκάδες νησάκια που έχουν δημιουργηθεί στο δέλτα του ποταμού Τίγρη. Χαλαροί ρυθμοί σε νησάκια με σπιτάκια, μόνιμες ή εξοχικές κατοικίες, ευφάνταστες παραλίες και όλα αυτά σε μια οργιώδη βλάστηση. Τα πάντα έχουν οργανωθεί με βάση τις ανάγκες μιας υδάτινης πολιτείας.

Επιστροφή στην πόλη και επίσκεψη του μουσείου καλών τεχνών που φιλοξενεί έργα των μεγαλύτερων παγκοσμίως δημιουργών και στη συνέχεια του νεκροταφείου της Recoleta που γοητεύει με το μεγαλείο και την υπερβολή των μαυσωλείων του και αποτελεί ευκαιρία για γνωριμία ξεχωριστών προσωπικοτήτων της ιστορίας της χώρας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να σεργιανίσετε στην πόλη. Οι δυνατότητες διασκέδασης και νυχτερινής ζωής είναι πάμπολλες. Κοσμικά καφέ, παραδοσιακά εστιατόρια, μοντέρνα μπαρ, ατμοσφαιρικά κέντρα με μουσική τανγκό.

 

4η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΚΟΛΟΝΙΑ ΝΤΕ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ)

Σήμερα θα ταξιδέψουμε με μεγάλο καταμαράν στην απέναντι πλευρά του Ρίο ντε λα Πλάτα και θα βρεθούμε στην Ουρουγουάη, μια από τις πιο ευημερούσες και ασφαλείς χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Θα γνωρίσουμε την Κολόνια ντε Σακραμέντο και θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο χρόνο, την περίοδο που Ισπανοί και Πορτογάλοι την διεκδικούσαν για να μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά κουκλίστικο ιστορικό κέντρο με δείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής, όπου θα δούμε τις διαφορές στο πως έχτιζαν τις πόλεις τους οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι. Γραφικά σοκάκια όπου ζωντανεύουν θρύλοι του παρελθόντος σε μια περιτοιχισμένη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO. Χρόνος ελεύθερος για να τη χαρούμε και επιστροφή το απόγευμα στο Μπουένος Άιρες.

 

5η & 6η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: Ελεύθερες ημέρες ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Οι επόμενες δυο ημέρες είναι ελεύθερες για να κάνουμε τις βόλτες μας στα σοκάκια του Μπουένος Άιρες, τα ψώνια μας στις υπαίθριες αγορές του και τα πολυκαταστήματα ή μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε στις τεράστιες αμμώδεις παραλίες και την υπέροχη θάλασσα.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας όμως, θα πραγματοποιηθεί προαιρετική εκδρομή στους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας! Πτήση για την περιοχή του Ιγκουασού. Είμαστε πλέον στη βόρεια Αργεντινή στα σύνορα με τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Το τοπίο τώρα έχει αλλάξει δραματικά. Βρισκόμαστε στην καρδιά του δάσους της βροχής του ποταμού Παρανά. Οργιώδης βλάστηση με τεράστια ποικιλία όσον αφορά τα είδη της τοπικής πανίδας. Το επιστέγασμα όλων, η επίσκεψη στους εντυπωσιακούς καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, ένα υπερθέαμα που μόνο η φύση μπορεί να μας χαρίσει. Αποσβολωμένοι θα θαυμάσουμε το μεγαλείο των καταρρακτών που δεν έχει αφήσει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

Στη βραζιλιάνικη πλευρά θα κατανοήσουμε το μέγεθος των καταρρακτών στο σύνολο τους, οι οποίοι εκτείνονται σε σχεδόν 3 χιλιόμετρα ορμητικών καταρρακτών. Στην αργεντίνικη πλευρά θα τους βιώσουμε σε όλο τους το μεγαλείο καθώς θα βρισκόμαστε ανάμεσα τους, δίπλα στην ορμητική τους δύναμη. Όποιον χαρακτηρισμό και να επιλέξουμε, μόνο στον υπερθετικό του βαθμό θα καταφέρει να αποδώσει έστω και στο ελάχιστο μια περιγραφή του μοναδικού αυτού τοπίου και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και από τις δυο πλευρές.

Ύστερα από δυο ημέρες στον υπέροχο αυτό προορισμό, παίρνουμε την πτήση επιστροφής για το Μπουένος Άιρες.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μια τελευταία ημέρα να απολαύσουμε το Μπουένος Άιρες πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Η αργεντίνικη πρωτεύουσα προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπατώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες.

Το Μπουένος Άιρες είναι από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο του κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια τα οποία στεγάζουν ιδιαίτερα καφέ, ιστορικά βιβλιοπωλεία και όλων των λογιών καταστήματα, με αποτέλεσμα να σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το Τάνγκο, οπότε μην παραξενευτείτε αν δείτε ζευγάρια να χορεύουν στο δρόμο τον αγαπημένο τους χορό. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Δυστυχώς, το ταξίδι μας στο υπέροχο Μπουένος Άιρες και τις κοντινές περιοχές φτάνει στο τέλος του. Κάνουμε μια τελευταία γρήγορη βόλτα στην πόλη και κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι μια αληθινή αποκάλυψη. Σχετικά απομονωμένες, διατηρούν την αυθεντικότητά τους και αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη, μέχρι την επόμενη φορά.

 

9η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει και μόνο το γραφείο μας ξέρει πως να πραγματοποιήσει.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημείωση: Προαιρετική Εκδρομή στους Καταρράκτες Ιγκουασού
Μπορείτε να μεταφέρετε μια διανυκτέρευση από το Μπουένος Άιρες στους Καταρράκτες Ιγκουασού, με ξεναγήσεις στους καταρράκτες και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Στο κόστος περιλαμβάνεται η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Amerian Portal Del Iguazu 5*, είσοδος στους καταρράκτες και αεροπορικό εισιτήριο Μπουένος Άιρες – Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1499 € 790 €
  Twin Room 1499 € 790 €
  Triple Room 1499 € 790 €
  Single Room 1949 € 790 €

Extras

+ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ (ΔΙΑΜΟΝΗ+ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ) :  650 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στο κέντρο της πόλης.
  • Κρουαζιέρα στα νησάκια στο Δέλτα του ποταμού Τίγρη.
  • Εκδρομή με καταμαράν στη Κολόνια της Ουρουγουάης.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 790
  • Πτήση για την περιοχή Ιγκουασού στη βόρεια Αργεντινή για την προαιρετική εκδρομή στους Καταρράκτες.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1576

14/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 701

14/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:00

06:55 (+1)

KL 702

21/03/2024

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:25

09:40

KL 1575

22/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35